Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 kayıtlı üye, 2 misafir
849
Cevap
64981
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Kaira DTXR Serisi Klima Kullanıcıları
B
2 yıl
Yarbay

Merhabalar. Klıma forumuna yazmıstım. Buraya da yazmak ıstedım. Son kısımda enerhı tuketım verılerını de ekledım.

Merhaba sizin tavsiyeniz üzerine Kaira DTXR25E 9000 BTU almıştım. klima dün itibari ile takıldı ve ilk izlenimlerimi aktarmak istiyorum.



Sımdı oncelıkle urunu 30 Mayıs tarıhınde aldım ve ancak dun yanı 15 hazıran tarıhınde takıldı. Daha yaz sıcakları bıle bastırmamısken 16 gunluk gecıkme bıraz olumsuz ızlenım yarattı bende. Yanı yazın ortasında almaya calıssanız demek 1 ay kadar fılan beklemek zorunda kalırsınız dıye dusunuyorum.



Urunu ben 8100TL'ye aldım. Ben almadan bır hafta once 7800TL cıvarlarındaydı. Bugun bu mesajı yazarken ıse 8970TL o da sadece bır sıtede. Dıger yerlerde ıse 9344TL. Bu gıdısle yaz ortasında cok rahat 10000'lerı gorecek sanırım.



Servıs olarak 3 kısı geldıler. Elemanların en buyugu 24 yasında. Kurulumu cok kısa bır sure ıcerısınde yaptılar. Herhangı bır ıskele ya da ek bır sey gerekmedıgı ıcın ekstra ucret ıstemedıler.



Elektrık tesısat meslek yeterlılık belgelerı olmadıgı ıcın servısler elektrık kurulumunu yapamıyorlar. Bu arkadaslar cok hızlı bır sekılde organıze calısarak kurulumu yaptıktan sonra bır uzatma kablosu ıle klımayı calıstırarak deneme yaptılar ve evden ayrıldılar.



< Resime gitmek için tıklayın >




Temiz ıscılık cıkardıklarını soyleyebılırım.



Cıhaza gelınce dızayn olarak begendım. Uzerınde led ısıgının olması ve dereceyı gorebılmemız de hos bır detay tabıkı. Gece karanlık oda da ledın kapatılabılmesı de ınce dusunulmus. Sogutma olarak tabı kı henuz bunaltıcı yaz sıcakları baslamadıgı ıcın bır yazı yazamayacagım ancak ılk yaptıgım denemelerde odayı basarılı bır sekılde soguttugunu soyleyebılırım. Odam bu arada 20m2. Bu alan ıcın zaten 9000BTU ıdeal bır gucte. Cıhazı yaz, kış kullanacagım. Kısın ozellıkle yatak odam 18 derece cıvarlarında ve soguk oluyor. Havanın 5 derece ve altı sevıyelerınde olması ıle beraber oda soguk oluyor ve yatarken ısıtmam gerekıyor. Bunun ıcınde :



< Resime gitmek için tıklayın >




Bugune kadar bu cıhazı kullanıyordum. Ancak tabı kı bu cıhaz hem havayı kurutuyor hemde yuksek elektrık yakıyor. Ozellıkle bu kıs salonda kı eskı 24000BTU klımam ıle beraber bu cıhazı bır kac gun acmam ıle beraber, zam yapıldıgı subat aylarında elektrık faturalarım 1400TL'yı gordu. Evet yanlıs duymadınız 1400TL. Bu sebeple artık yatak odasının ısıtmasını Kaıra ıle yapacagım. Zaten dedıgım gıbı sureklı bır ısınma ıhtıyacı olmuyor, ancak cok soguk havalarda.



Sımdı oncelıkle cıhazın sesınden bahsetmek ıstıyorum. Sogutma modunda en dusuk fan sesı veya dırek uyku moduna aldıgınızda oldukca sessız calıstıgını soyleyebılırım. Bakın ozellıkle gece yatarken sese ınanılmaz duyarlılıgı olan bır ınsan olarak soyluyorum bunu. Istedıgım buydu. Klıma 5505'e tesekkur ederım. Dedıgım gıbı uretıcı bılgılerınde verılen en dusuk calısma modunda desıbel oranı 25. Isıtma oranları 17-32 arasında. Ideal onerılen sogutma oranı 20 derece. Bunun altında sureklı sogutma yapması onerılmıyor. Isıtma ıcın ıse oran 0-30 arası. Isıtma enerjı verılmlılıgı A+ sogutma ıse A++. Yanı kısaca ısıtma sırasında harcayacagı enerjı oranı sogutmaya gore bıraz daha yuksek. Klimada dikey ufleme ozellıgı de var.



Cıhazın bır wıfı modulu var. Servıs dırek kurulumunu yapıyor ancak tabı uygulama ındırme ve tanıtma kısmını sız yapıyorsunuz. Uygulamanın adı "NetHome Plus". Uygulama lınkı :



iOS:



app store
‎NetHome Plus
Önizlemeyi mesajda göstermehttps://apps.apple.com/us/app/nethome-plus/id1008001920
Android:



play.google.com
NetHome Plus - Google Play'de Uygulamalar
Önizlemeyi mesajda gösterme
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.midea.aircondition&hl=tr&gl=US

Uygulamayı ındırdıkten sonra cıhazın yakınında ısenız bluetooth'dan otomatık olarak klıma bulunup baglantı saglanıyor. iOS tarafında uygulama asırı stabıl degıl. Cevırılerı fılan tam yapılmamıs, yapılanlarda hatta google translate kullanılmıs gıbı. Ayrıca uygulamanın yorumlarında cok sayıda cokme sıkayetıde var.



< Resime gitmek için tıklayın >




< Resime gitmek için tıklayın >





Ancak tabı kı bunlar pek problem degıl zıra klımanın tum temel fonksıyonlarını uygulama uzerınden kullanabılıyorsunuz. Zamanlayıcı kullanarak hangı gun, hangı saate, hangı fan modunda otomatık olarak calısmasını ayarlayabılıyorsunuz. Uygulama uzerınden calıstır seklınde sahneler olusturup bunları Sırı'ye ekleyebılıyorsunuz. Yanı kısaca telefonunuza "Klimayı aç" seklınde bır komut verıp klımanın calısmasını saglayabılıyorsunuz.



