Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
22
Cevap
1523
Tıklama
18
Öne Çıkarma
korkak ve pasif iyi insan yoktur.
M
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Kötülüğe ses çıkarmayan korkak ve pasif insan iyi insan değildir.
Bu zamana kadar metrobüs, otobüs durağında banka kuyruğunda pazarda sigara içenleri uyaran kendimden başka kimseyi görmedim. Bu zamana kimse ile bu konuda kavga etmedim. Eşiğine geldim 3-4 defa ama karşı taraf iş ciddiye binince geriye adım attı.
Önceki günde bir karı tramway durağında sigara içiyordu. Yanında sapı vardı. Uyardım. Umursamadı. Tramway gelinçe tam onların bindiği vagona hızlıca binerek çiftli koltuğa kasten oturdum. Onlar da ayrı kalacağı için tek yere oturmadı ve ayakta gittiler.

Tramway da bağıra bağıra konuşan dangozları uyarırım. Benden başka kimse de ses çıkarmıyor.

Binamıza giren 2 hırsızı adamakıllı dövdüm. Komşunun malını çalan hırsızları yakalattım. Ama komşularım şikayetçi bile olmadı. Bu tür şerefsiz pasifler yüzünden hırsızlar ortada fink atıyor. Hırsızı affetmeyi sana Allah mı emrediyor.
Bana bu yüzden her bka karışıyor diyorlar.. it's not on my seek.

Bu millet son derece korkak pasif . Bunun sebebi de imansızlık veya zayıf imandır
Müslüman kötüyü eliyle diliyle düzelten kimsedir.
Efendilik kötülüğü engellemektir. Karışmamak değildir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 2 Aralık 2022; 0:39:12 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yaş kaç yahu merak ettim.
Yoruma Git
Mylevi - geçen yıl +4
G
geçen yıl
Yüzbaşı

usta diger mevzulara eyvallahta hırsızdan şikayetçi olunca ne olacak anlatır mısın komşunuzu karakoldu adliye idi git gel bir ton yoracaklar sonrası genellikle denetimli serbestlik ile sonuçlanıyor boş efor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hakimler ayrı suçu ikinci defa işleyenin gözünün yaşına bakmaz. Üst sınırdan ceza verir. Hakim vermese bile o hırsızı tekrar evinde yakalayıp öldürürsen sana ceza veremezler.. Verseler kendileri suçlu olurlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
H
geçen yıl
Yarbay

helal olsun hocam çok haklısın



S
geçen yıl
Yüzbaşı

Aynen bende de durum böyle. Mesela markete gidiyorum, sıraya dışardan kaynak yapıyor biri, herkes görüyor ama kimse ses çıkarmıyor benden başka. Gördüğümü asla affetmem. Çoğunlukla zaten farkında olmadan yapıyorlar ve özrü dileyip sıraya geçiyorlar.

Bir keresinde bir tanesi manavdan geldi direk kasaya yöneldi. İki kasanın arkasında tek sıra var. Bu gitti bi kasanın arkasına geçti hemen. "Sıra var" dedim, "bunda sıra yok ki dedi". "İkisi için de tek sıra var" dedim. "Niye tek sıra var iki sıra olması lazım" dedi. "İkisi için de tek sıra var şu an herkes bekliyo sen de geç" dedim. Bu sustu ama hala bekliyo orda. Ben de buna bakıyorum. Anladı ki kaynak yapamayacak bıraktı aldıklarını söylene söylene çıktı. Ben de peşinden "yok öyle milletin hakkına girmek" dedim.

