Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
16
Cevap
866
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kafayı yiyeceğim artık biri akıl versin!
A
11 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhabalar, daha önce 4-5 aylık dota geçmişim vardı genelde arkadaş çevresiyle oynuyorduk, çok uzun bir süreden sonra aklıma esti dota2' yi denemek istedim. Çok sağolsun forumdan bir arkadaş yardımcı oldu ve bir davet gönderdi, bu vesileyle dota2' ye başlayalı hemen hemen 1 ay oluyor. Oyuna başladığım gibi dota tecrübem var diye kendimi hemen maçlara atmadım, çok uzun bir süre botlarla pratik yaptım ama ilk amacım grafiklerin biraz tadını çıkarmaktı. 400 saat üzerinde oynanış sürem var ve bunun yarısı genelde iyi maçlar izleyerek geçti. Seviye 10' a kadar botlarla pratik yaptım ve devamlı maçlar izledim, botlarla oynamanın gerçek oyuncularla oynamak arasında dağlar kadar fark olduğunu biliyorum ama bu karakterleri, item ve skill yapılandırmalarını ve karakterlerin atak animasyonlarını ve sürelerini rahat kafayla tanımak için tek yoldu.

Yeni yeni maçlar yapmaya başladım 23/14 win/lose var ve attan düşmüşe döndüm. Lanet ettim, sinir stres oldum ben o botların gözünü seviyim diyorum kendi kendime. Benim oranda w/l sahibi oyuncuların seviyeleri genelde 2-3 civarında, bu onların hepsinin kötü olduğu anlamına gelmiyor ama çoğunun oyuna Allah' a emanet geldiği gerçeğinide değiştirmiyor. Yanlış anlaşılmasın ben kendime çok iyiyim demiyorum, bi kaç maç attım pro oldum kesinlikle diyemem zaten ama maçta üzerime düşeni fazlasıyla yaptığıma inanarak konuşuyorum. Zaten bütün sıkıntıda buradan çıkıyor herkes üzerine düşeni yapmıyor. Bu yüzden botların gözünü seviyim diyorum ya, bot maçlarında yüksek seviye oyuncular denk geliyor ve oyunun gerçekten tadı çıkıyor. Altı üstü bot ama harika team fight yapıyorlar, stunlar peşpeşe geliyor nefes aldırmıyorlar, deny yapıyorlar ve saçma sapan bir yapay zekâ kurgusu ile çalışıyorlar, o kadar ilizyonun içinde gelip direk sana dalmaları, görünmezken yanlarına yaklaştığınızda sanki malum olmuş gibi dust of appearance kullanıp sizi açığa çıkartmaları falan... Aslında buda oyuna zorluk katıyor pratik için iyi denilebilir.

Şimdi ben ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim? Maçlar berbat geçiyor, en büyük problem karşı takımı feedlemek, beraberinde rage quit. Bunu karşı takımda yapıyor ama maçı kazandık diye sevinmiyorum çünkü bir oyun ortalama 40-45 dk aksiyon yok zevk alamıyorsunuz, eğlence yok büyük vakit kaybı. Mid kasmanın sorumluluğundan habersiz sadece kendi takımının oyuncularından daha fazla level kasma avantajı olduğunu sanarak oynayanlar var. Hero seçimlerine değinmeye gerek yok ne kadar hard carry varsa bir takımda, bu yüzden seçimimi en son yapıyorum karşı takıma göre hero seçimi kimsenin aklına gelmiyor benim hero seçimimde kısıtlanıyor. Hadi seçtim ee ne oldu? Takımı tek başımamı kurtarıcam? 5 kişilik bir takım oyununda 1 kişinin yaptığı hata bütün takıma maal oluyor bunu hangi birine anlatabilirsin? Yalvar yakar mid oluyorum çabucak level alıp ganka gidiyim diyorum ulti açıyorum lane gidiyorum ama bi bakıyosun bizim sümsükler 3-4 level takılıyorlar feedlemişler adamlar olmuş 7-8 level tam takırlar magic wand' a kadar almışlar botlarına upgrade bile gitmişler gelde gankla, oyunun amacını unutup oynuyorlar hepsi bir lane toplanmış 1-2 adam peşine koşuyor hardcore pk'ya çevirmişler fırsat buldukça kuleleri dövmeyi kimse düşünmüyor oyunun başında 10-15 fark var keyifler yerinde tabi başlıyor gevşemeler solo gezmeler, bizim kuleler teker teker düşüyor farkı koymuşuz ama vermişiz oyunu biride diyor mu acaba aga biz ne yaptık. Ne biliyim arkadaş ya gerçekten oynamak istiyorum yeri gelince eğleneceğimide biliyorum ama bu kadar stres değer mi nasıl kurtulurum bu işten fikir verin lütfen...