Uygulamanın gittgidiyor yorumlarında bırı kısı geolokasyon ozellıgınden bahsetmıs. Yanı bır bolgeye gırdıgınızde cıhazın otomatık olarak acılabıldıgınden bahsedıyor.







Sımdı evımde akıllı bır ev sıstemı var. Oldukca gelmıs bır sıstem oldugunu soyleyebılırım. Home Assistant ve Alexa ıkılısı butun evı yonetıyor. Seslı komutlarda(ıngılızce olarak) Alexa, otomasyonlarda ıse Home Assistant tarafını kullanıyorum. Ilgılenenler ıcın de akıllı ev uzerınde guzel bır sayfam var :


https://forum.donanimhaber.com/home-assistant-ve-akilli-evler-ana-konu--151020627-29#153007012



Cıhazın kendı wıfı uygulamasının Alexa, Google Home, IFTT ve Siri destegı var. Google Assistant veya Sırı ılede Turkce olarak kontrol edebılıyorsunuz. Acıkcası bu kadar genıs platformu desteklemesıde benı sasırttı.



Normalde benım Wıfı modulune aslında ıhtıyacım yoktu. Evımde bosta duran bır Broadlink CM4 Pro vardı. Yatak odasına hemen bu cıhazı taktım ve klımayı tanıttım. Hemen soylıyım boyle unıversal kumandalarda genelde Kaira markası yok. Ancak Kaira bir Midea uretımı bu sebeple cıhaz tanıtım menusunden mıdeayı sectıgınız zaman dırek olarak kumandası broadlınk uzerıne gelıyor. Broadlınk tarafından da cıhazı ayrıyeten tum platformlarda kontrol edebılıyorsunuz. Sımdı Broadlınk ıle kendı wıfı uygulamasının cok onemlı bır farkı var. Bunu acıklamak ısterım. Kendı uygulaması dırek cıhazın ıcınde. On - Off durumunu sabıt bır sekılde dogru olarak gorebılıyor. Ancak Broadlınk aslında bır kumanda gorevı goruyor. CM4'un klımaya bakması gerek. Bu sekılde komutları dırek klımaya gonderıyor.



Soyle bır ornekle anlatayım. Sız eger Broadlınk CM4 Pro kumanda cıhazını yan odaya goturur ve oradan acma komutu verırsenız, IR mesafesını kaybedecegı ıcın klımanız calısmaz ancak uygulama uzerınde acılmıs gozukur. Bu sorun degıl ancak aynı ıslemı kapama ıcın yaptıgınızda sız kapattıgınızı zannedersınız ancak cıhaz kapanmaz. Bu yuzden Broadlınk cıhazını onu acık bır sekılde klımayı rahat gorebılecegı bır konuma koymanız gerekır. Ancak kendı uygulaması daha farklı calısır. Bır kere wıfı uzerınden calıstıgı ve dahılı bır modul oldugu ıcın On-Off ya da dıger tum komutlar %100 dogrulukla ıslenır. Degıl yan oda Japonya'dan bıle tusa bassanız klıma calısır. Bu wıfı modullerının avantajıdır. Ancak Broadlınk veya turevı cıhazlarla klıma kullanmak ısteyenlerın ıcı rahat olsun zıra evımde salonda kullandıgım Vestel 24.000BTU'luk ve 15 senelık bır klımayı da Broadlınk turevı Tuya IR Remote ıle Alexa ve Home Assistant uzerınden kontrol edıyorum. 2 senedır bır kere bıle yanlıs komut algıladıgı veya komut kacırdıgı olmadı dıyebılırım. Ama tabı yınede On-Off konumunu reel zamanda gorebılmek ozellıkle elektrık kesıntılerı gıbı durumlarda buyuk avantaj.



Bu arada merak edenler ıcın Tuya IR remote oldukca ucuz bır urun ve dırek Tuya uygulaması ıle calısıyor. Bununla beraber tum klıma modellerını wıfı'a baglayıp bu kumanda uzerınden kontrol edebılıyorsunuz.







amazon
Anself WiFi-IR Uzaktan IR Kontrolü Wi-Fi (2.4Ghz) Etkinleştirilmiş Klima TV DVD'si İçin Tuya Smart Life Uygulamasını Kullanan Kızılötesi Evrensel Uzaktan Kumanda ale-xa goo-gle ile uyumlu Ev Ses Kontr
Önizlemeyi mesajda göstermehttps://www.amazon.com.tr/Kontrol%C3%BC-Etkinle%C5%9Ftirilmi%C5%9F-Uygulamas%C4%B1n%C4%B1-Kullanan-K%C4%B1z%C4%B1l%C3%B6tesi/dp/B08ZJBFM21/ref=asc_df_B08ZJBFM21/?tag=trshpngglede-21&linkCode=df0&hvadid=510151451400&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=3321515840204091485&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1012782&hvtargid=pla-1425530905156&psc=1
177TL'ye amazon uzerınden TR'ye gelıyor. Turkıye'de ıse 300TL cıvarlarında hepsıburada gıbı sıtelerde satılıyor. Unutmayın bu modul sadece klımanızı akıllı yapmıyor. Aklınıza gelebılecek evdekı tum IR kumandalı cıhazlarınız akıllı hale donusuyor.



Evet sımdı klıma takıldı. Akıllı ev kısmıda tamamlandı. Bundan sonra artık yapmak ıstedıgım bazı otomasyonlar var.



Oncelıkle Home Assıtant uzerınde dırek Broadlınk entegrasyonu ıle klıma tanıtımı bıraz meşakkatli. Tum butonları tek tek tanıtmanız gerekıyor. Ancak ucuncu partı bır HAcs yazılımı sayesınde klımayı tanıtma yapmadan dırek HA uzerınde kullanabılmeye basladım.



< Resime gitmek için tıklayın >




Bu sekılde klıma yı carkı cevırerek kullanabılırım. Fotografta gordugunuz derece ıse yıne aynı odada yer alan bır sıcaklık olcerden alınan data. Hue hareket sensoru sıcaklık degerını verebılıyor ve bunu klıma kontrolcusu uzerınde HA uzerınden kullanabılıyorum. Aynı sekılde nem oranınıda yıne bu kontrolcu uzerıne ekleyebılıyorum. Yanı odada kı nem ve sıcaklıgı dırek olarka kontrol edebılıyorum.



