Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
2151
Cevap
166997
Tıklama
8
Öne Çıkarma
Cevap: Kaira DTXR Serisi Klima Kullanıcıları (99. sayfa)
E
geçen ay (236 mesaj)
Teğmen

Arkadaşlar Selam aleyküm. Baştan bir çok soru cevabı okudum. Benim yaşadığımın hemen hemen aynısını yaşayan çogu kişiyi gördüm ama Çözüm bulanı pek göremedim.
9000 btu Kaira klima aldım. Montajı yeni yapıldı. Vakum vs hepsi tamam.
Klimayı pencere üzerine kapıya bakacak şekilde konunlandirdim. Kapının karşısında diğer bir oda daha var. Yani diğer odaya direkt vuruyor 2 odayı da isitir düşüncesi ile aldım.
Mersinde yaşıyorum ısınmak amaciyla yatak odasına koydum cihazı. Bu aylarda ev içi 20 22 dışarısı 14 15 derece ama evde bebek olduğu için sıcak modda mecbur kullanmam gerek. 26 27 derecede full fana da koysam orta düşük fana da koysam hem oda termometresi o verilen sıcaklığı göstermiyor. Hem de en kötü durum CİHAZ 5 6 DK SICAK ÜFLEMEYE BAŞLADIKTAN SONRA ÖNCE ILIK SONRA SOĞUK ÜFLEYİP BİR SÜRE O ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR. SONRA DA BAZEN BİR SÜRE DURUYOR, KANATLARI TAVANA DOĞRU KALDIRIYOR. 5 DK BEKLEYİP TEKRAR YİNE DEVREYE GİRİYOR BİRAZ SOĞUK SONRA DA ARA ARA SICKA ÜFLÜYOR. ANLADIĞIM KADARIYLA TERMOSTAT ERKEN DEVREYE GİRİYOR VE FAN ACIYOR. ICERININ HAVASINI BANA TEKRAR GÖNDERİYOR AMA CİHAZ İÇ ÜNİTE WİFİ UYGULAMASINDA 27 DERECE ÇALIŞIRKEN BİLE 30 DERECE GÖSTERİYOR SÖZDE AMA EVİN İÇİ 23 DERECE OLDUĞUNDAN SOĞUK ÜFLEME YAPIYOR.
BELLI SÜRE BLULE ÇALIŞIP SONEA BİRAZ SICSK ÜFLÜYOR SÜREKLİ BU ŞEKİLDE SABAHA KADAR.
BU FANA GECME DURUMUNU KAPATMA VEYA TERMOSTATI DAHA SOĞUK VEYA ILIK YERE BAĞLAMA DURUMU OLAMAZ MI EN AZINDAN KLİMA DAHA GEÇ TERMOSTATA GİRER VE SOĞUK ÜFLEME OLMAZ PEK. YANİ İŞ YERİNDE ODAMDA 20 YILLIK ARCELIK VAR EN DÜŞÜK FANDA BİLE 26 DERECEYE KOYUNCA FIRIN OLUYOR BURASI.
Bİ ÇÖZÜM YOK MU? ALLAH RIZASI İÇİN YARDIM EDİN.
SALONA 18 LİK DAİKEN SENSİRA ALMIŞTIM O DA 10 15 DK ÇALIŞIP SİCKA VERİYORDU. SONRA FANS GEÇMEK YERİNE KOMPLE KAPANIYORDU VE TEKRAR AÇILINCA DS SOĞUKLA BAŞLIYORDU. BEN ONA DA ANLAM VERMEYİNCE İADE ETMISTIM ZORLA. ÇÜNKÜ ODAYA BÜYÜK GELİYORMUŞ CIHAZ. HADİ DEDİM ODAYA UYSUN DİYE EN KÜÇÜK Cihazın ALDIM YİNE AYNI HATAYI ALIYORUM KAİRA DA
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eekkooss -- 13 Aralık 2025; 0:40:41 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
geçen ay (1594 mesaj)
Binbaşı

plus modelini aldiysaniz follow me ozelligini kullanin ve kumandayi klimadan uzaga koyun. plus modeli degilse onceki mesajlarda olan follow me ozellikli kumanda siparisi verin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @eekkooss
C
geçen ay (335 mesaj)
Yüzbaşı

Klimanın ve odanın göründüğü 1-2 foto atabilirseniz belki soruna neden olan birşey görürüz. Oda kaç m2 ve klima kaçlık?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
geçen ay (16301 mesaj)
Yarbay

kumandadan follow me açmak lazım bir de cihaz termostata girince nasıl fana geçiyor tuhafmış, normalde üşütmemesi için iç ünite fanının durması gerekiyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @eekkooss
E
geçen ay (236 mesaj)
Teğmen

