Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
8
Cevap
0
Tıklama
7
Öne Çıkarma
KVKK, WhatsApp hakkında soruşturma başlattı

T theJuDGe_41 Konu Sahibi
6 gün (5831 mesaj)



Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), WhatsApp’ın son güncellemesini değerlendirmek üzere bugün bir toplantı düzenledi. Toplantının ardından WhatsApp hakkında soruşturma açılmasına karar verildi.



Anadolu Ajansı’nın haberine göre bugünkü KVKK toplantısında WhatsApp’daki yeni değişikliğin kişisel verilerin korunması mevzuatına uygunluğu incelendi. WhatsApp’ın veri işleme şartları, yurt dışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden resen inceleme başlatılmasına karar verdi.



Ayrıca Bkz.Rekabet Kurumu'ndan WhatsApp'a soruşturma: Sözleşmeyi kabul etme zorunluluğu durduruldu



İncelemeyi yürütecek Kurul, süreci takip ederek, 8 Şubat 2021'de konuyu yeniden değerlendirecek. WhatsApp, yeni sözleşmeyi kabul etmeyenlerin 8 Şubat'tan itibaren uygulamayı kullanamayacağını açıklamıştı. Türkiye'de Rekabet Kurumu, bu zorunluluğun geçici olarak durdurulmasına karar verdi.



Rekabet Kurumu da soruşturma başlattı



Rekabet Kurumu, WhatsApp hakkında soruşturma başlattı. WhatsApp'taki yeni sözleşmeyi kabul edenlerin verileri, soruşturma tamamlanıncaya kadar eski sözleşmenin izin verdiği ölçüde kullanılacak. Yeni koşullardaki veri paylaşımı izinleri geçici olarak durdurulacak. Ayrıca Rekabet Kurumu, soruşturma tamamlanıncaya yeni sözleşmeyi kabul zorunluluğun durdurulmasına karar verdi. Bu karara göre Türkiye'deki kullanıcılar, WhatsApp'ın yeni sözleşmesini kabul etmese dahi Rekabat Kurumu soruşturması tamamlanıncaya kadar WhatsApp'ı kullanabilecek.




Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/kisisel-verileri-koruma-kurulu-whatsapp-hakkinda-resen-inceleme-baslatti/2106955

 Haberi Portalda Gör

Türkiye’de bu kadar büyük tepki alacağını kimse tahmin etmiyordu. İyi de oldu. Avrupa’da gizlilik ve kişisel veri kanunları çok sıkıdır. O yüzden Avrupa’ya bu dayatmayı sunmadı. Bizde kimsenin sesi çıkmaz zannedildi ama ummadık taş baş yarar misali oldu. Kendi eliyle bir sürü kişinin şu an Telegram’a geçişini sağladı. Teşekkürler WhatsApp.
Yoruma Git
Yorumun Devamı Mr. Jingles - 6 gün +36
Facebook tepki alacağını biliyordu. Ancak bu kadar yüksek bir tepki bekliyor muydu? Zannetmiyorum. Kendilerini vazgeçilmez sanmak gibi bir gaflete düştüler belli ki. Bu yeni sö...
Yoruma Git
Yorumun Devamı hasanandnexus - 6 gün +22
Bu ülke WhatsApp'a muhtaç değil. Geçti o devir. Hesabınızı silin
Yoruma Git
KSB - 6 gün +7

H hasanandnexus
6 gün (1134 mesaj)
Facebook tepki alacağını biliyordu. Ancak bu kadar yüksek bir tepki bekliyor muydu? Zannetmiyorum. Kendilerini vazgeçilmez sanmak gibi bir gaflete düştüler belli ki. Bu yeni sözleşmeden sonra da hayvan gibi para kaldıracaklarını bildiklerinden hiçbir geri adım atmadan olayı yumuşatıp duruyorlar. Kişisel verilerinizi pazarlayan hiçbir uygulamayı kullanmayın, kullandırmayın.




M Mr. Jingles
6 gün (18053 mesaj)
Türkiye’de bu kadar büyük tepki alacağını kimse tahmin etmiyordu. İyi de oldu. Avrupa’da gizlilik ve kişisel veri kanunları çok sıkıdır. O yüzden Avrupa’ya bu dayatmayı sunmadı. Bizde kimsenin sesi çıkmaz zannedildi ama ummadık taş baş yarar misali oldu. Kendi eliyle bir sürü kişinin şu an Telegram’a geçişini sağladı. Teşekkürler WhatsApp.





< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


M MustafaC5
6 gün (550 mesaj)
En güvenli Signal




G Guhong01
6 gün (7512 mesaj)
Whatsapp büyük bir işe atıldı ama bence tarihinin en büyük hatasını yaptı. Bundan sonra bu adımı geri alsalar dahi pek çok kullanıcı kaybettiler, bu devirde teknolojiden daha çok veri para ediyor, umarım bu konuda her şirket kendine çeki düzen verir.



Fakat başka herhangi bir uygulamaya yüklenilirse orada da bir zaman sonra durum bundan farklı olmaz, mümkün olduğunca dağılmak gerek. Fakat o zaman da her insana aynı yerden ulaşılamayacağı için bu sektör büyük darbe alacaktır. Gerek yoktu böyle salak bir şeye, biraz oturun da paralarınızı yiyin amd daha fazlasını istemektense...




K KSB
6 gün (133 mesaj)
Bu ülke WhatsApp'a muhtaç değil. Geçti o devir. Hesabınızı silin




M mert1907
6 gün (4379 mesaj)
Hiçbir uygulamaya güvenmiyorum ama bu şekilde bir tepki göstermek gerekiyordu. İşin aslı bu zamana kadar verilerimiz illako biryerlere gitmiştir ama burda asıl amaç insanların onların sandıkları gibi aptal ve kendilerine muhtaç olmadıklarını göstermek. Biz de arkadaşlarla Telegram'a geçiş yaptık, burası da sapıtırsa başka yerlere geçeriz.




R Romeo84
5 gün (400 mesaj)
resim artık küçük agaaa, bütün olayı çözdük, dağılabilirsiniz...




T TulparHAN
4 gün (6180 mesaj)
whatsapp Türkiye de engellenmesin de gerisi önemli değil
BİP ve diğer yerli uygulamaları kullananlar tek tek fişlenecek ilerde işe girerken veya memur olurken büyük sıkıntılar çıkartacaklar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 14 Ocak 2021; 11:54:57 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.