Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
82
Cevap
6270
Tıklama
15
Öne Çıkarma
Kaza küçük tantana büyük ( Çakal Sanayi Ustası içerir )
D
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar, elimden geldiği kadar kısa yazmaya çalışacağım ama yaşadıklarım kendimce traji komik.

Cumartesi günü aracımı garaja sokmak için sokakta geri manevra yaparken sol tarafımdan iki araba arasından küçük bir çocuk fırladı, bende refleks olarak aracı sola kırdım kıl payı çocuğa vurmaktan kurtardım ama malesef ki sokakta iki sıra park edildiği için alt komşumun volvo s40 aracına sol arka çamurluktan çarptım. Çarpma derken ufak bir göçükten bahsediyorum. Foto aşağıda.

Aracı yerinden oynatmadan telefonla aradım, evde olduğunu söyledi ve aşağıya indi. Ama yüzünden düşen bin parça, ağlayarak aracı sattığını söyledi. "Neden ağlıyorsun" diye sorduğumda " ama ben aracı boyasız hatasız olarak sattım, şimdi bu aracın değeri 5 bin lira düşecek" dedi. (Araç 2013 model dizel manuel s40 70 bin km de, anlaştıkları fiyat 60 bin TL ) Araç engelli aracı olduğu için 5 yıl pazartesi dolacakmış o yüzden noter satışı yapılmamış fakat 10 bin lira kapora alınmış. Alınan kaporada yeni engelli aracı için volvo bayisine verilmiş.

Neyse telefon ettik yeni sahibi geldi. Bizim komşunun yüzünü görünce hemen çakallık yapıp "ben bu aracı bu şekilde almam " dedi, bu böyle söyleyince benim komşu bu sefer daha da panikleyip adama yalvarmaya başladı. Ben adamın niyetini anladım çünkü gerçekten de hasar kafaya takılacak bir durum oluşturmuyordu kaldı ki o araç için 60 bin lira gerçekten ucuz bir fiyattı. Adamın niyeti 1000-2000 lira daha aşağıya aracı kapatmaktı. Aramızda baya muhabbet döndü kısa geçiyorum en sonunda adam onarım yapılmasını kabul etti ( lokal boya yapılacak şekilde )

Ben fotoları çektim sigortadan yapılması için mobil kaza tutanağı programını açtım bu sefer adam demez mi " araçta hasar kaydı gözükmesin" "iyi de ben zaten 3000 lira trafik sigortası ( tavan fiyat ) ödüyorum, 1700 lira kasko ödüyorum ( araç amarok ) bu günleri düşünerek bu sigortaları yaptırıyorum neden cebimden para çıksın" dedim, komşum yine ağlayarak "lütfen beni zarara uğratma" diye rica etti. İçimden " hay lanet olsun" diyerek " Tamam " dedim.

Aracın yeni sahibi ile pazartesi mini onarım konusunda isim yapmış auto king yada RS servise gitmek konusunda anlaştık. Burada ki amacım hem kurumsal firma ile muhattap olmak hem sanayi çakalları ile uğraşmamaktı. Neyse biz el sıkıştık adamı gönderirken alt komşum "benim tamirci arkadaşım var 15 yıldır kendisi ile çalışırım yolda geliyor bir de o baksın " dedi. "Peki" dedik ve aracın başından ayrıldık. Çünkü yeni sahibi ile anlaşmıştık. Eşimle motor gezisine gittik.

Bir saat sonra telefon geldi alt komşumdan tamiricisi aracı sanayiye götürmüş, boyasız göcük düzeltme yapılacakmış , aracın yeni sahibi ile konuşmuş daha önce boyalı onarımı kabul eden adam şimdi illa ki boyasız olacak diyormuş. "Tamam fiyat ne kadar " diye sordum ," Engin ( komşunun tamircisi ) seni arayacak " dedi.

