Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
69
Cevap
2823
Tıklama
30
Öne Çıkarma
Küçük esnaftaki fiyatlar niçin bu kadar yüksek?
O
2 yıl
Yarbay

Halâ esnaftan mı alışveriş yapıyorsunuz. İnternetin gözünü seveyim. Akakçe de herşey ortada



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Halâ esnaftan mı alışveriş yapıyorsunuz. İnternetin gözünü seveyim. Akakçe de herşey ortada
Yoruma Git
onur1301 - 2 yıl +54
Kendilerini uyanık sanıyorlar
Yoruma Git
JaReD22 - 2 yıl +27
Bir ürünü internetten alabiliyorsam, esnafa sormaya bile yeltenmem.

Pandeminin başında öğretmen olan teyzemin ders anlatmada kullandığı tabletinin kalemi bitmiş, acil AAAA kalem...
Yoruma Git
Yorumun Devamı pürkinator - 2 yıl +20
Y
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İstisnaları ayrı tutuyorum. Uygun fiyata satan esnafları ayrı tutuyorum.


Dün tansiyon aleti almak için bir yere girdim. Omron marka ürüne 840 TL dediler. Başka bir yere gittim orası daha da yüksek fiyat söyledi. İnternetten baktım fiyatı 470 lira. Kargo bedava. 6 da taksit var.


Arada neredeyse 2 kat fark var. Para kolay kazanılmıyor. Niye kardeş niye? Bu fiyatlar nedir? Adam aynı ürünü 470'e satabiliyor ve kâr da ediyor. Sen niye 840 diyorsun? Pek çok üründe durum bu şekilde.



Teknosa gibi yerler de kira veriyor ama fiyatlar internettekine yakın.



J
2 yıl
Yarbay

Kendilerini uyanık sanıyorlar



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
2 yıl
Yüzbaşı

Bir ürünü internetten alabiliyorsam, esnafa sormaya bile yeltenmem.

Pandeminin başında öğretmen olan teyzemin ders anlatmada kullandığı tabletinin kalemi bitmiş, acil AAAA kalem bulmak için çıktım. Bir iki yerde buldum biri 40 biri 60 tl istedi 2 adedine. Eve gidip 9tl + ekspress kargoyla aldım. Yersen ...



A
2 yıl
Yarbay

Küçük esnaftan bir şey almayı bırakalı çok oldu



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

K
2 yıl
Yarbay

Bir kısmı böyle ama diğer kısmı öyle değil. Küçük esnafım. Bilgisayar parçaları satıyorum. Aynı zamanda ana faaliyet alanım olan yazılım üzerine de hizmet veriyorum.
Doğrudan ara dağıtıcı olmadan ürünleri ithalatçı yada onun yetkilendirdiği yurtiçi dağıtıcısından alıyorum.
Maalesef bu tür firmalar x ürününü şu şekilde satabiliyor :
x ürünü bayiye 5$ + kdv + kargo olarak satılıyor. Ancak aynı firma online olarak perakende, x ürününü 4$'a kdv ve kargo dahil satıyor. Benim x ürününün maliyeti olan 5$ + kdv + kargoya %15-20 bandından kar koymam lazım ki sattığımda kar elde edebileyim (enflasyon göz önüne alınmadığında) . Bu sefer bende fiyat şişiyor ama bu ithalatçı firma yada onun yan firması bana sattığı fiyattan daha az fiyata online satış gerçekleştiriyor.

İlk sebep bu. İkinci sebepse esnaf x ürününü alıyor. Piyasada biraz tanındıktan sonra 2 katına varan fiyatla satış yapıyor. Sebebini sorduğumuzda "e kira ödüyorum stopaj ödüyorum" diyor. Haklı mı? Kısmen haklı ama bu iki katına ürün satmasını gerektirmez.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @JaReD22
K
2 yıl
Yüzbaşı

İnternet fiyatlarına da zam getirttirirler yakında. Taksiciler odasının baskısıyla Über'i yasaklatmış ülkeyiz sonuçta



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

K
2 yıl
Yarbay

Gümrüklerde çok sorunlar çıkarmaya başlamışlar, ancak büyük ithalatçıların avukatları uğraşabiliyor. Orta ölçek bir dükkanla konuştum teknik bir alet için koruna kılıfının içinde metal olduğu için lüks çanta olarak gümrüklendiriliyormuş. Bayisi olduğu markanın kılıfını getiremiyor, kendim amazon veya e-bay ile daha rahat getirebiliyorum.

İkinci sebebi de yerine koyma maliyeti. Raftakini sattıktan sonra yenisini kaçtan alıp koyabileceğini bilemiyor. Yüksek sayıda ve sürekli alanlar daha yakın tahminlerde bulunabiliyorlar. Zaten enflasyonun kendi kendisini üretmesi, "enflasyon canavarı" tam olarak bu. Yani 470'e verince o parayla tekrar 350-400'e alıp koyabilecek mi, yoksa tekrar sipariş zamanı gelince 600'den mi veya 800'den mi alması gerekecek. Bu bütün kalemlerde böyle olursa bir perakendeci işi çeviremez. Onun için marjları yüksek tutuyorlar.



B
2 yıl
Yüzbaşı

Gelir şimdi kira veriyor vergi veriyor tayfası.



