Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
26
Cevap
919
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kovit sonrası oluşan burun kurulu ve tıkanıklığı
Z
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Herkese selamlar. 1 ekimde delta varyantı kovit oldum ve sadece tat koku kaybı ile geçirdim. Hastalığın 8.günü tat ve koku geldi ve 10. günü negatif pcr verdim.


Fakat 1 hafta önce başlayan burun tıkanıklığı ve burun kuruluğu yaşıyorum. Otrivine ve ibucold kullanıyorum 3 gündür. Fakat çok değişen birşey olmadı. Soğuk mu aldım yoksa virüsten dolayımı oldu bilmiyorum.


1 haftadır çinko takviyesi ve ecopirin kullanıyorum.


Bu konuda önerisi olan varmıdır?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

T
3 yıl
Yarbay

Öncelikle burun kuruluğu & tıkanıklığı onlarca yıldır zaten görülen bir sorundu kovitle başlamış yeni birşey değil.

Burun kurulugu & tıkanıklığının birçok nedeni olabilir ancak bence önde gelen nedeni yenilen içilen uygunsuz besinler. Örneğin cok kahve içmek dokularımızdaki iyone suyu azaltır, gövdeyi genel olarak kurutur, bu doğal olarak burunu da etkileyebilir. Leblebi, patcips gibi kuru, pizza gibi hamur ağırlıklı besinler, kek, çkolata, gofret gibi işlenmiş kuru gıdalar da benzer sekilde gövdenin nem oranını düşürür. Öncelikle gövdemiz iyonize suyu tutmalı, nem oranını korumalı bunun için de hayvansal kökenli, bol hayvansal yağlı & mineralli, iyonize su oranı dengeli besinlere yönelinmeli. Eti ızgara olarak pişirdiğinizde etteki tüm iyonize su yok olur, fazla pişmiş ızgara et yememek, yemekten daha iyidir cunku iyonize suyu gitmiş yalnızca proteini kalmış et gövdemizin su dengesini bozar. Izgara köfte yedikten sonra bol su içme isteginin nedeni budur. Mineralsiz, arıtılmış su içmek de uzun dönemde gövdenin su dengesini bozabilir. Arıtılmış su gövdemizce dokularda tutulmadan atılır. Buna çözüm olarak arasıra inek ya da manda sütü içmek önerilebilir. Benim favori markam Pınar süt, ancak yağı alınmış, "light" vs, işlem görmüş olan değil, yeşil beyaz ambalajlı klasik Pınar süt. Gece yatmadan önce en az 200ml için, sabah güçlü & sağlıklı kalkarsınız cunku sütteki ögeler gövdede tüm eksik yerleri onarır + gövdenin su dengesini de yerine getirir. Besin konusunda son örnek olarak ise somon balığını önerebilirim. Ancak o da az pişmiş olacak. Izgara (grilling) fırınlama (broiling) gibi yüksek ısıda pişirince balıgın içindeki doğal iyonize su yok olur. Teflon tavaya biraz z.yagı dökerek balığın yağı kendini salıncaya kadar pişirmek en iyisidir. O sekilde az pişmiş Somon yediğnizde okyanusun kokusunu bile duyabilirsiniz. Bu sekilde az pişmiş Somon yarım kg gibi cok yerseniz gövdeniz genel olarak tüm su & yağ dengesini ayarlar bu kaçınılmaz olarak buruna da olumlu etkir. Halk arasında "balık ile süt ardı ardına yenilmez" şeklinde bir söylenti vardır. Taze balık taze süt yediğiniz sürece ikisi bir arada bile sorun olmaz (denedim)

Uygun besin almanın dışında buruna 10cm sokularak yapılan PCR testlerinden de uzak durmalı. Alkol, bira, çay, kahve, sigara, medikasyonlar (ilaçlar), kimyasal maddeler, uzak durulmalı.

Bu koşullarda hiçbir ilaca gerek kalmaz ancak yine de eczacılık ürünleri ile destek sağlayayım diyorsanız, B vitamini, balık yağı hapı, suda çözünen C vitamini hapı + magnezyum hapı önerilebilir. Marka olarak B vitamini için Benexol, balık yağı için Carlson, C vitamini için Novartis(kalsiyum sandoz) magnezyum için Saba - Magnesie Calcinee (Magnezyum Hidroksit) önerebilirim ancak marka konusunda doğal olarak kendiniz de araştırma yapmalısınız.

En son öneri olarak, burun tıkanmasına tükürük de iyi gelir. Özellikle gece uyurken burnunuz tıkandığında hızlı çözüm olarak 2 parmağı dil ile ıslatarak ıslak parmakları burnun iki yanına sürdüğünüzde tıkanıklıga iyi gelir (denedim)



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. 3 kez baştan sona okudum. Ben tek yaşadığım için düzensiz bir beslenme programına sahibim. Genelde dışarıdan yiyen biriyim. Karantina sürecinde abur cubur, özellikle çay ve kahveyi fazla tükettim. Burunda kuruluğum yaklaşık 1 haftadır mevcut ve bu durumdan çok rahatsızım artık. Soğuk aldım diyecem fakat kaç gündür ilaç kullanıyorum geçmiyor. Otrivine adlı sprey sıkarak bir süre rahatlıyorum.

