Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
1565
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Kriz mi ? Bankalar sürekli kredin hazır mesajı atıyor
İ
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Çalışmadığım halde 3 tane banka şu kadar kredin hazır tek tuşla al gibisinden sürekli mesajlar atmaya başladı.Biri 30 veriyor diğeri 45 diğeri 25 bin tl gel hazır al diyor

Bunu geçen sene şubat 2020 de yaşamıştım yani 12 13 mart küresel borsaların çökmesinden önce çoğalmıştı bu kredi mesajları o zaman çalışıyodumda

demek istediğim acaba bu bankalar global krizin kokusunu aldı da çoğu kişiyi borçlandırıp hacizle ucuza insanlarım malına mı çökücek!

Geçen sene ve bu sene böyle bir şey yaşıyan var mı



F
3 yıl
Yarbay

Devlet sürekli para basar. Bu paranın değeri yoktur. Sen ne zaman bu paraya faiz verip ulaşmak istersen o zaman para değer kazanır.

Mevcut faiz oranlarıyla kredi çekecek olan ciddi zorluk içindedir ve son çare olarak kredi çekecektir. Yoksa aklı başına kimse bu oranlarla kredi kullanmaz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Yani zaten aklıbaşında bir insan bu oranlarla kredi falan çekmez tabi çok zor durumda değilse ki zor durumda olanlar bankaların en çok sevdiği kişiler




Bu mesajda bahsedilenler: @fractal design
D
3 yıl
Yarbay

Basitçe durum şu; bankalar ellerindeki mevduatların belli bir oranını kredi vermek zorunda şayet bu oranı tutturmazlarsa devlet yaptırım uyguluyor. Atıyorum x bankasının mevduat hesaplarında 1000 birim para var devlet diyor ki bu paranın 500 birimini kredi vermek zorundasın. Bunun nedeni piyasayı canlı tutmak ama problem şu borçlu bir toplum oluşturuyorlar.

Daha detaylı bilgi verecek forumdaş vardır elbet. Bankalar devlet yaptırımından kaçınmak için kredi notu düzgün olan herkesi kredi müşterisi yapmak için elinden geleni yapıyorlar.



G
3 yıl
Binbaşı

bende ne zaman internet bankacalığına girsem 60 bin tl kredimin hazır olduğunu görüyorum istemiyorum diyorum ertesi gün bir daha çıkıyor..

yok o değil hesaba 2 yıldır para girmiyor. sürekli işlem yapan biri olsam gelirim çok olsa anlarım ama..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FD1540C7 -- 6 Nisan 2021; 17:20:45 >

J
3 yıl
Teğmen

Yahu banka neden kredi vermek istemesin banka zaten para satıyor dur faizler yükseldi durayım mi diyecek.

Yüksek faiz ortamını sevmezler bankalar çünkü ne kadar faiz alınsa da kredi miktarı azalıyor ama yine de kredi vermek ister her zaman.

60.000 tl'n hazır gel bir çakayim sana yüzde yirmiden kendine gel diyor işte.

Bu ülkede devletimiz bankalarla beraber ucuz krediyi halka yardım diye yutturdugu için her bulduğu ucuz krediye atlıyor halkımız.Kredi yüksekmiş muksekmis banka veriyorsa ekonomi iyidir ya para geçiyor elimize işte.

Bankaları da bir kısım zaten büyük dolandirici heyetinin küçük ortağı görüyor tamamen köyünden gelmiş bir bina var içinde para dolu hep millete para veriyor daha çok istiyor modern tefeci bu ya sigliklari falan filan herkes kafayı yemiş dümdüz.

Bu ara artmasının sebebi ya MB ile alakalı bir düzenleme falandır vermek zorundadır üstteki arkadaşın yazdığı gibi ya da mevduat toplamaya çalışıyordur sikintidadir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
3 yıl
Yarbay

Banka için para bir mal. Tabii piyasalar iyiyken, millet bankalara hücum ediyor, kredi ver diye. Piyasalar kötüyken o malı satamayan bankalar bin takla atıyorlar.
Normaldir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Binbaşı

Çok normal , sonuçta banka mevduat toplayıp o mevduatı kredi olarak verip para kazanacak.



T
3 yıl
Binbaşı

Allah'ım ne kadar cahil nesiller nasip ettin bu ülkeye böyle?

Birşey bolsa değeri yoktur. Başka da açıklama yapmayacağım, konuyu açan!



B
3 yıl
Binbaşı

yeni tefecilik modeli

istediğin kadar kredi al

yeter ki malın olsun

ödemezsen mala çökme yöntemi





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 7 Nisan 2021; 13:25:36 >

P
3 yıl
Yarbay

Kriz var, ülke battı, inanmayın böyle şeylere.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.