Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
48
Cevap
3676
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Cevap: Kaza Yaptım Bakar Mısınız (2. sayfa)
E
4 yıl
Binbaşı

Sonradan tutanak tutabilirsiniz. Peki ya kaza anındaki olay yeri fotoğrafları ? HAngi caddede nasıl oldu vs vs..

Bir de Sonradan tutulan tutanaklar genelde problem oluyor. aradan 1 gün bile geçse kazada suçlu olan taraf o bir günde kazayı çevresindekilere anlatıyor. Sonra da kazayı olduğu gibi değilde sanki kendi suçsuzmuş gibi yazmaya uğraşıyor...

Kazaya karışmayan sürücülerin ifadelerinden dolayı suçlu tarafın sigorta şirketi işkillenip araştırma için birierini gönderebilir.(şüpheli tutanaklarda yapıyorlar bilginiz olsun.Geldi başımıza şirket araçlarından birinde ki kazada şüpheli durum yoktu.. Adam ne hikayeler anlattı duysanız şaşarsınız.)

Tuttuğunuz tutanaktaki kazanın oluş şeklini neyse o şekilde yazmanız lazım.
Aslında bu tür olaylarda ehliyetlide olsada tutanak tutmak en iyisi. Para pul olayına hiç girmemek gerek. Sigortan karşılar diyip tutacaksın . Acelem var ,ehliyetim yok vs derselerde polisi çağırmak en doğrusu. Neyse cezası yesin..

İşte olayın sıcaklığı , o anki düşünceler, karşının tavrı vs birçok etken oluyor..



S
4 yıl
Yüzbaşı

Sonradan kazayı babası yapmış gibi tutanak tutabilirsiniz. Ancak bana sorarsanız ben yapmazdım. Neden onlar için illegal birşey yapayım ki? Parayı vermişler dediğiniz gibi hatalilar ztn o yüzden de yollarına baksınlar ya çocukla tutarız tutanağı ya da para kalır bende deyin. Ehliyetsiz araç kullanmak ve kullandirmaktan ztn 4 bin küsur ceza yazacaklar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Çiko06
K
4 yıl
Çavuş

Ehliyet sınavında 2nin üstğnde vites bile kullanılmıyor. Bazı bölgelerinki trafik dışı yerlerde oluyor. Maalesef ehliyetin öğrettiği tek önemli şey bilinmeden insanı ölüme sürüklemeyecek ve arabayı onu bilmeden rahatça kullanabileceğiniz paralel park onu da ezbere tarifle öğretiyorlar Youtube'de bir tane mantığını anlatan hoca yok.
Hocam trafiğe çıkmaya bile korkar hale geldik. Yol vermedin diye 6 kere bıçaklayıp üstündeki tüm paranı soyuyorlar gene de katiller gezerek hürlerdir.
Trafiğe çıkmasanız bile park halinde arabanıza vurup kaçıyorlar şahit, kamera olmuyor diye her yıl ödediğimiz sigorta masrafımızı ödemiyor.
Sizinkinde fark edilmiş ama canımız malımızdan daha önemli. Adaletin yerini bulması temennisiyle...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @UcanPanda35
Ç
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Öncelikle mesajınız için teşekkür ederim. Hocam araya birilerini koyup rahatsız ediyorlar. Yarın arayıp arabayı servise çekeceğimi, tamir olduktan sonra ödemeyi yapıp kalan parayı vereceğimi söyleyeceğim. Değer kaybını falan geçtim artık. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @SakinAdam16
T
4 yıl
Yarbay

Konuda tuhaflık var:

quote:

