Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
40
Cevap
2112
Tıklama
31
Öne Çıkarma
Kılıçdaroğlu:Bir dikta yönetimini belki de dünya siyaset tarihinde ilk kez sandığa giderek yeneceğiz
R
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Demokrasiyi savunan herkesi “dostları” olarak kabul ettiklerini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye bir sivil darbe dönemi yaşıyor ve Türkiye’nin bu sivil darbeden süratle kurtulması gerekiyor. Bu dönemden kurtulmanın yöntemi de demokratik koşullar içinde olmalı, yani sandık gelecek oyumuzu kullanacağız ve biz demokrasiyi bu ülkeye tekrar getirmiş olacağız. Ben bunu bazen şöyle de yorumluyorum; bir dikta yönetimini belki de dünya siyaset tarihinde ilk kez sandığa giderek yeneceğiz” dedi.
CHP olağan kurulunda kabul edilen “İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannemesi”ni esas alan İkinci Yüzyıl Dergisi yayın hayatına başladı. Aylık periyotlarla yayımlanacak olan derginin ilk sayısının konuğu ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu oldu.
“'DOSTLARIMIZ' DERKEN BÜTÜN BUNLARIN HEPSİNİ DOSTLARIMIZ OLARAK GÖRÜYORUM”
Demokrasinin sürekli gelişen bir kavram olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, sürekli gelişen bu kavrama bütün siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin, meslek kuruluşlarının ayak uydurması gerektiğinin altını çizdi.
Düşünce özgürlüğünün önündeki bütün engellerin kaldırılması gerektiğini de ifade eden Kılıçdaroğlu, “Sivil toplum örgütlerinin, meslek kuruluşlarının, üniversitelerin daha özgür ve özerk kuruluşlar haline dönüşmesi lazım. Demokratikleşmeye böyle bakmamız gerekiyor, aksi halde alanı çok daraltmış oluyoruz. Ben o nedenle ‘dostlarımız' derken apartman görevlilerini de, manavı da, esnafı da, sanayiciyi de, kobiciyi de, üniversitede ders veren hocayı da, baroları da, bütün bunların hepsini dostlarımız olarak görüyorum” açıklamasında bulundu.
“DEMOKRASİYİ BU ÜLKEYE TEKRAR GETİRECEĞİZ”
Demokrasiyi savunan herkesi “peşinen kendi dostları” olarak kabul ettiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Çünkü şu anda Türkiye bir sivil darbe dönemi yaşıyor ve Türkiye'nin bu sivil darbeden süratle kurtulması gerekiyor. Bu dönemden kurtulmanın yöntemi de demokratik koşullar içinde olmalı, yani sandık gelecek oyumuzu kullanacağız ve biz demokrasiyi bu ülkeye tekrar getirmiş olacağız. Ben bunu bazen şöyle de yorumluyorum; bir dikta yönetimini belki de dünya siyaset tarihinde ilk kez sandığa giderek yeneceğiz” şeklinde konuştu.
“DEMOKRATİK YOLLARLA BU KİŞİLERİ GÖNDERECEĞİZ!”
Belli çevrelerde farklı algılar ya da kuşkular olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, “Birincisi, ‘sandığa gideceğiz ama bu adamlar seçim sandığı getirmezler.' İkinci kaygı, ‘Bu adamlar biz oy kullansak ve çoğunluğu alsak dahi gitmezler.' Bu çok tehlikeli bir algı aslında. Bu algıyı beslemek ya da bu algının beslenmesine yönelik söylemler de son derece tehlikeli. Evet, biz sandığa gideceğiz, oyumuzu kullanacağız, demokratik yollarla, yöntemlerle bu kişileri göndereceğiz!” dedi.
“DEMOKRASİYİ SAVUNANLAR KİNLE, ÖFKEYLE HAREKET ETMEZLER”
Bazı çevrelerde ise, ‘‘Siz gelince hesap mı soracaksınız? Devr-i Sabık dönemi mi yaratacaksınız?'' kaygısı olduğun aktaran Kılıçdaroğlu, “Evet böyle bir kaygı var ama şunu özellikle ifade ediyorum, böyle bir kaygıya kimsenin kapılmasına gerek yok. Çünkü demokrasiyi savunanlar ya da demokrasiyi getirme iddiasında olanlar kinle, öfkeyle hareket etmezler. Yani eğer siz kinle ve öfkeyle hareket ederseniz iktidarı aldıktan sonra, o zaman sizin de demokratlığınız tartışılır. Dolayısıyla demokrasi aslında kinle, öfkeyle değil; akılla, bilimle, bilgiyle, saygıyla, erdemle hareket eden insanların alanıdır” ifadelerine yer verdi.