Ve Nature markasının çinko takviyesini kullanıyorum
Covitte tat ve koku içn iyi geldiğini okudum. Sizin dediğiniz vitamin takviyelerinide satın almayı düşünüyorum hocam. Şuan bu durumdan kurtulmayı canı gönülden istiyorum çünkü tüm yaşamımı etkiliyor psikolojik olarakta fiziksel olarakta.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @vonderplanitz
T
3 yıl
Yarbay


Rica ederim. Bu de bu konuları son 7 yılda öğrendim. 1800'lü yıllarda biyoloji alanında yapılmış çalışmaları bile okudum birçok şeyi de esasında o çalışmalardan öğrendim. Nitekim o yüzden ilaç, aşı, ameliyat, hastane prosedürü vs ile gercek sağlığa ulaşılamayacağını düşünüyorum.

Belirttiğiniz Otrivine'in prospektüsüne şimdi Internetten baktım, kontra endikasyonlar listesinde glokom geçiyor.
https://www.medicines.org.uk/emc/product/6155/smpc
Glokom, (yüksek göz içi basıncı) gözde körlüge yol açabilen son derece sakıncalı bir durumdur. Kontra endikasyonlarda geçiyorsa ben olsam hiç glokomlu olmasaydım bile öyle ilacı kullanmazdım. Sorunu olabildiğince ilaçsız, doğal yollardan gidermeli. Belirttiğin ilaç kimyasal ögeler içeriyor. Kimyasal ögeler bir hastalığı hafifletirken başka hastalıklara yol açar. Sadece bu bile uzak durmak için yeterli neden.

Burun tıkanıklığını rahatlatmak üzere yine de eczacılık ürünü alayım diyorsan şu anda adını unuttuğum (şimdi baktım Sterimar Deniz Suyu Burun Spreyi) önerebilirim. Ben de 2012 yıllarında bir yakınımın önerisi üzerine kullanmıştım. İçeriğinde yalnızca basınçlı okyanus suyu var, kimyasal yok. Ucu burun deliğine giriyor Her bir burun deliğine 1 kez cekiyorsun, tıkanıklıga bayağı iyi geliyordu. Anımsadığıma göre Fransa üretimiydi ben aldığımda oldukça pahalıydı, 2012'de SGK'sız olduğumdan cepten ödemiştim. öneren yakınım da pahalı olduğunu söylemişti. Ancak şimdi Internette baktığımda 100ml tüp 60TL oldukça uygun.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

N
3 yıl
Yarbay

Ben de 2 hf önce burun akıntısı ve burun tıkanıklığı vardı. 4 gün boyunca 1000mg C vitamini günde 3 kere aldım. 4. günde geçti. C vitamini çok rahatlıkla daha fazla da alınabilir çünkü fazlası vücuttan atılıyor. Bu tip durumlarda çabuk toparlanma sağlıyor.


Kronik burun tıkanıklığınız var mı bilmiyorum ama benim vardı. Zamanımın yarısından fazlası burun tıkanıktı. gittiğim çoğu doktor burnumun içini kesip biçmekle çözmekten yanaydı. Fakat burnumun yarı zamanda şişik olmaması zaten sorunun burun yapısında değil devamlı şişmesinde ( enflamasyonda ) olduğunu gösteriyordu. Tahılı Beyin (David Purlmutter) isimli kitabı okumanızı sonra da "Bir daha asla hasta olmayın" (Raymond Francis) okuyun. Diyetimi düzeltip ( unlu ürünler - şeker bitince ve günde 2 öğün dışında ağzıma lokma atmayınca kronik burun tıkanıklığı 2-3 yıldır bitti.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 yıl
Yüzbaşı

Dostum doktor veya eczacı değilim ama ibucold içinde ibuprofen içerir bu da burun damarlarını büzüştürerek burun tıkanıklığını arttırır. İlacın prospektüsüne bakarsan zaten aynen böyle yazdığını görürsün.

Bir de muadili parasetomol içeren ilaçlar var bence doktora tekrar çık



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Dostlar bugün kbb doktoruna gittim burunda ödem ve et büyümesi var dedi. Ayrıyetten hafifte kemik eğriliği varmış. İlaç tedavisi verdi bugün başladım fakat hala nefes almakta zorlanıyorum. Çok canımı sıkıyor.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Z
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

gittim hocam otrivine ve ibucoldu kullanmamamı söyledi.Yerine izotonik sodyum klorür su, hap, merhem ve nasacort burun spreyi verdi.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @straptezlo
T
3 yıl
Yarbay

doktorunuz geldi..


soğuk algınlığı,
grip,
alerji,
enfeksiyon,
burundaki kan damarlarının iltihaplanması
toz, polen, çevre ısıtma (klima vs) ortamdaki havanın etkileri

> mukus dokusunun şişmesine neden olur.