E
11 yıl
Binbaşı

yanına 1 arkadaş bul. Bu işleri bayağı değiştirir. Birde daha oyunun başlangıç seviyesindeki oyuncularla kapışıyorsun sanırım. Her ne kadar 10 lvl da olsan, oyuncularla az maç oynadığından, karşına yeni oyuncular geliyor diye düşünüyorum. Oyuncularla maç yapmaya devam ederek, o ligden (yada her ne deniyorsa) kurtulmaya bak.
Yanına 1 arkadaş bulursan bu kurtuluş süreci daha çekilebilir hale gelir.

tabi oyun sistemini vs. yanlışda anlamış olabilirim. Bende yeniyim :P


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 yıl
Binbaşı

Türklerle oyun oynama oynayacaksanda seviyeli insanlarla oyna derim , herkes proyum diye geçiniyo adamların 100 wini var bende 20 win var diye laf ediyolar haritanın bilmem neresinde mal gibi kesiliyolar oynamayi bilmiyolar sonra gelip millete küfür etmeye başlıyolar liseli ergenler


Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
11 yıl
Binbaşı

"mal gibi kesiliyorlar" :D. Oyunda gang yemek normal ya. Ne kadar proda olsan, sağda solda sıkıştırabiliyorlar. Herkez çevresine 10 tane ward dizmiyor.
Ama kendini öven çok var tabiki. Kimisi troll kimisi ciddi ciddi dünyanın en iyi oyuncusu kafasında.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
11 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: ozkansen

Birde daha oyunun başlangıç seviyesindeki oyuncularla kapışıyorsun sanırım. Her ne kadar 10 lvl da olsan, oyuncularla az maç oynadığından, karşına yeni oyuncular geliyor diye düşünüyorum. Oyuncularla maç yapmaya devam ederek, o ligden (yada her ne deniyorsa) kurtulmaya bak.


Evet hocam bende fark ettim ilk maçlar ile şuan oynadığım maçlar arasında çok fark var, yani en azından şimdi start verilir verilmez creep kesmeden karşı takımın kulesine taaruza kalkanlar yok mesela ilk maçımda başıma gelmişti hiç unutmuyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azai -- 30 Ocak 2013; 19:05:18 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
11 yıl
Binbaşı

Bence alışmaya çalış.10 lvl da olsan 20 lvl da olsun ''RUSLAR'' veya onlara benziyen bir sürü noob karşına çıkabiliyor.Eski DotA da sadece oyunun mantığını bilen insanlar vardı ama şimdi DotA2 steamde olduğu için gören adam oyunun mantığından uzak bir şekilde oynamaya geliyor.Daha gördüklerin hiç birşey.Öyle adamlar varki oyunun ortasında sıkılıp çıkıyorlar düşün yani.Sanki Wolf Team oynuyormuş gibi.Allah seni onlarla karşılaştırmasın. Mecburen alışmak zorundasın sen oyundan zevk almaya bak kazanıp kazanmamak okadar önemli değil.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 yıl
Yüzbaşı

ben de oyuna yeni başladığımı söyleyerek giriyorum lafa.

oyuna başlayalı 1 hafta olmadı. sürekli oynayamıyorum vakit ayıramıyorum. 3 levelim şuan da. iyi oynayamıyorum, kill'im fazla değil ama death'imi de düşükte tutuyorum. ancak oyunda yardım etmeye ve takım çalışması yapmaya çalışıyorum. ancak tek kelime ingilizce bilmeyen ruslar, başına buyruk solo takılan sıkıntılılar yüzünden benim de canım sıkılıyor. bugün oynadığımız bir maçtan örnek vereyim takımda 3 rus var. allah için 2'si düzgün adamlardı. ama 3. eleman yok mu adam 20 level'a kadar suya sabuna dokunmadı. gidiyor slot kesiyor, pasif takılan creeplerle kapışıyor. herife küfür ediyoruz "özür dilerim" diyor. en sonunda report'ladık tabii ama ban yer mi orası muamma. neyseki oyunu kazandık.

leaverlara ayrı deli oluyorum. oynamayacaksın niye giriyorsun? derdin ne?

