Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
52
Cevap
4392
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kuru Otlar Üstüne | Nuri Bilge Ceylan (29 Eylül 2023)
E
4 yıl
Moderatör
Konu Sahibi



Usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın yeni projesinin adı belli oldu: Kuru Otlar Üstüne
Yönettiği Kış Uykusu ile Altın Palmiye’yi kucaklayan Nuri Bilge Ceylan’ın yeni projesi belli oldu. Usta yönetmen “Kuru Otlar Üstüne” adını taşıyacak yeni filmi için hazırlıklara başladı.

Bu yıl ikinci kez gerçekleştirilecek olan 12 Punto TRT Senaryo Günleri’nde yeni filmi Kuru Otlar Üstüne ile “Ustaya Saygı TRT Ortak Yapım Ödülü”nü alacak olan yönetmenin filmine dair henüz detaylı bilgi paylaşılmadı.

Usta yönetmen, son olarak 2018 yılında Cannes Film Festivali’nde prömiyerini yapan ve dakikalarca ayakta alkışlanan TRT Ortak Yapımı Ahlat Ağacı filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıkmıştı.

Alıntı: Sinefesto




Merakla beklemedeyiz. Konusunun uzun zamandır açılmadığını gördüğüm için el atayım dedim. Ayrıca şunu da belirtelim Zeynep Atakan ile uzun süren iş birliğinden sonra ilk işi olacak.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >


Bu mesajda bahsedilenler: @burak jr
B
4 yıl
Yarbay

En önden yerimi alayım. Nuri Bilge Ceylan'ın bütün filmlerini izledim. Hepsinin yeri bende ayrı. Bu filmi de merakla bekliyorum.



M
4 yıl
Yarbay

Merakla bekliyorum



T
4 yıl
Teğmen

Bekliyorum takipteyim...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
4 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Nuri Bilge Ceylan’ın Yeni Filmi Kuru Otlar Üstüne, 2022’de İzleyici ile Buluşacak

En son Ahlat Ağacı filmine imza atan Nuri Bilge Ceylan’ın heyecanla beklenen yeni filmi Kuru Otlar Üstüne, 2022’de izleyici ile buluşacak.

Kıs Uykusu filmiyle Altın Palmiye kazanan, son olarak yine Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan Ahlat Ağacı filmine imza atan usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan, yeni bir filmle sinemalara dönmeye hazırlanıyor.

Nuri Bilge Ceylan’ın Kuru Otlar Üstüne adını taşıyan yeni bir film üzerinde çalıştığı bu yılın başında ortaya çıkmış, film, 12 Punto TRT Senaryo Günleri’nde bu yıldan itibaren her yıl Türkiye sinemasının ustalarından birine verilecek “Ustaya Saygı TRT Ortak Yapım Ödülü”ne layık görülen ilk yapım olmuştu.

Daha sonra 2020-2 Sayılı Sinema Destekleme Kurulu Kararı’yla Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 2 milyon TL yapım desteği alan Kuru Otlar Üstüne’nin ne zaman hayata geçirileceği merak konusu olmaya devam ederken, filmin çıkış tarihiyle ilgili önemli bir bilgi gün yüzüne çıktı.

Avrupa sineması konusunda güvenilir kaynaklardan biri olan Ioncinema tarafından paylaşılan bilgilere göre, Nuri Bilge Ceylan’ın heyecanla beklenen yeni filmi 2022 yılında izleyici karşısına çıkacak. Görünen o ki Kış Uykusu ile Ahlat Ağacı arasında dört yıl ara veren Ceylan, yine dört yıllık bir aranın ardından sinemalara dönecek.

https://twitter.com/ioncinema/status/1309464412525297664

Filmin tam olarak ne zaman izleyici ile buluşacağına dair net bir bilgi bulunmuyor. Ancak 2006 yapımı İklimler’den beri her filminin dünya prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yapan Ceylan’ın yeni filmini de ilk olarak Cannes’da sinemaseverlerin beğenisine sunacağını tahmin etmek güç değil.

