Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
54
Cevap
1763
Tıklama
8
Öne Çıkarma
Cevap: İstanbul valiliği, bütün köpekleri toplayın (3. sayfa)
H
geçen hafta (12469 mesaj)
Yarbay

Hatta o yuvarlandıgımda CBR 250R sürüyordum. Motor hacmi de önemli değil. Ne kadar iyi sürdügün de önemli degil. Senin kontrolün dışında gelisen mevzular oluyor. Yola yağ dökülmesi, karşıdan gelen aracın otomobilin sacma sapan hareket yapmıs olması, birden kapı açan mal otomobil sürücüsü gibi





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 11 Nisan 2026; 16:8:38 >

P
geçen hafta (10020 mesaj)
Yarbay

Nerede toplamışlar?? Hala sürüler geziyor.



K
7 gün (51368 mesaj)
Yarbay

Hocam söylediğin şey şuna benziyor: ben diyorum ki alkol trafikte şu şu kazalara sebep oluyor, kazayı arttıran bir unsur diyorum, sen diyorsun ki trafikte zaten kazalar çok oluyor alkol olsun olmasın, zaten risk yüksek. (Alkol örneğini bilerek verdim senin alkole ve sigaraya ne kadar karşı olduğunu biliyorum, alkol daha uygun oldu, sigara örneğini de yaşanmış bir örnek olarak vereceğim sonra.) Benzetmeyi yaptıktan sonra konuya dönelim, evet kimse motor risksiz bir araç demedi, motor karayollarında insan hayatı için en büyük risk taşıyan araç dersek yanlış olmaz ama biz burada riskleri arttıran unsurlardan birinden bahsediyoruz. Ve bir şey riskler içeriyorsa o riskleri tek tek azaltmak için önlemler alıyoruz. Mesela napıyoruz, trafik kurallarına uyuyoruz; napıyoruz, dikkatli sürüyoruz, uykusuz ve yorgunsak sürmüyoruz, aşırı hız yapmıyoruz; napıyoruz, senin de mesajında bahsettiğin üzere ekipmanlar satın alıp bunları takıyoruz, mümkünse ekipman alırken kaliteden ödün vermiyoruz. Riski sıfırlamasa da bunlar riski azaltan şeyler. Sen yaşadığın kazanın sonuçlarını yazmışsın ama ekipmanın olmasa belki durumun daha da kötü olacaktı bilemezsin. Yolda taş olur görmezsin, yağ dökülmüştür bilmezsin bunlar talihsizlik bunlara yapacak çok da bir şey yok ama kişinin kendisi dışında ortadaki sorunlara eğilmesi gereken, önlem alması gereken bunun için milletten vergi ve harçlar olarak cukka yapılarak fonlanan yerel ve merkezi yönetimler vardır. Bunların görevlerinden biri de başıboş sokak köpeklerine önlem almak. Bugün başıboş sokak köpeği sorunu olmasa belki sayısız motor ve bisiklet be hatta yaya kazası yaşanmayacaktı. Bu talihsizlikten öte önlemsizlik, umursamazlıktır. Mevzu motosiklet ve riskleri değil yani. Köpek motosikletliyi kovaladığı gibi bisikletliyi de otomobili de yayayı da çocukları da kovalayabiliyor. Otomobilli en fazla şansızsa tamponu zarar görür, diğerleri can riski taşıyor. Burada da konu başıboş sokak köpeği sorunuyla ilgili olduğu için yaşanmış gerçek bir örnek verdim.

Bu arada herkes keyif için motor sürmüyor. Kuryelik işiyle uğraşanlar iş için bunu yapıyor, bu işsizlikte mecburen bunu yapıyorlar. Yine normal ulaşım için kullananlar da zaten otomobil alamayacağı için veya 25+ yıllık döküntü araç almamak için motor alıyor. Bu kaza yapan arkadaşım normalde İstanbul'daki risklerden dolayı zaten şehir içinde motoru oldukça az kullanıyordu, şehir dışına çıkarken kullanıyor daha çok.

