Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
326
Cevap
11238
Tıklama
120
Öne Çıkarma
istanbul trafiginden bezdim izmire yerlestim.
K
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Selam arkadaslar. Istanbulun trafiginden bezdim. Kargasasindan bezdim. Esimle bu durumu konustuk. Izmire yerlesmeye karar verdik. 9 unda hurriyet holdinge istifami verdim. 16 sinda izmirde atay holdingde ise basliyorum.

Trafik durumunu ozetlersek. Gencligimde pek cok kez gelip gittigim bornovada ev tuttum. Dun tasindim. Bu gun 9 dan 11 e kadar yaptiklarimi anlatayim.

Izmirgaza gidip dogalgazi actirdim. Trafiksiz 2 dk da gittim. Onunde ucretsiz park yeri buldum.
Bornova nufusa gidip nufus sureti kayit islemleri yaptirdim. 2 dk yol onunde ucretsiz park ettim ciktim.
Adliyeye gittim 5 dk surdu. Arkasinda ucretsiz park yeri buldum parkettim.(onune ceza yazarlar dediler)
Saglik ocagina gittim saglik raporu aldim. 5 dk da gittim onune ucretsiz park ettim.
2 dk fotografciya gittim fotograf cektirdim onunde park yeri buldum ve ucretsiz.
Askerlik subesine gittim 2 dk surdu onune ucretsiz park ettim .
su ve elektrik abonelikleri de ucretsiz park ve 2 dk yol ile halledildi
Trafiksiz araba kullanmanin keyfine vardim. Ne sikinti cekmisim 15 yil istanbulda yahu.

Olayin istanbul ayagini anlatayim.
Elektrik aboneligimi kapatmak icin caglayana gittim. Yikilmis yerine rezidans yapilacakmis. Kapatamadim. Ogrendim internetten kapattim.
Kagithane nufusa gittim. Onune 6 tl ispark verdim. Sonra sordum tasinmis. Isparktan kavga dovus parami alip tasindigi yere gittim. Trafikle 20 dk surdu ucretsiz hallettim.
Dogalgazi kapatmak icin de caglayandaydim. Park yeri bulamadim 300 mt ilerideki otoparka parkettim. 10 dk yurudum hallettim.

Butun gun sadece elektrik dogalgaz ve su ile ugrastim. Burda isler 2 dk kada bitti.

1 sene once ,10 dakikada 4. Leventten bagcilar dogan centere ve 15 dakikada 4. Levente (10:00 da evden cikarak ve4:30da isten cikarak) yol aldigim guzrrgahin bu sene itibari ile ayni saatlerde girip cikmama ragmen 30 dakika gidis ve 1 saat donuse uzamasi sebebiyle istanbuldan ayrilma karari aldim.
Tabiiki cocuguma iyi bir egitim verememe gibi kaygilarim ve daha rahat bir hayat yasama gibi isteklerim de bunda etkili oldu.

Sonuc itibari ile gecen sene 200bine aldigim 4. Leventteki 1+1 in kirasi ile bornova ozkanlarda otoparkli luks ve bolge metro cikisindaki sifir bir evde oturuyor olmanin keyfi de bambaska.

Istanbulda kendinize iyi bakin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
9 yıl
Yarbay

izmire hoşgeldiniz



C
9 yıl
Yarbay

Hoşgeldiniz hocam. Kendiniz, eşiniz ve çocuğunuz adına çok doğru bir karar vermişsiniz. İstanbul'dan geldiğiniz için inanılmaz rahatlamışsınızdır gerçekten. Ancak İzmir'de yaşayan biri için son 3-4 yıldır trafik çok arttı malesef eskiye göre. İnsanlar İzmir'e taşınmak için sebep arıyor, bulanlar hemen geliyor. Böyle giderse yakında İstanbullaşacak iyice.

Bir de, İzmir'in asıl sorunu araç sayısı değil, saçma sapan tasarlanmış yollar, kavşaklar. Asıl trafiği onlar yapıyor. Bir uyarı, trafikte 45 plakalı gördüğünüzde İstanbul'da 41 plakalı gördüğünüzde ne yapıyorsanız onu yapın. Türlü türlü süprizler sizi bekliyor olabilir.

Yazın İzmir merkez inanılmaz rahatlayacak. Hele hele hafta sonları hayalet şehir gibi olacak. Siz de Çeşme, Alaçatı, Foça vb. yerlere gitmezseniz bomboş yollarda keyifle dolaşabilirsiniz.