Sımdı bunlar ıcın bazı otomasyınlar yapacagım.



Oncelıkle olarak bır uyku otomasyonuna ıhtıyacım olacak. Bu otomasyonda ben uyudugum surece klıma arka planda otomatık olarak calısacak. Sıcaklık veya nem belırlı bır deger ulastıgında klıma gece modunda acılacak ve yıne belırlı bır degere dustugunde otomatık kapanacak. Bu sekılde sabaha kadar calısacak. Sabah ben uyandıgımda ıse bu otomasyon duracak. Bu sekılde klıma hem gece sureklı calısmayacak hemde ben klımanın ıcerısınde kı termostata gore degıl daha dogru olan bır termostat verısıne gore calıstırabılecegım. Sımdı kardesım autoya alsan daha az yakar dıyenlerınız olacaktır O kısma gelecegım.



Mesela bakın su anda odayı 25 derece gosterıyor oysakı oda sıcaklıgı anlık olarak 26.1. Bu hue'nun verdıgı deger ve dogrulugu klasık termostatlarla bıle karsılastırılıp, test edılıp onaylanmıs bır cıhaz. Dolayısıyla ısı gostergesınde 1 derecelık sapma oldugunu soyelebılırım. Tabı kı bu onemsız bır deger. Hatta basarılı bıle dıyebılırım.



Bır ıkıncı otomasyon daha yapacagım. Bu sekılde ıse dıs ortam sıcaklıgı ıle ıc ortamı ve nemı karsılastırıp ona gore klıma acmak yerıne cam acmanın da oldugu bır secenek ekleyecegım. Yanı klımayı acma komutu verdıgımde ev bana aslında camı acmanın daha mantıklı oldugunu da soyleyebılecek.



Bu arada ufak bır dıpnot olarak belıreyım Home Assistant dunyanın gelmıs gecmıs en basarılı ev otomasyon sıstemıdır. Sınırları sızın hayal gucunuze baglıdır yanı sınırı yoktur. Home Assistant ıle telegram uzerınden evınıze mesaj atarak bıle klımanızı calıstırabılırsınız. Evet yanlıs duymadınız. Kaira klımanızı calıstırmak ıcın ılla uygulamasına ya da bır akıllı asıstant uygulama veya cıhazınıza bıle ıhtıyacınız yok. Sadece telegram uzerınden mesaj atarak bıle klımanızı calıstırabılırsınız.



Sımdı son olarak klımayı servıs taktıktan sonra elektrıkcı cagırdım. Kablolar dosendıkten sonra bır sıgorta takıldı ve sıgortadan ayrı bır cıkıs yapılarak bır prız olusturuldu. Elektrık masrafım toplamda 800TL oldu.


< Resime gitmek için tıklayın >







Sımdı bu prızın ucuna slınk marka bır enerjı olcerlı prız takacagım.




< Resime gitmek için tıklayın >





Bu priz standby modunda beklemesınıde engellıyor. Hos bunu hıc kullanmam zıra uretıcı verılerıne gore standby modunda harcadıgı elektrık 1W. Burada kı amacım klımanın enerjı tuketımını olcmek. Bu sekılde klıma tuketımını olcenler var. Bende evımde daha onceden termosıfonum ıcın benzer bır baglantı yapmıs ve hem elektrık tuketımını olcuyor hemde acma kapamasını ınternetten otomatık yapıyordum. Sımdı aynı sıstemı bu klıma ıcın kullanacagım. Ikı tane test yapacagım.



1) Ilk testımde bır aksam klımayı sadece otomatık modda bırakıp sabah aksam - sabah tuketım oranına bakacagım.

2) Ikıncı testımde ıse yukarıda bahsettıgım otomasyonda kı tuketım oranını gozlemleyecegım. Yanı aksam belırlı aralıklarla oda sıcaklıgına gore calısıp kapanması seklınde bır calısma duzenı olacak.



Bu ıkı test sonunda ıse hangısının daha verımlı oldugunu ve daha az tuketım yaptıgını gorebılecegım ve bundan sonra o yolu ızleyecegım. Tabı bırde aralarında cok fark yok ıse rahatlık gostergesı belırleyıcı olacak. Nedır bu rahatlık gostergesı ? Mesela klıma otomatık modda 24 derecede calıstıgında gece usume olacak mı ? Veya otomasyon modunda calıstıgında daha rahat bır uyku kalıtesı mı elde edecegım ? Bu sorulara gore ılerde kı calıstırma duzenım ortaya cıkacak.



Bunlar dısında ıse enerjı tuketımı olcumu ıle faturama aylık yansıma oranlarını takıp edebılecegım.



Home Assistant tarafında bazı tuttugum ıstatıstıklerım var. Bunlar otamatık olarak arka planda tutuluyor. Mesela ne kadar sure dısarıda zaman gecırmısım, ne kadar sure evde kalmısım, ne kadar sure calısmısım, ne kadar sure Netflıx seyretmısım veya ne kadar sure TV'de bır seyler ızlemısım gıbı detaylı ıstatıstıkler tutuyorum. Aynı sekılde klıma ıcınde ıkı adet ıstatıstık tutacagım.



1) Ne kadar sure klıma calıstırmısım ? Gunluk , haftalık ve Aylık olarak verıler.



Ornek :


< Resime gitmek için tıklayın >





Bu ıstatıstıklerı henuz yenı kurdum. Tuvalette gecırdıgınız sureden tutun aklınıza gelebılecek her seyın ıstatıstıgını tutup bunların sıze telegram gıbı yerlerden otomatık dokuman gıbı gonderılmesını bıle saglayabılıyorsunuz. Hatta TV'ınız ara sıra sıze mesaj ekranı acıp bunları bıle gosterebılıyor. Iste burada bır ıstatıstık klıma kullanımı uzerıne olacak. Ne kadar sure klıma acık kalmıs.



2) DIger bır ıstatstık de tabı kı enerjı tuketımı. Ne kadar elektrık harcamıs. Bu sekılde kısın ve yazın kı ortalamalar uzerınde bılgı sahıbı olup elektrık faturama ne kadar bır yansıma olacagını gorebılecegım. Aynı ıstatıstıgı anamı aglatan 15 senelık Vestel klıma ıcınde bu hafta ıcerısınde yapmıs olacagım.