şu oyunun paralı olması lazım. bende davetiye ile girdim oyuna ancak başka türlü oyuncu kalitesi yükselmeyecek.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
11 yıl
Binbaşı

bu sorunlar azalıyor ya. Bende ilk 50 oyunumda nefret etmiştim. Fakat şimdi çok ilginç bir şekilde oyun eğlenceli geçiyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
11 yıl
Yüzbaşı

Dota hardcore bir oyun. Takımda feeder varsa karşının carrysini feedlerse oyun gg. Bu yüzden takımınında ne kadar tanıdığın adam olursa o kadar iyi olur.

Steamden kendine arkadaş bul. Ben formdonanm vasıtasıyla 7-8 kişiyle tanıştım. Onlarla parti kur, 3 kişi olsan kardır en fazla 2 rus gelir. Tabi onlarında oyunu batırma ihtimalleri mevcut ama dün arkadaşla parti kurup oynadık 4 oyun üst üste kazandık. Tek girsem imkanı yoktu...Çünkü bahtıma bana hep 4 rus geliyor..

Steam ID: Calligiato



S
11 yıl
Binbaşı

O w/l kötü değil ki. Takımınla oynamıyorsan normal yani. O loselar winleri geçebilir de. Bu da normal. Çok yenilmek istemiyorsan arkadaşlarınla oyna.



G
11 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Momo-Oz

Türklerle oyun oynama oynayacaksanda seviyeli insanlarla oyna derim , herkes proyum diye geçiniyo adamların 100 wini var bende 20 win var diye laf ediyolar haritanın bilmem neresinde mal gibi kesiliyolar oynamayi bilmiyolar sonra gelip millete küfür etmeye başlıyolar liseli ergenler

+1 bi maça girdim adam ruslara küfür ediyor kötü oynuyorlar diye skora baktım onlardan beter feedlemiş


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
11 yıl
Yarbay

Abi karakterine göre K/D değerleri normal kabul edilebilir , Enigma ya da Tidehunter gibi Teamfight Supporter oynuyorsan çok fazla ölebilirsin ama takıma katkın attığın ultilerle ölçülür.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
11 yıl
Binbaşı

Aynen adamların oyun sonu K/D değerlerini yargılamayın.Bugün bende girdim 2 tane rus vardı birinde Troll vardı deli etti beni.Sırf takım için Tiny aldım 11-11 lik K/D oranım vardı.Yapıcak birşeyim yok mecburen atlıcam stun atıcam ikinci skilli atıcam ordan sonrasında Allah'a emanetim focuslanan ben olucam.Bence K/D oranı okadar önemli değil ganglerde takım oyunlarındaki yaptıkları daha önemli.Yoksa herkes bi ''Riki'' yada ne bileyim başka bi hero alıp Tank'ın yada Nuker'ın azalttığı hpler ile killeri toplar K/D ile oyunu sırtında taşıyan kişi olur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrednL.triceps -- 2 Şubat 2013; 22:34:46 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
11 yıl
Binbaşı

k/d neymişki? oyunun durumuna göre support oynuyolum diyelim, ee bir çok oyundada support alan yok. Ne olacak şimdi ? kill/death oranı yerlerde. Üstüne int herosun diye hemen kafana çömkürüyorlar. Bu nasıl bir baz almadır ki? solo bir oyun oynuyor olsak, yada fps.. k/d baz alanır belki ama bu şekilde k/d oranının peşinden gitmek komik ötesi olur!. Takım oyununun gerekli olduğu bir oyunu oynuyoruz. Ozaman her oyun carry alayım, eseyim... ne güzel.

az önce çıktığım bir oyunda karşıda 2 stealth var, kurye al, kanatlandır, sentry al paso.. kendime item yapamadım doğru düzgün. Tabiki kazandık ama, 10 kez rica ettiğim halde, midi rica ile alan adam kuryeye bir kanat almadı. Yani ayakkabım yoktu, üstümde tp scroll, sentry, kurye + kanat için oyun başı para harcadım. Durum biraz komik yani...

