Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
1407
Tıklama
0
Öne Çıkarma
jose mourınho fenerbahçemiz de
M
14 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

selam renkdaşlar. biraz önce okuduğum bir köşe yazarının yazısını paylaşmak istedim
[b]Hadi bakalım.. Mourinho Fenerbahçe'de..
Dün Salı


Daum gidiyor ve Aziz Yıldırım yönetimi görev süreleri boyunca yaptığı bütün transferlerden daha iyi olan bir transfere imza atıp Real Madrid’e gideceği düşünülen Jose Mourinho’yu Fenerbahçe’ye Teknik Patron olarak getiriyor. (Buradan sonra JM diye bahsedeceğiz yeni Teknik Adamdan)

JM ilk dönemlerde oldukça iddialı. Gelme sebebinin ideallerinden bir tanesinin büyük potansiyele sahip, başarıya aç, Avrupa’da başarıyı hak eden ve bunu elde etmeye yeterli imkanları olan bir takımı çalıştırıp zirveye çıkarmak olduğunu söylüyor. Eh, Aziz Başkan da açmış altın küplerinin olduğu mağarayı Açıl Susam Açıl diyerekten oh değmeyin keyfine JM’nin..

Dünya Kupası’nı yerinde izlemeye gidiyor. Notlar alıyor, istediği oyuncuları belirliyor fanteziye kaçmadan. Malum, hangi oyuncu onla çalışmak istemez. Kupa sonrası listesini veriyor yönetime. Bu oyuncularla birlikte eski öğrencilerimden falanca filancayı istiyorum diyor.

Yönetim liste üzerinde çalışıyor, transfer dönemi devam edip diğer takımlar kendi çapında yıldızlarla imza işini hallederken bizim yönetim önce Beşiktaş gibi, bırakın rakibi olmayı, yanından bile geçemeyecek takımlarla inatlaşıp Sercan Şahin gibi çapını ölçtüğünüzde lavaboya tıpa olmayacak oyunculara servet ödüyor. JM “kadro derinliği için lazım, iyi oyuncu” falan gibi yuvarlak laflarla geçiştiriyor. Aklında verdiği liste var tabi.

Bu arada QTM boş durmuyor, her gün 15 – 20 oyuncu transfer ediyor Fenerbahçe’ye. JM nazikçe soruyor : “Başkan ne oldu benim liste..”

Transfer döneminin son haftasında QTM 3-4 isim üzerinde mutabık kalıp ha geldi ha gelecek diyor. Fenerbahçe taraftarları kandırıldığını bile bile bu yayınları takip edip üzerinde yorumlar yapıyor. Bu esnada Juan Figer ve göbeği kulüp binasına girip çıkıyor ve bomba patlıyor :

Fenerbahçe geleceğin Romario’su ve Zico’su olarak gösterilen iki Brezilyalı oyuncu ile sözleşme imzaladı !

Juan Figer ve göbeği mutlu, cepler dolu, krallar gibi..

JM şaşkın. “Hoca liste..” falan diyor. Aykut Kocaman açıklama yapıyor; “Çok iyi transferler yaptık”

Tabii bu arada Şampiyonlar Ligi eleme maçlarına 2-3 hafta kalmış. JM oyuncuları tanıyalım falan derken Deniz Barış, Önder Turacı, Mert Günok, Vederson gibi isimleri takımda tutuyordu ama görünen o ki bu adamlar yine lazım olacak !

Sezon başlar.. Fenerbahçe dört koldan saldırılara marus kalır. JM şaşkın. Türkiye’nin iktidar partisinin bakanlarından tutun da, başkent belediye başkanı i.melih gökçek’e kadar, ligde bulunan diğer tüm takımların yönetim, futbolcu ve teknik adamları, medya dur durak bilmeksizin “Fener yaptı suç, biz yaptık hak” diyip saldırıyor, rant elde ediyor, buna reaksiyon gösteren taraftar inadına tribünleri dolduruyor.

Fenerbahçe liderdir ilk yarı sonunda ve bir şekilde Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura çıkabilmiştir. JM kanıtladı kendini, muhteşem karizmatik hoca, inanılmaz bir taktisyen ama JM hala şaşkın. Kafasındaki sistemde düşündüğü tek bir oyuncu bile alınmadı.

Devre arası JM fısıldıyor Aykut’a.. “Aykutcuğum, liste ?..”

Aykut kızıyor tabii, arası bozuluyor JM ile. Basında “Aykut ve JM’nin arası kötü” haberleri çıkıyor ama Aykut Kocaman çok mühim ve mağrur birisi olduğundan ve Fenerbahçe’nin menfaatleri onun gururu ve kariyerinden daha önemli olmadığından çıkıp ta “Jose Mourinho ile aramızda o tip sıkıntılar yok, hocamız takımın başında ve herkes görevini yapıyor” deme gereği duymuyor.