Herkese iyi günler. Konuyu özet geçiyorum. Park halinde iken arkamdan ehliyetsiz sürücü vurdu, hemen ailesi geldi ve çocuğu olay yerinden kaçırdılar. Tutanak tutmayın diye yalvardılar ve nakit 3.500TL para alıp yolumuza devam ettik. Arabayı ustaya gösterdiğim de 1500-2000 arası masraf tutar dedi. Kaza yaptığım şahsın babası arayıp arabayı yaptır geriye kalan parayı da geri verin dedi. Ben de arabanın tamir ücretinin bu kadar tuttuğunu ve geriye kalanını değer kaybına saydığımı eğer kabul etmezse de mahkemeye gideceğimi söyledim ve sürtüşme yaşayıp telefonu kapattık. Sonradan başka birisi arayıp aracı olduğunu söyleyerek (sanırım aile büyüğü) kazayı kendisi yapmış gibi gösterip verdikleri parayı geri aldıktan sonra tutanak tutalım diye teklif etti, ben de sigortacım ile görüştüm sigortacı yalnızca kazayı yapan şahıs ile tutanak tutulursa olur dedi. İşin içinden çıkamadım yol gösterir misiniz.


ehliyetsiz olduğu için para vermişler ki o para aynı zamanda tutanak tutmama parası, sonra birden "tamir sonrası artan parayı geri ver" diye aramaları cok tuhaf geldi diye düşünürken

quote:

Kazayı babam yaptı ve beni aradı polisi aramasını söyledim, babam panik atak yaşını almış bir insan ve ordan uzaklaşmak için nalet olsun deyip parayı almış gelmiş. Tespit tutanağı tutun diyen arkadaşlar bilerek mi yoksa yorum olarak mı konuşuyor sonradan babası ile tutanak tutulabilir mi? Tutulabilir ise sigortacım neden olmaz dedi?


yorumu gelince tuhaflık dozajı arttı. Kazayı yapan "biz" iken birden "o" yani baba oldu. baba kaza yapıyor, daha doğrusu arkadan ehliyetsiz biri 1500-2000TL masraflık çarpıyor ve baba cocuğunu arayıp danışıyor.

Böyle birşey gerçekten olmuş olabilir mi ?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
4 yıl
Yüzbaşı

Hocam pay vermeyin böylelerine ben olsam 1 kuruş para vermem bu tiplere yuz verirseniz tepenize daha cok cıkar



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Ç
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Olabilir hocam biz gariban adamız, babamın arabası olmadı şimdiye kadar ben çalıştım da aldım mesleğimi alınca. Anlamaz yani bu işlerden.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @vonderplanitz
A
4 yıl
Yarbay

Öncelikle geçmiş olsun sonrasında ise forumun gazına gelmeyin.
Hasarın boyutunu bilmeden birşey yazmak zor. Ancak siz servisin verdiği fiyatı direk karşı tarafa vererek hata etmişsiniz.
Öncelikle işlem bir yapılsın. Acele yok para sizde zaten, belki beğenmeyeceksiniz bir daha başka yerde yaptıracaksanız.

Ktt tutulmamış karşılıklı güven esaslı bir anlaşma yapılmış ve size parayı vermişler...
Sizi aradıklarında işlemi yaptır sonra üzerini geri ver dediklerinde tamam demeniz gerekirdi.

Önce işlem yapılsın, bakalım ne hasar çıkacak, ktt yok resimlerini çekin gerçekten değer kaybı var mı vicdanınızla sorgulayın. İlk anda karşı tarafın güvenine mukabil bu ücreti aldığınızı da unutmayın, anında hasarınız telafi edildi, 1500-2000 TL ilk bir işlem için 1500 TL ilk değer kaybı da olmaz bunu da bir araştırın isterseniz. Değer kaybı öyle düşündüğünüz gibi acayip yüksek(hasar onarımına yakın) rakamlar değil siz yine bir araştırın.

Aracı yaptırdıktan Sonra vicdanen rahat olduğunuz Bir tutar alacaksanız kafanızda netleştirin ve üzerini iade edin.

Ha yok buradakiler gibi pay vermeyin cezası neyse ceksin bilmem ne diyecekseniz bilemem, ama pat diye 3500 ateşleyen adam da boş değildir. Sonuçta maddi hasarlı trafik kazası uzatmaya gerek olduğunu düşünmüyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 25 Ağustos 2020; 7:3:23 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: codeThoreau

Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Çiko06
E
4 yıl
Yarbay

ailesinin o veledin tekrar o koltuğa geçemeyecek kadar ceza yemesi gerekirdi ama olan olmuş tabi.
olay nasıl gelişti, direksiyonda başkası vardı deseler kimi nasıl ikna edecektiniz.



