Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
858
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Isınmayla İlgili Bir Sorun
U
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar budan bir kaç gün önce yeni bir sistem topladım.

Intel E8500,
OCZ Reaper 1066 4 Gb Ram,
Gigabyte EP45-DS3L Anakart,
512 MB Sapphire 4850 (HDMI) Ekran Kartı,
500 Watt Coolermaster Power,
500 Seagate HDD.

Üzerinede Vista Ultimate 32 Bit sistem kurdum. İlk kullandığım günlerde sorun yoktu ancak 2-3 gündür uzun süre sonra (mesela sabah ilk açtığımda) bilgisayarı açtığımda bilgisayar 2-3 defa reset atıyor. Ancak daha sonra hiç bir problem olmadan kullanıyorum. Sadece ilk açtığımda 2-3 defa reset atıyor. Tekrar açtığımda sorun olarak Ekran Kartı çalışmayı durdurdu gibi bir uyarı veriyor Windows. Reset atarken kasanın kapağını açıp inceledim. Tam reset attığı sırada ekran kartının üstündeki kırmızı bir ledin yandığını gördüm. Ledin hemen yanındada Over Temp Protect yazdığını gördüm. İlk önceleri ekran kartının ısındığını düşündüm ama daha ilk açılışta bu şekilde korumaya geçecek kadar bir sıcaklık olmaz. Kaldı ki 2-3 resetten sonra bilgisayarı açıp kullandığımda tüm özellikleri fulleyip oyunlarda oynuyorum. Hatta oyun sırasında Windows'a dönüp sıcaklığı kontrol ettiğimde 50 derecenin üstünü görüyorum. İşlemci sıcaklığı ve anakart sıcaklığıda normal görünüyor. OC yapmadım, bütün driverlar güncel. Yeni bir sistemde böyle bir sorun nereden kaynaklanabilir? Bu arada bu anakart için herhangi birşey yapmazken sıcaklık ne olmalı? Şuan netteyken 46 dereceden aşağıya inmiyor. İşlemci ona göre daha soğuk 40 derecelerde geziyor.



B
15 yıl
Yüzbaşı

ekran kartının harici güç girişi varmı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Evet var ve takılı. Direk Power'dan geliyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
15 yıl
Yüzbaşı

o zaman powersupply nin yetmeme ihtimali yüksek.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Peki bu 2-3 resetten sonra hiç sorun yaşamadan kullanmam nedir? Hiç bir sorun yok, ekran kartınada yüklenebildiğim kadar yüklendim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
15 yıl
Yüzbaşı

işte onu bilmiyorum :)
bu tip reset sorunları genelde powersup tan cikiyor.
bir de catalyst control center de vpu recovery kapatıp da dene
veya denemelik bir powersuplly bul.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Onu bulamadım Catalyst de. Sanırım sürücü farklı. Güç kaynağı olabilir dediğin gibi ama her zaman yapması gerekmezmi resetlemeyi. Çıkamadım işin içinden =(



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.