Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
1450
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kolay kazandibi tarifi
A
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar kendi yaptığım yöntemi size söyleyeceğim. Gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz. Fakat malzemeler yaklaşık 45x30 ölçülerinde tepsi için yani 15-20 kişilik. Kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Malzemeler
3 litre süt
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı mısır nişastası
3 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta sarısı
3 adet şekerli vanilin

Yapılışı
Tencereye sütü koyuyoruz. Pirinç ununu ve mısır nişastasını, karıştırarak süte ekliyoruz. Karıştırmazsak topak topak olur. Şekeri ve yumurtayı da koyup karıştırıyoruz. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz. Dibinin yapışmaması için sürekli karıştırmamız lazım. Fokurdadığını gördükten sonra vanilinleri içine atıp 5 dakika daha pişirip altını kapatabiliriz.

Tepsinin dibinin yakılışı
< Resime gitmek için tıklayın >
Kullanacağınız tepsi yukarıdaki gibi alüminyum olmalı. Sac tepsi ya da çelik tepsi falan kullanmayın.
Herkes farklı şekilde yakıyor tepsinin dibini. Ben kendi yöntemimi anlatacağım.
Öncelikle tepsinin dibinine çok ince tabaka yağ sürüyoruz. (zeytin, çiçek, tereyağ farketmez) Pamuk veya peçete gibi birşeyle sürebilirsiniz. (Tatlıyı tepsiden ayırırken kolayca gelmesi için kullanıyorum bu yöntemi)
Daha sonra tepsinin dibine ince bir tabaka toz şeker serpiyoruz.
Toz şekerin üstüne de pişmiş olan kazandibinden alıp ince bir tabaka halinde yayıyoruz.
Daha sonra tepsiyi ocağa alıp yüksek ateşin üzerine tutuyoruz. Kahverengi olana kadar tutup havlu yardımıyla tepsiyi döndürüyoruz. Döndüre döndüre her yerini yakıyoruz. Dikkat edin eliniz yanmasın. Havluyu ıslatmanızda fayda var. Tepsi çok ısınıyor.
Daha sonra da pişmiş olan karışımı tepsiye döküyoruz. Dışarı da üstü açık şekilde soğuyana kadar bekletiyoruz. Soğuyunca da dolaba alıp dolapta bekletiyoruz.

Servis Edilmesi
Dolapta da beklettik. Çıkarıyoruz dikdörtgen şeklinde dilimlere ayırıyoruz. Ayrıca tatlının, tepsinin kenarlarına yapışmış olan kısmını da bıçakla ayırıyoruz. Dilimlenmiş parçaları spatula yardımıyla alıp ters bir şekilde tabaklara koyuyoruz. Bu işlemi dikkatli yapmak lazım yoksa tatlının görüntüsünü bozarsınız. Dilimlenmiş parçaları spatula yardımıyla alırken spatulayı tepsiye iyice bastırın ki yanık kısım tepsiden tamamen ayrılsın. Yoksa yanık kısım tepside kalabilir. Biraz uzun oldu ama ne yapalım. Afiyet olsun...



U
11 yıl
Yarbay

Evde yapılan kazandibi nasıl olur acaba



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.