Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1385
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kanarya yemi ile ilgili
K
12 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaslar kanarya besleyen vardir umarim benden baska. yem ile ilgili bir sorum var. marketlerde satilan bonio tarzi karisik kanarya yemlerinden aliyorum (bazen de acik karisik yem). bizim kuslar cogunu ziyan ediyor. kafasini sokup yemlige eseleyip yere atiyorlar. aralarindan cok az kismini yiyorlar. bu sebeple sade kanarya yemi vereyim diyorum. aspur deniyor sanirim. iclerinde sadece bunu yiyorlar cunku. diger yemler kirilmamis oluyor. karma yem vermeyip sade yem versem ve haftada bir de kenevir takviyesi yapsam zarari/yarari ne olur?



A
12 yıl
Er

Kenevir ve aspur karışımı normal kanarye mi değil mi zaten ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
12 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

degil. icine birsuru yararli yararsiz sey koyuyorlar. nijeriydi salgam tohumuydu.. aspuru da tarim bakanligi yasakladi diyorlar bakalim birkac yemciye daha soracagim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
12 yıl
Teğmen

o kanaryaların yeme alışmasından da kaynaklı olabiliyor yemiyolarsa almaya gerek yok ama evde bulunsun(arada bir az bişey karıştırın kuşun ihtiyacı varsa yer),bazıları sadece tohumları seçip yemi bırakıyor ,bazılarıda dediğniz gibi sade yemi yiyor,


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
12 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

dediginiz gibi sadece tohum yiyenler de var ama onlar da hemen yaglaniyor. yesillik takviyesiyle yaglarini cozmek lazim hayvanin ama riskli is, fazla kacirinca da ishalden oldururum diye korkuyorum. o kadar da bilgili degilim. ele alip karnina bakmak lazimmis ki ben tirnaklarini yeni kesebilmeye basladim. sehre yakin koylerdeki yemciler dahil heryere sordum ve bir yerde bulabildim. 'son cuvalim kaldi, hollanda`dan gelme ama artik yasaklandi, artik gelmeyecek' dedi. bakalim bizimkiler de alisacaklar artik yemeye diger kuslar gibi.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.