Akşam trafiği 30 dakika sürmüyor malesef. Bornova'da 3-4 gibi başlıyor, 8'e kadar sürüyor yoğunluk. Ancak dediğim gibi genelde belli başlı kavşaklar yüzünden oluşuyor bu yoğunluk. Özellikle Ege Üniversitesi hastanesi önündeki kavşakla henüz tanışmadıysanız dünyanın en saçma kavşağına bir merhaba deyin. :) Hafta sonları 14.00-20.00 saatleri arasında Forum Bornova ve civarından uzak durun. İnanılmaz bir kaos oluyor hem yol üzerinde hem de otoparkında. Ayrıca yağmur yağınca İzmir direkt kilitleniyor nedense. Yine de İstanbul'dan gelen biri için pek bir şey değil bunlar.

Trafik dışında, İzmir insanının güleryüzlülüğü ve sıcakkanlılığına bir süre alışmakta zorluk çekeceksiniz. Siz de güleryüzünüzü insanlardan esirgemeyin, güleryüzlülüğün getirdiği mutluluk halkasına katılın. İzmir'de size sıkıntı verecek insanların %98'i İzmirli değil İzmir'e belli yerlerden göç eden biri olacaktır. Futbol konusu hariç tabi. Konu futbol (Göztepe & Karşıyaka) olunca o nezih insanlar insanlıktan çıkıyor, görebileceğiniz en vahşi holiganlara dönüşüyorlar malesef. Bunlar dışında İzmir'in tabiki çok sinir olduğum yönleri de var ama İstanbul'dan gelen birine bunları anlatsam dalga mı geçiyorsun der mutlaka. Bu yüzden hiç bahsetmeyim, İstanbul'dan kurtuluşunuzun keyfini çıkarın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cesc_ -- 12 Mart 2015; 13:47:59 >
Bu mesaja 4 cevap geldi.
S
9 yıl
Yüzbaşı

İstanbulun en sevdiğim yanı Angarama dönüşünün olması.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
9 yıl
Yarbay

Bende bıktım İstanbuldan.
Allah nasip ederse Bursaya yerleşmeyi düşünüyorum.



R
9 yıl
Yarbay

5 senedir izmirde yaşıyorum tamamen abartılmış bir konu. O kadar büyütülecek hiç bir yanı yok. Akşam 6 ile 7 arası hatay- fahrettin altay güzergahını bilmeyen, gaziemir ışıkları bilmeyenlerin yorum yapması kolay tabiki. Neymiş insanları çok sıcakkanlıymışta filanda. Gelin sizi kadifekaleye, bucaya götüreyim de biraz sıcak kan hissedin. Elit ve düzgün tek yeri izmirin alsancaktır o da zamanında yahudilerin oralara yerleşip ticaretle o bölgeyi zenginleştirmesinden dolayı. Onun dışında şu son 4-5 senedir özellikle ergenlerin abarttığı koca bir balon bence izmir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
9 yıl
Yüzbaşı

İzmire hoşgeldiniz, bornova ege üniv. Hastane önü, Buca şirinyer, üç kuyular yolu, hafta sonları agora. Belki bu listeye birkaç tane kavşak daha ekleyip buralarda trafik olur dikkat edin derdim ama istanbulda köşebaşı trafik olduğundan böyle tek tek saymam komik gelebilir =)

İzmirin çok fazla göç alması son 6-7 yılda görmediğimiz şeyleri görür hale getirdi. Doğudan çok göç alıyor ama genelde gelen insanlar doğunun o sıcak kanlı güzel kalpli insanları olmuyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
9 yıl
Teğmen

Eşim İstanbul da memurdu. Evlendikten sonra İstanbul çeliktepede de de ev tuttuk.6 Ay sonra eş durumundan memleketim Ankara ya geldik. 6 Ay da tiksindim Allah bir daha gezmek için bile nasip etmesin. O dar sokakları, gecenin 12 sinde bile olan trafik, hastane acildeki sıra (gece 1 de) mesai çıkışı market sıraları, eğer evinize geç geldiyseniz park yeri için bütün sokakları tek tek gezmek,unutulacak şeyler değildi. Bunların haricinde bir sürü şey sayarım oto sanayisi kalabalıktan berbat, hiç bir okulun bahçesi yok, şehirde gidebilecek park yok çok sevildiği söylenen sahilde oturacak bank yok hangi birini sayayım, kurtulduğum için aklıma geldikçe şükrediyorum...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
9 yıl
Yarbay

Göçmen demedim, belli yerlerden göç edenler dedim. O toplumda huzuru bozan, hemen kendini belli eden belli yerlerden gelen grubu biliyorsunuz siz de. Yoksa Bulgaristan'dan vs. 20-30 yıl önce göçe zorlanmış insanlardan şu ana kadar tanıdıklarım istinasız çok iyi insanlar. Benim bahsettiğim eğitimsiz, son 10-15 yılda Türkiye içinden İzmir'e göç etmiş ve hala insanlık öğrenememiş kendi dağ kurallarıyla yaşamaya çalışanlar ve huzuru bozanlar.



