Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
73
Cevap
6534
Tıklama
93
Öne Çıkarma
Cevap: Kadir Şeker Olayının Çok Tehlikeli Olması (4. sayfa)
K
4 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

''Orantılı biçimde'' diyor. İlk hamlede kalbine bıçak saplamak orantılı bir müdahale değil.

Alıntıları Göster
O konuda haklısın. Savcılık ve özellikle de Hâkimlik bu yüzden çok önemli meslekler. Bir insanın hayatı hakkında karar vermek kolay değil. Olay en ince detayına kadar araştırılmalı. İddianameyi okumadım. Acaba hiç tartışmaya girmeden direkt adamı öldürdü mü veya yaralama amacıyla savurdu da mı bu olay yaşandı? Tüm ihtimalleri öğrenip öyle karar vermek gerekiyor.

Edit : Diyelim trafik kazası yaşandı. Bu olayı polise bildirmekle yükümlüsün. Bildirmezsen sorumlu tutulursun onu demek istemiştim aslında





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korsan -- 13 Şubat 2020; 16:7:13 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
4 yıl
Yarbay

Evet, kamuoyu baskısıyla karar verilmemesi lazım.




Bu mesajda bahsedilenler: @Korsan
K
4 yıl
Yüzbaşı

Kesinlikle katılıyorum



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kasvetli limanlar
M
4 yıl
Yüzbaşı

Öncelikle herkese selamun aleyküm

Konu saptırılmış bir konu yani olayla , konun içeriği farklı kimse adaleti kendi eliyle sağlamıyor !

Hukuk zarar görür? Sen nerenin vatandaşısın merak ettim ? Hukuk oldugunu mu zannediyosun TÜRKİYE de ? TARAFSIZ HERKESE EŞİT YARGI VARMI TÜRKİYE DE ?

KADİR ŞEKERİ GEÇ HELE GEÇ 1-2 AY ÖNCE ORDU da SAPIK KATİL 19 YAŞINDA GENÇ KIZI, SEBEPSİZ DURDUK YERE BIÇAKLAYIP ÖLDÜRÜYOR !

Ve araştırıldıgın da bu kişi YİNE CİNAYET İŞLEMİŞ - YARI AÇIK CEZAEVİN DEN KAÇMIŞ - HIRSIZLIK YAPMIŞ - SAKLANIRKEN DE SOKAKTA Kİ RASTGELE İNSANLARI TEHDİT EDİP BU SAAT DEN SONRA SAVCIDA BENİM POLİS DE BENİM DEMİŞTİR.

Evet evet bu adamın TEK HÜCRE DE MÜEBBET HAPİS İLE CEZASINI ÇEKMESİ GEREKİRKEN ADAM SOKAK ORTASINDA GENÇ KIZI ÖLDÜRÜYOR 2 Cİ CİNAYETİ İŞLİYOR !!!

Hukuk mu var alööö ?

YETMEZ YETMEZ BALYOZ ERGENOKON DAVALARIN DA İNSANLAR SEBEPSİZ SUÇSUZ YERE HAPİSLER DE TUTTULDULAR KİMİSİ BUNU KALDIRAMADI KANSER OLDU ÖLDÜ İNSANLARIN ŞEREF ONURLARIYLA OYNANDI VE 5 YIL GEÇTİ ÇOK PARDON ADALET- HUKUK YANLIŞ YAPMIŞ ÖZÜR DİLERİZ ERGENEKON VE BALYOZ DİYE BİRŞEY YOKMUŞ :))

Bu adama hakaret etmemek için kendimi zor tutuyorum şuan da cinnet geçiricem....

YETMEZ BU ÜLKE DE HAMDİ KARAPINAR VAR ADAM KENDİ KARDEŞİNİ KISKANDIGI İÇİN ÖLDÜRÜYOR YÜCE TÜRK HUKUKU HAMDİ YE NE CEZA VERDİ BİLİYORMUSUNUZ ? 4 YIL SADECE 4 YIL SAPIK KATİL HAMDİ YE

HAMDİ KARAPINAR 4 YIL CEZAEVİN DE KALDI DIŞARI ÇIKTI NE YAPTI ? BİLMİYOSUN DİMİ DUR SÖYLİYİM HAMDİ ELİNE ALDI AV TÜFEGİNİ HER GECE DIŞARI ÇIKTI GİTTİ BENZİN İSTASYONUNA GASP EDİP ÖLDÜRDÜ DURMADI 1 AY SONRA BAŞKA BİR BENZİNCİYE ÖLDÜRDÜ HAMDİ DURMUYOR DURMUYOR BİR BEKÇİYİ - BİR BEKCİ Yİ DAHA DURDUK YERE GASP EDİP PARALARINI ALIP ÖLDÜRDÜ !!!