10 dk sonra Engin aradı, sanayici ağızı ile " abi bu araç özel bir araç rengi özel cart curt falan filan derken 1500 liraya bu işi hallederiz " dedi. Aşağıda fotosunu gördüğünüz hasar için yanlış duymadınız adam utanmadan sıkılmadan 1500 lira istedi işin garip tarafı bu adam kaporta yada boya ustası değil motor ustası. Yani çorbalar tavuk suyu :) "Dedim ki benim kendi aracımda benzer bir hasar vardı 300 liraya yapıldı, hadi diyelim sizin ustalığınız çok iyi 400 lira olsun ama 1500 lira kabul edilemez bir fiyat ben aracı pazartesi başka yere götüreceğim" dedim ve konuşmayı sonlandırdık. 5 dk sonra alt komşum aradı, motor üzerinde olduğum için açamadım. Arkasından mesaj atmış kısaca " Engin 750 liraya düştü ( ne oldu da yarı yarıya düştü ) beni zarara uğratma , adamların elinde iş yokmuş acil şekilde pazartesiye yetiştirecekler, işi yokuşa sürme bu işlerde racon çarpılanın istediği yerde yaptırılır" gibi bir mesaj attı.

Mesajı okuduktan sonra aradım kendisini iş bu sefer tartışmaya döndü. Neymiş efendim geri geri gelirken sağa bakılırmış, çocuğa çarpsaymışım da onun aracına çarpmasaymışım, ben yaptırmayacaksam kendi cebinden yaptıracakmışta bir sürü boş muhabbet yaptı. Suratına kapattım ve yeni sahibini aradım. "İlla bahsedilen yerde yaptırılacaksa tutanak tutacağımı isterseniz marsta yaptırırsınız, hasar kaydı gözükmesin dersen benim de bir ki yere gösterme hakkım olduğunu" söyledim. "Komşumla sen konuş" dedim kapattım.

Akşam eve döndüğümde baktım araç hasarlı şekilde garajda. Girdim internete "İzmir boyasız göcük düzeltme" bir iki yere whatsapptan foto gönderdim gelen fiyat aralığı 200 - 350 tl idi. Sonrasında sanayiden arkadaşımı aradım Sezgin diye bir usta tavsiye etti onunla konuştum 350 liraya anlaştık. adam facebook sayfasını gönderdi baktım, yeni sahibine gönderdim onay aldım. Aracı pazartesi bıraktık, dünde teslim alındı yeni gibi.

Sonuç olarak kimse mağdur olmasın diye maymuna döndüm bana iyi ders oldu bundan sonra tutarım tutanağı veririm eline istediği yerde yaptırır insanlar. Bu sanayici esnafınada yazıklar olsun 250 liralık işe 1500 lira fiyat verirken hiç vicdanı sızlamıyor insanların. Ama bizim halkımız da bu kadar boyasız olsun kazasız olsun kerizi oldukça adamlar daha çoook bu fiyatları verir. Bu arada komşum ile konuşmuyoruz, hala benim suçlu olduğunu ve onun istediği yerde yaptırmadığım için hatalı olduğumu düşünüyor.

Okuduğunuz için teşekkürler, yorumlarınız değerlidir.

Aracın kazalı hali :
< Resime gitmek için tıklayın >


Buda aracın yapıldığı yerin facebook sayfası
https://www.facebook.com/pages/Boyasiz-G%C3%B6%C3%A7%C3%BCk-D%C3%BCzeltme-2sanayi-Sit355sok-No-22-Seyda-Oto-Sezgin-Yaln%C4%B1z/316024278558964



Z
7 yıl
Binbaşı

Geçmiş olsun, komşunuz sıkıntılı bi insanmış yeni sahibi kabul ettiği halde afra tafra yapması garip.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

F
7 yıl
Moderatör

250-300 hadi bilemedin 400 TL'ye kadar limit koyarım oda komşum mağdur olmasın diye. Kayıt tutulmadan yapılmasını istiyorlarsa bu şekilde ilerlerim.

400 TL'den fazla fiyat çekerlerse, tutarım tutanağımı(zaten tavan fiyat ödüyormuşsun) ne halleri varsa görsünler



D
7 yıl
Yarbay

Dostum çok geçmiş olsun , bu tür konularda insanlar çok uğraşıyor gerçekten.
Hayır fotoğraftaki kısım gerçekten çok önemsiz , rs de veya autokingte yaptırılırdı 200-250 lira maksimum boyasız göçük düzeltme ile , zira kurumsal firmalar çok daha ileri teknoloji alet kullanıyorlar.

Tabi boyasız çiziksiz ikinci el araç almak istemeyen insan neden sıfır almıyor onu da anlamış değilim.
Ben "0" km aldığım imzamdaki aracı daha 700km de iken anahtarla boydan boya astarı da geçercesine çizdiler.