+

bazen istemesende ölüyorsun yani. Gank e gelmişlerse yapacak birşey yok. Öldükten sonra SS yollayan bile oluyor. Düşman kulesine çok yakın oynayıpta işi riske ediyorsan birşey diyemem fakat, sağda solda gank yiyorsak yapacak birşey olmuyor.

bazen öyle oluyorki otoattack da düşman kulesine kadar giden oluyor. %50 ye düşen bizim adamları öldürmeye çalışmaktan, gold kasamadığım anlar bile var :D. Gerçi bunu az önceki oyunumda birisi yapıyordu. Biraz ilginçti arkadaş. %15 canla takılıyordu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emberci -- 3 Şubat 2013; 0:56:29 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
11 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: ozkansen

k/d neymişki? oyunun durumuna göre support oynuyolum diyelim, ee bir çok oyundada support alan yok. Ne olacak şimdi ? kill/death oranı yerlerde. Üstüne int herosun diye hemen kafana çömkürüyorlar. Bu nasıl bir baz almadır ki? solo bir oyun oynuyor olsak, yada fps.. k/d baz alanır belki ama bu şekilde k/d oranının peşinden gitmek komik ötesi olur!. Takım oyununun gerekli olduğu bir oyunu oynuyoruz. Ozaman her oyun carry alayım, eseyim... ne güzel.

az önce çıktığım bir oyunda karşıda 2 stealth var, kurye al, kanatlandır, sentry al paso.. kendime item yapamadım doğru düzgün. Tabiki kazandık ama, 10 kez rica ettiğim halde, midi rica ile alan adam kuryeye bir kanat almadı. Yani ayakkabım yoktu, üstümde tp scroll, sentry, kurye + kanat için oyun başı para harcadım. Durum biraz komik yani...

+

bazen istemesende ölüyorsun yani. Gank e gelmişlerse yapacak birşey yok. Öldükten sonra SS yollayan bile oluyor. Düşman kulesine çok yakın oynayıpta işi riske ediyorsan birşey diyemem fakat, sağda solda gank yiyorsak yapacak birşey olmuyor.

bazen öyle oluyorki otoattack da düşman kulesine kadar giden oluyor. %50 ye düşen bizim adamları öldürmeye çalışmaktan, gold kasamadığım anlar bile var :D. Gerçi bunu az önceki oyunumda birisi yapıyordu. Biraz ilginçti arkadaş. %15 canla takılıyordu.

Aslında olması gerekenleri anlatıyorsun, k/d tabi ki karakterlere veya gelişen durumlara göre fark gösterebilir ama bizim yakındığımız konu feedlemenin gerçekleşme tarzı. Öyle rezalet durumlar var ki, gank'a giden ve başaran ekibin gebermeden geri dönmemesi gibi kestiniz bitti uzayın ordan öyle değil mi? kulvarı itiyosun güzel kuleyide yıktın e geri dön daha leyla leyla ne dolanıyorsun orda. Başıma geldi mesela haritanın en uzak köşesinden uyarı veriyor şu kuleyi savunun diye, karşı takımdan kuleleri döven 2 hero var uyarı üzerine basıyorum teleport o kuleye ama bi bakıyorum o uyarıyı veren elemanlar haritanın öteki ucundan koşarak geliyorlar birinin bile çantasında teleport scroll yok oda dert değil yan kulvar dükkânının yanından verdin uyarıyı bana be öküz ordan bi teleport scroll alıp bassana ben orda geberdim gittim "omg fu**ng noob, feed?" ne oldu ben feedledim bütün hata bende stun özelliği olan bir hero oynuyordum benimle beraber 1 kişi daha oraya teleport olsa fazla bi beklentim yok arda kalan 4 kişiden sadece 1 kişi gelse rahatlıkla hiç kayıp vermeden en az birini alırdık ama olmadı dediklerine göre bütün hata bende "omg fu**ng noob, feed?".