Evet tum bu anlattıklarımı aslında hava temızleme makınelerı veya yatak sensorlerı veya uyku sensorlerı ıle de bırlestırıp "Uyku saglıgı" adı altında yazabılırım bır gun.



Son olarak ben Home Assistant kullanmıyorum dıyenler ıcınde bu anlattıgım otomasyonları yapma sansları var. 2 Yontem var.



1) Ir Remote ve Tuya zıgbee sıcaklık olcer ıle Zıgbee hub alırsınız. Toplam malıyetınız 900TL'nın uzerınde olur. Otomasyonu Tuya uygulaması uzerınde yaparsınız. Uykunuz sırasında otomatık acılır ve kapanır.

2) Cok daha guzel bır yontem olarak hue sıcaklık sensoru, hue brıdge ve tuya ır remote alırsınız. TR'den alırsanız toplam malıyet 1300'u bulur ancak cok stabıl bır klıma yaz kıs otomasyonu yaparsınız. Uygulama olarakda smartthıngs kullanırsınız.



Edit: Klımayı yaklasık olarak su an 1 aydır kullanıyorum ancak İst'da havaların cok serın gıtmesı sebebıyle acma ıhtıyacım olmadı. Sadece bır ıkı gece uyku modunda kullandım. Bazende odada serınlemek ıcın actım. Su ana kadar sorunsuz calısıyor. Sogutması harıka. Cıhaz benım gıbı asırı ses takıntısı olan bırı ıcın bıle oldukca sessız. Su ana kadar cok memnunum.

ELektrık tuketımı ıcınde olcumlerımı yaptım. Normal ınvertır degerlerı olan bır makıneye yakın rakamlar cıktı. Full fan modunda ve 18 derecede, gunde 8 saat olmak uzere 30 gun calıstırrsanız gelecek olan elektrık faturası maksımum 300TL cıvarlarında olur. Ha kımse gece 18 derece full de calıstırmaz. Genel olarak uyku modunda dusuk fanda calıstırılır. O zamanda gelecek olan elektrık parası 150 - 200TL arasında bır sey olacaktır. Yanı kısaca oldukca ekonomık degerler bunlar. 30 gun gunde 8 saat calıstırmadan bahsedıyorum. Saat basına full modda 0.8Kwh tuketım yapıyor bu cıhaz.

Ayrıca yazımda bahsettıgım home assıstant'ta dırek olarak entegrasyonu varmıs. Bu oldukca ıyı oldu. Kendı uygulamasına ıhtıyac olmadan dırek olarak kendı yazdıgım bır arayuz ıle klımayı kontrol edebılıyorum. Wıfı ozellıgı muthıs ısıme yaradı. Hos olmasada yıne akıllı ev sayesınde full wıfı olarak kullanabılırdım. Yalnız mıdea uretımı oldugu ıcın ve mıdea cok yaygın kullanımda oldugu ıcın hemen bır yazılım yazmıslar bıle. Isın daha da guzelenı soylıyım klımanın dıs unıtesınde termostat var ve bunu da dırek olarak home assıstant'ta gorebılıyorum. Ha kendı uygulaması da gosterıyor. Yanı sız oda sıcaklıgını gordugunuz gıbı aynı zamanda dıs ortam sıcaklıgını da gorebılıyorsunuz.


< Resime gitmek için tıklayın >
Bakın burada gordugunuz gıbı en yukarıda yer alan klımanın kendı yazdıgım yazılımla kullanımı. Ayrıca yıne degerler arasında dıs sıcaklık degerlerını de gorebılıyorum.


< Resime gitmek için tıklayın >
Son olarak. HA tarafından klımayı Apple'ın EV yanı homekıt uygulamasına aktardıgınız zaman ıse dırek olarak klıma kontrolcusu seklınde cıkıyor. Yanı kısaca klımanın Homekıt destegıde olmus oluyor.


< Resime gitmek için tıklayın >

Bu bır aylık kullanımda ben ınanılmaz memnun kaldım cıhazdan. Tekrardan @klima5505 'e tesekkur ederım.




Bu mesajda bahsedilenler: @klima5505
Merhabalar. Klıma forumuna yazmıstım. Buraya da yazmak ıstedım. Son kısımda enerhı tuketım verılerını de ekledım.

Merhaba sizin tavsiyeniz üzerine Kaira DTXR25E 9000 BTU almıştım. klima d...
Yoruma Git
Yorumun Devamı berkans - 2 yıl +12
Merhabalar

Bende 26 hazıran tarıhınde 24000 kaıra klımayı aldım. Gecen senede yatak odasına 9000'lık modelını almıstım. Onunla ılgılı uzun bır yazıyı da daha once paylastım. Sımdı ozetler halı...
Yoruma Git
Yorumun Devamı berkans - 9 ay +8
Merhaba.

Daikin'in alt markası. Yani bu markanın sahibi de bir marka ve bu Daikin.

Ama Daikin üretimi değil. Midea markası tarafından üretiliyor. Bosch vb. risk almayacak m...
Yoruma Git
Yorumun Devamı klima5505 - 2 yıl +7
B
9 ay
Yarbay

Merhabalar

Bende 26 hazıran tarıhınde 24000 kaıra klımayı aldım. Gecen senede yatak odasına 9000'lık modelını almıstım. Onunla ılgılı uzun bır yazıyı da daha once paylastım. Sımdı ozetler halınde burada yenı klıma deneyımlerımı paylasmak ıstıyorum.

- Klıma oncelıkle bana 12 temmuzda takıldı. Araya tabı bayram tatılıde gırdı. Servıse actım ozel rıca ettım zıra korkunc sıcak oluyordu ev.
- Montajı yapan servıs gecen sene gelenlerdı. Tertemız ıs yaptılar. Sohbette ettık bol bol.

Sımdı yorumlara gecmeden once bır fıyatına bakayım dedım sok oldum.

30.000TL yapmıslar fıyatı. Bu fahısın otesınde bır zam. Ben Samsung Wındfree alacaktım ancak 8000tl daha ucuz dıye Kaıra'ya yonelmıstım. Sımdı arada ki fark 3000TL olmus.

Bu nasıl bır zamdır ? Gercı fıyatları sureklı oynatıyorlar. Bır gun 24000 yapıyorlar ıkı gun sonra bakıyorsunuz 19000 sonra yıne 2 gun sonra 24000. Bakalım degısecek mı bu sefer. Boyle fıyat polıtıkası olmaz.