L
2 yıl
Yüzbaşı

Esnaf degilim.
Lakin dün bir parça değişimi için caddede ki dükkana girdim.Servisi arayıp değişim icin 500 lira fiyat çıkardı.
Dedim tamam haberleşiriz.Karsida bir iş hanı var en üst katında bu işi yapan insanlar olduğunu biliyorum.Dedim şunlardan sorayım.
Bu arada garantili bir şey değil,benim verdiğim parçayı takacak cihaza bu kadar.
Üst kata çıktım dedim bunu ne kadara takarsın 200 tl abi dedi.Pazarlik etme gereği duymadım.Verdim çıktım.Ve 1 saat ici de hazır etti.
Dedimki caddenin karşısındaki 500 lira istedi.Sen niye az söylüyorsun.
Abi dedi onlar cadde üstünde, millet aceleci 5 kat cikmayayim diye bilinçsizce 500 lira veriyor dedi.Yapilan iş bu parçaya gerekli şeylerin tutarı bu bizde 30 40 lira işçilik alıyoruz basit işlem dedi.
Şimdi o büyük esnafmi beni ,yoksa kucugumu derseniz.Ben yinede küçük esnafın iyisine kurban olurum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
2 yıl
Yarbay

yoo neden açalım ki? Şimdi bak mesela bu amazon var ya, kırtasiyede satılan rotring kalemi (mesela rotring 600 diyelim) yarı fiyatından azına satıyor. Beğenmezsen de 30 gün içinde geri alıyor. O küçük esnaf bu ortamda batmaya mahkum ve zerre kadar acımıyorum, bana acımayana neden acıyayım ki?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @leftercan1907
Y
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Kardeş tabii ki arada fiyat farkı olur. Sonuçta ürünün gelişi küçük esnafa daha yüksekten olabilir.

Benim demek istediğim arada 2 kat fiyat farkı olması çok tuhaf. Tansiyon aleti internette 450 liraysa esnafta 600-650 olsa alacaktım ama 850 nedir?




Bu mesajda bahsedilenler: @kangroo
L
2 yıl
Yarbay

madem pahalı pahalılıktan şikayet edenler aynı ürünleri daha uygun satacak bir yer acsınlarda bizde oralardan alalım. işin içine girsinlerde görelim.hadi güvenen açsın ama olurmu bol keseden sallayacak illaki.sen aç bizde oradan alalım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leftercan1907 -- 5 Ağustos 2022; 11:53:44 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
2 yıl
Yarbay

madem öyle asgari ücret cok fazla daha ucuz olan işcilik olan suriyeli afgan bilmem ne çalıştıralım.hala türk işci mi çalıştıran mı var.gidip yabancı çalıştırsınlar.burada herşey esnafta pahalı deyipte kendiside esnaf olunca pahalı satacak ve yabancı işcide calıştıracak.herkes kendine göre işine göre nasıl geliyorsa öyle konuşuyor.



R
2 yıl
Binbaşı

dostum bana söylediğin çok saçma geldi. x ürünü bayiye 5 dolar+ kdv + kargo olarak satıyorken online parakende 4 dolara kdv dahil satması garip. bayi enayi mi gitsin online sitesinden alsın o zaman. pek inandırıcı olmadı hocam


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kangroo
N
2 yıl
Yüzbaşı

Yorumlarda cehalet akıyor ona bakarsanız flo ayakkabı mağazasındaki fiyatlar ile internette ki fiyatlarda bir değil. onuda geçtim dominos pizza şubelerinde her şubeye özel kampanyalar oluyor. yani mağazadaki adam yüksekte satabilir hakkıdır yer kirası var stopajı var giderleri var bunları siz ödemediğiniz için ortaya boş laflar atmanız kolay oluyor. bulunduğum yerdeki avmlerde doviz ve euro ile kira ödeniyor siz zannediyormusunuz ki adamlar oradan kazanıp ödüyor hayır tabiki havuz sistemden kazanıyorlar. daha fazla anlatmayacağım işi öğrenmek isteyen gitsin araştırsın sonra gelsin burada yorum yapsın.

afedersiniz götü boklu dairelere 8 bin tl kira istiyorlar. bırakında satsınlar. ben esnaf değilim ama esnaflıkta yaptım tüzel şirkettede çalıştım çakal müşteri kavramınıda çok iyi bilirim. bu konuyada hiç girmeyelim. siz çok övdüğünüz amerikadaki ustalık ücretlerini sağlık ücretlerini görseniz stresten homeless random yaşamaya başlardınız...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexus can -- 5 Ağustos 2022; 20:14:41 >

M
2 yıl
Yüzbaşı

Tansiyon aletini yaşlılar alır genelde. Onların da genelde online alışveriş tecrübesi olmadığından esnaflar gelişine çakıyordur böyle ürünleri.



L
2 yıl
Yarbay

dün bir senaf arkadaşla konuştum .manyak dükkan sahibi 5500 lira olan kirayı 25 bin lira istemiş.16 bine ikna etmişler zar zor araya adam koyarak.ilk önce bunlarla ilgilinmeli.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
2 yıl
Yarbay

güzel kardeşim esnafa kendimi mi kazıklatacağım? Esnaf beni düşünüyor mu? Daha dün utanmadan bana internettikinin 2 katı fiyat çekiyor eczane, bu arada sahibi eczacı çocukluğumu falan bilir, elemanları da beni tanıyor.
Ben esnafın batmasına sevinmem, ama üzülmem de. Beni her fırsatta çeşit çeşit kazıklamaya çalışan adamı neden korumam gerekiyor?

Ya sprite 2.5L A101'de 13.50, bakkalda 20. Batsa üzülür müyüm sence o bakkal?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @leftercan1907
E
2 yıl
Yarbay

çok zorda kalırsam nadiren evimin karşısındaki bakkaldan 1 adet ekmek alıyorum bazı günler.
onun haricinde esnaf kardeşlerimize hayırlı işler diliyorum.