Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
209
Cevap
85406
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Cevap: İTU Uzay Mühendisliği Düşünenlere Yardımcı Olabilriim (8. sayfa)
H
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar,

Yani yeni mezun maaşı olarak o seviyeyi göremezsiniz (çok esktrem bir durum olmadıkça) öncelikle onu söylemeliyim. Mühendislik, tıp gibi mezun ol garanti mesleğin elinde gibi bir olanak da asla sunmaz. Bu İTÜ uzayla alakalı değil. Özel sektörde çalıştığın için tüm firmalar önce sana bakar sonra okula bakar. Ancak okuldan adam akıllı mezun olan birinin de imkanları bir çok alana göre yüksektir. Alacağın maaş da şansın, başardıkların, ve insan ilişkin ile paralel olacaktır. Sektör kötüyse (yani şansızsan) iş bile bulamayabilirsin (mesela bu korona dönemi).

Biraz iyi bir şekilde okulu tamamlarsan bu bahsettiğin 4k maaşın üstüne rahatlıkla çıkabilirsin. Ama şuanki para ile 9-10k gibi bir şey de kolay kolay kazanamazsın. Hatta dediğim gibi bazı terslikler ile karşılaşırsan daha azına da tabi olmak, belki de uzun süre iş aramak zorudna da kalabilrisin.

Kısacası ne kazanacağın hakkında kimse doğru net bir bilgi veremez. Kesin olan tek şey bir riske sokacağın kendini. Ancak olmuyorsa da zorlamanın anlamı yok cidden. Para için tıp okunmaz. Okunsa bile senelerece çalışılmaz. UZay mühendisliği gerçekten aradığın bölüm ise ve imkanın da var ise bölüm değişikliğini tercih et derim ben. Zaten aradığın bölüm ise iyi bir şekilde bu bölümü nbitirip belli olanaklarda iş bualcaksındır.

İyi akşamlar dilerim.




Bu mesajda bahsedilenler: @Idkphbs
E
4 yıl
Yüzbaşı

Merhaba, öncelikle bu konuyu açıp bizi bilgilendirdiginiz için teşekkür ederim. İş imkanlarını merak etmekteyim. Sanırım İTÜ o bölümden her yıl 60 mezun veriyor. Bu mezunların tamamı iş bulabiliyor mu acaba? Ayrıca yerli şirketlerde yeni uzay mühendisleri asgari ücretin ortalama kaç katı ile işe başlıyor bunu merak etmekteyim.

Bir de benim yurtdışı hayalim var. Türkiyede tecrübe kazanıp yurtdışına giden bir uzay muhendisine rastladınız mı? Teşekkürler...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hiç bir mühendislik fakültesinin yüzde yüz iş imkanı vermez. Bunu kabul etmek durumundasınız eğer mühendislik seçiyorsanız.

Ücret konusu tabiki değişken. Ortalama olarak 2.5-3 kat gibi diyebiliriz. Ortalamanın biraz üstü işi ise 3-4 kat gibi bir ücret düşünülebilir.

Evet mümkün yurt dışı ihtimali de tabi.




Bu mesajda bahsedilenler: @Umutcan_34
C
4 yıl
Binbaşı

A
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Cheerfulfoot

Aya gidebilecek miyiz?
Şimdi gidilmeye karar verilse hazırlığı ortalama 15 yılı bulur. :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
4 yıl
Binbaşı

Kolay gelsin hocam o zaman :)




Bu mesajda bahsedilenler: @aerosoldreams
A
4 yıl
Er

Öncelikle merhaba,
Uzay ve uçak mühendisliğinde okumak istiyorum ama renk körlüğü olduğu için sorun olurmu?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar hocam,

Konunun başında yazdığım, forumdan bölümü seçme konusunda yardımcı olan kişilerin başında siz gelmektesiniz. Okuduğum süre boyunca da, mezun olduktan sonra da bölümü seçtiğim için herhangi bir pişmanlık yaşamadım. Bu sebeple 7 yıl kadar önce verdiğiniz fikirler için teşekkür etmek isterim. :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @aerosoldreams
H
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar,

Hayır pilot olma gibi bir planınız yok ise bir sorun teşkil etmez.