Komşunuzla konuşmamanız çok doğru , öyle komşuya çok ağır konuşurdum ben olsaydım , bu kadar mal kölesi olmamalı insan. Mal için yavlarmak ne demek , adamı resmen maymun etmiş alacak kişi.

Geçmiş olsun , uğraşılmaz insanlara denk gelmişsin.



O
7 yıl
Yarbay

Geçmiş olsun, sıkıntılı bir durumu herkesin gönlü olacak şekilde atlatmışsınız



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
7 yıl
Binbaşı

Anlamıyorum insanları çocuğa çarpsaydın ne gerçekten değişik millet olduk. 350 lira hasar kaydı gözükse ne olur gözükmese ne olur. Geçmiş olsun hocam.. Bazen en iyisi tutanak tutmak kafan rahat nerede yaptırırsa yaptırsın. Adam çarpmış seni aramış hala yokuşa sürmek saçmalık..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
7 yıl
Yarbay

Cidden buyuk sanssizlik. Cocuğa zarar gelmemiş mühim olan bu. İki eleman + ustası sabrinizi fazlasiyla zorlamis. Anlattiginiz olaylar dogrultusunda bir uçkagit oldugu belli. 1500 lira onarim 750ye dusmez birden. Gecmis olsun.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

D
7 yıl
Yarbay

Ne camurlukmus mubarek. Alici ayri problem, satici ayri problem, usta ayri problem.



Bizim millet harbi harbi cok sorunlu.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

A
7 yıl
Binbaşı

Ney ney ney o gocuk icin 1500 tl isteyen o is yeri sahibinin var ya.Ben astra k aracimin kaputundaki derin gocugu 200 tl ye yaptirdim keza adam araliksiz 3 saat ugrastı ve boyasiz sekilde eskisi gibi yapti



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
7 yıl
Yüzbaşı

Geçmiş olsun. Kendini uyanık zanneden usta, ufacık bir göçük için çocuğa çarpsaydın diyen komşu... İyi sabretmişsiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
7 yıl
Yüzbaşı

Usta değer kaybından kazandıracağı ücreti de peşinen kendisine eklemiş sanırım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
7 yıl
Binbaşı

arabaların kalitesi arttı ama sadece o kadar...



M
7 yıl
Yarbay

geçmiş olsun
insanlar bi garip
ya o çarpacağınız çocuk onun çocuğu olsaydı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
7 yıl
Binbaşı

"...bu işlerde racon çarpılanın istediği yerde yaptırılır"



Bu işlerin raconu da mı varmış?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
7 yıl
Yüzbaşı

Hasar bu mu yani 1500 gerektirecek ? Bizim arabaya 3 sene once o... cocugu bir komsu plakaligini kirip tamponun 2 parmak yerini bukup boya birakmasina ragmen gelip de soylemedi.Siz insanlik yapmissiniz onlarda koparmaya calismis,tutanak tutup sigortaya vermek en iyisi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
7 yıl
Yarbay

İnsanımız başına gelmeden hiçbir şeyi anlamaz...



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @22tupac
F
7 yıl
Yarbay

Sabır sınavı gibi mübarek...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Yorumlarınız için teşekkürler ben komşumun tutumu karşında acaba hata bende mi diye konuyu açtım çünkü işin içinde olduğum için tarafsız bakamıyorum diye düşünüyorum.

Ben vicdanım rahat etsin diye bu kadar sabırlı davrandım, çünkü yüz yüze bakacağımızı düşünüyordum, bile bile kendimi keriz yerine koydurmak istemedim ki para gerçektende kolay kazanılmıyor.



M
7 yıl
Yarbay

Kanunlar düzenlemeler boşuna yok. Hem sigortaya para öde hem kaskoya para öde ondan sonra hasarı cebinden ver... Benim sigortam var kardeşim, sigortadan yaptır, hasar kaydı istemem dersen git kendi cebinden yaptır deyip postalayacaksın. Bu bizimki gibi üçüncü dünya ülkelerinde olacak hadiseler. Hiç taviz vermeden direk resmi prosedürü devreye sokacaksın. Hele ki karşıdaki senin komşun gibi dağdan inme çingeneyse. Sanki trafik kazasında çoluğu çocuğu ölmüş utanmadan ağlıyor. Ne kalitesiz insanlar var... Millet vurup kaçıyor haber bile vermiyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkaya -- 29 Mart 2017; 13:8:29 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
7 yıl
Yarbay

1500 liraya komple boya yapıyorlar.