“'ÖNCE SİZ CUMHUR İTTİFAKI OLARAK ANLAŞIN'”
Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakı'nın anayasada bir revize yapmak istediğini ama anayasanın hangi maddesinde ve nasıl bir revizeye ihtiyaç duyduklarını bilmediklerini dile getirdi. O nedenle Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın yaptığı “parlamentoda anayasa değişikliğiyle ilgili bir uzlaşma komisyonu oluşturalım, oraya bütün partiler gelsinler” önerisine de, aynı çağrıyı yapan Meclis Başkanı'nın çağrısına da soğuk baktıklarını aktaran Kılıçdaroğlu, “Dedik ki ‘önce siz Cumhur İttifakı olarak kendi aranızda oturun, anlaşın. Bakalım siz neyi getirmek, neyi çözmek istiyorsunuz?'” diye konuştu.
“İYİ PARTİ, DEVA, GELECEK, SAADET VE DEMOKRAT PARTİ'YLE KONUŞTUK”
Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:
* Biz ‘güçlendirilmiş parlamenter sistem' derken, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti'yle de konuştuk. Bizim bu aşamada oturup yeni bir anayasa yazmak gibi bir hedefimiz yok, bu çok da yanlış olur. Çünkü biz kendimiz oturup kendimize özgü bir anayasa yazarsak o zaman haklı olarak diyecekler ki ‘ya siz karşı tarafın görüşünü hiç almadan hatta sivil toplumun bile görüşünü almadan oturup bir anayasa hazırlamışsınız, oysa karşı tarafın da görüşünü almanız gerekirdi.
“İLK HAREKET NOKTAMIZ İLKELER OLMALI”
‘Güçlendirilmiş parlamenter sistem' derken ilk hareket noktalarının ilkeler olması gerektiğini düşündüklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Eğer ilkeleri sağlıklı belirleyebilir ve üzerinde uzlaşma sağlayabilirsek zaten anayasada yapacağımız değişiklikler de kendiliğinden büyük ölçüde ortaya çıkmış olacaktır” açıklamasını yaptı.
“HAKİMLER SAVCILAR KURULU'NUN İKİYE BÖLÜNMESİNİ İSTİYORUZ”
Kılıçdaroğlu, konuya şu örnekleri verdi:
* Örneğin, biz hukukun üstünlüğü diyoruz, yargı bağımsızlığı diyoruz. Yargı bağımsızlığını sağlayan ana unsur Hakimler Savcılar Kurulu. Biz bunun ikiye bölünmesini, Hakimler Kurulu ayrı Savcılar Kurulu ayrı olsun ve savcı, duruşmada avukatla aynı düzeyde olsun istiyoruz. Yani yargıcın yanında savcı olmasın, çünkü birisi iddia makamı öteki savunma makamı dolayısıyla ikisinin de eşit olması gerekiyor. Savcılar Kuruluna bakan başkanlık yapabilir ama Hakimler Kurulunda siyasi otoritenin olmaması gerektiğini, daha bağımsız olması gerektiğini düşünüyoruz…
“BÜTÜN MEDYA ÇALIŞANLARI SENDİKALI OLMALI”
* Medya özgürlüğünün savunuyoruz, medya özgürlüğüyle ilgili belli kuralların, kısıtların gelmesi gerektiğine inanıyoruz. Medya özgürlüğü ile ilgili olarak da örneğin öteden beri düşündüğümüz ama bir türlü gerçekleştiremediğimiz, bütün medya çalışanlarının sendikalı olması gerektiği konusudur. Çünkü haberi yapan gazeteci patronuna karşı da bağımsız olabilmeli, sendikal güvencesi olabilmeli…
“TRT'NİN YENİDEN YAPILANDIRILMASI GEREKİYOR”
* Basın İlan Kurumu gibi RTÜK gibi kurumların tamamen medya özgürlüğüne destek verir tarzda, TRT'nin de aynı şekilde yeniden yapılandırılması gerekiyor. Mesela TRT'nin yasasında TRT'nin tarafsız yayın yapması öngörülüyor. Ama TRT'nin tarafsız olmadığını hepimiz biliyoruz. CHP haberlerini, bizim salı günü grup toplantılarını son derece sınırlı veriyorlar. Bunun da farkındayız ama dediğim gibi ilkeleri belirlerken o ilkelere uyacak kamu bürokrasisini de yetiştirmeniz gerekiyor.

