Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
590
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Japonya'da bakanlıktan iPhone 14 uyarısı: Yüzlerce yanlış alarm geliyor!
E
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Japonya'da bakanlıktan iPhone 14 uyarısı: Yüzlerce yanlış alarm geliyor!
Japonya İçişleri ve Haberleşme Bakanlığı Yangın ve Afet Yönetimi Dairesi, gerekli olmayan durumlarda otomatik yardım çağırma girişimlerinin artması nedeniyle kullanıcılara akıllı telefon ve diğer cihazlardaki kaza algılama özellikleri konusunda dikkatli olmaları çağrısında bulundu.



Ayrıca Bkz.iPhone 14'ün hatalı kaza algılama bildirimleri artıyor! Apple'dan yanıt geldi



Acil durum çağrıları arttı



Yomiuri Shimbun’un bildirdiğine göre, Japonya Nagano eyaletinde beş belediyeye bağlı İtfaiye Teşkilatı, 16 Ocak - 23 Ocak tarihleri arasında 919 acil durum çağrısı aldı. Bunlardan 134’ünün yanlış çağrı olduğu ve çoğunun kayak alanında kaza tespiti sisteminden kaynaklandığı bildirildi. Aynı şekilde, Gifu eyaletindeki Gujo Şehri İtfaiyesi, 1 Ocak - 23 Ocak arasında 351 acil durum çağrısı aldı. Bu aramaların da 135’inin yanlış alarm olduğu kaydedildi.



Hatalı tespit!



Kaza algılama sistemi, kişinin kayak yaparken düşmesini veya çarpmasını kazaya eşdeğer olarak görebiliyor ve acil durum servislerinin çağrılmasıyla sonuçlanan geri sayımı tetikleyebiliyor. Aramadan önce kişi uyarılıyor ancak o anda yanıt veremeyecek pozisyonunda olabilir.



Yanlış acil durum aramaları bildirilmeli



Bu özelliği kapatmak mümkün olsa da, bir itfaiyeciye göre ciddi bir kazanın meydana gelmesi durumda etkili bir özellik olması açısından kişiden tamamen kapatılmasını istemek yanlış. Bir ajans yetkilisi de iPhone’un yanlış acil durum araması yapması durumunda yerel itfaiyeye hatayı bildirmesi gerektiğini söylüyor.






Kaynak:https://appleinsider.com/articles/23/01/30/iphone-14-crash-detection-false-positives-are-now-a-problem-in-japan

 Haberi Portalda Gör

Düzgün çalışmayacağı baştan belliydi. Bu özellik sadece araç kullanırken aktif olacak şekilde kısıtlanmalı. Aramadan önce de 15 saniye yüksek sesli alarm çalıp ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Virinom - geçen yıl +10
V
geçen yıl
Yarbay

Düzgün çalışmayacağı baştan belliydi. Bu özellik sadece araç kullanırken aktif olacak şekilde kısıtlanmalı. Aramadan önce de 15 saniye yüksek sesli alarm çalıp eğer kullanıcı kapatmazsa araması lazım. Sadece bildirim göstermek yeterli değil. Yoksa Apple yüzünden gerçekten ihtiyaç duyduğumuzda acil durum ekiplerine ulaşamaycağız.




Y
geçen yıl
Yarbay

Yenilik yapacağız diye telefonu yalancı çobana çevirdiler.




D
geçen yıl
Yarbay

çöp




C
geçen yıl
Binbaşı

Watch Ultra’ ya dandik bir kılıf takınca elimi masaya dik koyduğum zaman 112’ yi arıyordu.
Son aramasında aramada kapatmayı beceremedim ve operatöre durumu açıklamak zorunda kalınca kılıfı iade edip ekran korumasız çerçeve kılıf aldım, bir daha sorun yaşamadım…



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
geçen yıl
Binbaşı

araç kazalarındada işe yaramaz ufak bir kaza ilk yardım geldiğini düşün arkadan araç çarptı hafif şekilde.daha uyumlu bir hale gelebilir mesela nabız sistemi takibi süresi uzayabilir.yada ufak kaza geçirdin alarm versin yüksek ses bildirimi versin,kapat diye sessize alınamasın kullanıcıyı uyarsın 2 dk içinde kapatmazsa ilk yardım ı arasın.




K
geçen yıl
Yüzbaşı

Yasaklayin gecin, teknoloji adi altinda 1 hayat kurtarilcak diye 100 kisinin hayati tehlikeye giriyo.

Sacmaliktan baska bisi degil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.