Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
291
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Kaliforniya'dan Teksas'a: Tesla genel merkezini taşıyor
U
3 yıl
General
Konu Sahibi

Kaliforniya'dan Teksas'a: Tesla genel merkezini taşıyor



Dünyanın lider elektrikli araç üreticisi Tesla, yıllık hissedarlar toplantısını gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında Elon Musk'ın şirketi birkaç önemli duyuru yaptı. Bunlardan biri Tesla'nın başka bir eyaletteki yeni bir karargaha taşınmasıyla ilgili.



Ayrıca Bkz.Tesla'dan aldığı aracın kazalı olduğunu öğrenen Çinli sürücü, şirketten tazminat alacak



Tesla'nın yıllık hissedarlar toplantısı, yönetim kurulu başkanının konuşmasıyla başladı. Robyn Denholm, şirketin son 12 ayda 800.000'den fazla elektrikli araç teslim ettiğini ve Tesla'nın şu anda dünya çapında yaklaşık 100.000 kişiyi istihdam ettiğini söyledi.



Daha sonra Tesla'nın kurucusu Elon Musk söz aldı ve genel merkezin Palo Alto, Kaliforniya'dan Austin, Texas'a taşındığını ve yeni Giga Texas tesisinin inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu kamuoyuna duyurmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Elektrikli araç üretimi için yeni "Gigafactory"nin bu yılın sonuna kadar devreye alınması planlanıyor. Burada elektrikli Cybertruck pikap ve Tesla Semi tırın yanı sıra Model 3 ve Model Y sedanlar üretilecek.



Kaliforniya'dan Teksas'a: Tesla genel merkezini taşıyor



Yerel yönetimle anlaşmazlıklar ve yüksek vergiler



Elon Musk'ın yakın zamanda Teksas'a taşındığı göz önüne alındığında, Tesla'nın genel merkezinin Austin'e taşınması beklenen bir durumdu. Ancak şirketin başkanı, Kaliforniya'yı tamamen terk etmeyeceklerini vurguladı. Buna karşılık Tesla, Fremont tesisindeki üretim kapasitesini genişletmeyi ve üretimi %50 artırmayı planlıyor.



Musk, Tesla'nın Teksas'tan sonra piyasaya süreceği bir sonraki "Gigafactory" hakkında da konuştu. Ona göre şirket, bir sonraki fabrikasının nereye kurulacağına henüz karar vermedi. Tesla, 2023'te nihai bir kararla, gelecek yıl yeni bir üretim hattı için yer aramaya başlayacak. Öte yandan şirket merkezinin taşınma nedenleri arasında yerel yönetimle anlaşmazlıklar, Kaliforniya'da çok pahalı gayrimenkuller ve yüksek vergiler yer alıyor.




Kaynak:https://edition.cnn.com/2021/10/07/business/tesla-headquarters-texas-elon-musk/index.html

 Haberi Portalda Gör

H
3 yıl
Binbaşı

başlık çok iyi




N
3 yıl
Yarbay

Ilık demokratların vergi cehenneminden kaçan kaçana.

Solcuların bir özelliği vardır. Herkese eşit ücret masturbasyonu yüzünden vergiler coşar. Cinsiyet eşitliği diye kasada yatan kadınla depoda arkasını yırtan adama aynı parayı ödetirler bunun için eylemler yaparlar. Eylem yaptırmazsan zaten faşistsin Ardından böyle saçma bir ticaret ve ekonomik yaşam stili olmadığından hayat pahalılığından iş yapamamaktan fakirleşmeyle eyaleti ülkeyi terk edip giderler. Vergileri düşük, wokeların ve snowflake insanların dolu olmadığı bir yere. Yani sağ-muhafazakar kapitalist bir yere.

Ve sonra zamanla gittikleri yeri de geldikleri gibi yapmaya çalışırlar. Kapitalizm tekrar en büyük düşman olur O yüzden sol liberaller eğitilmezdir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Numenorian Man -- 10 Ekim 2021; 23:30:35 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
3 yıl
Yarbay

Elon Musk "Tesla" şirketini kurmadı .
Zaten kurulmuş "Tesla" şirketini satın aldı diye biliyorum ben




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.