Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
990
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Jandarma Astsubaylık hakkında kafama takılanlar
G
5 yıl
Er
Konu Sahibi

Dün Jandarma alınacağını duydum ben önlisans eczane hizmetleri ikinci sınıf öğrencisiyim bu sene son mezun oluyorum başvuru yapabiliyor muyum? Ayrıca sözleşmeli alınınca ne kadar süre sonra kadroya geçiyorum.Kadroya alınmıyorsa yeni tip askerlik sistemiyle önlisans mezunları astsubay olarak Alınıyorsa sözleşmeli mi alınıyor kadrolu mu alınıyor aydınlatırsanız çok sevinirim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
5 yıl
Yüzbaşı

Eğer dış kaynaktan astsubay alımına başvurur kazanırsan 4+1 sözleşme imzalarsın,bunun 1 senesi eğitim diğer 4 yılı görevdir. Sözleşmen bittiğin de yenilenir,kadroya geçmek istersen ayrı bir sınavı var. Yeni tip askerlikte de şans çıkarsa bahtına,her ön lisans mezununu yapmayacaklar astsubay,tahminimce onlar da sözleşmeli çalışacak. Meslek zordur düşün.



1
5 yıl
Onbaşı

Ben Astsubaylikta jandarma sinifini tavsiye etmiyorum.

Jandarma personeli kadar doğu şark gorevi olan , jandarma kadar tayin goren yok. Maaşi biraz dolgun digerlerine gore ama para iç8n degmez. Elektrik ve suyun sıkıntısınin cekildigi karakollar var doguda. Hele birde komando olursan 30 yasinda bel fitigi vb. Başlar. En son tercihin olsun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Teğmen

Hocam mühendislik lisans mezunu olacağım . Askerliği bedelli yapma düşüncem yok , 6 ay er olarak yapacağıma 1 sene asteğmen olarak yapmak daha mantıklı diye düşündüm . Siz bu fikrim hakkında ne düşünüyorsunuz ? Hem 1 sene sonunda ufak bir sermayem olur . Diğer sorularımıda sormak isterim ; girişte herhangi bir sınava tabii tutulacak mıyım ve 1 sene sonrasında devam etmek istesem süreç nasıl işleyecek , tayin durumu olur mu .




Bu mesajda bahsedilenler: @10tsubasa10
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.