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu kumandayı sipariş etsem burdaki özellikler plus olmayan cihazimda çalışır mı? Ben follow me beni takip et özelliğinin ne işe yaradığını bilmiyorum. Bi nevi odanın termostatı gibi bir şey olup termostatı onun derecesine göre mi devreye alıyor?
Eğer öyle ise ve onunla düzelecekse alırım kaç liraysa. Gerekirse servisinden alırım. Cihaz 10 dakika bile sıcak vermeden hemen odanın yer sıcaklığını vermeye başlıyor. Ve bu da karşısında duran için sıkıntı yaratıyor. 27 ye ayarlıyorum misal oda küçük olmasına rağmen 23 den yuları çıkamıyor. Hele karşısı daha soğuk durumda. Ben bağımsız bu yere termometre koyup ölçüyorum. 27 olan cihaz 2 FANDA oda 23 zor oluyor.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @speedyrazors
E
geçen ay (236 mesaj)
Teğmen

Hocam inan bu r32 li inverterlardan illallah ettim yaa, 18bin btu Daiken Sensira aldım cihaz affedersin hayvan gibi üflüyor 1.fanda bile(5 kademeliydi sanırım) ama tüm evi soğuturum düşüncesi ile salona taktım ama cihaz büyükmüş meğerse. Kendini calistirdiktan sonra kapatıyordu 10 dk geçmeden. Sonra 2.kez çalışınca soğuk üflemeye başlıyordu. Zaten fanı çok yüksek o yüzden memnun kalmadık iade ettik.
Dedim 2 tane alayım o paraya Bi yatak odasına Bi salona. Yine böyle çıkar memnun kalmam diye önce yatak odasına alayım dedim. 9luk kaira aldık. Montaj vakum vs ok. Oda küçük oldufu için aynı handikap girmesin diye kapıya bakacak şekilde monte ettirdim karısında 1bucuk metrelik koridor ve sonra diğer oda var. Ama onlar açık olmasına rağmen yine 27 dereceye ayarladığımda 5 10 dk çalışıyor sıcak güzel sonra bakıyorum yine soğuk üflemeye başlıyor 5 dk sonra flapi havaya kaldırıp odanın havasını hafiften veriyor ve 5 dk da böyle takılıp sonra derece düşünce yine kanadını indirip sıcak veriyor ve sonra 5 10 dk bile sürmeden yine soğuk veriyot ve sonra yine yukarı kaldırıyor. Önce ev 21 22 derece olduğu için çabuk kapanıyor diye düşündüm ona da amenna lakin ben içerisi dolunca duusk fanda sıcak vermeye devam etsin istiyorum. İş yerimde 10larca klima var eskisinden yenisine böyle bir şey ilk defa başıma geliyor. Biri daiken kendi ürünü. Bu da daiken markası ama midea ürünü. Şimdi salona ne alacam şaştım kaldım.🤷🏻‍♂️



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @B-2 Spirit
B
geçen ay (16301 mesaj)
Yarbay

kumandayı termometre yapıyor işte neredeyse oranın sıcaklığını klimaya raporluyor ona göre kendini gazlıyor ısıtmada en çok işe yarayan özelliklerden birisi

sizde ısınan hava klimanın etrafında birikiyor cihaz kendini ısındım diye algılayıp sıcağı kesiyor bunu kumandayla çözersiniz sadece


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @eekkooss
C
geçen ay (335 mesaj)
Yüzbaşı

Küçük odaysa 27 derece çok yüksek geldiği için olabilir. Isınan hava yükselir, küçük alanda daha sıkıntı olur bu, her klima altından kalkamaz bunun. Sırayla düşükten yükseğe dereceleri deneyin 23-24-25 diye. Klima zaten ayarladığınız derecenin 1-2 derece üstüne çıkartır odayı genelde. Eğer bundan ve follow me'den de verim alamazsaniz tek çözüm midea Xtreme save almak olur oraya, anca o kurtarır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @eekkooss
E
geçen ay (236 mesaj)
Teğmen

< Resime gitmek için tıklayın >

Hocam oda 10 11 m2 falan. Odada hava alanı az evet lakin ben kapıya doğru esecek şekilde diğer odayla bağlantılı 1.5 mtrelil koridor ile diğer odayı da açıyorum hiç kapanmaya girmesin diye ama yine giriyor, 5 10 dk sıcak sonra 5 soğuğa ve sonea yine kendini oda sıcaklığını verecek şekilde flapi en son havaya kaldırıyor 5 dk da öyle bekliyor. Sonra derece biraz düşünce tekrar kapağı asgari indirip sıcak üflemeye başlıyor ve bu şekilde devam Ediyor aynı hareketler. Diğer oda da yaklaşık 12 mtre kare. Yani ben kendisi kismasini ama en azından düşük FANDA sıcak vermesini bekliyorum veya içerisini havasını doldurduyda eğer bekleme sırasında soğuk uflemesin son aşamada yaptığı flapi yukarı kaldırıp hafif kendi havasını versin. Ama düşün full fan çalıştırıyorsun sıcak güzel geliyor ardına bakıyorsun soguk(yani belki odanın kendiisisini veya en düşük ısısını veriyor ama soğuk yani) veriyor bu da insanı hasta eder. Bilemedim ne yapacam. Salona da alamadım Bi klima. Diğer cevaplara bakabilirseniz orada önceki yaşadığım meseleyi aktardım.
Teşekkürler cevap için.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @caliskansahis41
E
geçen ay (236 mesaj)
Teğmen