Solo oyun oynamıyoruz dedin ya bide oyundakilere anlatmaya çalış, misal yanımda nyx assassin oynayan bi eleman vardı bende chaos knight oynuyorum karşımızda bounty ve spirit breaker var spirit biraz agrasif oynuyor bountyde ona ayak uyduruyor sürekli yokluyorlardı bizi, beni kestiler first blood yaptılar 2-3 dk sonra yine kestiler küfürler havada uçuşuyor cyka cyka cyka ben salaklığım yüzünden öldüm sanki, kendi kulemin dibinde kule adamlara vururken iki defa kesildim yanımdaki öküz impale kullansa beni kurtarıcak kurtarmayı bırak üstüne bide ben tamamlarım dumur ederiz adamları 2 tane stun var gelde anlatsana bana dalmaya başladıklarında beni bırakıp kaçan adama 2 kere öldüm diye beni b.ktan oyuncu yapan diğer bilmişlerede anlat bu şartlar altında k/d bakıp birini değerlendirmeye kalkmak saçmalıktan öte olmaz. Ben o herife anlatmaya çalıştım neden impale kullanarak beni kurtarmıyorsun dedim, bunun üzerine bir kere kurtardı beni ve ben tekrar sordum bu şekilde takım oyunu oynamak daha mantıklı değil mi dediğimde bana tarzım değil dedi, manasını harcamıyor ki ulti açınca kendi ganka gidecek bu tip mantaliteye sahip insanlarla ortak birşeyler yapma çabasındayız komik durumdayız aslında farketmesekte solo oynuyoruz birkaç kere saçma şekilde ölünce farkına varabiliyorsun.

Carry olduğum halde dediğin gibi sentryde alıyorum kuryede mecbur alıyorum çünkü benden başka yapan yok. Bütün ekip stealth özelliği olan bir heroya ganka gidiyoruz ama üzerine dust of appearence alan yok onuda ben alıyorum. Bazı oyunlarda karşı taraf iyiyse hemen ortadaki salaklığı anlıyorlar ona göre hareket ediyorlar dün akşamki oyunumda olduğu gibi karşı takımın hepsinin shadow blade kullanması gibi. Biz gerçekten solo oynuyoruz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
11 yıl
Binbaşı

yapacak birşey yok. En temizi onların ayak uydurmalarını beklemek yerine senin ayak uydurman olur sanırım. Hani dotada pek geçmişim yok yeniyim, fakat yıllardır mmo larda vakit harcamış birisi olarak tek başına oynamanın en eğlenceli yolu budur. "takıma ayak uydurmak."

Bende az önceki oyunumda nyx oynadım. Midi bana bıraktıklarından kuryeyi aldım. Rune için sağa sola sentry diktim. Fark açılmasın diye bir yandanda deny kasıyorum. Karşı bot alamasın istiyorum. Malum bende birşey yok. Daha sonra şişemi aldım. Karşıda stealth var diye sentry aldım (gank e geliyordu. Karşımdakide sven yani, stun atsa dieğr adamla vursalar ölüyüm). Herneyse, demek istediğim yine mecburen dakika 8-9 da botumu alabildim. Ama güzel haraslayabildim. Sven 2 kez base e gitmese yada botunu erken alsa beni rahat yerdi. Oyun sonunda 1 tane item tamamlayabildim. 2500gold luk. Birde 2100g ye +10 stat alabildim. Oyun bittiğinde çantamda 2 tane iron branch kalmıştı :D.
yapacak birşey yok ama sonuç olarak oyunu kazandık. Bu yüzden karakterin yapabileceklerinden çok takıma ayak uydurmaya çalışıyorum. Yani hata yapıyorum büyük ihtimal. Karakterlerin rollerine tam olarak alışmazsam, ilerde bir grup olarak oynamya başladığımda noobluk çekeceğim.



M
11 yıl
Onbaşı

Aynısı banada oluyor arkadaşlarımla oynuyorum artik



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.