Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
724
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kasa fanı ve anakart girişi uyumsuz. Ne yapmalıyım?
M
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba,

Thermaltake Versa T25 kasam ve, Asus B450M Dragon anakartım var. Bilgisayarı itopyadan aldığımda fanlar çalışıyordu ancak ışıkları yanmıyordu.

Kasanın içini biraz araştırdığımda ekteki kablonun girmesi gereken yeri gördüm ama iki uç birbiriyle uyumsuz. 10 seneden sonra ilk defa sistem topladım ve bu konulara çok uzağım.

Yardımcı olursanız çok sevineceğim. Şimdiden teşekkürler
< Resime gitmek için tıklayın >

Bu kablonun;



< Resime gitmek için tıklayın >


CHA_FAN girişine girmesi gerekiyor. Girmiyor, kesinlikle uyumsuz.



M
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Up lütfen...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İ
3 yıl
Yüzbaşı

Ekte göstermiş olduğunuz kablo 5V argb kablosu, ne yazık ki onu kartınız üzerinde takacak bir sokete sahip değilsiniz. Uygun fiyatlı kartların üzerinde bulunmaz, ekstra bir kontrolcü alarak kullanmanız gerekiyor.



A
3 yıl
Yarbay

RGB kontrolcu almanız gerekiyor, anakart ARGB destekli değil. Ayrıca kasanızı RGB kontrolüsü olan bir kasa olarka tercih etseydiniz. (örnek MSİ MAG 100 R) Tabi satış yapan firmanın yönlendirmesi gerekirdi.



A
3 yıl
Yüzbaşı

elinizdeki kablo fan kontrolcüden çıkan argb kablo, anakartınızda bu destek yok. o kablo boşta kalacak, kasanın fan kontrolcüsüne ait bir kumanda var ise, fan ışıklarını kumanda ile yakacaksınız

normalde elinizdeki girişi deepcool rgb convertör ile 4 pine dönüştürebilirsiniz ama sizin anakartta malesef giriş olmadığından kumanda ile kontrol edebilirsiniz.

sizin gösterdiğiniz girişler standart pwm fan girişleri



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.