Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
35
Cevap
1356
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Cevap: Kripto paralara vergi geliyor: Ne kadar vergi kesilecek? (2. sayfa)
A
geçen ay (69 mesaj)
Çavuş

Nefes vergisi ne zaman geliyor onu düşünüyorum ben şuan 🤣 böyle bir şey gercekleşmez ki gerçekleşti diyelim. Kripto direkt yurt dışına yolculuğa çıkar siz de avucunuzu yalarsınız :)



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

M
geçen ay (1855 mesaj)
Yüzbaşı

o sonda padişaha seslenen adam dilli reyiz işte. yalnız iyice yaşlandık facebook paylaşımlarını paylaşıyorum hale bak.

vezirler huzura çıkmışlar:
- padişahım, hazinede para kalmadı. yeni vergilere ihtiyacımız var
padişah, kavuğunun altından kafasını kaşımış,
- eeee! ne vergisi koyalım?, demiş..
- köprülere adam koyalım, geçenden bir akçe alsınlar! padişah, tamam, demiş. aradan bir süre geçtikten sonra sormuş vezirlerine:
- tepki var mı?
- hiçbir tepki yok!
- iyi o zaman köprünün diğer tarafına adam koyun, çıkandan da bir akçe alsın! aradan bir süre geçmiş, padişah:
- var mı şikayet?
- yok! halkının tepkisizliğine kızan padişah, gürlemiş:
- köprülerin ortasına da adam koyun, gelip geçeni becersin! aradan birkaç gün geçmiş, halktan bir tepkinin olmamasına içerleyen padişah, çağırmış vezirlerini,
-halkı dinleyelim hele bir, demiş gitmişler köye, padişah sormuş:
- var mı şikayet? ses yok. padişah tekrar :
-var mı şikayet ? şikayeti olan söylesin! diye gürleyince arkalardan cılız bir ses duyulmuş:
-padişahım, o köprünün ortasındaki adam var ya!..
- eeee!, demiş padişah bir umutla...
- aksamları çok kalabalık oluyor, sıra uzuyor, eve geç kalıyoruz, bir adam daha koysanız...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Dj_Gençkan
E
geçen ay (4200 mesaj)
Binbaşı

zaten öyle yapıyoruz hocam. vergiden bağımsız bu hükümetin napacağı belli olmaz diyip binance tr'ye bile güvenmiyor binance global kullanıyor çoğu insan





Bu mesajda bahsedilenler: @Jack!
D
geçen ay (19740 mesaj)
Yarbay

eee hocam boşuna dememişler deveyi diken diye.




Bu mesajda bahsedilenler: @morphine84
P
geçen ay (58093 mesaj)
Yarbay

Kendisinde kırıntı kadar akıl, muhakeme yeteneği ve okuduğunu anlama yetisi yok ki hocam. Ahlâk kısmını geçtim zaten. Buna maaş/ücret veren yapıya da acıyorum, yaptıkları yatırımın ve harcamanın karşılığını zerre düzeyde bile alamıyorlar ve kaynak israfı oluyor adeta.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 2 Mart 2026; 19:42:57 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Dj_Gençkan
D
geçen ay (4454 mesaj)
Yarbay

üretmek için kafa lazım, emek lazım, bilgi lazım din tüccarında bunlar ne gezer



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @OptimizedSettings
E
geçen ay (2622 mesaj)
Yüzbaşı

Yerel borsaların köküne kibrit suyu dökmek demektir bu. Aynı oranda kazanıp kaybetsen dahi eksiye düşeceksin ki bu en iyi ihtimal. Kriptoda neredeyse her zaman kayıp kazançtan fazladır. Herkes parasını dışarı çıkaracak başka yolu yok.



D
geçen ay (5521 mesaj)
Yarbay

hocam ona bakarsak motorlu taşıtlardaki ötv de normalde alınmaması gereken bir vergi! peki neden alınıyor? her şeye vergi konuluyor? kapitalizm mi? yok değil hemen söyleyim; devletin kaynakları tükendi ota- bo.a vergi o yüzden konuyor... anladınız mı neden sanal paraya vergi geldiğini




Bu mesajda bahsedilenler: @yimmasabi
D
geçen ay (19740 mesaj)
Yarbay

Desenize liyakatsizlik trollere kadar düşmüş :)




Bu mesajda bahsedilenler: @programmer_onur
R
geçen ay (58 mesaj)
Çavuş

%0,03 işlem vergisi hafif Ama Yüzde10Luk olabilecek kazanç vergisi biraz sert.
Devlet kriptoyu resmen sisteme almış görünüyor.




K
geçen ay (51314 mesaj)
Yarbay

Devlet kazançtan %10'luk vergiyi alarak kazanca ortak oluyor ama zarar olunca zarara ortak olmuyor, ben aslında yokum diyor. Keşke ben de böyle bir ortak olsam.

quote:

Kripto varlık işlem vergisindeki on binde 3’lük oranı Cumhurbaşkanı, sıfıra indirme ve 5 katına kadar artırma yetkisine sahip olacak.
O hiçbir zaman 0 olmayacak zaten 0 olacaksa böyle bir vergi getirmezlerdi onu bir geçelim. Diğer bir husus da 5 katı mevzusu, mesela neden 5. Reisi 5 sayısında durduran neydi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
geçen ay (39561 mesaj)
Yarbay

Yine otomatik muhaliflerin zırvalaması var.
Yok zararımı da hede hödö...
Vergi kazançtan alınır.
Ve zararı göze alamayan zaten hisse senedi, kripto vs almasın. Faize yönelsin.

Devletin yerinde olsam işlemlerden yüzde 5 alırım, kazancın da yüzde 50'sini alırım. En azından bu yuva yıkan, intihara sevk eden kriptolardan uzak durulur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi por favor -- 3 Mart 2026; 11:44:15 >

M
geçen ay (11300 mesaj)
Yarbay

10 binde 3
Gene insaflı davranmışlar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
geçen ay (1803 mesaj)
Binbaşı

Buda diğer vergiler gibi kademe kademe arttırılır ileride büyük ihtimalle





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DraGonS -- 3 Mart 2026; 14:56:56 >

K
geçen ay (3271 mesaj)
Binbaşı

öteki konuya atmıştım aynısını buraya alıyorum umarım yetkililer okur

"Umarım yanlış kararlar almazlar ve ısrar etmezler. Kâr konusu da çok yanlış anlaşılmış. İnsanlara ilk aldıkları fiyat soruluyor ama bozdururken gelir vergisi talep ediliyor.
Mesela bu sene 45 TL’den USDT aldığını düşün. İki sene sonra toplam varlığın 1.000.000 dolar oldu. Bunun 800.000 doları kriptodan gelen zarar veya farklı işlemlerden gitti ama para lazım ve çıkacaksın. Gidip bozduruyorsun. TL bazında 45.000.000 yatırmış görünüyorsun fakat bozdururken dolar kuru 70 olmuşsa hesabına yaklaşık 56.000.000 TL geri geliyor. Üstelik tutar limit üstü olduğu için MASAK’a bildirim gidiyor ve kapında maliyecileri bulabilirsin. Aradaki 11 milyon TL’yi kâr sayıp vergisini ödemezsen ciddi sorun yaşayabilirsin.

Bu enflasyonist ortamda zaten benzer sorunlar çok yaşanıyor. USDT bile kripto para olarak görülüyor. Evet teknik olarak kripto olabilir ama özünde dolara sabit bir para birimi, yatırım emtiası değil.

Gelelim diğer tarafa. Diyelim ki biri gerçekten 1 milyon doları 5 milyon yaptı ve iki yıl sonra çekmek istiyor. Kripto para sistemi bankalar gibi değil. Kıtalar arası transfer zor değil, birkaç işlemle yapılabiliyor.
Gider, kriptoya sıfır vergi uygulayan bir ülkeye taşır veya orada şirket kurar, parasını orada çeker. Zaten belli miktar yatırım yapanlara vatandaşlık veren ülkeler de var.
Sonra parasını Türkiye’ye yurt dışından getirir. Burada hem vergi ödemez hem de yatırımcı olarak teşvik ve iyi muamele görür.

Sonuçta kim kazanır, kim kaybeder?
  • Küçük ve orta yatırımcı kaybeder
  • Türk kripto borsaları kaybeder
  • Türk kripto topluluğu zarar görür
  • Ülke olarak inovasyonun gerisinde kalırız
  • hükümet ciddi manada vergi kaybeder, yabancı dahil yüklü kriptoyu burada bozmaz kimse!

kim kazanır?
- merdiven altı iş çevirenler
- yabancı borsalar
- offshore/kripto vergi dostu ülkeler

Çözüm ise basit. Güncellenmiş, makul ve düşük vergi dilimleri olmalı. Örneğin birkaç milyon TL’lik GERÇEK kazançlarda (Tl bazlı değil enflasyon ayarlı veya dolar euro bazlı) vergi oranı yüzde 3 ile yüzde 5’i geçmemeli. Bu seviyelerde çoğu insan zaten sorun çıkarmaz. Ama yüzde 15, 20 veya 30 gibi oranlar istenirse insanlar alternatif yollar arar. Çünkü kripto dünyasında bunu yapmak oldukça kolaydır.

"



S
geçen ay (5300 mesaj)
Binbaşı

Kriptocular gelir beyannamesi vermeyi nereden bilsin? Bu konu altında gelen yorumlar bile halkın vergi konusunda hiçbir şey bilmediğini gösteriyor. Spkya tabi olmayan kurumlardan kazanç sağlayanlar gelir vergisine tabi olacak demek global borsalara %40 vergi geldi demek. Kripto kitlesi buradakilerden bile daha cahil. Çoluk çocuk vergi kaçırmaktan hapse girecek. Buna sabit bir oran koyacaksın otomatik çekilecek. Örneğin globalden türk borsasına para çektiğinde kârmış zararmış fark etmez %1 vergi otomatik kesilecek. Nihai olacak başka gelir vergisi kesilmeyecek. O zaman devlet dünyanın parasını kazanır. Ama burada art niyet var gibi. Yerli borsalar lobi yapıp globale %40 kendilerine %10 vergi getirmiş. Yerli borsada kaldıraç yok defi yok tek yapabildiğin spot almak. Spot alıp bekleyeceksem soğuk cüzdana atarım ama ona da %40 vergi geldi. Türk borsalarından spot alır beklersen de defalarca olduğu gibi coinlerini alıp kaçarlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
geçen hafta (5300 mesaj)
Binbaşı

Vergiyi getiren komisyonun akpli başkanı halkın tepkisini gördük taslağı düzeltmek üzere geri çektik demişti. İyiparti vekilleri bizim sayemizde kripto vergisi iptal oldu demişti. Sonuç bugün aynı taslağı birşey değiştirmeden tekrar meclise göndermişler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.