Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
461
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Klasik bir su geçirme vakası daha Z3C
M
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Telefonda hafif kir vardı ve her zamanki gibi baya toz olmuştu. 2-3 hafta önce en son çeşmede suya tutmuştum. Dün akşam basınç testi yapıp ardından yine suya tuttum. Sonra oturdum kulaklığımı takıp filmimi izlemeye devam ettim. Su tutmadan 3-4 dk geçti ve filmi izlerken kamera kendi kendine açıldı. O an içime kurt düştü zaten. Tüketici hakları heyeti şöyle bir gözümün önünden geçti. Sonra telefonu elime aldım kamerayı kapadım, kamerayı açtım, kamerayı kapadım, filmi açtım ve telefon kapandı. Açamayınca iyice emin oldum su kaçırdığından. Telefonu laptop fanının yanına koydum. Baya sıcaktı bilgisayar o yüzden 45 sn anca tuttum. Telefonu aldım ve basınç testinde olduğu gibi biraz sıktım. Kamera tuşundan su çıkmaya başladı. Sonra ses tuşundan da su çıkmaya başladı. 15 dakika kadar uğraştım. Sürekli su çıkıyordu. İçi iyice dolmuş. Çıkaramaz hale gelince sim ve hafıza kartını çıkarıp kapaklar açık şekilde pirincin içine attım. Şuan hala duruyor. Az önce denedim telefon hala açılmıyor.

-Screen lock ile kapatıyorum çift tıklama ile açıyorum telefonu. Yani güç tuşunu kullanmıyorum. En fazla 20 kere basılmıştır.
-Dock kullanıyorum. Yani kapakları toplasanız 10 kere anca açıp kapatmışımdır.
-Kamera tuşu en fazla 20 kere basılmıştır.
-Ses tuşları ise normal kullanım. Abartısı yok. Telefonu alalı 3-4 ay oldu sanırım.

Bu konuyu da aslında farkında olduğum şu ana fikri vermek için açtım:

**Demek istediğim telefona güvenerek asla suya tutmayın. Hatta basınç testine asla ama asla güvenmeyin. Basınç testi yapmadan suya tutmadım hiç. Son olayda öyle oldu ve gördüm ki su geçirdi. Bırakın yanlışlıkla dökülürse dayanıklılığını ortaya koysun. Bu suya toza dayanıklı sertifikalar başka da bir işe yaramaz gibi duruyor. Risk almaya ve sony'nin aptalca politikaları yüzünden tüketici haklarında paranızı almak için eziyet çekmeye değmez.

Bir akrabamın Z2c'si var. Kızı telefona çay dökmekten tutun duvara fırlatmaktan her şeyi yapmış ama telefon hala çok sağlam. Bunun gibi örnekler olduğu gibi bu tür dayanıksızlığa uğranılan örnekler de çok. Sertifikalar falan dalavere. Güvence yok. Sony garanti tarafından verilen bir güvenceniz hiç yok. Umarım bunların farkında olduğunuz halde sizlerin de başına gelmez.



F
9 yıl
Binbaşı

Geçmiş olsun. Ben de katılıyorum sana Sony çok güzel yapmış su geçirmezlik felan ama, kardeşim ya hu telefon su aldıysa eğer müşteriyi mağdur etmeyeceksin. Zaten durumun kötü mobil departmanında.

Bu arada z2c var mı ki?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

O yanlış olmuş z1c olacaktı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @fuujitsu
M
9 yıl
Yarbay

Kamu Spotu: Hiç bir telefonu bile bile suya tutmayın. Su geçirmez olsa bile.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.