Bu mesajda bahsedilenler: @Abdulbaki Kaplan
C
4 yıl
Er

Merhaba bu alana ilgiliyim fakat puanim tutmayacak gibi bu alana en yakin muhendislikler nelerdir ?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: hopelesscase

Merhabalar hocam,

Konunun başında yazdığım, forumdan bölümü seçme konusunda yardımcı olan kişilerin başında siz gelmektesiniz. Okuduğum süre boyunca da, mezun olduktan sonra da bölümü seçtiğim için herhangi bir pişmanlık yaşamadım. Bu sebeple 7 yıl kadar önce verdiğiniz fikirler için teşekkür etmek isterim. :)
Merhaba dostum,

Senin adına çok sevindim. Başarılarının devamını dilerim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bu konuda yanlış yönlendirmek istemem. Diğer ünilerden mezun olan uçak ve uzay mühendisleri ne durumdadır fikrim yok çünkü.

Ancak Makina mühendisliği okuyup havacılık alanında da çalışabileceğini unutmamalısın. Bu da her zaman iyi bir opsiyon olabilmekte.




Bu mesajda bahsedilenler: @cansoylu.
A
4 yıl
Er

Merhabalar hocam,

Öncelikle sorularımızı yanıtlayıp bizlere yardımcı olduğunuz için size teşekkür ediyorum,birçok sorunun cevabını okudum ve aklımdaki soru işaretlerini giderdim fakat bütün bu cevaplardan sonra aklımda tek bir soru kaldı. Fakat aklımda bu sorunun kalması, "acaba ben böylesine bir iş için yeterli niteliklere sahip değil miyim?" sorusunu getirdi. Hocam benim merak ettiğim, üniversitede belirli bir çalışma temposundan bahsettiniz ve ben bu çalışma temposunun sosyal hayatın önüne ne kadar geçtiğini merak ediyorum. Eğer ki bu bölümü kazanırsam çalışacağımı düşünüyorum ama aynı zamanda sosyal hayatımın da önüne geçmeyeceğinden emin olmak istiyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar,

İş apayrı bir konu sonuçta uzay mühendisi olarak yapacağınız işler farklı olabilir.

Bölüm için ise böyle düşünmenize gerek olduğunu düşünmüyorum. Bölüme çok kolay demem doğru olmaz. Ancak çok zor demem de anlamsız olur. Gerçekten ortalama bir düzen ile rahatlıkla üstesinden gelinen bir okul hayatın olacağını söyleyebilirim. Önemli olan bölümü sevip bu ortalama düzeni tutturabilmek. Bu düzenden kastım ise derslere katılmak, ödevleri eksiksiz yapmak veya yapmaya çalışmak, bir aktif proje geliştirme grubunda yer almak gibi gibi. Bunun yanında düzenli çalışmak da her zaman başarının anahtarlarından biridir. Ama bunu dürüst olalım ünide kimse düzenli çalışmaz. :D

Tabi bunların üzerine ne koyarsan, o kadar da karşılığını alırsın.

Sosyal hayatının önüne geçecek düzeyde çalışma düzeni kurmak zorunda değilsin kesinlikle. Bir kere üniversite hazırlık senesinin yarısı kadar bile kimse ders çalışmıyor ünide buna emin olabilirsin. (istisnalar her zaman vardır.) Ancak diğer bölümlere de taş atmak istemem ama bazı bölümlerdeki gibi yan gelip yatarak da başarıya ulaşmayı bekleyemezsin.

Sonuç olarak zorluğu sebebiyle korkulacak bir bölüm değil. Ben kendine ayıracak zaman bulacağına eminim. Sadece eğitimin de sosyal hayatın gibi senin bir parçan olduğunu unutma yeter. Sosyal hayat diye öğrenciliğini unutanlardan olma. Tabi bu sadece bu bölüm için değil her bölüm için geçerli :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hopelesscase -- 3 Haziran 2020; 0:26:14 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Artaniss
A
4 yıl
Er

Ben 11. sınıf öğrencisiyim bu bölümü düşünüyorum bayadır fakat ülkemizde maalesef her mühendis her zaman iş bulamıyor yani bende düşündüm iş bulabilirmiyim diye ben 2021de sınava giricem ve en fazla diyelim 5 sene sonra (hazırlığıda sayarsak) mezun olucam tabi ozaman kadar mezun sayısı artıcak ve iş imkanlarıda dahada darılacak bunun için bi niteliğim olmasının farkındayım örnek olarak bölümü dereceyle bitirmek gibi ingilizcemin iyi olması gerekmesi gibi bunlar olduktan sonrada işe girmenin garantisini veremesiniz tabi ama yani siz bu konuda ne dersiniz neler yapmam gerek neleri yapmamam gerek bunlardan bahsedebilir misiniz (birde bi sitede 4 bin ile başlar bilemiyorum belki değişiklik gösterir 3binde olabilir fakat daha sonra 20 bine kadar yükselebiliyormuş tabi yine bize bağlı bu doğru mudur?)Son olarak siz sahadamı çalışıyorsunuz yoksa bir yerde proje hakkında konuşup taslak felan mı çiziyorsunuz tam olarak nasıl oluyor

