Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
765
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kırmızı Işıkta Trafiği Çekme ne demek
Ş
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Trafik polisi hareketlerinde "Kırmızı Işıkta Trafiği Çekme" ne anlama gelir? İnternette bu işaret kolayca görülebilir ancak tatmin edici açıklaması yok. Yanıtınız için şimdiden teşekkür ederim.



A
2 yıl
Yarbay

polis bu hareketi yaparsa kırmızı ışıkta durma ilerle



Ş
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Yanıtınız için çok teşekkür ederm. İnternette farklı cevaplar var. Mesela, otomobil.blog.com'da "polis ışıkların kontrolünü iptal etmiştir" diye yazılmış. Onun için sormak zorunda kaldım. Sürücü Eğitim Rehberini okuyorum. Bu konuda anlamadığım bir hareket daha var. "Bir veya iki yeşil fazdaki akımın durdurulması"'nı da açıklarsanız çok memnun olurum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
2 yıl
Yarbay

hocam yazılı ehliyet sınavı mı var? diğer konununuz da buna benzer.



Ş
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Dediğim gibi sürücü eğitim rehberini okuyorum. Daha önce bu tip hareketlere
rastlamamıştım.



F
2 yıl
Çavuş

"polis ışıkların kontrolünü iptal etmiştir" ifadesi ile kastedilen; trafik polisinin bulunduğu yerdeki trafik ışıkları yeşil/kırmızı nasıl yanarsa yansın, taşıtların ve yayaların hareketlerini halihazırda bir trafik polisi orada olduğu ve bir sebepten trafiği durdurma, devam ettirme vb. kararları trafik polisinin uygun gördüğü şekilde uygulama zorunluluğu. yani kırmızı ışıkta duran taşıtlar, trafik polisi geçmeye devam edin dediğinde geçecekler. tam tersine yeşil yanmasına rağmen, trafik polisi "hayır, durulacak" da dediğinde de duracaklar. yani trafik ışıklarında yanan ışığın rengine göre akan ya da duran trafiğin "kontrolü", polis varsa trafik ışığından polise geçmiş oluyor.

"Bir veya iki yeşil fazdaki akımın durdurulması"na da sizin için baktım, bir ya da iki yoldan geçmesi/akması gereken (yeşil yandığı için=yeşil faz) trafiğin durdurulması demek sanki. Bir birleşim yerinde, trafik polisi hareketi görsellerde tarif edilen şekilde yaparak, normalde akması gereken trafiği durduruyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @şükran22
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.