Sigara örneğini vermeden geçmeyelim. Eniştem 2 yıl önce kalp krizinden vefat etti. Doktor yıllar önce sigarayı bırakacaksın dedi ama maalesef eniştem ciddiye alıp bırakmadı devam etti ve sonuç bu oldu. Elbette hareketsiz yaşam, kilo da etkendi ama sigara önemli bir unsurdu. Kalp krizini tetikleyen pek çok unsur olsa da sigara sağlığa zararlıdır diyebiliriz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Headlong Into Carnage
H
7 gün (12469 mesaj)
Yarbay

Evet hepsine katiliyorum ama soylemek istedigim sey gercekte suydu, motor riskli bir arac ve gercekten ulasim amacli binmeye degmeyecek bir sey seklinde degerlendirdim. Ben motoru sadece keyif amacli kullaniyordum mesela ulasim gibi masum bir sey icin o riski almazdim sadece zevk icin riski kabul ediyordum cunku o zevki araba vermiyordu başka alternatif yoktu benim durumumda ama ulasim amacli kullanananlarin araba gibi bir alternatifi senin soyledigin gibi iyi bir alternatif sayilmasa bile var yani guvenli bir alternatif var

Dokuntu aracin riski cok daha az. Kuryelere bir sey diyemem ama gercekte kurye amacli motor kullanimini da yasak olmasa bile pek tasvip etmiyorum cunku amac oradsn buradan girip hizli sekilde teslimat yapmak bu tehlkeli bir sey

Yani riski kabul eden elbette biner kullanir ama ulasim amacli riske degmeyecegini dusunuyorum ozetle





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 12 Nisan 2026; 13:40:13 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kartal Göz
K
7 gün (51368 mesaj)
Yarbay

Motorun çok riskli bir araç olmasına kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum. O konuda herkes hemfikirdir herhalde. Bizim gibi yüksek trafikli, trafik kurallarını hiç sayan vurdumduymaz toplumlarda bu risk daha da fazladır. Elimizde olan şeyler için önlem almalı, başkalarının elinde olan şeyler için önlem talep edilmeli, kontrolümüzün dışında olanlar için de herhalde olmaması için dua etmeli başka da bir seçenek yok.

Motor hem biraz parasal sebeplerle mecburiyetten hem işte trafiğe yakalanmasın, sağdan soldan devam edip gitsin diye hem de dediğin gibi zevk için alınan bir araç. Arkadaş da bu sebeplerin hepsini düşünerek almıştı. Hatta kuryelik de varmış aklında ama birkaç kez kaza geçirince ve kaza atlatınca vazgeçti kuryelikten çünkü risk çok büyük. Bir de yaş ilerleyince kırık mırık iyileşmesi uzuyor, e yaşamak için de işe gitmen lazım vücudunun sağlam olması lazım vs olmuyor yani.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Headlong Into Carnage
A
7 gün (424 mesaj)
Teğmen

Arkadaşlar köpek toplatılması konusunda motor kullanımını tartışıyorsunuz. Neredeyse konunun yarısı sizin motor muhabbetinizden oluşuyor. Eğer motor süren sokak hayvanlarıyla ilgili konuşmuyorsanız konuyu rahat bırakın lütfen



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: ozturk.b


B
7 gün (2512 mesaj)
Binbaşı

Vicdanını rahatlatmak için canlıya zulmedersen vicdanın rahat değil rahatsız olmalı.

Köpekleri seviyorum ama şöyle böyle diyenler köpeklerden korkuyor oluyor genelde bilir misin bilmem. Korkmakta da ayıp bişey yok yaşanmışlıklar olabilir birşeyler olabilir. Yalnız uyutmak başka bişey uyutunca geri uyanmıyorsa uyumamış ölmüştür o :). Olan olucak köpeklerden size zarar gelmez korkmayın üzerine korkunuzun üzerine gidin korkarsanız içgüdüsel olarak hayvanlar böyle davranır insanlar daha çok korkar. Halbuki köpeklerin dibine kadar git ister dokun ister döv istedigi kadar havlasın hirlasın bişey yapmayacak sana. Korkutucu görünüyor olabilir havlayan köpek ısırmaz da şaka değil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Alt_tire.
-
7 gün (19422 mesaj)
Binbaşı

bugün çöpün yanına bir asalak gelmiş balık dökmüş gitmiş

ahır sandı şehri galiba

Yola, sokağa, kaldırıma yemek dökmek dünyanın en pis hareketlerinden biri olabilir. Biraz insanlara saygı biraz utanma ya!



E
7 gün (3916 mesaj)
Binbaşı

Belediyeler de çok para var,

sokakta sahipsiz hayvan olmamalı , barınak ve tedavi merkezi açılmalı.

