Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
274
Cevap
2669
Tıklama
32
Öne Çıkarma
Cevap: Körü körüne karşı çıkılan proje: Kanal İstanbul (14. sayfa)
V
6 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: halil altın

Geçer geçer

Alıntıları Göster
Zor geçer. Benim gemim olsa boğazdan bedava püfür püfür geçmek varken kanaldan falan geçmem. Kim takar kanalı? Konu hakkında bilgin yok öyle yazmışın.
Aynı yere giden paralı yol ve devlet yolu var ikisininde farkı yok hangi enayi paralı yola girer?



H
6 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: sendemail

Buyrun aşağıda Mimar ve Mühendisler odasının bir sunumu , siyasi kafayla değil hesap kitap kafasıyla okuyun ,

Bakın aslında kanal İstanbul gerçekten güzel bir proje ancak ben düşündüm taşındım yapacağım demekle olmuyor,
Hani kim istemez ki bir tane daha su yolu olsun , bir taraftan tankerler işini görsün diğer taraftan marinalar olsun , insanlar eğlensin heyooo ne güzel süper ,

İşin aslı ,matematiği fiziği öyle değil.İşin doğası buna müsade etmiyor , eğer olurda akp seçim kazanıp bunu yaparsa hep beraber bu ibişliği (komediyi ) acı bir şekilde yaşayacağız.

Aşağıdaki raporu okuyun , ana başlıkları özetlersek ,

-İstanbul bok kokusundan (özellikle kanal çevresi ve hattı) yaşanmaz hale gelecek, akıntı zayıflığından
-K.Çekmece lagünün yok olmasıyla ,Trakya'da tarım bitecek , zira tuzlu su tüm sahaya nüfus edecek
...
Aşağıda linkte TEKNİK OLARAK İZAH EDİLMİŞ.
Bu gerçeklere karşın ,bir gün AKP başkanı çıkıp yine beni kandırdılar deyip kanal istanbul projesini CHP'ye yıkacak olmasın?

Çünkü adamlarda kapasite kozmetik örneğin;hızlı tren yaptım deyip banliyö arabasını hız aşırtıp kaç kişinin ölümüne sebep olan zeka bunlar.
Devletin bütçesinden para çıkmıyor ki ,heyooo deyip köprü ve şehir hastanelerinin finansmanına ,geçmeyen araç veya gitmeyen hasta garantisi verip ASIL MALİYETİ yıllara yayarak hazineden ödeten parlak zeka bunlar.

Tayyip Erdoğan'ı seversiniz sevmezsiniz umurumda değil ama önemli olan bu sevip sevmeme durumu da değil.Ben RTE nin sürekli hata yapmasından sıkıldım arkadaş, ne yapsa bereketi yok ,kafa bir tek inşaata çalışıyor , o da komisyon durumundan
FARKINDA MISINIZ KENDİ ÜLKESİNDE KİRACI GİBİ YAŞAYAN TEK MİLLET TÜRKLER Sebebi de siyasetçiler ,

Gol yemeye devam Türkiye
Hem neden İstanbul kardeşim , memleketin geriye kalanı projeye doydu da İstanbul mu kaldı?

http://www.cmo.org.tr/resimler/ekler/98f9f7679b9d3b6_ek.pdf?tipi=67&turu=H&sube=2
Biz gördüğümüze mi, bu bilmiş sahsiyetlerin düşüncelerine mi inanalim? O kadar yer geziyorum. Neredeyse tüm ilcelere kadar hastaneler yenilendi. Ayrıca okul binaların birçoğu yenilendi. Binlerce Toki binası yapıldı. Özel sektöre verilen tesviklerle, büyük şehirler haricinde sanayi kuruluşları açıldı. Yollar, tüneller. .. ama bazilari hala söyle böyle diyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Y
6 yıl
Yarbay

boğazlardan geçişi kim bedava yaptı.

bu anlaşmayı kim imzaladı ?

ülkemizin zararına değilmiymiş ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tomshardware
C
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: yusufziya

boğazlardan geçişi kim bedava yaptı.

bu anlaşmayı kim imzaladı ?

ülkemizin zararına değilmiymiş ?
Doğru soru şu olacaktı, yanlış yazmışsın.

Kim boğazların bulunduğu toprakları kaybetti, kim, nasıl geri aldı?

O toprakların ülkeye bağlı olması ülkemizin zararına mı yoksa yararına mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
6 yıl
Yarbay

Anlaşma hangi yıl oldu, savaşi biz kazanmadik mi ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @captain_turkiye
C
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: yusufziya

Anlaşma hangi yıl oldu, savaşi biz kazanmadik mi ?
Tarih bilgin epey zayıf galiba. Tarih öğretmeni değilim ne yazık ki. Hepsini anlatacak vaktim de yok, lütfen kendin araştır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
6 yıl
Yarbay

yazacağın 1 satır yazı.

hangi yıl , evet/ hayır ?? hatta yarım satır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @captain_turkiye
C
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: yusufziya

yazacağın 1 satır yazı.

hangi yıl , evet/ hayır ?? hatta yarım satır.
O kadar cevapla anlayacak olsaydın zaten bu soruları sormazdın bile.