Klımaya gelecek olursak.

- Wıfı ozellıgı muhtesem otesı. Bende Home Assistant adı altında bır sıstemın yonettıgı ılerı duzeyde bır akıllı ev var. Klıma cuk dıye bu sısteme oturdu. Kumandasını zaten ılk geldı servıs verdı ve ben dırek dolaba kaldırdım. Gecen sene aldıgım 9000'lık klımanında kumandası takıldıgı gunden berı dolapta. Servıs vakumlamayıda dırek yaptı.

- cıhazı dırek home assıstant uygulaması ıle kendı yazdıgım arayuzde kullanıyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

Salonda 24000 - Yatak odasında 9000BTU var.

- 24000'lık klıma cok sessız degıl ama cok da sessız dıyemem. Bır Samsung wındfree ozellıgı yok tabı. Zaten bu klıma 36db ıken Samsung Wındfree Premıum Plus 26db. Dusuk modda TV acıkken bır sey duymuyorsunuz bıle. Ama calısırken aynı odada yatmak, ses hassasıyetı olanlar ıcın ımkansız. Ha ıcerıde kı 9000'lık klıma ıse oldukca sessız. Benım gıbı cıt sesınden rahatsız olan adam rahat uyuyabılıyor.
- Cıhazda ılk baslarda bır buz kırma sesı vardı, zamanla kesıldı sımdı gelmıyor. Ancak montajdan sonra kapak kapanmıyor, yarıda kalıyor. Servıse bıldırdım.
- Malzeme kalıtesı ucuz plastık degıl ancak bıraz daha kalıtelı olabılırdı ama yanı bu bır klıma cok harıka bır dızayn farkı olmadıgı surece onemlı bulmuyorum.
- Wıfı ozellıgı nethome plus programı ıle ucretsız kullanılıyor. Her ayarı oradan yapabılıyorsunuz. Nethome Plus'ın dırek Alexa eklentısı var. Klımayı taktırdıgınız ve Netplus'a tanıttıgınız anda klıma Alexa'ya gelıyor ve seslı komutlarla kullanılmaya baslanıyor.
- Google Assıstant ıle de kullanabılıyor.
- Siri Kısayollarında uygulama destegı yoktu ancak yorumlarda bırılerı yazmıs, eskıden vardı dıye. Gecıcı kaldırmıs olabılırler.
- Dıs unıtesınde sıcaklık olcer var. Ufak bır yanılma payı ıle dogru gosterıyor ve bunu dırek uygulamasından gorebılıyorsunuz.
- Cıhaz mıdea yapımı ve Daıkın tarafından servıs verılıyor.
- Klımayı hemen alıp taktırayım dıyenler bu modele bakmasınlar zıra teslımat ve montaj cok gec yapılıyor. Mınumum 20 gun koyun. Ancak servıs kalıtesı cok ıyı.
- 50m2 odayı sogutuyorum. Kapıyı kapattıgım anda 10dk ıcınde oda buz gıbı oluyor. Derece vereyım. 28.9 dereceden 25'e 10 dk cıvarı 22'ye de 15 - 20 dk ınıyor. Zaten 22 ye ınmesını ıstemessınız.
- Ara kapıları kapatırsam 145m2 evde yan odayıda serın hale getırıyor.
- dort tane modu var.
- Kapakları sag ve sola dogru otmatık donmuyor, manuel dondurmenız gerekıyor. Ancak dondururken sakın fazla zorlamayın zıra oldukca kırılgan bır yapıda.
- Invertor bır klıma. Geldıgınden berı sureklı olarak calısıyor. Yanı ayın 12 sınde takıldıgını dusunursek yaklasık 10 gune yaklastı ve her gun full modda calıstı cunku hep yan odayı soguttum. Su ana kadar yaktıgı elektrık 76kwh. Elektrık ortalamasını 2.30 alırsak 9 gunde 174TL yakmıs. Aylık 400 -500tl arası ek malıyet cıkartacak ama tekrardan soylemekte fayda var sureklı olarak turbo modunda calıstı bu donemde. Yanı kısaca elektrık tuketımı 24000lık bır klıma ıcın harıka dıyebılırım.

Sımdı Home Assistant ıle yapabıldıklerıne bakalım.

- Cıhaz toplam elektrık tuketımını Home Assıstant uzerınden gosterebılıyor.


< Resime gitmek için tıklayın >
Bu ozellıgın varlıgından kımsenın haberı yok. Klımanın butun ozellıklerı Home Assıstant'a gelıyor. Dıs ortam derecesını gosterebılıyor.
- Tum hvac modları HA uzerınde mevcut.
- Dırek power tusu ıle on - off yapabılıyorsunuz.
- Klıma totalde harcadıgı
- Kımsenın bılmedıgı bır ozellıgı de klımanın homekıt'e HA uzerınden dırek klıma olarak gelmesi. Bu şekilde Siri ile direk kullanımı mevcut hale geliyor. Lütfen karıştırılmasın. Uygulamasının siri desteği olsa bile belirli kalıplarda, sizin belirlediğiniz cümleler ile cihazı kontrol edebiliyordunuz ancak benim anlattığım yöntemde direk olarak Homekit cihazı bir klima olarak görüldüğü için her türlü kontrolü yapabiliyorsunuz.
- Apple Watch üzerinden klimayı aç, vantilatör hızını yüzde 33 yap(fan hızı düşük), dereceyi 23 yap, ekonomik moda al gibi bütün komutlar geliyor. Klimayı şu ana kadar sadece Apple Watch üzerinden kontrol ettim zira büyük kolaylık.
- Klima ile otomasyon yapabiliyorsunuz. Belirli dereceler arasında çalışmasını sağlayabiliyorsunuz. Bakın geçen sene aldığım 9000'lik klima her modda beni rahatsız etti. Sabah sürekli üşüyerek kalkıyordum. En sonunda bende otomasyon yaptım. Oda sıcaklığı X dereceye geldiğinde açıl soğuduktan sonra X derecede kapat şeklinde. Daha ilk geceden mışıl mışıl uyku uyudum.

Sabah kalktığımda da merak ettim açtım baktım klima ne kadar çalışmış diye. Toplam 8 saatlik bir uykuda sadece 2 saat açık kalmış ve oda mis gibi.

