Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
706
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İşsizlik Maaşına Geç Başvurmak, Başvuru Tarihinden Sonra Başvurmak
D
4 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

İşten tam olarak 30/11/19 tarihinde ayrıldım, daha doğrusu işten çıkarıldım. Fakat çıkış e-devlet üzerinde gözükmediği için ve işverende çıkışı yaptığını 2019 Aralık ayının ortalarına kadar söylemediği için işsizlik maaşına başvurmamıştım. Aslında durumu şöyle kısa geçerek özetleyerek anlatayım.

İşveren işsizlik maaşından yararlanabilmem için (burada işverenin bilgisizliği de mevcut) muhasebeciyle görüşüyor. Fakat bu durum Aralık Ayının ortalarına doğru oluyor. Ve bana işten çıkışı yaptığını Aralık Ayının bitimine doğru söylüyor. Bende buna istinaden e-devlete bakıyorum ve çıkış tarihi olmadığını ve prim gününün yatmadığını fark ediyorum. Bundan dolayı da işsizlik maaşına başvurmuyorum. Eğer ki işten çıkışım aralık ayında e-devlet üzerinde gözükseydi başvururdum ki zaten işten çıkışım aralık ayının ortalarında kesinleşti.

Bugün ise moralim alt üst oldu. Sebebi, işten çıkış tarihinden itibaren 1 ay içinde işsizlik maaşına başvurmamız gerekiyormuş. Aksi takdirde başvurmadığın günlerin parasını alamıyormuşsun. Örneğin ben şu an itibariyle 17 gün geciktirmiş oldum. 17 günüm yandı. Fakat şöyle bir durum var ki benim işten çıkışım Aralık ortalarına doğru kesinleşti ve bana işten çıkış bildirgesi, herhangi form verilmedi. E-devlet te zaten işten çıkış tarihim gözükmüyordu. Dolayısıyla burada yapabileceğim herhangi bir şey mevcut mudur? (17 günlük paramı alabilir miyim?)



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.