Benden başka bir kişi bile ağzını açmadı. Genelde de durum hep böyledir sadece ben konuşurum. Öbürleri neme lazım modunda izler. Böyle bir ülkede enflasyon da olur, yolsuzluk da olur, mafya da olur, adalet madalet de olmaz. Tamam gerçi ben 1.87 boyunda 100 kilo adamım biraz onun da verdiği cesaret var ama risk risktir. Bu anlattığım olay da Kadıköyün göbeğinde bir markette oluyor ha. Koyunluğun ideolojisi yok aslında. Bakma bizim muhalefetliğimize. Pasif muhalefetin hiçbir yaptırımı yoktur, yaptırımı olmayan muhalefet de sivrisinek vızıltısıdır. Bizden bir mok olmaz.

Konuyu açan arkadaş, tebrik ediyorum seni kardeşim.



M
geçen yıl
Binbaşı

Yaş kaç yahu merak ettim.




Bu mesajda bahsedilenler: @mikail13
G
geçen yıl
Binbaşı

Siz Türk adaletini gözünüzde fazla büyütmüşsünüz.
Millet olarak benciliz, riyakarız, ben merkezci bir toplumuz.
Gerçekten adaletin %70 ni şu ülkede sağlasak kimse birşeyden korkmaz. Acı ama gerçek



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mikail13
F
geçen yıl
Teğmen

pasiflikten cok basima is alırım algısı var herkeste bende dahil buna. Adamı sikayet ediyosun polise yada baska biseye, adam bunu bisekilde ögreniyor gelip seni katlediyor. Durakda adamı uyarıyorsun sigara icmesin diye, adam kavga cıkarıyor psikopatın teki cıkıyor gelip seni bıcaklıyor bok yoluna gidiyorsun. Sesli konusan adamı uyarıyorsun, senin inecegin duragı bekliyor senle inip birden sana saldırıyor. Bu ülke manyak psikopat katil potansiyeli olan insan dolu ve adalet asla dogru işlemiyor, bu yüzden kimse devlete güvenip gereğini yapamıyor, benim bakış açım bu





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FollowTheLight -- 2 Aralık 2022; 7:1:15 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
geçen yıl
Binbaşı

Eskiden bende senin gibiydim mesela otobüs durağında sigara içiyor çocuk uyarıyordum ama genelde ya duymazdan geliyorlar ya da başkasını ilgilendirmez havalarına giriyorlar yani boşuna uyarıyoruz ve yukarıdaki yorumda haklı delinin biri çıkar döver keser hiç uğraşamam artık bıraktım bende, daha dün mesela İstanbul Avcılar'da kadın dört veya beş yaşlarında çocuğuyla iki tane yan yana olan koltuklara oturdular, dışarısı yağmurluydu, çocuk dışarıyı izlesin diye çamurlu ayağıyla koltuğun üstüne bastırdı otobüste kimse ses etmiyor bende seslendim "hanimefendi en azindan poşet vesaire koysaydınız millet oraya temiz pantolonuyla oturuyor " gibisinden . Tip tip suratıma bakıyo, zaten ineceğim durağa gelmiştim bende indim gittim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
geçen yıl
Yarbay

Yani bu Ülkede kanunlar ve kurallar işlemediği için veya birileri düğmeye bastığında işlendiği için yapacak birşey yok.Normal şartlar altında senin bunları yapmanda bir suç aslında sen kimseyi yargılayamassın vatandaş olarak senin kimseyi yargılama gibi bir hakkın yok bu hak sadece Hakime verilmiştir ama işte Ülkemizde görevliler işini doğru yapmadığı için herkes boşvermiş kim kime dumduma soytarı devleti olduk iyice.Adalet desen çok geç geliyor adam hırsızı mahkemeye vericek en az 7 8 ay mahkemeyle uğraşacak bir ton masraf ve zaman kaybı insanların birçoğu bunlamı uğraşıcam diyip hak aramıyor bile.Adaletin kusursuz işlemediği yerde çöplük kokar.Ben olsam ahlak bekçiliği yaptın die seni bile cezaevine tıkarım hiç fırsat vermem başkasına had bildirme ahlak bildirme gibi bir hakka sahip değilsin çünkü.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

F
geçen yıl
Yarbay

aynı şekilde tüketiyoruz kendimizi.

millet mok yemekten keyif alıyor. boş yere debeleniyoruz.
ata, ite, topa bak diye başlayan eğitim sonucu bunlar.

bu günler iyi günler.