Bakın ornek bır calısma seması sızlere.

< Resime gitmek için tıklayın >
Gordugunuz gıbı 10dk acılıp odayı sogutup tekrardan kapanmıs. Sabah uyanıp eve gunaydın dememle beraber ıse klıma otomasyonu kendını sonlandırıyor ve klıma acıksa kapanıyor. Pekı bu durum kıme mı yarıyor ? Hanı klımadan rahatsız olan bazı ınsanlar var ya ? Hanı klımalı odada asla uyuyamayanlar, işte o ınsanlar bu sekılde rahatlıkla klıma ıle beraber uyuyabılır.
- Klımanın butun fonskıyonlarını dugme halıne cevırdım, ıstersem buradan da aktıf hale getırebılıyorum. Baksa bır avantajıda tabı kı malıyetı. Klıma bır gecede sadece 2 saat acık kaldıgı ıcın yaktıgı elektrık maksımum 1.5kwh duzeyınde oluyor(9000btu ıcın). Buda gunluk 3,45tl aylık ıse 103Tl demek. Komedı bır rakam.

< Resime gitmek için tıklayın >
- Klimayı oda ıcerısınde kı hareket sensorune bagladım. Baska bır odaya gectıgım anda klıma kendını kapatıyor zıra artık o odada degılım. Bu tabı tek kısının yasadıgı evlerde yapılabılecek bır otomasyon ancak varlık sensorlerının yaygınlasması ıle odada kımsenın olmadıgını algılayıp yıne klımayı kapatabılır. Varlık sensorlerı sadece 500tl'den baslıyor.
- Salonda da yatak odasına benzer bır otomasyon yaptım. Bakın yukarıda kı foto da "Auto" seklınde yazıyor. Bunuda seslı sısteme bagladım. "Klıma otomatık modu ac dedıgımde" salonda klıma yıne ortalama max 10 dakıka calısıyor. Serın bır halde odayı bıraktıktan sonra 30 - 40dk bır daha calısmasına gerek kalmıyor. Elektrık tuketımını bu bolumde olcmedım ama ne kadar tasarruf edebılecegınızı sız dusunun.
- Kısın ısınmada da benzer bır otomasyon yapacam. Salonu kalorıferler ıle beraber belırlı donem klıma ısıtacak. Bır ay kadar test yapacam sonucu kısın yazarım.
- Yukarı da kı fotoda Auto Offıce dıye bır sey var. Demıstım hanı yan odayıda sogutuyorum. Klıma ara kapılar kapalı ıse "Auto Offıce" modunda calısıyor ve bulundugum "Ofıs" adlı oda serın hale gelınce kapanıyor. Yenıden ısınırsa da acılıp aynı ıslemı belırledıgım dereceye gelene kadar tekrar edıyor.
- Bu arada oda ısısı datalarını anlık olarak alıyorum. Kullandıgım 140tl'lık dıjıtal sensor verıler her 2sn. de bır guncelleyıp HA'a gonderıyor ve otomasyonda kullandırtıyor. Bu da anlık gercek sıcaklıgı gormemı saglıyor.
- Yazdıgım arayuz de sureklı olarak toplam ev sıcaklıgı gosterılıyor. Buna gore klıma acıp acmamam gerektıgınıde gorebılıyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >
Mesela Don ısaretı evın sıcak oldugunu belırtıyor. Bır ust sıcaklık olan 29 derecede ıse klıma kumandası resmı cıkıyor.

- Home Assistant sıze ıc ve dıs sıcaklıgıda klımadan aldıgı bılgıler dogrultusunda gosterebılıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
- Son olarak klıma ıcın bır otomasyon daha yaptım. Bır dugme tasarladım ve bu dugmeye odayı kısa surede sogutma gorevı verdım. Buna gore bu dugmeye bastıgımda veya seslı komut verdıgımde oda klıması acılıyor, derece 17'ye getırılıyor, Fan hızı maksımuma alınıyor ve sogutma moduna gecıyor. Bır 10 dakıka calıstıktan sonrada kendınısını kapatıp otomatık moda gecıyor. Odaya geldıgımde ıse serın bır oda benı karsılıyor.

Sonuc:

Klıma sahane bır klıma. Son derece basarılı. Akıllı ev ıle beraber bır Samsung Wındfree serısınde kı Wındfree ozelıgı dısında kı butun ozellıklerı sıze sunabılıyor. Sogutması harıka. Isıtmasını da 9000BTU'dan bılıyorum oldukca basarılı. Bayıler bıle bu ozellıklerını bılmıyor. Ancak fıyatı su an ıcın korkunc.

Edit: Akıllı evlerı merak edenler olursa forumda bır konumuz mevcut. Beklerız.
https://forum.donanimhaber.com/home-assistant-ve-akilli-evler-ana-konu--151020627-67#156336277





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkans -- 21 Temmuz 2023; 1:15:16 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
2 yıl
Yarbay

Merhaba.

Daikin'in alt markası. Yani bu markanın sahibi de bir marka ve bu Daikin.

Ama Daikin üretimi değil. Midea markası tarafından üretiliyor. Bosch vb. risk almayacak markaların da klima ürettirdiği,üretim hacmi çok yüksek olan 3 büyük ana üretici markadan biridir. Fiyatına göre iyi performans sunan verimli cihazlar üretmektedir. Üretici firma olarak kendisinden ürün talep eden firmanın istediği özelliklerde cihaz üretebilmektedir.

Yani Midea'ya 500 dolarlık klima da ürettirebilirsiniz,5000 dolarlık da. Yani üretim hacmi ve ürün gamı çok geniş. Uzun süre giriş sınıfının dışında kendi markası için ürün üretmedi ama All Easy Pro , Xtreme Save gibi girişin üstü modellerini de piyasaya sürdü ve ülkemizde de bu cihazlar bulunabiliyor. Genel anlamda taleplerinizi karşılık verebilecek,ısıtma için tercih edilebilir bir üründür.

Airfel ile kıyaslarsak Kaira daha iyi. Çünkü R32 gazlı daha güncel bir cihaz. Airfel de R32 gazlı cihazları piyasaya sunarak güncellemesini yaptı ama şu an fiyatları belirli değil. Kaira'dan da yüksek olacağına %90 eminim çünkü Airfel daha çok tanınan bir marka olması sebebiyle marka da fiyata artış yönünde katkı sağlar.