JM şimdi yalnız. Şubat ayı geliyor, Fenerbahçe hazırlık kampı sonrası kondisyon düşüklüğü yaşadığından arka arkaya 3-4 puan kaybı yaşıyor. Suçlu JM.

Antipatik, taktiksel açıdan zayıf, kadroyu kullanamıyor..

Bu arada tekrar formunun zirvesine çıkan Kazım nişanlısı ile bir teknede yemek yerken görüntüleniyor, aynı karede Kazım’ın annesi, babası da var. Ertesi gün QTM’de manşet : “Kazım teknede çılgın parti düzenledi. Anne ve babası da katıldı OHA !"... Bir de Fenerbahçe puan kaybediyor 3-4 gün sonra.. Transfer yapılmayan takımın sağ kanadının bankosu kovuluyor.. Kaldın mı sezon boyunca 10 - 12 maç yapıp 0,3 tane asist, 0,01 gol atmış Mehmet Topuz'a JM efendi !

JM piskolojik olarak hepten çökmüş. Öyle ki, kariyerini bir tarafa bırakıp, tribündeki adamla münakaşaya girer. Güiza’yı alır oyundan tartıştığı taraftarlar kimi isterse onu alır.. Bitmiş bir piskolojinin eseri. Kör dövüşü. (şaşırdınız mı? Transfer döneminde istenilen para verilmediği için Güiza devam ediyor, yedeği Sercan Şahin ve Gökhan Ünal)

Son 2 haftaya girilirken Fenerbahçe lider. Bir galibiyet daha alırsa bir şekilde şampiyon. JM gizlice şaşırıyor artık kulüp başkanının kendisinin sorumluluğu altında olan futbolculara kendisinin önünde fırça attığını görürken ama ses etmiyor..

O maçta yapamıyor Fenerbahçe. Gözyaşları sel oluyor, herhangi bir takım şampiyon fark etmez. Türkiye’nin yarısı sokaklarda sevinçten, görev tamam, Fenerbahçe şampiyon olamadı. Diğer yarısı kızgın, üzgün, bitkin..

JM suçlu.

Git deniyor, tazminat konusunda pazarlıklar başlıyor, bir ton tantana, oyuncular yüzünü dönüyor JM’ye. JM şaşkın.

JM gidiyor. Duyguları allak bullak olmuş Fenerbahçe taraftarı “OH BEE” diyor.. Rıdvan Dilmen gelsin, Oğuz Çetin olur, Zico geri dönsün, JM kalsın, Aykut TD olsun diyenler..

JM havaalanından birden geri dönüyor. Ceketinin iç cebinde bir kağıt var. Mavi tükenmez kalemle bir şeyler karalanmış, biraz deforme olmuş fakat okunuyor. Başkan’ın odasına çıkıyor yanında Samet, ve soruyor ..

“Başkan, şu bizim liste ne oldu?..”

"... "

Bu bir kısır döngüdür. Jose Mourinho dahi gelse olmaz. Fenerbahçe Spor Kulübü Futbol Şubesi transfer politikası, Siirt Köyhizmetlerispor’un transfer politikasından daha kötüdür lakin orada dahi transfere Teknik Adam karar veriyor, çünkü o “Teknik Direktör”. O’nun bir taktiği, tekniği var. Buna uygun oyuncular seçmek zorunda. Bu oyuncuları alırsa, oynattığı futboldan, verdiği taktikten, kötü oyunculardan sorumludur. Bükülüp eğilemeyen oyuncuları kendi sistemine adapte edemediği için suçlu olamaz. Daum bir şekilde bu kadro ile sonuna kadar gitti, 5-1 bitecek maç 1-1 bitti, şampiyonluk kaçtı ve şimdi Daum paragöz oldu.. Daum şaşkın..



Aykut Kocaman ile geçmişe yolculuk ?

Burda herhangi bir Aykut anısı yazmayacağım. Aykut Kocaman TD olsun diyenlere şaşırıyorum ki bu “Fenerbahçe Spor Kulübü tarihinde Futbol Şubesi için verilebilecek en acımasız karar” olacaktır. Rıdvan Dilmen’in başına gelenlerden farklı bir şey gelmeyecektir başına ama bu defa Fenerbahçe'nin ödeyeceği bedel o dönemkinden daha ağır olacaktır. Aykut Kocamana da yazık olur, Fenerbahçeye de. Aykut Kocaman bu işi yapabilecek son kişidir. Sadece iyi bir Fenerbahçeli olduğu için takıma TD olmak zorunda değil kimse..

Bugün Turhan Sofuoğlu Üç Büyükleri de dize getirebilen bir G.Birliği, G.Antep, Kayserispor gibi bir takımın başında TD sıfatı ile gündemde değilse , Rıdvan Dilmen Üç Büyüklerden birinin Teknik Patronu değilse bunun sebebi Fenerbahçe’de Teknik Direktörlük yapmaları olmuştur.

