Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
323
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Laptop CPU fanı sabit çalışmıyor.
S
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar bi lanet laptopum var 3-4 senedir aynı sorunu yaşıyorum tekrar kullanmaya başladığımda gece sessiz ortamda felaket can sıkan bir durum.CPU bölgesindeki fan sabit çalışmadığından 1800-1900 rpm arası gidip geliyor bbişey hızlanıp yavaşlıyor sürekli.Onun yanında da ince bi tiz sinyal sesi gibi bi zıyıldama sesi geliyor bi türlü çözemedim.Fan zorlanıyor diye düşünüp açıp temizlemiştim ama hiç bi işe yaramadı.Şunu sabitleyip bu lanet zıyıldama gibi o arkadan duyulan sesi kesme şansımız var mı ? Bi fan neden 1800-1900 arası gidip gelir.He bişeyler izlediğimde de 2500 2600 arası calısıyor yani aynı sorun her aşamada var.Bişey sürekli çok hafif hızlanıp yavaşlıyor bu her saniye oluyor. Vııııı Vuuuuu , Vıııı Vuuuuu,Vıııı Vuuuu bıkkınlık getirdi.Yıllardır böyle soğuttu kendinde zamanın paraya kıyıp almıştım.PC den bişeyler dinlememe izlemem lazım yoksa ses sinir bozuyor.Sessiz sakin insan bi işini halletmeye çalışırken aklım bu arkada sürekli sabit olmayan şeye ve o ince sinyalimsi sese gidiyor.

MSI GE63VR 7RF gtx1070
Intel(R) Core(TM) i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz  2.80 GHz
16 GB RAM
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >



S
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Yok mu yardım edebilecek arkadaş?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
geçen yıl
Binbaşı

Format atıp, hiçbir MSI yazılımı yüklemeden Windows'un güç profilleriyle kullanmayı deneyin. ThrottleStop isimli ufak yazılımla hafif kullanım esnasında işlemci saati düşürülebilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

2 kez format attım hiç bir msi prgoramı yüklemediğimde fan az daha yüksek devirde aynı şekilde çalışıyor. Vınnnn vıınnnn vınnnn diye.Hafif bi yükselip alçalma yine var.Ben bu fanın böyle 30 devir alçalıp yükselmesini throttlestop ile ayaralabilir miyim ? Fan hızını oto da yapsam basicte yapsam şu hafif devirip düşürüp yükselme olayı hep oluyor.yataga yattıgımda artık istem dışı bu ses geliyor kulağıma :)



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Griffith
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.