Allah razı olsun hocam bu değerli bilgiler için. Ben araştırirken görüyordum bu özelliği ama pek ablam veremiyordum detayına da bakmayınca. Dediğiniz gibi termostat elinizde olmuş oluyor. Cihaz 9btu Kaira. Eger bu özellik cihazda varsa ve kumandayla çözebilirsem çok güzel olur.
Midea üretimi Teka klima almayı düşünüyorum. Acaba onun kumandası bu şekilde uyumlu çalışır mı? Onda varmış bu özellik şimdi baktım. Arkadaşın söylediği plus modelindeki kumandada da yok bu özellik. Sadece tayfun modelinde var sanırım.ustte görselini attığım kumanda 300 400 lira ama başka bir forumda orijinal olmayanlarda bu özellik klimaya sinyal gönderme özelliği calismayabiliyormus. İllaki orijinal olması lazım sanırım. Teka klima kumandası olsa süper olurdu
Normalde 2 tane teka klima. Alacaktım da cesaret edemedim. Yeni marka. Diye



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @B-2 Spirit
E
geçen ay (236 mesaj)
Teğmen

Hocam zaten ilk başta oda termometrrsi 20 22 falan gösterdiği için 24 de açtım denedim. Ama dediğiniz gibi sıcak hava tavanda biriktigi için ben özellikle yere vurdurmaya dikkat etmeme rağmen yine bir süre sonra sıcaktan soğuğa geçiyor. Yeni takıldı bu klima. Servis arkadaş benim evimde de ayni durum diyor. Ben o yüzden yüksek derecelerde hangisinde devreye girmezse onu deneyerek 28 30 da çalıştırıyorum diyor. Ben d eo yüzde 26 27 lerde denedim. 30da bile denedim. Daiken normalde 30a koyduğumda hiç kapanma yapmıyordu. Ama bu kaira 30da bile termostat giriyor 😃 çok acayip bu sistemler. İş ofisimde 20 senelik arcelik var açıyorum 25 e fan 1 e içerisi hamam gibi yapıyor 😏



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @caliskansahis41
C
geçen ay (335 mesaj)
Yüzbaşı

Yukardan boşluk çok yetersiz. Yukardan en az 20-30 cm bırakılmalı verimli çalışması için kılavuzunda da yazar. Yan duvara sıfır olması da büyük eksi. Hangi klimayı böyle takarsanız takın bu sorunu yaşarsınız. Tavsiyem önce kanat ayarını en sağa çevirin, karşı çapraz köşeye doğru üfletmeyi deneyin. Olmazsa follow me deneyeceksiniz zaten. O da olmazsa klimayı duvarı ortalayacak şekilde mümkünse klimanın hemen yanındaki duvarın tam karşısına yani görünmeyen duvara monte ettirmekten başka da bir çözüm önerisi yok gibi. O dediğim duvara ortalayacak monte edip kanat ayarını kapıya cevirseydiniz muhtemelen bu sorun yaşanmazdı. Bu şekilde köşede sıkışmış, sıcak havada orada sıkışıyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caliskansahis41 -- 13 Aralık 2025; 17:32:38 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @eekkooss
B
geçen ay (16301 mesaj)
Yarbay

bizimki de birebir aynen böyle ama birkaç cm daha aşağıda bizimkisi

i feel açılacağı zaman odada sıcağın zor ulaştığı yere (fotodaki sağ kısımlara falan) kumandayı telsiz gibi konumlandırırsanız sorunsuz bir ısıtma elde edebilmeniz lazım





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 13 Aralık 2025; 18:28:54 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @eekkooss
E
geçen ay (236 mesaj)
Teğmen

