Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
270
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İşe geri dönüş davası açma hakkım var mı?
K
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Arkadaşlar, 4 yıldır aynı firmada çalışıyordum. Bir giyim mağazasında müdür yardımcısıydım. Beni başka bir şubeye göndermek istediler ama göndermek istedikleri şube hem evime uzak hem de müdür yardımcısı olarak değil, satış personeli olarak göndermek istiyorlardı. Ben de kabul etmedim. Yıllık iznimin son günü bir daha işe gelmeme gerek olmadığını söyledi müdürüm. Bir avukatla görüştüm ve yarın için randevu aldım ancak size de sormak istedim. Sizce işe geri dönüş davası açsam kazanır mıyım?

Ekleme: Avukatla görüştüm. Satış personeli olarak görevlendirmemin ancak benim onayımla mümkün olabileceğini söyledi. Eğer satış personeli olarak çalışmayı kabul etmezsem, beni işten çıkartabilirlermiş ama o zaman işe iade davası açma hakkım doğuyormuş. Avukatın(Avukat Erdem Akçay) söylediğine göre işe iade davası açmam gerekirse, işe iade kararı alma ihtimalim oldukça yüksekmiş. Genel müdürle görüşüp satış personeli olarak çalışmayı kabul etmediğimi söyledim. Öğrendiklerimi ona da anlattım. Sonra beni aradılar. Evime daha yakın bir mağazada yine müdür yardımcısı olarak çalışmama karar verdiklerini söylediler. Kabul ettim. Perşembe başlayacağım bakalım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzukuzugeldim -- 16 Mart 2020; 14:24:28 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.