K: https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kilicdaroglu-bir-dikta-yonetimini-belki-de-dunya-siyaset-tarihinde-ilk-kez-sandiga-giderek-yenecegiz-6425737/



ilginç son zamanda gayet yerinde konuşmaya başlamış.
Yoruma Git
Guest-7EE534877 - 3 yıl +27
Şu Kılıçdaroğlu'nu zerre sevmiyorum. Fakat uyguladığı low profile muhalefet ve farklı görüşlerdeki siyasilerle ittifak stratejisi gerçektende başarılı oldu. Kendini öne at...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Periah - 3 yıl +21
Yemin ediyorum süper.
Bu ülkenin medya, hukuk, ifade özgürlüğüne çok ihtiyacı var.
Bunun siyasetle alakası yok.

KK nin dediklerini AKP yapacak olsa g&#...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Hakiki Osmanlı Torunu - 3 yıl +14
K
3 yıl
Yarbay

aynaya bakmayı unutmuş.



G
3 yıl
Yüzbaşı

ilginç son zamanda gayet yerinde konuşmaya başlamış.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
3 yıl
Yarbay

Şu Kılıçdaroğlu'nu zerre sevmiyorum. Fakat uyguladığı low profile muhalefet ve farklı görüşlerdeki siyasilerle ittifak stratejisi gerçektende başarılı oldu. Kendini öne atmak yerine kendi ideolojisinde olmasa bile halkta karşılığı olduğunu düşündüğü kişileri destekliyor.

Chp'yi doğası gereği (hem solcu hem Atatürkçü) bir tutkal gibi kullanarak normalde hiçbir şekilde yanyana gelemeyecek oluşumları bir şekilde gayriresmi olarak birlikte tutmayı başarıyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 11 Mayıs 2021; 19:51:38 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
3 yıl
Yüzbaşı

Yemin ediyorum süper.
Bu ülkenin medya, hukuk, ifade özgürlüğüne çok ihtiyacı var.
Bunun siyasetle alakası yok.

KK nin dediklerini AKP yapacak olsa gözüm kapalı gider AKPye bile oy veririm.
Çünkü bundan bütün ülke kazanır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
3 yıl
Yüzbaşı

+1. Akp bunları yapsa ben siyaset bile konuşmam seçimden seçime oy atar geçerim Almanlar gibi.




Bu mesajda bahsedilenler: @Hakiki Osmanlı Torunu
A
3 yıl
Teğmen

Hissedebiliyorum, reis 2023 için son kozu olan Kemal kılıçdaroğlu nu kullanacak. Eğer kemal inatla ben aday olacağım diye ortalıkta dolaşırsa, bilinki planlar tıkır tıkır işliyor..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

-
3 yıl
Binbaşı

Eskiden anketlere bakıp umudu kırılıyordu şuan ona da bir güven geldi. Bütün siyasiler anketleri takip eder.




Bu mesajda bahsedilenler: @Romanitas
-
3 yıl
Binbaşı

Panpa sen totem falan mı yapıyorsun?




Bu mesajda bahsedilenler: @ldr1907
0
3 yıl
Teğmen

Sorun şu ki Kemal Kılıçdaroğlu GENEL DOĞRULARI söylüyor nasıl yapacağını söylemiyor ki :(

Yoksa Söylediklerini yapabileceğine inansam bende Kemal Kılıçdaroğluna oy veririm ama yapacak donanımı veya gücü yada liderlik vasfını göremiyorum kendisinde...