Hocam o görünmeyen duvarda yani çektiğim konumun sağ kısmındaki duvarın olduğu yerde Boydan boya dolap var o yüzden eşyalar fazla hava sahası kalmıyor demiştim. Dediklerinizi Bi deneyeyim. Yani açtığımda direkt yere vuruyorum yani fotoyu çektiğim yere vuruyor normalde. Ve fotoyu çektiğim yerde arkamdaki kapı da açık hava oraya doğru gidiyor normalde ama anlamadım. Gece boyu 26 da çalıştı misal. Bağımsız bir yere koydum termometre yi 23, 24 e kadar çıktı. Telefondan kontrol ediyorum. Diş unite 15 derece gösteriyor iç unute 29 30 oluyor. Ordaki iç ünite cihazın ufledigi mi yoksa o tavanda biriken havanın ölçümü mu bilmiyorum.
Umarım cihazın i feel özelliği vardır da kumanda ile ise yarar. Teka klima aldığımda o kumanda ile deneyecem, o olmazsa sahibinden sayfasında midea eski seri kumanda var 500 e satıyor orijinal. Onu alırım olmazsa.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @caliskansahis41
E
geçen ay (236 mesaj)
Teğmen

Umarım cihazın i feel özelliği vardır da kumanda ile ise yarar. Teka klima aldığımda o kumanda ile deneyecem, o olmazsa sahibinden sayfasında midea eski seri kumanda var 500 e satıyor orijinal. Onu alırım olmazsa.
Ama cihaz aslında tavandan yaklaşık 25 cm aşağıda ama perdelik kartonpiyeri var o havayı orda topluyor olabilir mi? Onu soksem mi? Bunun termometrrsi nerededir acaba?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @B-2 Spirit
E
geçen ay (236 mesaj)
Teğmen

Dediğinizi denedim çevirdim ama ama 24 e koydum çalıştırdım full fanda. Elime de termometrrsi aldım ve cihazın WiFi uygulamasından dan baktım 30 dereceye kadar üfleme yaptı termometre de ulaştı o hıza sonra klimadan ufak bir tık sesi geldi ve soğuk üflemeye başladı ve 3 dk falan böyle üfledi ve sonea yukarı kaldırdı yine flabi ve ben küstüm der gibi öyle duruyor. Bunların hepsi 7 dk sürmedi.
Ve ilk. Açılış olmasına rağmen bunu yapıyor. Baktım şimdi tavana 25 cm var ama şu kartonpiyer etkiliyor olabilir mi? Termostatı Termometrrsi üst kısımda mıdır bunun?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @caliskansahis41
E
geçen ay (236 mesaj)
Teğmen

Hocam 24 de az önce dediğim gibi çalıştırmistim ve 10 dk çalışmadan beklemeye aldı kendini ve 15 dk oldu hala tekrar devreye girmedi. Büyük ihtimal 24 derecede kullandığım için iç ünitenin o derecelere kadar inmesini bekliyor. Tam bir vaka ya 🤷🏻‍♂️ klimacı lar daikeni neden iade ettiğimi bildikleri halde bu konum sorun yaratır diye bana yeri konusunda hicnir bilgilendirme yapmadılar. Ben üfleme yönünü açık bıraktığım için cihaz kendini söndüremez demiştim. Ama cihaz üfleme derecesini yukselttikten sonra soğuğa dönüp sonra da kapatıyor kendini..daikenin yerine baktım salonun orta duvarında üstten 30 cm aşağıda kalıyor. Ama o çok büyük olduğu için kapatıyordu kendini ama tekrar açılınca soğuk uflemesini hala anlamıyorum. Ev 280 cm yükseklikte. O odanın da tek müsait kısmı orasıydı. Ben bu denli sıcaklığı etkileyecek olduğunu düşünmedim. Servis de tavandan en az 50 cm aşağıda olması şartı var gibi bir hatırlatma yapmadı. Yapsaydı en azından bu bilgiyi kavramış olurdum.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @caliskansahis41
C
geçen ay (335 mesaj)
Yüzbaşı

O kartonpiyer etkiler tabi, olmasa daha iyi ama şimdi onu sökersin, yine sıkıntı devam da edebilir yani boşa da sökmüş olabilirsin. Klima üst bölgeden emiş yaptığı için 20 cm mesafe en kötü olmalı açık bir şekilde engel olmadan. Yandan da aynı şekilde belirli bir mesafe olması gerekiyor onu hatırlamıyorum. Kapağı kaldırınca mesela sağ filtrenin altında evaporatör üzerinde sıcaklık sensörü var. O yüzden o üst emiş bölgesi ve dolayısıyla klimanın konumu sensörü etkiliyor. Follow me yi de bir deneyin bakalım. Daha iyi olacağı kesin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caliskansahis41 -- 13 Aralık 2025; 20:46:52 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @eekkooss
M
geçen ay (7206 mesaj)
Yarbay

fan hızını yüksek flap en alt konumda kullanın. başka türlü bir çözümü yok sizin alan için. sıcak içinde boğuluyor klima


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @eekkooss
E
geçen ay (236 mesaj)
Teğmen

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim hocam. Orijinal kumanda bulabilirsem alacağım. Veya önce teka klimayi alıp onun kumandasını denerim. O olmazsa orijinal kumandayı alırım.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @caliskansahis41