A
9 yıl
Yarbay

Herkesin veremeyeceği doğru bir karar vermişsiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
Y
9 yıl
Yüzbaşı

İzmirlilere bak ne güzel karşılamışlar. İstanbul adamın psikolojisini bozuyor cidden.

Keşke izmirde okusaydım da şimdi gider iki bira yuvarlardım kordonda güzel memleket



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Izmir bozulacak. Cunku rant yoktu. Simdi var.
Bir sehre once vasifsiz ve apaci hirli hirsiz tonla insan goc ettirirler. Mahalleleri bozarlar. Sonra luks konut ve siteler yaparlar. Ve derler ki "bunca vasifsiz ve hayirsiz insanlari gormek istemiyorsaniz siteye tasinin"
Siteler genelde zenginleri daha zengin etmek icin kurulur. Orta gelirliler de borca girip bu konutlari almaya calisirlar. Cunku huzur bozulmustur. Bu sirayla her ilin basina gelecek.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
H
9 yıl
Yarbay

Çok isabetli olmuş. Güle güle oturun.

Melihopolis'de de su çok güzel, bir ara gelsene! Burada gün geçmiyor ki bağzı belediye başganları bize kara mizah malzemesi vermesin... Evimle işim arası yürüyerek 5 dakika. Ama araba ile acil işim çıkabildiğinden araba ile gidiyorum. O yüzden an itibari ile Melihopolis'in trafiği beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor. Boklarında boğulsunlar efenim. Ancak şunu söyleyebilirim, Ankara'dan İstanbul'a gittiğimde İstanbul şoförünü alnının orta yerinden "helalimsin" diye öpmek istiyorum. Ankara şoförü bu kadar berbat ve saygısız. Ha trafik tabii ki çok daha az; ama az olan trafiğin içinde saygısız ve beceriksiz hareketler yapan embesiller trafiği çekilmez kılıyor. Ankara'da trafikte 1 saat kalmak ile, İstanbul'da 2.5 saat trafikte kalmak adamı eşit derecede yıpratıyor. Ancak şimdilik tüm hayatımı trafikte az kalmak üzerine planladığım için sorun yaşamıyorum.

Nasıl yaşayacağına karar verebilme lüksüne sahipsen İstanbul da, Ankara da yaşanabilecek şehirler. Ancak İstanbul'da karşı tarafı benim kafam kaldırmıyor. Geçen ay İStanbul'a gitmiştik. Pazar günü sahile kahvaltıya indik. Bir saat sıra bekledik, ıkış kıkış kalabalıkta kahvaltı ettik. Herkeste bir acele, herkeste bir sürat. Abi yavaş! Arkandan atlı kovalamıyor. Sakin! Verim desen verim çok düşük. Ama herkesin bir acelesi var. Tiksinç...

Melihopolis'te de aksine bir ekstra yavaşlık var. Bugün git, yarın gel yavaşlığı... Melihopolis'te tek hızlı şey aniden çıkabilen makam araçları ve koruma araçları. Geçen gün Cumbabamı gördüm mesela. Önümden abartmıyorum 150 araba ile geçti. Arabaların kavşaktan geçmesi 3 dakika sürdü. 1.5 dakikadan itibaren telefonu çıkarıp kaydettim.



C
9 yıl
Yarbay

İyi yapmışın. Hatta önümüz yaz şimdi. Cumartesi günleri çalışmıyorsan çıkarsın cuma akşamı gidersin bir hafta sonunu Bodrum'da geçirirsin. Öbür hafta sonu nu Didim de geçirirsin, diğer hafta sonunu Ayvalık da geçirirsin, başka bir hafta sonunu Çeşme de geçirirsin. Hepsi yakın İzmire. Valla hayatını yaşarsın.