Z
geçen yıl
Yüzbaşı

+1



U
geçen yıl
Yüzbaşı

Konu sahibi ile ben tıpa tıp aynıyız , geçenki bir konudada demiştim bunları iyi dediğiniz kişiler haksızlığa ses çıkarmadığı için öyle gözüküyorlar , markette sıra kaynatan olursa direkt söylerim istersek kavga edelim veya gördüğüm herhangi bir haksızlığa ses çıkarırım ama bu iyiyim ayağına yatıp herşeye göz yuman asalaklardan hiç böyle bir davranış çıkmıyor çıksada ilk konuşacak kişiyi bekliyorlar sonra köpek gibi arkasından onlarda lafa başlıyor illa ilkten birinin demesi lazım harekete geçmeleri için . Bunların felsefesi milletin derdi seni mi gerdiden yada Allaha havale ediyorumdan öteye gitmez zaten



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

H
geçen yıl
Binbaşı

Aferim supersin

30 yasina gelmis adami ben mi uyaracagim?

Edit: birini uyarmakla iyi biri olmanin alakasi da enteresan





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hesher -- 3 Aralık 2022; 15:42:28 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

umursamaması senin uyarmana engel değil. Sen uyar. Peygamberler(SAV) de uyarıcıdır. Başında bekçi değildir. Uyarmaman senin korkak olduğunun ispatıdır.

Yok deli çıkarsaymış. O deli ise sen daha deli olacaksın. Bunu beceremiyorsan erkeğim diye gezmeyeceksin.
Gücüm yok diyorsan güçlü olacaksın. Spor yap. Teknik öğren. biber gazı taşı.. vs vs..


"Güçlü müslüman güçsüzden daha hayırlıdır." Hz. Muhammed (SAV)




Bu mesajda bahsedilenler: @patatessiz patso
G
geçen yıl
Yüzbaşı

bu arada iyi insanım diyenlerin bir çoğu güçsüz olduğu için iyi insan rolüne bürünüyor.

elinden zaten hiçbir halt gelmiyor yaprağın oda ben iyi insanım ben meleğim ben insanlık için varım diyor.

hadi oradan tenekeeeeeeeeeee derler adama ama bunlar adamda değil.



C
geçen yıl
Teğmen

Yaptığınızı haddim olmayarak takdir ediyorum. Bence ülke insanı kurumsal hizmeti asla hak etmiyor. Oy uğruna bazı sınıfların pohpohlanması ve fütursuzca gelişen öz güvenleri saygısızlıkları ahlak standardını bitirmiş durumda. Hiçbir canlı birbiriyle eşit olamaz herkesin belli bir frekansı vardır. Hak ettiğinden fazla deger görürse veya yanlış değer görürse Dostoyevski'nin köpek hikayesine benzeyen bir durum oluşuyor. Kendinizi yormayın ve bir şeyleri değiştirmeye çalışmayın demek etik olmaz tabi ki ancak balık baştan kokar demişler.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

E
geçen yıl
Onbaşı

Her şeyin azı da çoğu da zarar ufak tefek şeylere fazla yükselmek bence gariptir.Durakta sigara içen bir insanın dumanı seni rahatsız etmiyorsa ve arasındaki insanlarla en azından 1-2 metre mesafesi varsa ses çıkarmamaktır normal olan . Bence asıl sömürüldükleri halde tek kelime edemeyen işçilerin sesinin çıkması anormaldir.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

R
geçen yıl
Yarbay

kesinlikle katılıyorum hocam size.
bende bu uğurda savaşlar veriyorum.ama yıldım.ömrümüzü bitirdi bu korkak sürüsü