Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
671
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Karın Kası Yapmak Gelişimi Engeller mi ?
B
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhaba ben 15 yaşındayım 64 kiloyum boyumda 174 bu yaz 20 kiloya yakın kilo verdim ve şimdide kendimi geliştirmek istiyorum karın kası bacak kası gibi, ancak karın kası yapmak boy uzamasını gelişimi mi engeller mi ? Kimi yerlerde mekik gibi hareketler engellemez demiş bu videodaki hareketleri her bir hareket 50 şer olucak şekilde yapıyorum baya yakıyor ama boy uzamasını gelişimimi engeller mi ? Zaten bu vidoda ki hareketler mekikten türeme hareketler yardımcı olur musunuz :))
Videoyu izlemek için tıklayınız



M
3 yıl
Onbaşı

Vücut geliştirme boyun uzamasına engel değildir. O hareket boy kısaltır diyen birisinin yanından uzaklaş. Ağırlık çalışmasının boyun uzamasını engelleyeceğini yada buna sebep olabileceğini gösteren 1 tane bile akademik makaleye rastlamadım. Güncel ve güvenilir kaynakların hepsi genç yaşta başlanan ağırlık çalışmalarının kemik gelişimine katkı sağladığı ve ileri yaşlarda olabilecek kemik erimesinin engellendiğini gösteriyor. Hatta kasların çalışma esnasında gıdalardan alınan kalsiyumu kemiklere ilettiği ve daha fazla depolandığıda araştırmalarla kanıtlıdır.

Boyun kısa kalır söylemi haltercilerin boyunun kısa olmasındandır. Aynı siklette(ağırlıkta) olan 2 sporcudan ilki kısa olsun, 2. uzun. Kısa olan daha yüksek ağırlıklar kaldıracaktır. Bunun sebebi daha kaslı olmasıdır. Bu yüzden basketbol seçmelerinde uzun boylu çocuklar seçilir, halterdede kısa boylu çocuklar. Hatta genç yaşta boyun kısa kalması için ilaç dahi kullanılabiliyor.

Ekstra olarak ise genç yaşta ağırlık çalışmalarına başlayan bir kişinin postürü daha düzgün olacağından boyu daha uzun gözükecektir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Çok teşekkür ederim sağolun :)




Bu mesajda bahsedilenler: @AkgMehmetCan
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.