İlle de Türk Teknik Adam isteyenlere, Ersun Yanal ile ilgili biraz araştırma yapmalarını öneririm. Ne kadar cesur, disiplinli, hücum futbolunu seven biri olduğunu, Akademik eğitimi süresince “Öğretme Bilimi” eğitimi aldığını, yani bir diğer branşının Beden Eğitimi Öğretmenliği olduğunu (futbolcuları ile arasındaki diyalog açısından çok önemli), modern ve başarılı Teknik Adamların kullandığı antrenman metotlarını ne kadar iyi bildiğini ve bunları takımlarına nasıl entegre ettiğini, en önemlisi ne kadar iyi bir Fenerbahçeli olduğunu ben kendi adıma çok iyi biliyorum. Jose Mourinho Fenerbahçe’ye gelmez, ancak Fenerbahçe Ersun Yanal gibi isimlerden kendi Jose Mourinho’sunu yaratır. Bu kesinlikle Aykut Kocaman olamaz…

Bu arada, Aykut Kocaman’ın sezon içersinde Daum ile aralarında sorun olduğu yönünde çıkan haberleri yalanlamamasını yukarıda hicvettim. Bunu biraz düşünelim.. Ve şu an Aykut Kocaman’ın “Benim işim ayrı” demeyip, hakkında çıkan Teknik Direktörlük dedikodularına en azından politik bir cevap vermeyip kaosa katkıda bulunması Fenerbahçeli Ahlakına ters düşüyor. O kaos döneminde en azından politik bir cevap verip ortalığı yatıştırmasını kendi namıma çok bekledim ama bile bile yapmadı. Soyunma odasından gelen dedikodular ise acı verici.. Aykut Kocaman güya futbolcuları Daum’a karşı kışkırtan sözler kullanıyormuş bazen… Dilerim yalandır ancak Emre Belözoğlu’nun son demeçlerine bakılırsa pek yalan tarafı yok gibi..



F
14 yıl
Yarbay

Sorumlu belli Aziz Yıldırım.Ama gitmiyor işte, artık ne tür başarısızlık lazım ki gitsin bu adam.Yerine doğru dürüst muhalefet de yok.Bazı arkadaşlar basket, voleybol diyor ama onlara bakın bakalım tekel Fenerbahçe mi?Fenerbahçe ÜLKER, Fenerbahçe ACIBADEM.Başkalarının başarısını Aziz Yıldırım'a bağlamaları başarının gerçek sahiplerine büyük haksızlık.

Türkiyede rakip takım taraftarının ve birkaç benim gibi Fenerlinin, herkezin nefret ettiği başka bir adam yok.Hala çıkmış başarısızlığını ona buna bağlıyor.İnsanda utanma olur ama o da yok.



M
14 yıl
Yüzbaşı

QTM de nedir ??

neyse yazıyı okumaya başladım sonra baktım bu yazıda farklı bişey var, devam ettim bitirdim ve anladım ki tahminlerimiz doğru çıkıyor ; Denizliden sonraki 2. faciayı bu taraftar unutamayacak..


Bu mesaja 2 cevap geldi.
Y
14 yıl
Yarbay

jose mourınho gelmiyormuş yeine ......
< Resime gitmek için tıklayın >



S
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Lincoln10

QTM de nedir ??

neyse yazıyı okumaya başladım sonra baktım bu yazıda farklı bişey var, devam ettim bitirdim ve anladım ki tahminlerimiz doğru çıkıyor ; Denizliden sonraki 2. faciayı bu taraftar unutamayacak..


Qaliteli Türk Medyası :)


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
14 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD


quote:

Orijinalden alıntı: Lincoln10

QTM de nedir ??

neyse yazıyı okumaya başladım sonra baktım bu yazıda farklı bişey var, devam ettim bitirdim ve anladım ki tahminlerimiz doğru çıkıyor ; Denizliden sonraki 2. faciayı bu taraftar unutamayacak..


Qaliteli Türk Medyası :)

özellikle fenerbahçeli yazarlar bu kelimeyi kullanır. QTM (Qualıty Turkısh Media)



D
14 yıl
Yüzbaşı

Jose Mourinho şaşkın JM bitmiş , JM kendine özgüvenini kaybetmiş şekilde ewine gitti . Çok güzel bi yazı olmuş zihniyet değişmeden en kralı gelse ne olur dediğimiz şeyi kağıda dökmüş özetleyerek :)


Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
14 yıl
Çavuş

JM Fenerbahçeme gelmeyeceği için, Gelsede transferleri bizzat takip edeceği için sıkıntı yok.

Başlığı görünce aklıma ilk gelen pencereden atlarım oldu ama konuya girince



M
14 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Adam güzel yazmış ama inşallah böyle bir transfer poşitikası bu sene olmaz...



L
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Blade13ReaKer

Jose Mourinho şaşkın JM bitmiş , JM kendine özgüvenini kaybetmiş şekilde ewine gitti . Çok güzel bi yazı olmuş zihniyet değişmeden en kralı gelse ne olur dediğimiz şeyi kağıda dökmüş özetleyerek :)

CHP dede aynı olay var.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.