Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
1325
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kira sözleşmesinden once çıkmak ve depozito
A
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Iyi akşamlar
8 aydır kirada oturduğum evden geçen ay ev sahibine haber vererek ev aldığım için çıktım.
Kalan 4 ay için sorun olmayacağını söyledi canını sıkma dedi helallestik. Arada emlakci da var. Evle emlakci ilgileniyor.
Depozitoyu şuan geri alamadığım gibi benden evi badana yapmamda isteniyor. Onun içinde bir para çıkacak benden. Depozitodan yaptırmıyorum. Cebimden verecekmişim. Ev temiz kirlenme yok 8ay oturuldu 1+1 yıpranma yok.
Hukuki boyutu nedir nasıl uzlasabilirim. Depozitoyu almayarak işi bitirebolirmiyim? Çıkacak boya masrafı şuan haybeden çıkacak bir masraf. İçimi acıtıyor.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

L
4 yıl
Yüzbaşı

Boya yapma gibi zorunluluk yok . Depozitoyu da kirik dökük olmadigi sürece vermek zorunda.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

L
4 yıl
Yüzbaşı

Eve girerken badana yapılmış bir halde miydi?Eğer siz eve badanalı bir şekilde girdiyseniz çıkarken badana yaptırmak zorundasınız lakin badanasız girdiyseniz öyle bir zorunluluğunuz yok.Badanalı girdiyseniz evden çıkarken yapılması gereken badana işinin depozitonuzdan tahsil edilmesini isteyin.Yetmezse üstüne ek ilave yaparsınız.Eğer evde kırık-dökük vs yoksa depozito ile badana masrafı karşılanabilir.Ev sahibi açıktır ki kendisindeki depozitoyu kullanmak istemiyor.Ya da o depozitoyu çoktan harcamış vermek istemiyor.Bu nedenle badana vs yaptırmayın.Israr ederse depozitodan kullan deyin geçin.Hem depozitoyu vermemek hem de evden çıkacak masraflar için kiracıdan ek para talep etmek uygun değil.

Ayrıca depozito miktarı ne kadardı?Badana masrafını rahat karşılayacak miktarsa hiç uğraşmayın.Ayrıca depozitoyu da isteyin.Gerçi depozitoyu almak bu devirde çok zor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 23 Temmuz 2020; 18:6:42 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl
Yarbay

Eve girerken boya badana yapılmış olması çıkarkende yapılması zorunluluğunu getirmez , olağan yaşam koşullarına uygun duvarlarda kirlenmeler kiracıyı ilgilendirmez (sözleşmede madde yoksa ) dairenin yıpranma payıdır. Kiracı 1 sene oturup çıktığında duvarları kalemle çizmediyse kırıp dökmediyse , 1 senede boya olağan şekilde soldu ya da kirlendi diye kiracı onu boyatmak zorunda değildir, kiralamadan doğan yıpranma payıdır ve e sahibine aittir .




Bu mesajda bahsedilenler: @Long Nightt
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.