Geçtiğimiz yılın sonunda Nuri Bilge Ceylan; İklimler, Bir Zamanlar Anadolu’da ve Kış Uykusu filmlerinde birlikte çalıştığı yapımcı Zeynep Atakan‘la yollarını ayırmış, ikili yıllar süren ortaklıklarını noktalamıştı. Nuri Bilge Ceylan’ın bu ayrılık kararının ardından hayata geçireceği ilk film olan Kuru Otlar Üstüne ile nasıl bir etki yaratacağını bekleyip göreceğiz.

Kuru Otlar Üstüne Filminin Konusu ve Oyuncu Kadrosunda Yer Alacak İsimler Belli Oldu
Güncelleme: Cineuropa tarafından paylaşılan bilgiler, Ceylan’ın yeni filminin konusu ve oyuncu kadrosu hakkında ilk detayların ortaya çıkmasını sağladı. Arte France Cinéma’nın ortak yapımcısı olacağı filmin oyuncu kadrosunda Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar ve Musab Ekici yer alıyor.

Çekimlerine önümüzdeki yıl başlanacak olan film, Anadolu’da ücra bir köyde zorunlu görevini tamamlarken, İstanbul’a atanmayı uman genç öğretmen Samet’e odaklanıyor. Samet, beklediği atama gelmeyince, saplanıp kaldığı bu kasvetli hayattan kaçma umudunu hepten yitirir. Ancak kendisi gibi öğretmen olan Nuray ile karşılaşması, karanlık düşüncelerinden ve endişelerinden kurtulmasını sağlayabilir.

https://www.filmloverss.com/nuri-bilge-ceylanin-yeni-filmi-kuru-otlar-ustune-2022de-izleyici-ile-bulusacak/



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Ü
4 yıl
Yarbay

Şuraya mesajımı bırakıyorum.



C
4 yıl
Yarbay

4-5 saat sürer artık. Çok uzun sürüyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
4 yıl
Yüzbaşı

keşke 1 ay sürse.




Bu mesajda bahsedilenler: @capo di capi
D
4 yıl
Yarbay

seven vardır ben sevmiyorum ama gişe de başarılar



A
4 yıl
Binbaşı

deniz ve merve ikiside çok sevdiğim oyuncular ahlat ağacından daha iyi bir başrol seçmiş nuri bilgeyine öğretmen ve ücra köy baba yaptın be benzerini ahlat ağacında neden yani aynı şey üzerinden gidiyorsun ki daha ayrıntı belli değil ama konu çok yavan geldi



E
geçen yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Filmin süresi 242 dakika olacak.


< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

M
geçen yıl
Yarbay

Büyük bir merakla bekliyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

_
geçen yıl
Binbaşı

İsterse 5,6 saat olsun hiç sıkılacağımı sanmıyorum. Heyecanla fragmanı bekliyorum.



B
geçen yıl
Yarbay

4 saat film abov



A
geçen yıl
Yarbay

Şakam yok, kaliteli olsun 6 saat olsun. Umarım kalitesini bozmamıştır NBC.



B
geçen yıl
Yarbay

dizi yapsa 6 bölüm çıkar



E
geçen yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Onayı için uğraşılıyordu, hak kazandılar. Cannes Film Festivali'nde ilk gösterimi yapılacak.



M
geçen yıl
Binbaşı

Nuri Bilge Ceylan bir kez daha Cannes Film Festivali'nde!


https://www.cumhuriyet.com.tr/kultur-sanat/nuri-bilge-ceylan-bir-kez-daha-cannes-film-festivalinde-2071142



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

_
geçen yıl
Binbaşı

Bu sefer kazanmak zor olacak sanırım, iyi filmler var.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
11 ay
Moderatör
Konu Sahibi