Baymak AUX markasının üretimi. Midea'nın da altında bulunan bir cihaz.

AUX,TCL,Chigo bu markalar Çin piyasasında alt sınıf ürünleri temsil eden markalardır.

Alınmaz demiyorum ama Kaira Midea üretimi iken bu üçlü daha sonraki sırada tercih edilebilir.

LG'ye gelince Kore menşeili bir firma. Isıtma amacı varsa Midea vb. üretim cihazlar ısıtmada daha başarılıdır. Ege ve Akdeniz'de (özellikle Akdeniz'de) LG ve üretimi cihazlar ısıtma için tercih edilebilir. Ama Marmara vb. bölgelerde LG sadece soğutmaya yönelik veya soğutma ağırlıklı uygulamalara daha çok hitap eder. 0'ın altında sıcaklıklarda LG'nin defrost sıklığı daha fazla olacaktır.

Saygılarımla...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @maviplanet
S
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Son dönemlerde en çok önerilen F/P klimalarından biri Kaira DTXR serisi. Piyasada yeni olduğundan hakkında çok fazla bilgi, paylaşım yok. Bu konuda kullanıcılar olarak bilgi alışverişinde bulunabiliriz diye düşündüm.
Ben 12000 BTU olanı aldım. Memnun kalırsam ikincisini alacağım. Kullanan arkadaşlardan yorumlarını bekliyoruz.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Kaira'nın mobil uygulamasını nasıl indirebilirsiniz:


IOS içinhttps://apps.apple.com/tr/app/nethome-plus/id1008001920?l=tr

Android için https://play.google.com/store/apps/details?id=com.midea.aircondition&hl=tr&gl=US

Uygulamanın adı Nethome Plus. Midea klimalar ile ortak uygulama.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srvngrc -- 31 Mayıs 2022; 21:36:30 >

R
geçen yıl
Teğmen

Yeni dis unite takilip vakumlandi sorunum cozuldu.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @rambo145
C
8 ay
Yüzbaşı

Selamlar, Kaira klimalar ile ilgili tüketim sonuçlarını sizinle paylaşayım. 1 adet 12.000 btu, 2 adet 9000 btu toplam 3 klimam mevcut.
Antalya da yaşıyorum. Giriş katı müstakil yalıtımı olmayan 30 yıllık bir evim var.
Home asistant ile klimaların enerji sarfiyatini görebiliyorum. Bunun için ayrıca akıllı priz filan almadım.
Klimalar hiç kapanmadan 7/24 çalışıyor. Genellikle 26-27 derece de çalışıyor. 25 yaptığımda üşüme hissi geliyor ve bunu sevmiyoruz.
Sadece misafir odasının kapısı kapali orada klima yok. Diğer kapılar açık sürekli. Oturma odasi Yatak odasi Mutfak ve bunların tam ortasında koridor var. Yani 3 klima ile 1 oda hariç tum evi soğutuyoruz.
Her neyse 3 klima sürekli çalışır durumda günde ortalama 7.5 kW enerji tüketiyor. Bunun 8 olduğunu düşünsek ayda 240 kW saat tüketim olur. Bu da asagi yukarı 350 tl gibi bir rakam eder.
Bence mükemmel değerler bunlar. Burası Antalya ve evde yalıtım yok. Bu kadar sıcak olmayan şehirler de ve yalıtımlı binalarda bu rakamlar daha da düşer.

Bunun yanında bir tavsiyem daha var. Lütfen klimalarınızı küçük Btu alın. Klima satis pazarlama da genelde hep büyüğünü al daha iyi olur gibi bir algı var. Büyük klima tüketimden başka bir işe yaramaz arkadaşlar. Yeni tip soğutucu gazlı klimalar çok daha performanslı çalışıyor. Ben klimalari özellikle küçük almama rağmen evin içinde ki sıcaklık ayarladığım seviyeye gelince disarida ki kompresör duruyor. Çünkü içerisi artık ideal sıcaklığa geldi. Ve ısı kaybı olmayınca kompresör bir süre sonra durmak zorunda kalıyor. Aslında inverter mantığında durmaması gerekiyor.
O yüzden her zaman büyük iyidir mantığı ile hareket etmeyin.

Her neyse asagiya ekran görüntülerini attım. Tüketimleri kontrol edebilirsiniz.
Herkese güzel günler dilerim.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
L
2 yıl
Yüzbaşı

Bu kurulumu daikin servisi mi yaptı? Duvarı paramparca etmisler o nasıl boru gecirmek öyle yahu.. Bu klimayı benim evime böyle kursalar o adamları döverdim





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 21 Ağustos 2022; 8:25:55 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @seastar76
K
geçen yıl
Yarbay

Merhaba. Sakıncası yoktur. Led söndürüldüğünde onu süren transistör adlı eleman elektrik geçişine izin vermese de çok hafif elektriksel sızıntı olup elektrik lede ulaştığı için çok kısık seviyede yanık kalabiliyor. Buna ek olarak bu tarz hayalet ekrana sahip cihazların ledleri yine hayalet ekrana giden kabloya yakınındaki başka bir kablodan indüklenme olması sebebiyle ledin ışık vermesine sebep olabiliyor. Bu nedenle tehlikeli bir durum değildir. Yani gösterge kapalı olsa da çok küçük miktarda bir akım akışı devam ettiği için bu durum meydana geliyor.

Saygılarımla...




Bu mesajda bahsedilenler: @seastar76
K
9 ay
Binbaşı

ECO yazısı harfleri sırayla geçiyor. Hata değil yani.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Yakrel
C
9 ay
Yüzbaşı

Fotoğrafta farklı bir midea ürünü var. Bunun gibi eco yazıyor kairada’da,fakat ekranda maliyet azaltılmak için küçültüldüğü için sonuç bu şekilde bendeki iki kairada aynı şekilde.

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Yakrel
K
9 ay
Yarbay

Merhaba. Bu bir hata değildir. Cihaz ECO modda olduğunu belirtmektedir. O harfi yerine 0 yazmasının sebebi cihazda 7 segment display kullanılmış olmasıdır.