VE HAMDİ 7 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ !!!

İSMİNİ UNUTTUM BİR ADAM ÇOCUK TECAVÜZÜ VE CİNAYETİNDEN CEZA ALIYOR HAPİS YATIYOR 20 YIL DIŞARI ÇIKAR ÇIKMAZ NE YAPIYOR ? YÜCE TÜRK HUKUKU ADALETİNE GÖRE BU SUÇLU ARTIK CEZASINI ÇEKMİŞDİ

AMA ADAM GİDİYOR 80 YAŞINDA NİNE YE TECAVÜZ EDİP - ÖLDÜRÜYOR !!!

----------------------------------------

Kadir Şeker olayına gelince gazate ve tv ler de okuyup izledigime göre olay şu bir erkek - kız arkadaşını dövüyor olay yerinden geçen Kadir Şeker etkileniyor - rahatsız oluyor müdahele ediyor yapmayın vurmayın kadına diye !

Sonra ölen şahıs dönüyor Kadir Şeker e vurmaya onu dövmeye ! Kadir Şeker kendini korumak için kaçıyor! Tekrar ediyorum KAÇIYOR KOŞUYOR! Adam kovalıyor ve Kadir Şeker i yakalıyor başlıyor yine dövmeye Kadir Şeker artık daha fazla kaçamayacagı İÇİN ! Kendini Savunmak için bıçağa başvuruyor Ölen kişiyi korkutmak kendisine zarar vermesinden vazgeçirmek için !

Ve sonucun da ÖLÜMLÜ OLAY GERÇEKLEŞİYOR ! ÖLEN KİŞİ SUÇLU - SABIKALIYMIŞ ! YAŞI VE AKIL YAŞI KADİR DEN 11-12 YAŞ BÜYÜK !

YUKARI DA VERDİGİM ÇEŞİTLİ ÖRNEKLERİ OKU ANLA ARAŞTIR DAHA ONLAR GİBİ BİR SÜRÜ ÖRNEKLER VAR SAY SAY BİTMEZ !!!

KADİR ŞEKER CEZA ALMAMALI !!!

------------------------------------------

2017 YILIN da İSTANBULUN GÖBEGİN de park da otururken arkadaşımla bir kadın ile adam cadde ortasında tartışıyor ! Tartışma şiddetlendi karşılıklı diyologlardan küfürleşmeye döndü !

İKİ TARAF DA BİRBİRİNE ANA AVRAT HAKARET EDİYOR !

Derken adam kontrolü kaybetti kadına başladı vurmaya kadın caddenin ortasında yere düştü aldıgı darbeler sonucu ! Ve bulundugumuz park full genç dolu herkes kalktı adama koştular !

Yanımda bulunan arkadaş da kalktı koştu ! Ve adama bütün herkes vurmaya başladı :)) Ben izliyorum uzaktan arkadaşa oglum gel sen buraya karışma diyorum derken POLİS ler geldi !

POLİS DE İZLİYOR YAKLAŞMIYOR UZAKTAN BAĞIRIYOR 20 -25 METREDEN NE OLUYOR DİYE ?

Adam kaltı ayaga gitti yürüdü İNSANLAR POLİSLERE ALIN GÖZALTINA BIRAKMAYIN DİYOR! POLİSLER HALA NE OLDU DİYOR :)) YERDE YATAN KADINA BAĞRIYOR ŞİKAYETCİMİSİNİZ ? :)) DİYE

Kadın acı çekiyor aglıyor BACAGI KIRILMIŞ !

Sonra bakmayı kestim önüme döndüm ! arkadaşım ve adama vuranlardan 2 kişi daha yanıma oturdular BAŞLADILAR ADAMA SÖVMEYE KADINA VURULUR MU KADIN YA BU ŞEKLİ HAKLI SİTEM !

Arkadaş dedi sen niye gelmedin ? Dedim ben senin gibi beyinsiz miyim GELEYİM ? POLİSLERİ GÖRDÜN MÜ DEDİM ? Kadın yerde yatıyor DÜŞÜN NEDEN YANINA GİTMİYORLAR VE ADAMI GÖZALTINA ALMIYORLAR DA UZAKTAN BAGIRIYOR ŞİKAYETCİMİSİNİZ DİYE ?

BEN ADALET BEKÇİSİMİYİM DEDİM !

