Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
755
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Konsollara Gelen Gümrük Vergisi
[
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar. Oyun konsollarına gelen ve sözde 1 ekimde kalkmak üzere gelen vergi hala kalkmadı. Yav anlamıyorum bir tek oyun zevkimiz vardı şu karantina döneminde onu da resmen elimizden almışlar gibi bir şey oldu bu. Tamam yerli üretimi teşvik için geldi bu vergi ama apaçık ortada ki bu tür cihazlar üretebilecek ve satabilecek bir pazarımız yok. Derdim siyaset falan yapmak değil. Sadece gelen bu abartılı vergiden dolayı konsollar el yakar oldu. Dolar kuruda malum elimizi süremiyoruz. 500 EURO luk alete 8k vermek sinirimi bozuyor. Bu vergilerden sonra 2k 3k olan xbox one s ve ps4 bile 4k civarlarında. Yani eskisini bile zor alacak durumdayız. Tabi alan alır kimse karışamaz buna ama sadece bir konsol için tomarla para dökmek saçma geliyor bana.

Hayır üstüne oyunlarda 400 700 tl arasında. Konsolu alıyorsun bitmiyor oyuna da 1.5-2k vereceksin. Şuanda mantıklı olan xbox series s alıp xbox game pass almak gibi duruyor. Ama en azından şu %50 lik gümrük vergisi kalksada biraz rahat etsek.
Aklıma change.org dan imza toplamak gelmişti ama bir arkadaş zaten başlatmış kampanyayı. Zamanında DH olarak AKK yide kaldırmıştık. Belki bu vergiyide kaldırırız. Linki aşağıya bırakıyorum.

https://www.change.org/p/recep-tayyip-erdo%C4%9Fan-oyun-konsollar%C4%B1na-gelen-50-g%C3%BCmr%C3%BCk-vergisi-kalks%C4%B1n?source_location=topic_page



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.