Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
28
Cevap
1028
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Isıtmalı emniyet kemerleri elektrikli otomobillerin menzilini artıracak!
M
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Isıtmalı emniyet kemerleri elektrikli otomobillerin menzilini artıracak!
Otomobil üreticileri esasında 1960 ve 70’lerde yaşanan yakıt krizleri dönemlerinde bile verimliliğe odaklanmadı. Ancak küresel ısınma ve dünyanın sürdürülebilirlik ihtiyaçlarının ciddiliği gün yüzüne çıktıkça verimlilik en önemli faktörler arasında girdi. ZF’nin geliştirdiği yenilikçi ısıtmalı emniyet kemerleri de bu çabaların bir sonucu.



Elektrikli otomobillerin pil ile beslendiği için tıpkı telefonlarımız gibi bir pil ömrüne, menziline sahip. Özellikle soğuk havalarda ısınmak için açılan klimalar pil tüketimini ve dolayısıyla elektrikli otomobilin menzilini düşürüyor. ZF ise ısıtmalı emniyet kemerleri sayesinde bu sorunu çözmeye niyetli.



Isıtmalı emniyet kemeri menzili yüzde 15 artıracak



Isıtmalı emniyet kemerleri elektrikli otomobillerin menzilini artıracak!
Hem otomobil üreticileri hem de tedarikçiler bir süredir otomobil içinde doğrudan ısıtma teknikleri üzerinde çalışıyor. Direksiyon simidi ve ısıtmalı koltuklar zaten uzunca bir süredir hayatımızda yer edinmiş durumda. Şimdi ise ZF, ısıtmalı emniyet kemerlerinin kabin havasını ısıtmak için gereken enerjiyi azaltarak bir elektrikli otomobilin menzilini yüzde 15'e kadar artırabileceğini iddia ediyor.



Ayrıca Bkz.Türkiye'de satılan elektrikli otomobil fiyatları (Ocak 2023)



ZF’nin ısıtmalı emniyet kemerleri özel olarak geliştirilmiş tekstil işlemleri ve gömülü elektrik iletkenlerine sahip. Açıklananlara göre kemerin kalınlı çok az miktarda artırılmış ancak işlevsellikten ve güvenlikten taviz verilmemiş. ZF’ye göre teknolojilerinin bazı ekstra elektrik devreleri dışında araca eklenmesi son derece basit. Ek olarak ortalama olarak 70 watt güç tüketen bu kemerler 40 dereceye kadar ısıtma sağlayabiliyor.



Esasında ısıtmalı emniyet kemerleri üzerinde çalışan tek firma ZF değil. 2018 sonlarında Ford, bu teknolojiyi anlatan ayrıntılı bir belge yayınlayarak patent başvurusunda bulunmuştu. Bir diğer dev firma Mercedes ise GLE tabanlı Deneysel Güvenlik Aracını (ESF) 2019 yılında tanıtmış ve ısıtmalı kemerlere yer vermişti.




Kaynak:https://www.autocar.co.uk/car-news/technology/under-skin-how-heated-seatbelts-can-increase-ev-range

 Haberi Portalda Gör

Isıtmalı kemer iyi hoş da, klimanın yerini almasını beklemek saçmalık. Adamın kulakları, burnu donmuş; dur ısıtmalı kemerle %15'e kadar tasarruf edeyim mi diyecek yani. O zaman elektrikli ara...
Yoruma Git
Yorumun Devamı CWaRRioR - geçen yıl +13
Sıra sineğin yağını çıkarmaya geldi demek.
Yoruma Git
DburakKoc - geçen yıl +8
Elektirikli otomobillerin tek sorunu menzildir aynen aynen. Böyle dandik yargılarınızı haber içine aktarmayın lütfen.
Yoruma Git
Xloud - geçen yıl +7
B
geçen yıl
Yarbay

Menzile ek olarak bi sorun daha var. Özellikle kaza durumunda elektrikli araçlar aniden yanmaya başlıyor. En son örneği geçtiğimiz 31.Aralık.2022 'de yaşandı. Almanya Bergheim'da Tesla 100km/h civarı ağaca çarpıp alev aldı. İçindeki tek sürücü yanarak can verdi.

https://www.youtube.com/watch?v=mncTFAC2v54

Bu araçlar acil durumlarda kapılar da açılmıyor. Amerikada sürücü, kırmızı ışıkta dururken alev alan Teslanın içinden ancak camı kırarak çıkabildi.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Xloud
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.