İstersen deneyelim. Cevabı kabul etmeyip bahaneler üretip üretmeyeceğini göreceğiz.

1923'te Lozan ve 1936'da Montrö imzalandı. 1. dünya savaşını Osmanlı kaybetti ve İstanbul dahil pek çok bölge işgal edildi.

Oldu mu, kanıt falan da ister misin?



P
6 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Naci_Balkavan

Düşünmeden çamur atan böyle boş bir yorum kesin vardır dedim hakkaten de çıktı. Senle beraber bunu beğenen 200'e yakın kişi değil fabrika bakkal bile açmaz. Fabrika kurmasın o zaman kimse yatsın tüm ülke hazır yesin. Varolanla yetinsin yenilik yapmasın. O tip projeler yapılırken çıkıp adamın biri şurda da kanalımız olsun yea demiyor. Kanal İstanbul'un ardında ne denli büyük sebeplerin olduğunu belki Google amcadan araştıracak kadar düşünür de yazma zahmetinde bulunursun. Bu ülke 90 senedir bu ne idüğü belirsiz solumsu düşünce yüzünden süründü. Ulan rte komünist olsa tapardınız tapar. Atatürk görse sizi yeminle vatandaşlıktan atardı.

Alıntıları Göster
Evet yahu AKP o kadar işi başarıyor solcularda böyle kıskanıyor . Bak en kolayından köprü yaptırıyor geçiş garantisi veriyor ama hazinemizden dolar olarak çıkıyor , cumhurbaşkanınıza star tvde soruyorlar bu konu hakkında ne diyeceksiniz diye RTE biz hepsinin hesabını yaptık diyor.Sen ne diyorsun? Herşey planlanmıştır . Gelde gülme .Adam o kadar yazı yazmış onu okumadın bile. DÜŞÜNMEDEN DİYOR ABI ŞAKA GIBI . Neymiş burda yok komünistler şunlar bunlar. Siz yine Sağcı solcu ayrıştırmaya mı çalışıyosunuz .Geç paşam bunları.Bakkal hesabıyla ülke dönmez makarnaylada ömür geçmez hadi eyvallah



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
6 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: 61gün

Doğru savunma yaptım ama malesef dinlemek istemiyor, kendi duyduklarınızı yorumlayıp gerçekleri kabul etmiyorsunuz.



1)boğazlardan geçen karadeniz'e sınırı olmayan ülkelerin savaş gemileri (belli bir tonajı geçmemek kaydıyla) en fazla 21 gün karadeniz'de kalabiliyor. fakat kanal istanbul'dan geçen gemiler sınırsız karadeniz'de kalabilecektir. bu da tamamen türkiye'nin insiyatifinde olacaktır.



2)sıra beklemeden hızlı geçiş ve transfer yapılabiliyor.



3)dalga kıranlardan dolayı daha güvenli bir geçiş yine gemi taşımacıları için bir fayda

Alıntıları Göster
Denizcilik mezunu adamım bir tane salak geçmez oradan.
1. O dediğini takan yok. Amerikan gemileri geçiyor. Rusyanın savaş gemileri de püfür püfür geçti hatta asker elinde roketle geçti. Türkiye birşey diyemedi.
2. Sıra beklememek ne demek? Kanal dediğin çok geniş olacak sanki. En işlek kanal panama kanalı oradan bile gemi kolay kolay geçemez. Sanki kanal olunca otoban gibi gidiliyor. Eğer panama kanalı yerine doğal bir geçit olsa hiçbir gemi o kanala girmezdi. İstanbul boğazında sadece sis varken bu sorunlar yaşanır. Kanal dediğin yerde de sis olacak.
3. Dalga kıran ne alaka ya? Liman girişi mi bu dalga kıran falan. O dediğin limanlarda olur.
Bu saçma sapan şeyi savunmak için daha neler uyduracaksınız bakalım. Adamlar yük taşıtırken 1 dolar ton başına fark için çatır çatır pazarlık yaparken sen gemi sahibine ek kanal masrafı çıkaracaksın o da kabul diyecek. Olacak iş değil.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
6 yıl
Yüzbaşı

Isin ilginc tarafi da kendi soyledikleri yalanlara, kendileri cidden inaniyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Vanished Man
V
6 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Sir Wilde

Isin ilginc tarafi da kendi soyledikleri yalanlara, kendileri cidden inaniyor.
Her konuda aynı şey oluyor. Ortaya saçma sapan bir proje atılıyor bunlarda uyduruk gerekçelerle savunmaya çalışıyor. Projelerin alayını özel sektör yani kendi adamları devlet garantisiyle yapıyor avantajı yandaş yiyor bunlarda bedava taraftar. Kanal geçişini otoban gibi gören var. Neymiş parasını verir geçerlermiş. Konu hakkında bilgileri de yok.
Kanalı da kendileri yapmıyordur zaten firmanın birine geçiş garantisi vermişlerdir.