2 KİŞİ de bana döndü baktılar tip tip nediyor hesabı , dedim o adama okadar kişi vurdunuz adam düşüp kafasını vursa ÖLSE ne olacak ? Size sormayacaklar mı neden öldürdünüz :)))


Aaaa dogru söylüyosun biz hiç böyle düşünmedik ! DEDİLER... Sessizlik oluştu dedim şu halinize bakın 20 yaşında gencecik adamlarsınız üniversite okuyorsunuz dimi dedim aileniz sizi yetiştirmiş okula gönderiyor TANIMADIGINIZ BİLMEDİGİNİZ İNSANLAR İÇİN KATİL DAMGASI YESENİZ NE OLACAKTI DEDİM...

la harbiden abi dogru söylüyor diyor... ÖRNEKLERİ VARMI ? TONLARCA ÖRNEKLERİ VAR !

Orta da suç varsa yanlış varsa bunu kolluk güçlerine - kuvvetlerine bildirirsiniz POLİSİ ARAMADAN ZART DİYE BİR SUÇLUNUN YANLIŞ YAPANIN ÜSTÜNE KOŞULMAZ !!! POLİS BUNLARI TESPİT ETMEK İÇİN VAR ONLARIN GÖREVİ ONLAR YAPSIN ! DEDİM...

NOT TEKRAR SÖYLÜYORUM KADİR ŞEKER CEZA ALMAMALI AMA REHABİLİTE EDİLMELİ ! İNSANLIGA TOPLUMA FAYDALI VATANDAŞ OLARAK KAZANDIRILMALI !!!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertcanoa -- 13 Şubat 2020; 22:12:41 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
4 yıl
Yarbay

Haberin servis ediliş tarzında bariz bir şekilde Kadir Şeker'in tarafı tutulmuş.

Kadir kardeşimizin fen lisesinden sınıf arkadaşları şu anda üniversiteyi yarılamış durumda.

Kadir kardeşimiz üstünde illegal bir silah taşımakta. "Meyve soymak için taşıyorum," yanında bu tip silahlar taşıyanların aramalarda polislere verdiği standart ifadedir.

Kadir kardeşimiz bıçağını öldürdüğü şahsın kalbine saplamış. Yaralama amacı gütmemiş.

Ölen şahsın vücudunda kaç tane bıçak yarası olduğu belli değil. Birden çok kez mi saplamış mesela? Ellerinde bıçağı savuşturma amaçlı yaralar var mı?

Kadir'in vücudunda nasıl darp izleri var? Yüzündeki yaralar darbeye bağlı yaralar gibi gözükmüyor. Boğazında bir iz var, gırtlağını sıkarken oldu desek; iz o şekilde mi olur tam emin olamıyorum; ama öyle bir ifadesi yok Kadir'in.

Hadi kadının ifadesine çok güven olmaz, ama darp raporu temiz deniyor.



A
4 yıl
Teğmen

Adalet birisinin hükmü kendinin kesmesi değildir. Ne olursa olsun insanı öldürecek noktaya gelmemeli.Yoksa herkes kendi adaletini kesmeye başlar.

Kadir olayında madem istemeyerek de olsa bıçaklama hadisesi oluyor nasıl bir ruh hali arkasında bakmadan gidiyor? Bir ambulans vs çağırmıyor veya yaraya müdahale yapmıyor.

Her zaman aşırı tahriklere gelmekten kaçılması gerektiğini düşünürüm.Bugün bu çocuga ceza verilmezse yarın herkes kendince adalet tesis eder bir birini keser.

Çocukta hiç pişmanlık vs yok. Bayana vuruyordu bende öldürdüm diyor resmen.



R
4 yıl
Yarbay

Kızlar cok tehlikeli ya



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
4 yıl
Yüzbaşı

Bu cocuk niye yaninda biçak taşiyor ben onu anlamis degilim?
Aklima gelmiyor degil kadinla bir tanisikligi var mi?
Durduk yere akli basinda birinin yapacagi bir iş degil bu iş
Bence cocukta bir sikinti var gunah almayayim ama oyle hissediyorum forumdaslar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
4 yıl
Yüzbaşı

Özellikle genç görürseniz uzak durun. Siz zarar görebilirsiniz ama o kız gider kendisine başka bir sabıkalı tokmakçı bulur.