Bu ülkede Yargı bağımsız olmasın diyecek bir Allah'ın kulu var mıdır ? Veya işsiz insanlar kalsın. Aç insan olsun diyecek var mıdır ? Veya bağımsız bir Türkiye olmasın diyecek var mı ?

Kemal Kılıçdaroğlu çıkıyor ben yargıyı bağımsız yapacam diyor!!! Nasıl yapacak onu. Anayasa mahkemesi üyeleri mesela 12 yıl görev süresi var. Şuan neredeyse hepsini Erdoğan Atadı 12 yıl boyunca o üyeler duracak hemen 1-2 yılda nasıl değişecek sistem ! Veya mecliste bir şey değiştirmek için 400 Vekil lazım nasıl alacaklar. Veya referandum için anayasa değişikliği için 360 vekil lazım nasıl alacak ! Yargıtay Danıştay YSK flan hepsinin atamaları görev süreleri belli gelip nasıl değişerecek sistemi ? Hem Hayal satıyor muhalefet çözüm önerisi sunmuyor ki.

Türkiye'nin dış borcunu nasıl sıfırlayacak nasıl vergileri düşürecek nasıl gelirleri arttıracak bu konularda tek kelime ediyor mu ? Bizi seçim nasıl düzeltecez görün demekle millet oy flan vermez. Daha kendi kanallarında yayın organlarında gazetelerinde basın tarafsızlığını sağlayamıyorlar ülkede sağlayacaz diyorlar. ( CHP'yi eleştiren isimler nasıl Sözcüden Halk TV den kovuluyor herkes biliyor.) Veya ifade özgürlü diyorlar lafta ama Kemal Kılıçdaroğlunu azcık eleştirenler nasıl partiden ihraç ediliyor CNN'e çıktı diye nasıl kovuluyorlar biliyor herkes.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 11 Mayıs 2021; 20:18:45 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hakiki Osmanlı Torunu
H
3 yıl
Yüzbaşı

Adam genel çerçeveyi çizmiş zaten.

Hakimler ve savcıların ayrılması yıllardır tartışılan, hukukta büyük problemlere yol açan, ama AKP nin bir türlü yapmak istemediği bir mesele. Bunu değiştirmek kanuna bakar sadece.

Medya organlarının bağımsız olması, medya işçilerinin sendikalı olması. Bunu yapmaktan kolay ne var. Yine kanuna bakar.

Bunları yapmak istense çok kolay. Akp istese şu anda yapar bunu. Ama yapmıyor. Şeffaflıktan, özgürlükten, yargı bağımsızlığından KORKUYOR ADAMLAR KORKUYOR.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @0zkanK.
0
3 yıl
Teğmen

Sen olayı anlamıyorsun halen :)

Çok kolay çok kolay diyon... Madem kolay neden daha kendi içinde yapmıyor bunu muhalefet ? Neden tek adam rejimi var mesela CHP içinde ? Neden oraya demokrasiyi getirmiyorlar. Delegeler 1 kişiye bağlı astığı astık kestiği kestik ? Neden adayları parti üyeleri belirlemiyor ? Lafta her şey. 10 seçim kaybetmiş kişi 1300 delegenin 1250 sinin oyu ile tek aday olarak seçim kazanıyor.

Basında madem özgürlük tarafsızlık bu kadar kolay neden kendi kanallarında yapmıyorlar ? Barış Yarkadaş gibileri neden mesela Canan Kaftancıoğlunu sadece eleştirdi diye en çok izlenen programına son veriliyor Halk TV'den
kovuluyor !!!
Muharrem İnceye sırf oy verdi diye onlarca yüzlerce isim neden partiden ihraç ediliyor hani nerde çok seslilik !!!

Özgürlük diyonya hani CNN Türk'e çıktı diye 2 kişi ihraç ediliyor 100 kişi edilmiyor nasıl ifade özgürlüğü basın özgürlüğü bu ?

