Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
1105
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kediniz için hangi mama uygun?
Ö
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Kediler ilk doğduklarında her memeli canlı gibi anne sütü ile beslenirler. En az 45 gün anne sütü ile beslenmeleri gerekir aksi taktirde biberon ile piyasada satılan kedi sütünden alıp içirmeniz gerekebilir. İçirme sıklığınız 2 saate bir olmalıdır yoksa aç kalabilirler. Kedilerin o dönemlerinde sindirim sistemleri çok hassas olduğu için kuru mama veya yaş mama ile besleyemezsiniz.

Kedinizi anne sütü veya biberon dan ayırdıktan sonra kuru mama veya yaş mama vermeye başlayabilirsiniz. Kuru mamanın yaklaşık olarak 50 yıllık bir geçmişi vardır ve şimdiye kadar zararlarına rastlanılmamıştır. Buna rağmen yaş mamalara günümüzde daha çok rağbet vardır. Yaş mamanın yapım aşaması çok zahmetli olduğu için fiyatlarıda kuru mamaya göre daha yüksektir. Yaş mamanın içinde bulunan ve genellikle üstlerine yazılan tavuklu, ciğerli, etli vb. gıdaların sakın insan tüketimi için ayrılan etler olduğunu düşünmeyin. Bunlar genellikle sakatat veya tavuk ununa bulama şeklinde yapılmıştır. Bunlar ilk önce buharda pişirilir daha sonra makinalar yardımıyla kesilerek dilimlere ayrılır en son işlem ise dezenfekte edilmesi için en az 20 dakika pişirme işlemi uygulanmasıdır. Her yaş mama tüketim kailtesi bakımından bir biriyle aynı özellikte değildir. Bazılarının içerisinde çok fazla su ve şeker vardır ki bunlar kedinizin yeteri kadar beslenmesine yardımcı olmaz. Bu nedende dolayı yaş mama hiçbir zaman tek mama çeşiti olarak önerilmez. Mutlaka ama mutlaka kuru mama da verilmelidir. Çünkü kuru mama mineral bakımından daha avantajlıdır. Ayrıca kuru mamanın kedinizin dişlerininde tartar oluşumunuda azalttıgı bilinmektedir.

Yani kedinizi beslerken sadece kuru mama kullanabilirsiniz ancak uzmanlar sadece yaş mamayı önermezler. Kuru ve yaş mamayı gün içerisinde ayrı ayrı vererekte hem kedinizin keyfini yerine getirmiş hemde kedinizin sağlıklı beslenmesine yardımcı olmuş olursunuz.

Kaynak: BURADAN



Ö
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

İlk kez kedi besleyen arkadaşlar için



M
10 yıl
Yüzbaşı

Uzun zaman sonra bir yöneticinin, bölümde konu açması güzel. Ama keşke kedilerin sağlığıyla doğrudan ilgili bir konuda, daha yeterli bir kaynaktan yararlansaydınız. Paylaştığınız yazı, kaynak olarak gösterdiğiniz sitede yayınlanmış. Fakat asıl kaynağa dair bir veri yok.

Iams marka mamanın hayvanlar üzerinde uyguladığı deneyler:

http://www.youtube.com/watch?v=wsOoChqZ8ZE

Kedilerde beslenme ve idrar yolu taşları arasında ki ilişki:

http://www.diyabetikkedi.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1377&Itemid=1

Kedilerde beslenme ve üriner sistem kanamaları:

http://www.diyabetikkedi.com/index.php?option=com_content&task=view&id=465&Itemid=1

Yine de kuru mama kullanılacaksa, mama seçiminde hangi kriterler göz önüne alınmalı?

Not: Özet yok mu diyecekler, lütfen gidip peluş kedi, köpek alın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
10 yıl
Er

whiskas kesinlikle!!!!! ama petshoplarda açık olarak satılanlar çok daha ucuz. Benim kedi whiskastan başka birşey beğenmiyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
10 yıl
Yüzbaşı

Kedilerin ihtiyacı olan besin öğelerini içermeyen, her kedinin severek yemesi için, kimyasal aroma, tatlandırıcılar ile doldurulmuş, 1 numaralı sağlıksız kedi maması. Kedinizin sağlığı sizin için önemliyse, lütfen daha sağlıklı kedi mamalarına yönelin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
10 yıl
Yüzbaşı

ben orijen aldım sorun yaşamadım ,proplanda öneririm bu iki marka iyidir



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.