çözümü:

> ilk etapta su tüketimini artırmak faydalı olacaktır. ne kadar çok su tüketimi, o kadar çok idrar demektir. bu şekilde kan temizliğine doğrudan fayda sağlanacaktır.
ortamdaki havayı nemli tutmak lazım. petek felan yakınında ise kutunun içine su koyup, peteğin üzerine asmak faydalı olur. soğuk algınlığı ve benzerleri için burnun her iki yanındaki boşluk alana, elmacık kemiklerinin üzerine, sinüslerin üzerine, şakaklara, yuvarlama şeklinde hafif baskı ile masaj yapmak, burun deliklerini açar. sigarayı bu süre içerisinde kesmek, iyileşmeyi hızlandırır. burun akıntısı varken, soğuk algınlığına yönelik ilaçları kontrolsüz kullanmak da burun deliklerinin tıkanmasına yol açar. bu gibi durumlarda, hemen ilaca sarılmak yerine ıhlamur, nane limon vb karışımlı sıcak içeçeceklerle bol su tüketimi de faydalı olur.

> burunda, et, kemik eğriliği vb sorunlar için ne yapsanız boşuna. bu bir işkence sayılabilir. gerekli olması durumunda, operasyon olunmasını tavsiye ederim.




şu an alerjik nezlem var. gözlerime de bir günde vurdu. burnum çeşme gibi. arkadaş burnunu açmaya çalışıyor ben de kapatmaya. şu an daha iyi gibiyim ama yaklaşık iki hafta önce geliyorum diyordu. test negatif çıktı. üstüne de covid aşısı oldum. iki hafta sonra nakavt. en kısa zamanda da grip aşısı olmayı düşünüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Ben dün doktora gittim hocam bendede hafif burun kemiğinde eğrilik ve burun eti büyümesi var dedi. Dün 4 tane ilaç verdi. Bunlar ;

Terramycin krem
nasacort sprey
zadifen hap
izotonik sodyum klorür

Dünden beri kullanıyorum fakat bir değişiklik yok. Bende artık hastalık derecesine geldi bu burnu takıntı olayı. Ne yapacam bilmiyorum. 1 haftada etkisini anca gösterir dedi kullanıyorum bakalım. Su tüketimini arttırdım. Sıvıyı daha çok alıyorum



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @The souls migration
T
3 yıl
Yarbay

Nasacort 'un yan etkilerine baktım, Internetten. Yan etkiler arasında Grip var!

İlaçlar ile sorun çözülmez. Çözülmediği gibi yeni sorunlar başlatır.

Burun içinde et büyümesi var diyorsun. Onun nedeni o bölgedeki kök hücrelerin fazla doku üretimi yapması. Kök hücreler doku üretimini azaltmalı bunu da elverdiğince doğal şekilde yapmalı. Bu açıdan yüksek alkali su (pH 8+) belki iyi gelebilir cunku yüksek alkali su kök hüclerinin gereksiz doku üretimini azaltır. Ne var ki bu tür doğal yöntemleri doktorlar önermez. Sorun devam edecek şekilde ilaçlar verirler sonra da ameliyat derler.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Zeze1
Z
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Hocam size özelden ulaşabilir miyim?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @vonderplanitz
N
3 yıl
Yarbay

Verilen her şey semptomları bastırmaya yönelik.

Lütfen düşün, neden burun etim şişiyor diye. Kalıcı çözüm için tek yok beslenmeni düzeltmen.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Zeze1
T
3 yıl
Yarbay

evet PM ile ulaşabilirsiniz ancak ben PM ile ulaşamam cunku GSM onaysızım o yüzden en iyisi E-Mail göndermelisiniz. onun için PM'den e-mail adresini iletirsen o adrese dönüş yaparım.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Zeze1
Z
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Çok haklısın sayın hocam. Fakat öyle bir takmış durumdayımki şuan bu burun olayından. Sinirlerim zıplıyor iyice.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nucro
Z
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Hocam selamlar. 1 haftadır ilaç kullanıyorum fakat burun eti şişliğinde azalma olmadı.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nucro
T
2 yıl
Yarbay

kullandığım e-mail adresine cok sık bakamıyorum, şimdi burada yeni mesajını görünce baktım e-mail göndermişsin şimdi ona e-mail yanıt gönderdim.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Zeze1
N
2 yıl
Yarbay

Daha önce yazdığım gibi bundan kurtulmanın yolu beslenme. Karatay tipi beslenme.

Ancak hızlı düzelme istiyorsan açlık yapmak da çözüm olabilir (Aidin Salih’in Açlık Orucu (Su Orucu) Ancak açlık sonrası doğru beslenmezsen sorun tekrar geri gelecektir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nucro -- 27 Ekim 2021; 21:56:36 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Zeze1
T
2 yıl
Yarbay

ne oldu, burun deliklerin açıldı mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Zeze1
Z
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Reis bir taraf ara sıra tıkanıyor. 😁 Bazen tamamen açılıyor falan. Bütün ilaçları kullanmayı bıraktım.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @The souls migration