Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
598
Tıklama
1
Öne Çıkarma
ixtech notebook yorumum
G
3 yıl
Er
Konu Sahibi

öncelkle ürün şu:
https://www.hepsiburada.com/ixtech-thinbook-intel-atom-z3735f-2gb-32gb-emmc-windows-10-home-11-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV00000PO6T7?gclid=EAIaIQobChMI6v6ZhqmI8AIVGmgYCh0CEQwOEAQYASABEgKaU_D_BwE&isFashion=true&magaza=alfabilgisayar&wt_gl=cpc.6802.shop.elk.it-ssc

ben alırken hiç düzgün yorum ve inceleme yoktu. o yüzden bu yazıyı yazmak istedim. öncelikle ben temmuz gibi aldım 600 liraydı aldığımda. uzun süredir kullanıyorum. youtube, bazen office, sürekli nette kullanıyorum ders çalışma maksatlı aldım günlük ort 10 saat. tahmin edeceğiniz üzere oyun vs oynanmaz zaten. içinde chrome, google fotoğraflar, spotify, birkaç ders uygulaması, telegram, whatsapp yüklü.

ekran boyutu 11.6" ilk baş küçük geliyor eski masaüstü bilgisayarıma kıyasla. ama biraz kullanınca alışılıyor.
ekranının bence göz yoran bir yapısı yok.

touhpadi biraz sıkıntılı gibi mausla birlikte kullanıyorum o yüzden sıkıntı olmuyor.

hızını sorarsanız donma felan yaşamıyorum hiç basınca açılıyor .d çok anlamam teknik şeylerden işimi gördüğüne bakarım. sadece nadiren video izlerken donuyor ilerlemiyor, internete tekrar bağlanınca halloluyor. bunun sebebi evin interneti de olabilir emin değilim.

hafızası baya küçük 32 gb yarısını sistem kullanıyor zaten. ben baya pdf vs kullandığım için yetmez diye düşünerek bir sd kart aldım. işimi görüyor sıkıntı olmadı hiç.

windows 10un deneme sürümü olmasını çok dert edenler olduğunu gördüm yorumlarda deneme süresi bitince sağ altta windows etkinleştir yazısı çıkıyor tek mesele bu. onu da kaldırmanın yolları var nette. ben öyle yaptım

yani kısacası almayı düşünen varsa maddi olarak daha pahalısını şuan alamam, ders ve günlük işlerimi görsün diyorsanız kesinlikle alabilirsiniz. ha oyun oynayacam, hafızası yetmez vs diyorsanız maddi durumunuza göre seçim yapabilirsiniz. ben sınava hazırlanıyorum tıp kazanırsam eğer macbook alacağım ama elimde bu sene heba olmasın diye bunu aldım. dediğim gibi beklediğimin üstünde performansı gayet memnunum.

başka konuda sorusu olan varsa cevaplayabilirim.



G
3 yıl
Er
Konu Sahibi

bu arada ses kalitesine değinmemişim ama biraz kısık yani hoparlör pek iyi değil. birkaç ay öyle kullandım evde kullandığım için çok sıkıntı olmadı ama sonradan bir bluetooth kulaklık aldım halloldu.
yani bu pcyi almayı düşünen veya alan varsa yanına basit bir mause, kulaklık, sd kart hazırlasın :))))



B
3 yıl
Yüzbaşı

Bende eskiden aynı işlemcili Acer Switch vardı, sıraladığınız 2 GB RAM ve 32 GB eMMC ile aynı özelliklere sahip. Z3735F ile oyun oynanmazdı ama tek tük oyunlar (Asphalt 8, NFS Most Wanted 2005) çalışırdı. 2 GB RAM olduğu için açılışta direk 1.3 GB gibi RAM zaten kapılmıştır, Chrome'da 2-3 sekme açtıktan sonra kasmaya başlar. Youtube'ta 480p-720p ile yetiniyordum ve gayet iyi işlem yapıyordu. Ben de zamanında SD kart almıştım, 64 GB. Programlar ona kurulabiliyorsa iyiydi ama bazıları C:'ye kurmaya zorluyor.

Z3735F 2014'te çıkan bir işlemci, bugün hala satıldığını anlayamıyorum. Atom işlemcisinin devamını getirebilirlerdi.

Dersler için yeterli olduğuna katılıyorum. Bütçeniz çok kısıtlıysa alınabilecek bir bilgisayar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
3 yıl
Er
Konu Sahibi

aynen öyle hocam katılıyorum




Bu mesajda bahsedilenler: @muhlisgursoy
B
3 yıl
Binbaşı

Fazla yoruma gerek yok...
Atom işlemci yıllar öncesinde kaldı...
Alınacak bir laptop değil...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
3 yıl
Er
Konu Sahibi

benim işimi görüyor şuan ama dediğim gibi ihtiyaca ve bütçeye bağlı



B
3 yıl
Binbaşı

Bence biraz daha ekleyip yeni nesil i3 işlemcili laptop alırsanız şu an almak istediğinizden daha verimli vede uzun süre kullanabilirsiniz.



T
3 yıl
Yarbay

1 yılda 600 den 1500 e yükselmiş
HOCAM BU MODELİ canlı ders için alsak kaç saat ders izlersek pil biter
yedek bataryası falan satılıyor mu





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tacimmüdür -- 8 Temmuz 2021; 12:12:56 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
3 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: tacimmüdür

1 yılda 600 den 1500 e yükselmiş
HOCAM BU MODELİ canlı ders için alsak kaç saat ders izlersek pil biter
yedek bataryası falan satılıyor mu
Arkadaşım kusura bakma özel mesaj yazmışsın ama ben cevap yazamadım.
Buradan yazayım dedim...

https://www.hepsiburada.com/technopc-t15b-520825mf-intel-core-i5-5257u-8gb-256gb-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV000011NVXS?magaza=GRUP4M_B%C4%B0LG%C4%B0SAYAR

Technopc T15B.520825MF Intel Core i5 5257U 8GB 256GB Freedos 15.6" FHD Taşınabilir Bilgisayar


Yukarıda ki laptop i5 işlemcili vede yeni nesil tüm bileşik iris ekran kartı var.
Senin düşündüğün Atom işlemcili laptoptan çok daha iyi vede canlı ders ve online internet için rahatlıkla işini görür.Bütçeniz nedir bilmem ama yeni olduğu için en az 5 saat pile takmadan kullanabilirisiniz.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.