Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
879
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kafayı Yiyeceğim Yardım
P
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Beyler 2 ay önce pc toplamaya karar verdim. 5 bin maks limit koydum kendime sonra detaylarda kaybolunca tüm hevesim kaçtı.

Dün kafamdaki bilgisayarı çok ucuza topladım ve yaklaşık yarı fiyatına denk geldi ikinci el şansım sağolsun; ancak delinin teki olduğum için daha iyi bir fırsat var mıydı acaba diye araştırmaya devam ettiğim.

Az önce şöyle bir şey fark ettim ve işin içerisinden çıkamıyorum aklım mantığım almıyor,

PC toplama sitelerindeki hazır toplanmış sistemlerden birini aldığınız zaman ekran kartını satarak sistemi neredeyse beleşe getiriyorsunuz. Hatta kar ettikleriniz bile oluyor ama onların stokları silip süpürüyorlar tabi.

Mesela PC 12k ve içerisinde Geforce RTX 3060 var. Zaten ekran kartının sıfır satış fiyatı o civarlarda. Aceleciyim 9k ya satayım gitsin derseniz 3k civarına ekran kartı dışında gayet eli ayağı düzgün sistem dizmiş oluyorsunuz. Sistemi 4 5k ya anca toparlayabilirsiniz ki bu da 1 2k'lık bir kar demek oluyor. Hiçbir şey yapmadan... Üstelik bu verdiğim örnek hafifletilmiş abartılmamış bir örnek.

Bu nasıl bir iş Allah aşkına biri anlatsın. İkinci el benim bu dünyadaki sayılı hobilerimden ve sistemde bug olma ihtimali asabımı altüst ediyor.



10.000₺'ye rtx 3060'lı hazır sistem mi var ? 

MAX 5-6 k arası edecek karta 10k veren çıkıyoır diye bu fiyatta iteliyorlar hala uyanmadınız.
Yoruma Git
Executor Arhentir - 3 yıl +7
1
3 yıl
Yarbay

Yeni mi uyandınız? bu şekilde çok sistem alan var. Adamın ihtiyacı yok yine de para kazanmak için hazır sistem alıp ekran kartı ile sistemin %80 ini amorti ediyor geri kalanı da 2.elde satıyor.

Malum sitelere bakın hazır sistemle geldi, sıfır kutulu şeklinde bir çok bileşen satılıyor. Param olsaydı geçen aylarda 13.5K ya 6700XT li sistem denk gelmişti direk alacaktım. Sadece 6700XT 10K ediyor üstüne 5600X, anakartı, powerı, kasası, ssd si, rami derken zaten kafadan 3-4K para cebine kalıyor(du) ama şuan ayılmışlar hem fiyatlar artmış hemde GPU dışında kullanılan bileşenleri iyice düşürmüşler.

Ayrıca miningcilerde uyanmış sürekli 7/24 hazır sistem satan sitelerde gezip sistemleri topluyorlar.

Edit: kar amacı dışında sistem toplayacaksanız yine çok uygun fiyata sistemler denk geliyor.

https://www.itopya.com/efe-uygac-upper-ntel-core-i5-11400-evga-geforce-rtx-3060-xc-gaming-12gb-16gb-ddr4-512gb-m2-ssd-geforce-rtx-raytracing-pc//

Misal 10K ya ekran kartını satarsan fazlasıyla kaliteli bileşenlere sahip 11400 lü sistem 4300 e geliyor. Normal şartlarda o bileşenleri 4300 e toplaman imkansız.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 128MilyarDolar -- 16 Mayıs 2021; 12:34:33 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.