Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
1241
Tıklama
0
Öne Çıkarma
katalitik konvertör hakkında
A
12 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar 2 gün önce Renault scenic 1.6 RTE 2002 model bir araç aldım ustaya götürdüğümde katalitik konvertör dağılmış temizlenmesi imkansız yenisini alman lazım dedi bende bunu ucuz bir şey sandım renault yetkili servisi aradım kartal ve maltepe dekileri ve 1.500 bin tl civarı fiyat dediler. Bende acaba ebayda bu marka modelde bir katalitik konvertör bulsam ucuza getirebilirmiyim yada orjinal parça getirebilirmiyim diye düşünüyorum daha önce böyle sorunu olan konulara baktım ama susturucu taktırdıklarını muayeneden geçemediklerini söylemişler . Bu parçası bozulupta taktıran arkadaşların düşüncelerini almak istiyorum ?



Z
12 yıl
Yarbay

Hocam çare yok, değiştirmen gerekiyor. Çıkmasını falan bulmaya çalış en azından.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
12 yıl
Yüzbaşı

insanlar performans arttırmak için bu parçayı söktürüp yerine boru tipi susturucu falan taktırıyorlar.

bildiğim kadarıyla aracın çalışmasına bir zararı yok, tek sıkıntısı vicdani olarak çevreyi daha fazla kirletmeniz.

ayrıca muayeneden geçmez fakat onun için de içi boş bir konvertör bularak muayeneden geçebilirsiniz.

size çıkartılan masraf çok olduğu için söylüyorum bunları, yoksa emisyon değerleriniz artacaktır. egsoz emisyon testinden yine geçeceksinizdir çünkü eski araçlar da geçiyor ve onlarda katalitik konvertör yok.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.