7 Segment içeren ekranlarda 7 bölüme ayrılmış led ışıklı çizgiler bulunur. Bunlar ile sayılar ve harfler elde edilir. İstenen harfin veya sayının elde edilmesi için gereken ledler yakılır. 7 Segment Display üzerinde Ç,O,Ü,Ş vb. harfler simgelenemez. Bu nedenle O yerine 0 yazmayı tercih etmişler.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Saygılarımla...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Yakrel
B
9 ay
Yarbay

Ben tesekkur ederım.

Kullanabılırsınız tabı kı. Eskı bır bılgısayarınız var ıse oraya kurulum yapıp Home assıstant'ı deneyebılırsınız.




Bu mesajda bahsedilenler: @sehzade3888
K
9 ay
Yarbay

Merhaba. Edinmiş olduğunuz bilgiler klimanın ısıl gücünün kiloWatt cinsinden yazılmış halidir. Çektiği gücü belirtmez.

24000 Btu klima 7,1kW güce sahiptir.

1kW 3412 Btu'dur. Örneğin 12000 Btu / 3412 = 3,5kW bu 12000 Btu klimanın bir saatte 3,5kW ısı transferi yaptığını gösterir.

Kaira marka klima Soğutma modunda maximum olarak,

9000 Btu - 1240 W

12000 Btu - 1580 W

18000 Btu - 2050 W

24000 Btu - 3150 W güç çekecektir.

Saygılarımla...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @duskorc
K
9 ay
Yarbay

Merhaba hocam. Bu aşırı düşük/yüksek voltaj hatasıdır. Eğer şebeke voltajında sorun yoksa buata bağladığınız kablolarda faz nötr yerini değiştirin. Yani kahverengi kabloyu bağladığınız yere mavi kabloyu,mavi kabloyu bağladığınız yere kahverengi kabloyu bağlayın. Sorunun çözülmesi gerekir.

Düzenleme : sorun düzelmiş,geçmiş olsun. Bahsettiğiniz hata kodu voltaj hatasıdır. Ayrıca inverter klimalar şebekeden alternatif akımla beslenseler de faz nötr ters bağlandığında hata verebiliyor. Aynı sorunu yaşayabilecek diğer kullanıcılara faydası olur diye düşünerek mesajı silmedim.

Saygılarımla...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 26 Temmuz 2023; 11:39:58 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @thes1nner
S
9 ay
Yüzbaşı

Ürünün gönderilmesi bile mucize bence :D



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @BLG#
S
8 ay
Yüzbaşı

Hocam klimayi çalıştır, sonra şartelden kapat kapak sıfıra sıfır kapanacaktir. Sonra şarteli açıp kullanmaya başla. Ben bu şekilde çözmüştüm



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @BLG#
E
8 ay
Yarbay

MSmartHome (mideanın uygulaması) na da bağlanabiliyor bu arada. Ben geçen ona bağladım. Midea marka farklı ürünleri olanlar bağlayabilirler.




Bu mesajda bahsedilenler: @duskorc
C
8 ay
Teğmen

O akşam indirime girdiğinde ben de gördüm bizim akrabaya aldiracaktim aslında ama aldırmadım hocam canınızı sıkmak gibi olmasın da galiba orada bazen ucuza vermelerinin sebebi ya hafif defolu ürünleri gönderiyorlar ya da iade aldıkları ürünleri tekrar sifir gibi satıyorlar sanırım. Ben de 12400 e almıştım, ertesi gün 16700 oldu. Montaj yapan elemanlar iç unitenin paketini açarken diğer elemanın kulagina birşeyler fısıldadı. İç ünite plastik kapağında biraz boşluk var arada bir vizildama yapıyor elimle bastirinca susuyor. Bir de kumanda kirli aşınmış gibi biraz. Yani midemi bulandirdi bu durum ama soğutmada ve tüketimde sorun olmadığı için memnunum bu ufak tefek şeylere takilmadim. Dikkatli olun diye uyarıyorum. Gerçi kurulmadan pek anlayamazsınız da. Kurduktan sonra farkettim isteseydim iç üniteyi değiştirin derdim de şimdi sökseler yeni iç üniteyi takarken vakum gidecek, ikinci vakumu 1 saat yapmaları lazım, onu bırak 5 dk vakumu bile zor yaptırıyoruz onu hiç yapmazlar diye ellemedim. En kötü plastiği değiştirtiriz. İade etsem zaten fiyatlar aldı başını gitti.

Ha birde ucuz alınca 3-4 hafta bekletiyorlar genelde. Bol sabırlar dilerim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caliskansahis44 -- 23 Ağustos 2023; 18:11:54 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @yawruaslan
W
8 ay
Yarbay

11 senelik vestel inverter klimam 4 gün önce e5 hatası verdi, resetledim elektriğini kestim verdim ama kısa bir süre sonra tekrar geldi. Dün özel servisten bir usta geldi, sensörü falan değiştirdi yine düzelmedi. Kart hatası (kartın değişmesi lazım) sonucuna vardı.
Bende klima arıza verdiğinden bu yana masrafın büyük olması veya klimanın perte çıkması ihtimaline karşı bir taraftan klima araştırıyordum. Daha önce hiç duymadığım kaira markasını tavsiye ettiklerini okumuştum bir kaç yerde. Dün akşam yine klima fiyatlarına bakarken Kaira DTXR35E modelinin hepsiburada da 13.799tl ye düştüğünü görünce hemen aldım. Umarım klimanın kendisinden ve servisinden pişmanlık yaşamam.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
4 ay
Teğmen

Arkadaşlar 6 aydır kullanıyorum.Adem Helvacı'nın youtube kanalında anlattıklarına dikkat ederek kullanıyorum ve faturaya "hayvani" bir fark yansıtmadı şimdiye kadar...
Verdiği konfor karşılığında o ücreti ödemeye değer diye düşünüyorum.Aldığıma memnunum.
Wifi özelliği çok kıymetli ve acayip kaliteli oluyor.
Sadece dış ünitenin yerini beğenmedim.Tekrar servis çağırıp yer değiştirme yapmam gerekiyor.

Sizlere tavsiyem alacaksanız eğer mayıs ayından önce alın ki servislerin yoğunluğunda,yaz sıcağında klimacı beklemeyin evde...Ben 1 ay bekledim.Kışın sonu,bahar ortası gibi alın.Yazı serin geççirin derim.Sevgiler.İyi forumlar.