Bunları göre göre ben ülkeyi düzeltecem demekte komedi oluyor... Daha kendi parti içini düzeltememişte... Mesela Sezgin Tanrıkulu nu CHP seçmeni seçmedi parti meclisinde. Kemal Kılıçdaroğlu hopp atama yoluyla yanına aldı. ( Bu nasıl sistem ? ) Veya seçilmeyen başka isimleri kadın kotası üstünde parti içine sokuyor vb bir sürü fasa fiso iş var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hakiki Osmanlı Torunu
H
3 yıl
Yüzbaşı

Bahçeli seçim kazandı mı?
Kılıçdar 11 - 12 yıl oldu geleli.
Bahçeli 24 yıl oldu .
Aynı laflar bahçeli için geçerli değil mi?
Onu neden destekliyorsun. Akşeneri saf dışı etmek için her türlü rezilliği yapmadılar mı?
Tayyip kendi koyduğu 3 dönem kuralını neden çiğnedi.
Akp de demokrasi var mı. Seçilmiş başbakanı deviren bu adam değil miydi?

Benim için partilerin içinde demokrasi var yok önemli değil. Çünkü hiçbirinde yok.
O yüzden kötünün iyisini seçmek zorundayım.
Akp ülkede şeffaflık, demokrasi ve özgürlükler açısından hiçbir şey vaat etmiyor, edemiyor bile. Yaptıkları her şey tam tersi yönde
CHP en azından bunu vaat edebiliyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @0zkanK.
M
3 yıl
Yarbay

0
3 yıl
Teğmen

Bahçeliden BANANE... Hatta Sanane :D Sen kendi içini düzeltsene... Bahaneye bak Bahçeli öyle ise bizde böyleyiz mi !

Ben diyorum ki kendi içinde olmayan kendi yapmadıkları şeyi ülkeye vaad ediyor olmayacağını yapamacağını kendide biliyor boş hayal satıyor senin gibilere. Kendisi günde 2 paket sigare içip sigara sağlığa zararı veya haftada 5 gün içip içki kötü bir şey demek CHP'nin yaptığı :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hakiki Osmanlı Torunu
H
3 yıl
Yüzbaşı

Ne demek banane, sanane.
İttifak ortağı değil mi bu adam.
Ülkeyi bu adamlar yönetiyor. Sanane, banane ne demek.
Sen bu ittifakı desteklemiyor musun?

CHP boş hayal satıyor ya da satmıyor.
Sizin ittifakınız o hayali bile satamıyor.
Her türlü hukuksuzluk, rezilliğe de devam ediyor üstelik.
Bugün çıksınlar KK nin dediklerini biz hemen yapacağız desinler, oy vermeyen şerefsiz.
Ama diyemezler.
Çünkü adaletten, şeffaflıktan, özgürlükten KORKUYORLAR.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @0zkanK.
D
3 yıl
Binbaşı

Kılıçdaroğlunun "Bir dikta yönetimini belki de dünya siyaset tarihinde ilk kez sandığa giderek yeneceğiz" lafını yabana atmamak lazım. Çünkü şu anda dünyada rövanş akımı var; yani covidden dolayı tatile, seyahate, lokantaya, kısacası ertelenmiş hemen hemen herşeye doğru bizon sürüsü gibi bir geri dönüş olacak..Çünkü tüm dünya bunlara hasret ve aç

İşte aynı rövanş dönüşün seçim versiyonu, olası ilk seçimde de yaşanacak.. Şu anki dönem , erdoğanın siyasi hayatının son iktidar dönemi olarak tarihe geçecek çünkü sebebi olduğu hatalarının bedelinin toptan hesabını, ona oy veren akplilierin de içinde bulunduğu milyonlarca insan sandıkta kesecek.



C
3 yıl
Yarbay

Şu iktidar bi gitse zaten herşey kendiliğinden bile düzelecek, bu kadar açık ve net. Hukuk okuyup, yıllarını veren, kendini yetiştiren birisinin yapacağı şey yıllarca biriktirdiği bilgiye değil birisinin lafına bakıyor. Her kurumda her alanda böyle oldu. İşi bilen kendini ortaya koyamıyor, işini hakkıyla yapmak isteyen bağımlı kalıyor. Şuan akp o koltukları boş bıraksın, ülke kendi kendini bile toplar. Akpnin şuan her yaptığı, bozduğu düzeni toparlayım diye biraz daha bozmak.