H
6 yıl
Binbaşı

Kanal projesi kurtuldu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
6 yıl
Yarbay

Bu saçma sapan hayali masalları insanlara asrın projesi diye anlatmak çok ayıp...Ben burada yaşıyorum..Kanala çok yakın bir yerde...ve 2007 den bu güne birileri malum parti ve çevresi binlerce dönüp tarla satın aldılar..Topladılar...Şimdi sıra bu tarlaların parsellenip arsa olarak 25 - 30 katı fiyata satılmasına geldi...Bunun içinde bu masal ortaya atıldı...BOĞAZ 30 kM AÇIK SU YOLU...VE GEMİLER 1,5 SAATTE GEÇİP GİDİYORLAR...YASAKLAMA YOK...MONTRÖ ANLAŞMASI 2. MAD. OKUYUN... KİMSEYE YASAK KOYMA HAKKI YOK..Buradan geçmeyeceksin ben kanal yaptım oradan geçip (( 45 Km ve 5 saat..Gemi En düşük hızda geçecek..)) bana para vereceksin diyeceksin.... De bak ne oluyor ??? İnsanların aklı ile dalga geçmeyin...1,5 saatte 30 km boğazı geçip giden gemiler 5 saatte en düşük hızla 45 Km kanaldan niye geçecek ??? Sebep ?? ZORLAMA HAKKIN YOK... BOĞAZI KAPATMA HAKKIN YOK.... Bu adamlar ahmakmı ?? Devlet 65 Milyar USd harcayıp masrafı hazineden karşılayacak...Yada garanti verecek.... TARLA TOPLAYAN MALUM ÇEVRE VE MÜTEAHHİTLER BXX GİBİ PARA KAZANACAKLAR.... Ben niye ödüyorum ??? Devlet niye ödüyor ??? Niye garanti verecek ?? BİRİLERİ SERVETLERİNE SERVET KATSINLAR DİYEMİ ???? .



M
6 yıl
Yüzbaşı

quote:

Kanal İstanbul'da 'fay' tartışması - Gerçek Gündem
2-3 dakika

Hazal Ocak/ Cumhuriyet- Kanal İstanbul, Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nun gündeminde.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, tartışmalı proje Kanal İstanbul için İstanbul 4 No’lu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’ndan görüş istendi.

Uzmanlar projenin yaşamsal bir yıkıma ve felakete yol açabileceğine dikkat çekerek uyarmıştı. 2011 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘çılgın proje’ olarak açıkladığı Kanal İstanbul projesinin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci 27 Şubat’ta başlatılmıştı.

45 kilometre uzunluğundaki kanal, Küçükçekmece, Avcılar, Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerinden geçiyor. Kanal, Küçükçekmece Gölü’nden başlayarak, Sazlıdere Barajı Havzası boyunca devam edip Sazlıbosna köyünü geçerek Dursunköy’ün doğusuna ulaşacak; Baklalı köyünü geçtikten sonra da Terkos Gölü’nün doğusundan Karadeniz’e ulaşması planlanıyor.

3 fay üzerinde ‘çılgınlık’

Projenin ÇED sürecinde birçok yeni bilgi ortaya çıkmıştı. En son projenin güzergâhında yer alan Küçükçekmece Gölü tabanında 3 adet aktif fay hattı olduğu belirtilmişti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün de Kanal İstanbul projesi için güzergâhtaki mevcut ve planlanan tüm altyapı tesislerinin değiştirileceğini bildiren bir yazı ortaya çıkmıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 15 Aralık 2016 tarihinde tartışmalı proje Kanal İstanbul için İstanbul 4 No’lu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’ndan görüş istendi. Kurul dünkü gündeminde bakanlığın talebini görüştü. Karar önümüzdeki günlerde belli olacak.

İçme suyu ranta kurban

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu tartışmalı proje Kanal İstanbul’a ilişkin hazırladıkları raporu geçen mart ayında açıklamıştı. Projenin yaşamsal bir yıkıma ve felakete yol açabileceği vurgulanan raporda projeden derhal vazgeçme çağrısında bulunulmuştu. Marmara Denizi’nin kirleneceğinin vurgulandığı raporda İstanbul’un içme suyu ihtiyacının yüzde 28.89’unu karşılayan Terkos ve Sazlıdere’nin zarar göreceğinin altı çizilmişti.

http://www.gercekgundem.com/istanbul/35149/kanal-istanbulda-fay-tartismasi



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.