T
4 yıl
Yarbay

Aynen. Ayrıca bir anda 3500TL cıkması ilginç. Olayda tuhaflıklar var. Aile büyükleri arıyor aradaki farkı istiyor, 2000TL'mizi ver falan. Konu başlığı da yanlış: kaza yaptım => "babam kaza yaptı" veya "ehliyetsiz çocuk arabama arkadan çarptı" seklinde değiştirilmeli. Konunun trol olma ihtimali var.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @aLLyC
D
4 yıl
Yarbay

Ben de bu konuları merak ettim.

3.500 TL neye göre verilmiş?Masraftan nasıl haberdar olmuşlar?

3.500 alıp masraf 1.500 TL tuttu deyince karşı tarafın aradaki farkı isteyeceği düşünülmeliydi..Diğer yandan sanayide şöyle bir bakıp fiyat verdilerse o fiyat çıkmaz büyük ihtimalle.1.500 dendiyse 2.500 tutar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

U
4 yıl
Yüzbaşı

Bir saçma konu daha.
Güzelce yazsan resim koysan bizde ona göre yorumlasak.
Bende oldu dedin sonra babam dedin.Arabanın neresi hasarlı ki hasarsızlık istiyorsun.Kaç model kaç km daha önce kazası varmı? Kalan parayı neye göre hasara denk getirdin.
Konu açmanın da bir kuralı olsa keşke.



Ç
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Hocam öncelikle teşekkür ederim. Olayın sıcaklığı ve karşı tarafın sert tavır takınması (paramızı verin, hırsız mısınız?) gibi ifadeler dolayısıyla bizde ayak direttik. Sonrasında düşünüp taşınıp aracı serviste yaptırmaya kalan parayı da iade etme kararı aldım(işlemlerin faturası ile kalan para, veya beraber servise gidilerek). Zaman ayırıp yardımcı olduğunuz için çok sağ olun.

Not : bazı arkadaşlar sormuş araç bilgisini. 2013 symbol 22.000 km hatasız.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @aLLyC
A
4 yıl
Yarbay

Rica ederim, aynı fikirde olmamıza sevindim, olayın sıcağı ve şoku ile insanlar birbirine karşı kırıcı olabiliyor.

Çarpan arabaya ve aldığınız hasara baktığımda o aracında pek lüks bir araç olmadığını düşündüm. Gelir profilleri de orta olsa gerek.

Belli ki o para bir kenar köşe garanti parası ve bir anlık heyecan ile verilmiş.

Tampon ve stoplar plastik aksamdan, genelde değer kaybından muaf tutulur, o tampon değişimi gerekir ki bilemedim.
Bagaj kapağının ucu beni üzdü, keşke olmasaydı orası ama bu fotoğraf olduğu sürece bence sorun yok ufacık bir rötuş olacak.
Aracınızda bagaj kapağı açılıyor ve rahatça kapanıyor mu ?

Bunların sonunda dediğim gibi vicdanen rahat etmeniz en önemlisi olayın sıcağı ile kırıcı olabilir üzülmemek için vicdani rahatlık önemlidir.

Geçmiş olsun.

Bir başka örnek olarak şu konuyu inceleyebilirsiniz, sizin hasariniz aninda telafi edilmiş.

https://forum.donanimhaber.com/bogazici-nde-arkadan-vurdular-durum-ozeti--144753568#144761378





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 25 Ağustos 2020; 21:58:49 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: codeThoreau



Bu mesajda bahsedilenler: @Çiko06
T
4 yıl
Yarbay

Şimdi oldu. bir resim bin söze bedeldir.

darbenin tamamına yakınını tampon karşılamış. bagaj kapağı ucu eğilmiş olsa da kaportaya girmediğii için önemli bir deger kaybı yaşamaz, bence.

bu kişiler ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza (4000TL deniliyor) yırtmak için yani kendilerini sağlama almak için 3500TL verdiler, ancak senin tarafında toplam masraf 2000TL olduğu için 1500TL 'sini istiyorlar, genel olarak değil mi? Ver gitsin. Ki zaten vereceğim dedin. Onların araçta da masraf var. Fazla 1500TL'yi vermek en doğru karar. Geçmiş olsun. Yine ufak kaza. Daha ne biçim kazalar oluyor.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Çiko06
C
4 yıl
Yarbay