Ama bir şey itiraf edeyim, 2008'den beri Bodruma gidiyorum ve düzenli olarak İzmir - Aydın otobanı girişini kaçırıyorum. Çok kısa bir İzmir turu yapıp Sabuncubeli rampasından geldiğim noktaya tekrar gelip oto yola öyle çıkıyorum. 2012'de direkt girmiş kaybolmamıştım ilk kez. Ama neden? İstanbul da hep bu tarz çıkışlar köprülü çıkış tarzı olduğundan ve İzmir de yan yoldan olduğu için aklım İstanbula gidiyor ve durum böyle oluyor.

Bu arada Erkin baba da İzmir de yaşıyor. 1999 yılında "İstanbul size kalsın bana müsaade" deyip İzmire kaçmıştı. Tabi yine geliyor ara sıra konser verecekse o ayrı.



E
9 yıl
Binbaşı

İzmir'imize hoş geldiniz. Çocuklarınızın eğitimi konusunda endişelenmeyin. Oldukça güzel okullar mevcut. Ben de Bornova'da oturuyorum. Park Bornova AVM içinde mağazam mevcuttur. Sormak istediğiniz her konuda yardımcı olabilirim. Trafik özellikle cuma günleri 3 gibi başlar ve 7-8'e kadar sürer. Bornova bölgesinde trafiğin kilitlenmesinin asıl sorunu şehirler arası otobüsler ve kamton/tırlardır. Bir kaç sene içinde eğer sabuncubeli tünellerini bitirip bornova çevreyoluna bağlanırsa zaten sıkıntı ortadan kalkacaktır. Tekrar hoş geldiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
9 yıl
Yüzbaşı

Izmır hala cok guzel ama sız 15 sene önce gorseydınız keske. Insan profılı cok değişti son bır ıkı yıldır, her gıdısımde de daha kötü oluyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
9 yıl
Çavuş

2011 de istanbuldan ankaraya yerleşmiş biri olarak diyorumki ''BENİ BURDAN ALDIRIIIIN !!! ''

Trafikte saygı denen birşey yok. İnsanlar maço genel kültür bu ve bununla övünüyorlar. Herkezin suratı asık çok çekilmez bi şehir. Otobandan transit geçilecek bir şehir benm gözümde ilk fırsatta denizi olan bir ile yerleşmeyi düşünüyorum...


Bu mesaja 2 cevap geldi.
W
9 yıl
Binbaşı

Doğma büyüme İstanbulluyum. Beykoz çocuğuyuz
Hep Anadolu yakasında oturdum. Üniversiteyi Avrupa yakasında okudum, iki sene de Avrupa yakasında çalıştım. Tabi o zamanlar böyle bir trafik yoktu, sadece köprü trafiği vardı. Onda da uygun saatleri kullanınca trafikten kurtarıyordunuz. Beykoz'da olduğumuz için karşıya vapurla, deniz motoru ile geçerdik genellikle.
Bir dönem Bostancı'da oturdum, şu an ise Sabiha Gökçen havalimanı yakınında oturuyorum. Buralar her ne kadar merkeze uzak olsa da işime yakın. 10 dakikada iş yerine gidiyorum. Trafik delirtmiyor, evler dip dibe değil, havası merkezden daha temiz. Boğazı görmek içinse pazar sabahı erkenden çıkıp yola koyuluyoruz. Bizim eski mekanları ziyaret ediyoruz.
Dün mesela çocukları Süleymaniye'de kuru yemeye götürdüm. Oradan İstiklal'e çıktık, oradan Galata'ya...Anadolu yakası zaten bizim, Kanlıca, Çengelköy, Polonezköy...Fakat dikkat ettiğim tek şey insanlardan, kalabalıktan ve trafikten kaçmak. İnsanlar ne yapıyorlarsa tersini yapmak. Mesela dün hava yağmurlu ve kapalı idi bu nedenle çok rahat gezebildik. Ne gidişte ne de dönüşte trafik vardı. Tabi sabah 9'da yola çıktık dememe gerek yok sanırım.
Öğleden sonra 3'e kadar da gayet güzel gezdik.
Evi işine yakın olan mutlu azınlıktayım ama mutlu olmaya devam edebilmek için kalabalıktan ve trafikten kaçınıyorum. Evime 5 dakika uzaklıkta Viaport var, bilenler bilir. Hafta sonu Viaport'a kesinlikle gitmiyoruz. Karşıda bir işimiz varsa mümkün olduğu kadar araba ile gitmiyoruz. Mümkün olduğu kadar avmlere gitmiyoruz, gidersek de tenha ve az tercih edilenlere gidiyoruz ama genelikle süpermarketlere gidiyoruz alışveriş için.
İnsanların çılgınlar gibi piknik yaptığı bir h.sonu biz başka bir etkinlik yapıyoruz ama insanların evden çıkmadığı yerlerin kar olduğu bir h.sonu Polonezköy de mangal yapıyoruz.
Kadıköy'e kesinlikle araba ile gitmiyoruz, metroyu kullanıyoruz. Yola çıkmadan ve yoldayken trafiği kontrol edip ona göre rota çiziyoruz. Yolda yine de anlık olarak çok yoğun bir trafiğe yakalanmışsak eğer acil ve ertelenemez bir işimiz yoksa planımızı değiştiriyoruz.
Kapalı, güvenlikli bir sitede oturuyoruz, otopark sorunumuz yok, çocuklar alanı gayet geniş ve büyük bir koleje gidiyorlar. Servis güzergahlarında trafik yok.
Velhasıl steril bir İstanbul'da yaşıyoruz. Tüm bunlara rağmen mutlu musun diye sorarsanız doğma büyüme İstanbullu birisi olarak ve Anadolu yakasını avucunun içi gibi bilen birisi olarak evet diyemiyorum ama İstanbul'u da seviyorum. Buradan başka bir yerde de yaşayamam gibi geliyor. Burada doğdum, burada büyüdüm. Askerlik hariç hiç ayrılmadım. Bazen tatile gittiğimde bile özlüyorum ama şehir deli gibi büyüyor, farkındayım. Hatta İstanbul'u bir ülke olarak düşünüyorum, ilçeleri de şehir gibi.
İzmir'e yerleşme kararı alan arkadaşı tebrik ederim. Umarım her şey beklentileri ve istediği gibi olur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wind06 -- 16 Mart 2015; 10:40:02 >