Hayvanlar kış sezonu mağdur oluyorlar.

heykel reklam konser tiyatro yerine çevre ve hayvanlar için yatırım yapılmalı.

sevgiliye maaş vermekle ve ağlamakla olmaz bu belediye işleri.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
7 gün (28761 mesaj)
Yarbay

Git o mor saçlı teyzelerin kurduğu hayvan derneklerinin birinde gönüllü ol. O bağış diye cukkakadiginiz paralarla barınak açıp orada sabah 9 akşam beş mesai yap.

Belediyede bütçesinin olması gerektiği gibi insanlara harcasin .

Ha o topladığınız paralarla 20 yıl boyunca yaptığınız gibi şehir sokaklarına yiyecek saçıp ortalığı kedi köpek cehennemine cevirecekseniz sana hak ettiğin gibi Hindistan'a tek yön bir uçak bileti alıp seni anavatanına yollayalım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 12 Nisan 2026; 17:3:28 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @eg2077
A
6 gün (424 mesaj)
Teğmen

Bunları köpekler tarafından parçalanan çocuklara ve onların ailelerine anlat



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: ozturk.b



Bu mesajda bahsedilenler: @berkan 197
-
3 gün (19422 mesaj)
Binbaşı

chpliler bugünlerde Atamın "Vatanı korumak çocukları korumakla başlar." sözünü tekrarlıyor.

Vay be! Siyasi rant olunca nasıl da akıllarına geldi.



O
3 gün (24993 mesaj)
Yarbay

Akp den nefret ederim. Tek ortak noktamız bu olabilir. Köpek istemiyorum sokakta.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

H
3 gün (14472 mesaj)
Yarbay

Hayvan eti yiyen seçilimli hayvanseverlerde hayvanların kendilerini yemelerinden korktukları için mi yiyorlar hayvanları. Alternatif beslenme yöntemleri varkan, et yeme alışkanlığı doğuştan değil sonradan kazanılmış bir alışkanlık.
Kaybedilmesindede bir sorun olmaz gibi.
Balıkları öldürüp yemelerinin nedeni, yüzerken onları yemesinler diye mi?
Ayrıca deniz, deniz canlılarının yaşam alanı.
Kara canlısı olarak, deniz canlılarının yaşam alanını neden işgal ediyorlar?
Fit fiti ısırmaz diyede bir söz var.
İlaçla tedavi sağlığı bozulmuş bünyenin, tekrar sağlığına kavuşması için kullanılan yöntem.
Bazı canlılar için uygulanan bu yöntem, sağlığına kavuşmasından çok hayatını kaybetmesine yol açıyor gibi.
Sizde korkmayıp, bu canlılarla yaşamaya alışmalısınız.
İlaç / zehir ikilemi. Yaşamasından elde edilen fayda / yaşamamasından elde edilen fayda.
Yaşam hakkını, yine insanın göreceli fayda anlayışı belirliyor.
Peki bir hayvanın diğer hayvana zulüm etmesi ne olacak?
Zulüm eden hayvanın vicdanı rahatlayacak mı, zulme uğrayan hayvanın hakkı ne olacak?
Sokağa çöp atılmasından şikayet eden mi, sokağa çöp atan mı, sokaktaki çöpü toplamayan mı, toplanmasına engel olan mı daha kabahatli.
Senin sokağa çöpü atanı bulup ceza kesmen, tekrar sokağa çöp atılmasınıda önleyici önlemler geliştirip, çöpsüz sokaklar sağlaman lazım.
Neden yapmıyorsun?



B
3 gün (3037 mesaj)
Binbaşı

Sokak hayvanı diye bir kavram yoktur. Dünyanın gelişmiş hiç bir ülkesinde sokaklarda hayvanlar olmaz bunu kafanıza iyice sokun pakistan Hindistan vs gibi gelişmemiş ülkelerde olur boşa duyar kasmayın kopek de kedi de olmaz sokakta hepsinin toplanıp uyutulması gerekiyor. Bakmak vs cok masraflı ona harcanacak parayı muhtaç insanlara harcanmasi taraftarıyım insan hayatı hayvanlardan once gelmelidir





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boss06 -- 17 Nisan 2026; 12:32:5 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

T
dün (10816 mesaj)
Yarbay

dün gördüm kocatepe metrosunda dana kadar bir kuçu kuçu, turnikelerin dibinde köşede sırtı üst dönüp duruyordu. keyfi yerindeydi yani.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.