0
4 yıl
Yarbay

yazdıklarınız karşısında nutkum tutuldu. bu olayı ben zaten kim haklı diye değerlendirmemiştim pek. ama, okuduklarıma dayanarak o sabıkalı ve uyuşturucu geçmişi olan kişinin diğer kişiye sözlü ya da fiziksel saldırdığını düşünmüştüm. çünkü söylenilene göre kabadayı bi kişiliği varmış.

ne yazık ki ülkede polis gördüğü yerde kaçıyor, söylediğiniz gibi.

yarın bi gün insanlar toplu halde silahlanıp sokağa çıksalar bizi koruyacak kimse yok.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mertcanoa
M
4 yıl
Yüzbaşı

Kamera kayıtlarından tutun muhakkak emniyet ifadeler de vardır , mesele sapık ruhlu katiller ile bu çocugun aynı cezayı almaması lazım bence...

Ben şuna da karşıyım SİLAH insan öldürmez! İnsan insanı öldürür !

Bireysel silahlanmayı savunuyorum bence bu bir haktır, fakat bu hak türkiye de yok yani devleti yönetenler diyor ki HALK SİLAHLANAMAZ ama illegal yasadışı SİLAHlanma serbesttir yakalanırsan cezası var!

Mesala amerika da bireysel silahlan ma serbest sadece birkaç eyalet de biraz zor onun dışında makinalı tüfek bile rahatlıkla satın alabiliyorsunuz! Tabiki sabıkalı veya çeşitli sağlık sorunların var ise alamazsın!

Bilinçli bireysel silahlanma HAYAT KURTARIR!

Örnek geçen yıl amerika da kiliseye silahlı saldırı düzenlendi bir sapık ruhlu katil ordu gibi donanmış yüzlerce insan kilisideyken toplu katliam yapıcaktı! O esnada çevrede bulunan bilinçli yasalara uygun şekilde silah taşıyan 1 kişi sayesinde KATLİAM ÖNLENDİ !!!

Diger bir örnek yeni zellanda da CAMİ DE KATLİAM OLMUŞDU ! SAPIK RUHLU KATİL DONANMIŞ CEPHANESİNİ CAMİYİ BASMIŞDI İNSANLAR KAÇARKEN ÖLÜYORDU!!
Orada bilinçli bireysel silahlı bir kişi olsaydı bu katliam olmazdı!

Silahı ne amaçla ne için kullandıgımız önemlidir...

Türkiye gibi ülkede çok zor BİLİNÇLİ YASAL BİREYSEL SİLAHLANMA çünki insanlar eğitimsiz, insanlar 2 kere 2 kaç eder bilmiyor! Düşünen okur yazar anlayan bir toplum olmadıgı için sıkıntı olabilir....

Devlet bunun için ne yapabilir mesala üniversite egitimini zorunlu tutabilir, çeşitli sivil toplum kuruluşların da egitim almayı zorunlu kılabilir, evcil hayvan beslemeyi zorunlu kılabilir... Egitime destek için belli bir rakam bagış yaptırta bilir... Organ bağışını zorunlu kılabilir, ayda 1 kez kızılay a hastanelere kan bağışı gibi çeşitli GÜZEL ŞEYLERİ zorunlu kılabilir.

Bakalım bunları yaparsa ne olur görelim...




Bu mesajda bahsedilenler: @01001101
V
4 yıl
Binbaşı

Kavga gürültü olduğu vakit genelde insanı şekilde yaklaşır yardım etmeye çalışırım.
Geçen trafikte adamın birini ambülans şoförüne saldırırken arkadan yakaladım, sakinleştirdim, arabasına bindirip gönderdim. Millet aman bana bir şey olmasın diye izliyor genelde.

Ama karı koca sevgili arasına kesinlikle girmem.
Bir anda seni satı verirler. Kötü olursun.

Bir arkadaşım kız arkadaşını tokatlayan çocuğu alıyor altına, bu sefer kız arkadaşa saldırıyor, yok böyle bir şey. İnsanların kendi tercihi sonuçta. Kadın erkek olayı hassas maalesef.



K
4 yıl
Yarbay

Arkadaş ceza vermeme gibi bir şansları yok. Önemli olan ne kadar ceza verecekleri. 5 yılı kadar olan suçların yatarı olmuyor benim bildiğim. Ev hapsi, denetimli serbestlik veriyorlar. Benim tahminim. 10-15 sene arasında ceza alır. 3-4 yıl yatarı olur. Sonra açık ceza evi vs... Sistem o kadar değiştiki. Şimdiden kestirmek zor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
4 yıl
Yarbay

EV Hapsinde evde kalmıyorsun, Akşam belli bir saate kadar dışarda kafana göre gezebiliyorsun..




Bu mesajda bahsedilenler: @KARTALIZMA
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.