Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
14
Cevap
759
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kho mu Hukuk mu ?
A
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Dostlar yardımınıza çok ihtiyacım var hayatımda hiç bu kadar stresli bir dönem geçirmemiştim.Tercih yapmak sınavı kazanmaktan daha zormuş.

Kho okulunu kazandım haftaya intibak eğitimi için çağırılacağım ama ne yapacağımı bilmiyorum.Yks puanım da güzel 18 bine girdim hukuk geliyor ama hangisini gitsem karar veremiyorum.Etrafımda beni yönlendirecek,bilen kişiler de bulunmuyor maalesef.

Babam garanti bir meslek olması ve maaşı nedeniyle askeriyeye gitmemi istiyor.Araştırdım evet askeriyenin çok imkanı var ama herkes çok zor diyor etrafımdaki insanlar hukuk kazanmışsın ne yapacaksın askeriyede diyorlar.

Hukuğu araştırıyorum çok fazla mezunu varmış çoğu kişi asgari ücret ile çalışıyormuş.Hakim savcı olayım desem çok fazla torpil olduğunu duydum.

Kısacası bu kararı kendi başıma veremiyorum ailem gönlünde hangisi varsa onu tercih et diyor ama benim de bir bilgim yok.Etrafımdaki insanların yarısı askeriye diyor yarısı hukuk diyor(hukuk biraz daha ağırlıklı) kafam çok karışık.Şimdi vereceğim karar hayatımı tamamen değiştirecek.Bilen kişiler yardımcı olabilirse çok sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

B
3 yıl
Onbaşı

Hocam bu tamamen sizin vermeniz gereken bir karar. İki mesleğin de çalışma alanları ve yöntemleri birbirinden çok farklı. Bir meslekte aradığınız özellikleri kafanızda netleştirdikten sonra en uygun olanını seçin.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

P
3 yıl
Binbaşı

Kho’nu tercih et bence.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

G
3 yıl
Yüzbaşı

Eğer çok aman aman hukuk istemiyorsan KHO’yu öneririm.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

G
3 yıl
Er

Ben de Hho istiyordum olmadı tıpa gidiyorum şimdi.Bence Kho'yu denemelisin.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

A
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Küçüklükten beri hayalim jet pilotu olmaktı ama sayısal benlik değildi o yüzden sayısal dan girmedim hho sıralamam da kötü gelmedi 1300 küsür bi sıradayım ama bu sıralamaya gelmez.B planı olarak helikopter pilotu olmayı düşündüm, kho girince yks sırana göre kara havacı sınıfına seçiyorlarmış.Gözlerim 0,boyum 183 kilom 73 fiziksel olarak gereksinimleri karşılıyorum yks ham puanım 13k.Eğer khoya girersem havacı olarak seçileceğimi düşünüyorum ve bu da istediğim bir şey ama hukuğu da kazanınca acaba demeye başladım.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

T
3 yıl
Er

Kişiliğin hangisine uygunsa. KHO disiplini, sürekli emir al, yeri geldiğinde en kötü muameleye maruz kalma gibi durumları var. Ölüm riski yüksek subay olsan bile.

Hukuk fiziki olarak KHO kadar zor değil ama dersleri daha ağır. Kendini geliştirmelisin, tıp hariç her bölümde olduğu gibi iş garantisi yok. Meslekte özellikle ilk yıllar zorluk çekeceksin.



P
3 yıl
Onbaşı

bence hukuku bitirip lisans mezunu subay ol, hem kampüs ortamı takılırsın hem de 4 sene yerine hızlandırılmış eğitim alırsın.



A
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Bu akşam bir yüzbaşı ve hakime ile görüşmeye gitcem yüzbaşı daha telefondayken asker olup ne yapacaksın dedi kafam karışık :) Umarım görüştükten sonra biraz da olsa taşlar yerine oturur.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
3 yıl
Er

Hava Harp Okulu'ndan sağlık sebebiyle ayrılmış biri olarak bu sene Jandarma ve Sahil Güvenlik subaylıklarını kazanmamama rağmen ve Kara Harp'e direkt geçiş hakkım olmasına rağmen geçmedim. Sivilden kesin tercihiniz olsun intibağa gidip bıraktığınızda bir yaptırımı olmuyor yemin törenine kadar. Ama şunu söyleyeyim okula kayıt yaptırdıktan sonra sivil kaydınız silinir herhangi bir sebeple çıkarılırsanız tekrar YKS'ye hazırlanmanız gerekir benim gibi. 3 ayda YKS çalışıp 69K yapabildim hiç memnun değilim ama mecbur yazdım bir üni. Başka soruların varsa pm atabilirsin.



J
3 yıl
Çavuş

hocam hukuk okuyan biriyle görüşsen o da sana hukuk okuyup napıcan diyebilir önemli olan senin ne istediğin




Bu mesajda bahsedilenler: @Acemi Odyofil
S
3 yıl
Teğmen

Hava olsa düşünme derdim ama ikilemde bırakır insanı bu durum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
3 yıl
Onbaşı

Ne yaptiniz



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

İntibak eğitiminde bıraktım.Kendimde asker ruhu olmadığını,bu işi ömür boyu yapamayacağımı anladım.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Grossomogul
B
3 yıl
Onbaşı

Konuyu açan arkadaş işini halletmiş yolu açık olsun.Ama aynı ikilemde kalsam Kho seçerdim.Seckin bir meslek ve her türlü yerde ordu mensubu olduğun için ayrıcalıklısın.Bence çok hoş.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.