Şimdiden teşekkür ederim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar,

Dediğiniz gibi mezun sayısı artacak. Ama belki de sektör büyüyecek ve iş imkanı da artacak. Bunu şimdiden kestirmek zor. Örnek vermek gerekirse inşaatı, mimarlığı yazan bir sürü insan çok iyi derecelerle yazdı 2013 yılında. Ancak mezun olduklarında çok zorlandı hepsi. Biraz da şans işi bu noktada.

Okuyan arkadaşlara tavsiyem, her zaman kendilerini geliştirmeleri yönünde. Bu geliştirmeler ne kadar çok yönlü olursa o kadar iyi. Örneğin sadece bölüm birincisi olup, başka hiç bir şey yapmazsan bile bir yerlere gelirsin mutlaka. Ancak 10. olan biri kendini geliştirdiği farklı noktalar sayesinde senden çok daha iyi bir kariyer kurabilir kendine. Bunun bir çok örneğini gözlemledim.
Hani 11. sınıf biri için çok ileri aşamalar bunalr ama bir analiz bir tasarım programı öğrenmenin çok yararı olmakta üni hayatında. En azından matlabda kodlama yapabilecek kadar yazılım diline hakim olmak bir diğer ileri atılacak adım olmakta. Çok iyi bir yabancı dil çok önemli bir artı. Ortalama yine önemli bir faktör. Bunun dışında referans, insan ilişkileri, topluluk önünde konuşabilme gibi farklı farklı yönler mevcut kendini geliştirebileceğin. Hepsi seni bir noktada öteye götürecektir.

Maaş konusu yani değişkenlik gösterebilen bir durum. Aç kalmazsın merak etme :D Ama uzman doktor kadar da maaş kazanamazsın bunları bilerek tercih et :D (Tabi kendi işini kurarsın vs onu bilemem :D)




Bu mesajda bahsedilenler: @ARROW151
T
4 yıl
Er

merhaba iyi günler 2 sorum olucaktı. 1.sorum mf derslerinde iyi değilim şimdiden çalışmaya başlasam 2021 üni sınavında itü uzay mühendisliğini veya samsun 19 mayıs üniversitesi uçak ve uzay mühendisliğini kazanabilirmiyim. 2.sorum uçak mühendisliği, uçak ve uzay mühendisliğine hangi bölümlerden yatay geçiş yapabilirim (yatay geçiş önerirmisiniz).


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hopelesscase
H
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar,

Nereye kazanabileceğiniz konusunu siz daha iyi bilebilirsiniz. Yeterince çalışma ile herkesin şansı vardır.

Yatay geçiş konusunda da çok fazla bilgim yok. Yeterli ortalama ile her mühendislik bölümünden geçiş yapabilirsin sanırsam. Ancak buna çok da güvenilmesini tavsiye etmiyorum. Her şey düşündüğünüz gibi gitmeyip o bölümü okumak durumunda kalabilirsiniz. O yüzden ona göre bir bölüm tercih etmek doğru olacaktır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hopelesscase -- 15 Haziran 2020; 12:25:59 >


Bu mesajda bahsedilenler: @thanosabi
H
4 yıl
Er

itü uzay mühendisliğine dgs ile gelen tanıdığınız varmıydı hiç zor olurmu 2 yıllık mekatronikten geçmek


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
4 yıl
Er

Merhaba, ben de İtü uzay mühendisliği istiyorum. Seneye sınava gireceğim.
1-Ama uzay mühendisliği okuyup uçak mühendisliği yapma şansım var mı? Uzay mühendisliğini çok istiyorum ama yapamazsam uçak mühendisliğine geçebilme şansım var mı?

2- uzay mühendisliğinin alanı çok geniş olduğunu söylüyor, bu yüzden iş imkanı fazla diyorlar doğru mu?

Şimdiden çok teşekkür ederim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >