Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
475
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kripto para borsasında 530 milyon dolarlık soygun
M
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

 

 
Japonya'nın en büyük kripto para borsalarından olan Coincheck, dün sabah saatlerinde aldığı kararla müşterilerin hesaplarını kilitlemiş ve borsadan başka bir adrese para veya kripto para transferini yasaklamıştı. Şirketin aldığı karar Bitcoin, Ether ve Ripple'ın değerinde yüzde 5'e varan kayba neden olurken borsalarda XEM kısaltmasıyla işlem gören NEM isimli kripto para biriminin değerinde ise yüzde 10'un üstünde bir düşüş gözlemlenmişti. Hesapları kilitledikten saatler sonra konuyla ilgili basın açıklaması yapan şirket, tarihin en büyük siber soygunlarından birinin kurbanı olduğunu duyurdu.


 

534 milyon dolarlık soygun 

Coincheck'in sözcüleri tarafından yapılan basın açıklamasında şirket ilk olarak neler yaşandığını açıkladı. 26 Ocak tarihinde hackerların NEM'lerin saklandığı sıcak cüzdana ait private key'leri ele geçirdiğini açıklayan yetkililer, yetkisiz işlem aracılığıyla toplam değeri 534 milyon dolar olan, 523 milyon adet NEM'in çalındığını dile getirdi. Ripple veya farklı kripto para birimlerinin de çalındığı iddiasını reddeden yetkililer, çalınan kripto paraların tamamının müşterilere ait olduğunu ve siber soygunun Japonya Finansal Hizmetler Dairesi ve yerel güvenlik güçlerine bildirildiğini de ekledi.


 

Siber soygun fark edildikten hemen sonra borsadan herhangi bir varlığın çekilmesini durdurduklarını açıklayan yetkililer, en azından yasal para(dolar veya yen) çekilmesine izin verip vermeyecekleri sorusuna ise gerekli incelemeler yapıldıktan sonra bu konuda karar verileceğini söylemekle yetindi. Çalınan kripto paraların hackerlar tarafından hangi adreste saklandığını bildiklerini açıklaya yetkililer suçluların takip edilebileceğini iddia etti. Kaç kullanıcının soygundan etkilendiği ile ilgili net bir açıklamanın yapılmadığı toplantıda yetkililer, zararların karşılanması yönünde istekli olduklarını ancak en kötü senaryoda müşterilerin paralarını geri alamayacağını belirtti.


 

Güvenlik zafiyeti olabilir 

Basın mensupları tarafından sorulan güvenlik zafiyeti soruları karşısında yetkililer ''güvenlik standartlarının düşük olmadığını'' vurgulasa da siber soygunun gerçekleşme şekli aslında ciddi bir güvenlik zafiyeti olduğunu gözler önüne seriyor. Yetkililerin açıklamasına göre çalınan kripto paralar çok daha güvenli olan multi-sig cüzdanlar yerine sıcak cüzdanda(hot wallet) saklanıyordu. Farklı kripto paralar için farklı tip cüzdanlar kullandığını açıklayan şirket, sitedeki diğer kripto paraların ise multi-sig cüzdanda saklandığını ekledi. Uzmanlara göre NEM'lerin de multi-sig cüzdanlarda saklanması halinde siber soygun başarısızlıkla sonuçlanabilirdi.


  

Şu an şirkette çalışan 80 kişinin yarısından fazlasının olayın araştırılması için çalıştığını söyleyen yetkililer, şirketin şu an için operasyonlara devam etmekte kararlı olduğunu, iflası düşünmediklerini açıkladı. Coincheck üzerinden kripto para ticareti yapan müşterilerin varlıklarına ne zaman ulaşacağı ise henüz bilinmiyor. 


 Haberi Portalda Gör

1
6 yıl
Yarbay

Çalınarak değerinimi çıkaracaklar.




E
6 yıl
Yüzbaşı

Ben bu tarz haberlere inanmıyorum. Bence bu Coin türevi hesap platformları coinleri bilinmez bir hesaba transfer edip "Siber Saldırı Kurbanıyız!" deyip işin içinden sıyrılmaya bakıyorlar.

Her geçen gün başka bir hesap platformu siber saldırı yüzünden coin kaybı açıklıyor. Tamamen yalan bence ve inandırıcı gelmiyor maalesef...

Burdada olduğu gibi olan milletin hesabına oluyor. Haberdede dediği gibi;
"Kaç kullanıcının soygundan etkilendiği ile ilgili net bir açıklamanın yapılmadığı toplantıda yetkililer, zararların karşılanması yönünde istekli olduklarını ancak en kötü senaryoda müşterilerin paralarını geri alamayacağını belirtti."





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem552 -- 27 Ocak 2018; 14:32:59 >


O
6 yıl
Çavuş

Ortada para yok mal yok emek yok, ama rakamlar havada uçuyor. Amerika da ki mortgage skandalını da yine bu beyinsiz beyinler olan finans sektörü çıkardı ve ortaya gerçekle alakası ve karşılığı olmayan 12 trilyon dolarlık bir balon çıktı ve patladı. Yine aynı olaylar ve sonuç aynı aptallık sonuç yine koca bir balon ve patlama sadece araç farklı. Bu bitcoin global bir derginin kapağında sembol olarak ( tam emin olmamakla 2008 gibi) diğer bütün para birimlerinin yandığı bir görselde ortaya çıkmıştı ve bugün buna yönelen ve uyanları o kapaktaki sonun beklediği malum yapılan plan bu. Çünkü böyle bir mevzuyu normal statüde şirket ya da kurumlar organize edemez. Ben digital para üreticem, devlet değilim şirket değilim fabrikamda yok ekonomimde yok çalışanım yok ama param var nasıl var sanal. Terazinin bir tarafında gerçeklik diğer tarafta Matrix Neo sen de bunu ye ve buna hizmet et. Kökünden yasaklanması ve durdurulması gerek sonu iyi değil olamaz. Gerçeklik sanallıkla satın alınmaz alınamaz...




F
6 yıl
Yarbay

daha Meltdown ve Spectre olaylari icin tam cozum bulunamamisken ve elektronik ortamda tam olarak guvenli denilebilecek bir sistem olmadigi halde, denetimi yapilamayacak ve herhangi somut bir gostergeyle aciklanamayacak sekilde uretilmis bir para biriminin ne derece guvenli bir yatirim araci olacagi konusu hala saibeli... bircok kisi zengin oldu ve bir cok kisi de hala birseyler yapmaya cabaliyor ama devletler bile hala bu sistemi tam anlamiyla kontrol altina alabilmis degilken nasil bir guvenlik ve nasil bir yatirim araci olabilir... belki yarin bu kripto paralar yukselir ve bircok kisiyi zengin eder ya da duser ve bircok kucuk yatirimciyi batirir o bilinmez zira elektronik ortamda bircok sey surekli degisim halinde ama su an kripto para olayi tamamen "cok para harcayip iyi bir sistem kurayim ve cok para kazanayim" diye, hicbir sey uretmeden yattiklari yerden zenginlik hayali pesinde kosanlarin oyuncagi olmus durumda ve atilan "gelecegin para birimi" seklindeki basliklari bu yuzden gercekci bulmuyorum...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fashionality -- 27 Ocak 2018; 17:21:25 >

A
6 yıl
Yarbay

https://yobit.net/en/ işlemlerinde aksama var soygun haberi gerebilir, hesabıma giremiyorum :(



Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
6 yıl
Yarbay

Resimdeki adam ağlayacak gibi duruyor.




G
6 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşım bu block chain muhabbet her hareketin kayıt altında tutulmasından gelmiyormuydu hani durumu bilen açıklasın.




A
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: alemburda34

https://yobit.net/en/ işlemlerinde aksama var soygun haberi gerebilir, hesabıma giremiyorum :(

staa, hesaptan hayir haber varmi ?




Bu mesajda bahsedilenler: @alemburda34
S
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: alemburda34

https://yobit.net/en/ işlemlerinde aksama var soygun haberi gerebilir, hesabıma giremiyorum :(

Bende herhangi bir sorun yok.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.