C
9 yıl
Yarbay

İstanbul'la İzmir sizin hayat kaliteniz açısından karşılaştırılamaz zaten. Bu yüzden İzmir'de yaşıyorum ben de asıl iş imkanları İstanbul'da olsa da. Ancak İzmir'dekilerin geneli trafikte acemi gibi takıldıkları için İstanbul kadar sinir edebiliyorlar seni trafikte. İstanbul'da 2 saat boyunca sinir oluyorsun tabi, İzmir'de en fazla yarım saat 40 dakika sürüyor en uzak yere gitmek.

Benim İzmir'de kalmayı tercih etmemdeki en önemli etkenlerden biri yaz ayları. Balçova'da oturuyorum, evden çıktıktan 26-27 dakika sonra Çeşme'deyim her hafta sonu. Yıllık iznimi kullanmıyorum bile yurtdışı haricinde.

Trafiği sinir bozucu şeylerle dolu ama trafikte geçen sürenin kısa sürmesi yüzünden idare ediliyor. Araç sayısı ve nufüs artmaya devam ederse İstanbul'laşmaya devam edecek. 3-4 yıl öncesine kadar İzmir'de olsaydınız dediğimi daha iyi anlardınız. Çok çok daha iyi durumdaydı İzmir her açıdan. Malesef hızla İstanbul belirtileri göstermeye başladı.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kaygerya
R
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Izmirde buca gultepe tenekeciler vs uzak durulmasi gereken yerler. Arkadas tiye almis. Ama bu saydigim yerler bile istanbulun pek cok mahallesinden iyidir. Onu da soyleyeyim.

Bornova yasamak icin guzeldir ama deniz yok.
Karsiyaka guzeldir.
Fahrettin altay , goztepe guzeldir

Doğma büyüme izmirliyim 24 yaşındayım 18 yıldır buca da oturuyorum ve gayet yaşanılacak sessiz sakin olan semtlere sahip bir yer havası temiz yedigöller,buca gölet,kaynaklar gibi hafta sonlarını geçirebileceğiniz güzel yerler var neden uzak durulması gereken yer açıklayın da bilelim trafik açısından söylüyorsanız evet şirinyer menderes caddesi sıkıntılı,ama diğer yönlerden söylüyorsanız her ilçede bu tarz sorunlu semtler olabiliyor bucanın gediz,çamlıkule gibi semtlerinde yer yer sıkıntılar vardır ancak bu tüm bucanın sorunlu olduğu anlamına gelmez bahsettiğiniz yer izmirin en büyük ilçelerinden biridir öğrenci ilçesi olarak bilinir bucayı tam olarak bilmediğinizi varsayıyorum o halde bende bornova,karşıyaka gibi semtler için kendini beğenmiş ukala insanların yaşadığı bir yerleşim yeri desem hoş olmaz herhalde.


Bu mesaja 1 cevap geldi.