Yakın zamanda arkadaşımın oturduğu binanın önünde park halinde araca alkollu bir kadın sürücü çarpmış. Gürültüyle birlikte tüm bina asagi inmiş ve kadın telefonla birilerini aramış ve taksi ile barzo tipli biri gelip aracı kendi kullanıyormuş gibi tutanak tutmayı teklif etmiş. Hasarlı aracın sahibi de basım agrimasin, hasarım giderilsin diye kabul etmiş.
Kesinlikle çok yanlış bir davranış, bu ve benzeri durumlarda trafik polisi çağırıp mevzuatın gerektirdiği şekilde davranmak gerekiyor. Bu tip sorumsuz insanlar ilerde tekrar aynı şekilde daha kötü durumlara sebep olabilir. Bununla geçmiş olsun, bu saatten sonra yapılacak şey hasarı yetkili serviste yaptırıp artan tutar olursa karşı tarafa iade etmek.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ChemtraiLs

Yakın zamanda arkadaşımın oturduğu binanın önünde park halinde araca alkollu bir kadın sürücü çarpmış. Gürültüyle birlikte tüm bina asagi inmiş ve kadın telefonla birilerini aramış ve taksi ile barzo tipli biri gelip aracı kendi kullanıyormuş gibi tutanak tutmayı teklif etmiş. Hasarlı aracın sahibi de basım agrimasin, hasarım giderilsin diye kabul etmiş.
Kesinlikle çok yanlış bir davranış, bu ve benzeri durumlarda trafik polisi çağırıp mevzuatın gerektirdiği şekilde davranmak gerekiyor. Bu tip sorumsuz insanlar ilerde tekrar aynı şekilde daha kötü durumlara sebep olabilir. Bununla geçmiş olsun, bu saatten sonra yapılacak şey hasarı yetkili serviste yaptırıp artan tutar olursa karşı tarafa iade etmek.
bazen hasarım giderilsin yeter diye düşünmek gerekiyor bana kalırsa, bahsettiğiniz barzolarla çağırdığınız polis bile uğraşmaktan imtina ediyor.
amiyane bir tabir ama aklınızda bulunsun, 'itle dalaşacağına, çalıyı dolaş'



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
4 yıl
Yarbay

Çok doğru, o atasözü çok önemli. Çoğu durumda ben de o şekilde işimin oluruna bakıyorum ama trafikte ehliyetsiz/alkollu araç kullananlara kolaylık sağlamak hem bu şahıslara güven veriyor hem de sigorta firmaları bu işten zararlı çıkıyor.
Alkollu şekilde kaza yapan kişinin hem kasko sigortası kendi aracının hasarını, hem de sigorta firması vurduğu aracın hasarını karşılamaz. Fahis onarım ucreti ödemekle kalmayıp alkollu araç kullanmaktan ceza yemesi ve ehliyetine belirli süre el konularak trafikten men edilmesi de cabası.
Şimdi aracım onarılsın mantigiyla usulsüz ve illegal bir tutanak tutulduğunda ne kazandık? Ne kaybettik? Bu bir prensip meselesidir. Ben yıllardır kaskosuz araca binmedim, vurup kaçma dışında ne olursa olsun mevzuat neyse onu uygularım, ehliyetsiz veya alkollu biri ile kaza geçirsem hayatta tolerans göstermem.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kamyonlarkavuntaşır
K
4 yıl
Yüzbaşı

kesinlikle haklısınız ancak ispat edemeyip olayı kişiselleştirecek insanlarla muhatap olmak istemiyorum diyelim. verdiğiniz örnekte polisten önce gelen şahıs bendim sürücü diye diretse ne yapabileceksiniz? selektör yaptığı için defalarca bıçaklanan, yol vermedi diye kurşunlanan insanlar var canım ülkemde. ben de bekarken, çocuklarımdan önce yargı dağıtıyordum trafikte, fiziksel kavgalarım da oldu. ama şimdi 'asla' diyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ChemtraiLs