Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
117
Cevap
22876
Tıklama
6
Öne Çıkarma
İrlanda'da ingilizce okullari ve yasam
O
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Not: Bu yazi 26 Ocak 2022'de guncellenmistir.

Arkadaslar 10 yildir Irlanda'da yasiyorum ve bir cok kisi burada yasam ve dil okullarini soruyor cesitli sosyal media kanallarindan. Ben de bu nedenle sizlere biraz bilgi vermek istedim. Oncelikle dogrudan dil okulu fiyatlari ile bilgi vereyim istedim.

Ingilitere’yi bilmiyorum ama Irlanda son zamanlarda bircok Turk’un secimi oluyor. Uzun donemli dil okuluna gelenlerin calisma imkani da oldugu icin Irlanda’ya gelen Turk ogrencilerin sayisinda son zamanlarda epey bir artis var.

En ucuz dil okulu soruluyor ona cevap vereyim, 6 aylık en ucuz okul 1900 Euro ancak bun ucrete okul sinav, kitap, kayit, sigorta, vize masraflari, konaklama gibi masraflar dahil degil.

6 Aylik (25 haftalik) dil kurusuna gelenler 8 aylik vize aliyorlar ve ogrenci vizesi ile calisabiliyorlar.
Yuksek lisans yapanlar, yuksek lisans yaptiklari yil ve bitirdikten sonraki iki yil calisma ve oturma iznine hak kazaniyorlar. Benzer durum universite okuyanlar icin de gecerli.

Dil okulu disinda Erasmus ile gelinebilir, stajyer olarak gelinebilir ama gelmeden once geleceginiz yer nasil bir yer neler sizleri bkliyor, bu sorularin cevaplarini asagi yukari bulabileceginiz bilgileri, kendi tecrubelerimle asagida sizlerle paylasmak istedim.

10 yıl önce Dublin’e gelme kararı vermeye çalışırken, aklımda yüzlerce soru vardı. Nasıl bir ülke, orada nasıl yaşanır, nerede kalınır, nerede okula gidilir, hangi okula gidilir, hayat pahalı mıdır, insanları nasıldır, havası, kültürü ve çok daha fazla konuya dair kafamda soru işaretleri bulunuyordu. Yaptığım araştırmalar sonucunda ise bazı bilgilere rastlamıştım internette ama hepsi üstü kapalı ve genel bilgilerdi. Dolayısıyla tatmin edici değillerdi. Bu yüzden de sizin de benimle aynı sıkıntıları yaşamamanız adına İrlanda ve özellikle de Dublin hakkında biraz bilgi vermek istedim.

Neden İrlanda’ya geldim?

Bu kararın öncesinde İstanbul’da yabancı bir şirkette çalışıyordum ama yeterli olmayan İngilizce seviyem, kariyer planlarımda her zaman önümde bir engel olarak duruyordu. Bu eksikliğim sebebi ile kendime olan güvenim de sarsılmıştı. Çalıştığım yerlerde ise bu durumu aleyhimde kullanıyorlardı. Bu sorunu yenmek için Amerika ya da İngilitere’ye gidip 6 ay dil kursu almak hem de başka bir ülkede yaşama tecrübesi edinmek istiyordum ki, İrlanda’dan hem de Dublin’den harika bir iş teklifi aldım. Çok uluslu bir şirket, Linkedin aracılığıyla bana ulaşmıştı ve Dublin’deki merkezlerinde çalışmak üzere iş teklif ediyorlardı. Aykut Oğut’un “Evrenden Torpilim Var” adlı kitabını da henüz yeni okumuşken evrenin istediğim şeyi daha iyi imkanlarla ayağıma getirmesi, inanilmaz bir tesadüf müydü yoksa evrene gönderdiğim olumlu mesajlar gercekten de işe yaramış mıydı hala bilemiyorum. Buradan Aykut Ogut’a selamlar gönderirken kitabının reklamını yapma kıyağımı da unutmamasını rica ediyorum.
Neden bana böyle bir teklif geldiği konusunu açmak gerekirse, ben bir finans çalışanıyım. Yani basit söylemle bir muhasebeciyim. Mali müşavirlik belgem ve de beraberinde uzun yıllara yayılan tecrübem vardı. Şimdi çalıştığım şirketin ise Türk bir uzmana ihtiyacı vardı. Beni Linkedin üzerinden bularak iletişime geçmişlerdi ve ben de ayağıma gelen bu kısmeti hemen kabul ederek Dublin’e doğru yola çıktım.

İrlanda’ya geliş nedenim ve İrlanda'da iş olanakları.

Bildiğiniz üzere Türkiye Avrupa Birligi’nde değil. Buna bağlı olarak da gittiğimiz pek çok ülkede vize alma zorunluluğumuz var. Yakın zamanda da Avrupa Birligi’ne gireceğimize dair bir işaret olmadığına göre gittigimiz Avrupa ülkeleri için vize almaya devam edeceğiz. İrlanda’ya ise bircok nedenle vize alip gelme imkanına sahip olabilirsiniz. Alabileceğiniz vize türleri; turist vizesi, öğrenci vizesi ve çalışma vizesi olabilir ya da daha farklı vize türleri sizin için uygun olabilir. Ayrıca bir de İrlanda’lı birini bulup evlenip gelirseniz o da ayrı bir seçenek olacaktır. Bunun için ise Kuşadası’na gitmenizi önerebilirim. Çünkü nedendir bilinmez bir çok İrlandalı yaz aylarında Türkiye’nin farklı yerlerinden ziyade özellikle Kuşadası’na tatile gidiyor.Turist vizesi ile İrlanda’ya gelirseniz ne çalışabiliyorsunuz ne de okula gidebiliyorsunuz. Zaten okula gidecekseniz de turist vizesi ile gelmenizin hiç bir anlamı yok. İngilizcenizi geliştirmek ya da başka alanlarda uzmanlaşmak için bir okul vasıtası ile gelecekseniz eğitim süresi temel alınır ve buna göre size vize verilir. En az 6 aylık bir eğitim süresince bir okula yazılırsanız 8 aylık vize verilecektir ve bunun yanı sıra da haftada 20 saat de çalışma iznine sahip olacaksınız. Eğer benim gibi sizi buraya getirecek bir şirket bulacak kadar şanslıysanız, o zaman zaten her şey super ve sorunsuz olacaktır. Ayrıca bir de öğrenci olarak gelecek olanların iş sorularına cevap vereyim. Öğrenci vizesi ile ülkeye gelen herkes iş bulabilecek diye kesin bir şey söz konusu değil tabi ki ama benim tanıştığım kişilerin %80’i iş bulmuştu. Ancak karıştırmamak gerek ki kolaylıkla buldular demiyorum. Kısıtlı imkanlarla gelip iş bulmak zorunda olan onlarca insanın çokça zorluk çektiğini gördüm ama eninde sonunda çoğu kişi bir iş buldu.Bu isler oncelikle restorant ve barlarda garsonluk, barmenlik olabiliyor, temizlik sirketlerinde calisma olabiliyor, nadiren de bazi oyun test firmalarinda olabiliyor, google ve youtube test isleri olabiliyor. Hedefinize ulaşmak için sadece bıkmadan usanmadan bu amacın peşinden gitmeniz gerekiyor o kadar. Nadiren karşılaşılan şanslı kişiler var ki, gelir gelmez hemen iş bulurlar.


İrlanda Hava Durumu

Hava İrlanda’da çoğunlukla kapalı ve yağışlıdır. Sürekli gri renkte bir gökyüzü ile karşılaşmak bazen sizi biraz depresif kılabiliyor. İnsanlar ise kötü hava nedeni ile genellikle dışarıda bir şey yapamadıklarından, barlarda zaman geçiriyor ve bu nedenle de genellikle çok içiyorlar 
Türkiye’ye kıyasla kışları çok aşırı soğuk olmuyor. Kar hiç yağmıyor gibi bir şey. Yaz mevsimi de yok gibi denilebilir. Yazları hava sıcaklığı ortalama 17 ila 22 derece arasında seyrediyor.


İrlanda'da Yaşam ve İrlanda İnsanı

Herhalde dünyanın en arkadaş canlısı insanları diyebilirim İrlandalılar için. Otobüsten inerken otobüs şoförüne “Thanks!” diyen bir milletten bahsediyoruz. Sokaklarda, barlarda, restaurantlarda aklınıza gelebilecek bir cok yerde, çok rahatlıkla tanımadığınız insanlar ile konuşabilirsiniz ve hatta çoğunlukla onlar açar muhabbeti. Konuşmaya başlarsınız ki bir bakmışsınız kanka olmuşsunuz. Bu nedenle de İngilizce pratiğiniz için cok avantajli bir ülkedir İrlanda. İngilitere’de ya da Amerika’da insanlar bu kadar arkadaş canlısı olmadığından konuşma fırsatı bulamayabilirsiniz ama burada öyle değil. Gittiğiniz her yerde pub ve barlar görürsünüz ve içki kültürü burada dikkat çekicidir. Mesela maç izlemeye gidersiniz ya da duvar tırmanışı veya trekking belki de bunların dışında herhangi bir etkinlik yaparsınız, yine arkasından mutlaka Bara gidersiniz ve en az bir pint (paynt) bira içersiniz. Bunlar adeta kültürün birer parçası olan alışkanlıklardır. Bu arada Pint büyük bira bardağı ölçüsüdür. Son olarak ise gece hayatı Avrupa’nın bir çok diğer şehrine göre çok daha iyidir burada ve özellikle de bekarsanız tam sizlik diyebilirim :) Gece kluplerınden özellikle Diceys öğrencilerin uğrak yeridir. İçkinin belirli günlerde ucuz olması ve klubun sürekli dolu olması nedniyle öğrencilerin yeni insanlarla tanışarak yeni arkadaşlar edinmeleri ve ingilizcelerini geliştirmeleri anlamında populer bir yerdir.

İrlanda Aksanı

İrlanda aksanı ile ilgili çok yaygın bir söylenti var ama bence bu konu abartılıyor. Dublin, İstanbul kadar büyük olmasa da İrlanda’nin en gelişmiş şehri. Dublin’de konuşulan İngilizce normal ama kişiden kişiye değişiklik gösterebiliyor. Tabi herkes Dublinli olmayacağından bu durum ortaya çıkıyor. Aksanın biraz değişik olduğunu kabul etmek gerek ama bir İngilitere’ye bakarsanız da inanilmaz aksanlar ile karşılaşabilirsiniz. Ben 8 yıldır buradayım ve İngilizcem artik belirli bir seviyeye ulaştı ama hala bazı İngilizlerin konustuklarından hiçbir şey anlamıyorum. Demek istedigim şu ki, İngilitere’de de Amerika’da da kimse BBC İngilizcesi ile konuşmuyor. Mutlaka farklı aksanlar söz konusu olacaktır. Bu yüzden İrlanda’da da aksan olması gayet normal.

Irlanda’da Dil Okulu Ücretleri

En merak edilen konulardan biri olan dil okulu ücretleri uzun donemlı ortalama olarak 1900 ile 5 bin Euro arasında olmakla birlikte çok değişiklik gösterebiliyor. Okulun bulunduğu il ve de okul kalitesine göre fiyatlar değişecektir. Bunu dışında yuksek lisans yapmaya gelirseniz ortalama 10 bin Euro’dan başlar. Üniversitelerde çok değişkenlik gösterir fiyat konusunda ve bu tamamen okuyacağınız okula, bölüme ve süresine bağlıdır. 10 bin Euro'lardan baslar 30 bin Euro'ya kadar cikabilir.

Ev kiraları

Ev kiraları oturacağınız semte ve de evin durumuna göre kiralar değişiklik gösterebilir ama bir ortalamadan söz edecek olursak da Dublin’de normal standartlarda paylaşımlı evler aylık en az 650 Euro’dan başlar. Şehir dışında ya da etrafında çok kötü mahallelerde ve evlerde oturmayı kabul ederseniz 550 Euro’dan başlar. Bazı öğrenci evleri var seçenek olarak, oda paylaşımlı olmakla birlikte onların fiyatları da 300-450 Euro civarındadır. Cork’ta paylaşımlı ev kiraları ise 600’den başlıyor. Yani daha ucuz ama öğrenci evleri ile ilgili bir şey söyleyemeyeceğim orada. İrlanda’da bence yaşanacak 3 şehir var; Dublin, Cork ve Galway. Diğerleri çok küçük şehirler olduğundan çok can sıkıcı olacaktır. Uzun süre yaşanamaz diye düşünüyorum.

Aylık harcamalar

Çoğunlukla gelen sorular arasında, ne kadar para harcarım sorusu geliyor bana. Bu durum tamamen size bağlı olacaktır. Bununla beraber ortalama bir rakam vermek gerekirse, evde yemek yapıyorsanız aylık 200-250 Euro civarinda mutfak masrafınız olacaktır. Biraz da dışarı çıkan ve sosyalleşen bir insansanız ise aylık ortalama 300-400 Euro harcama yaparsınız. Kısacası bu tamamen sizin hayat tarzınıza kalmis bir konu. Eğer “Ben oda paylaşımlı evde kalırım, dışarı hiç çıkmam, dışarıdan hic bir şey almam ve hep evde kendi yemeğimi yaparım.” derseniz kira ile birlikte 600-900Euro civarinda ortalama bir harcamanız olacaktır. Yok ben rahat yasamayi, gezmeyi, tozmayi severim derseniz en az aylık 1000-1500 Euro civarında harcama yapacağınızı düşünebiliriz.

Dil Kursu Icin Vize Detaylari

Dil kursu vizesi icin gerekli olan ilk sey, sizin ya da size sponsor olan aile bireyinin banka hesabinda vizeye basvurmadan onceki alti ay icerisinde kullanima hazir (vadeli hesap kabul edilmiyor)7 bin Euro olmasi.
Eger calisiyorsaniz isten ayrilip vizeye basvurmayin cunku bu elcilik gorevlilerini sizin bir daha Turkiye'ye donmek istemeyeceginizi dusunudurebilir ve vize red olabilir. Bu durumlarda ne yapip edin calistiginiz yerden "bu kisi okulu bittiginde Turkiye'ye donecek ve bizimle calismaya devam edecektir" gibilerinden bir yazi almaya calisin.
Eger yuksek lisans yapiyorsaniz, universite ya da lise okuyorsaniz ayni zamanda yurtdisi dil kursuna gitmek istiyorsaniz, bu vize icin avantajli bir durumdur sizin acinizdan. Tabi ki lise okuyan kisi ancak yaz tatilinde, universite okuyan ve master yapan kisi bunlari dondurdugunda Irlanda'da dil okuluna gidebilir.
Daha cok detay var ama bunlar belli basli bilmeniz gerekenler.


Daha anlatacak cok sey var ama zaten uzun olan bu yaziyi daha fazla uzatmak istemedim. Irlanda'da yabanci dil eğitimi, yüksek lisans, iş bulma ya da benzeri konularda daha detaylı sormak isterseniz cekinmeden sorabilirsiniz.

Sağlıcakla kalın…





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozguragacik -- 26 Ocak 2022; 22:7:59 >


Bu mesajda bahsedilenler: @burak jr
D
7 yıl
Yarbay

Hocam elinize sağlık müsait bir zamanda sorularimi sormayi planlıyorum ben de irlandayi çok istiyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
F
7 yıl
Yarbay

İrlanda yı bilmiyorum ama aksan konusunda gerçekten "Herkes BBC ingilizcesi konuşmuyor." lafını çok doğru :). Londra dan dil okulu için Oxford'a giderken otobüs şoförü İskoç idi . Birkaç cümle konuştuğumuzda nereye gidiyorsun vs de bile resmen özgüvenim sarsıldı :). Gerçekten çok güçlü aksanla konuşanlar var. Güneyde çok değiller ancak İngiltere'nin kuzeyine gitmek cesaret ister.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Ne zaman istersen.




Bu mesajda bahsedilenler: @HatersGonnaHate
O
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: HatersGonnaHate

Hocam elinize sağlık müsait bir zamanda sorularimi sormayi planlıyorum ben de irlandayi çok istiyorum

Tabi ne zaman istersen yardimci olmaya calisirim.



O
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: furkan1zek

İrlanda yı bilmiyorum ama aksan konusunda gerçekten "Herkes BBC ingilizcesi konuşmuyor." lafını çok doğru :). Londra dan dil okulu için Oxford'a giderken otobüs şoförü İskoç idi . Birkaç cümle konuştuğumuzda nereye gidiyorsun vs de bile resmen özgüvenim sarsıldı :). Gerçekten çok güçlü aksanla konuşanlar var. Güneyde çok değiller ancak İngiltere'nin kuzeyine gitmek cesaret ister.

Aynen hocam, Newcastle ve Essex de kotu aksan da bunlari takip ederler :)



A
7 yıl
Teğmen

Hocam merhabalar,



Paylaştığın bilgi ve tecrübeler çok kıymetli emin ol bunun için samimiyetle teşekkür ederim.. Iş hayatında yaşadığımız dil problemi dediginiz gibi malum aleyhimize kullanılıyor.Surecleriniz çok şanslı zorlu olmasına rağmen kararlı emin ve yılmadan üstesinden geldiginizi anlıyorum, sizi tebrik ederim.
Bende somut adımlar atabilmek için biraz daha süreye ihtiyaç duyuyorum.

İrlanda için konuyu sıkı takipteyim. LinkedIn üzerinden bağlantı kurdum sizin için mahsuru yoksa.



Iyi günler





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpsf -- 25 Eylül 2017; 3:37:47 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ozguragacik
O
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: alpsf

Hocam merhabalar,



Paylaştığın bilgi ve tecrübeler çok kıymetli emin ol bunun için samimiyetle teşekkür ederim.. Iş hayatında yaşadığımız dil problemi dediginiz gibi malum aleyhimize kullanılıyor.Surecleriniz çok şanslı zorlu olmasına rağmen kararlı emin ve yılmadan üstesinden geldiginizi anlıyorum, sizi tebrik ederim.
Bende somut adımlar atabilmek için biraz daha süreye ihtiyaç duyuyorum.

İrlanda için konuyu sıkı takipteyim. LinkedIn üzerinden bağlantı kurdum sizin için mahsuru yoksa.



Iyi günler

Cok tesekkurler guzel sozlerin icin, bir nebze bile yardimci olabildiysem ne mutlu bana. Linkedin'den ekledim tabi ki hic mahsuru yok, ne kadar cevremis olursa o kadar guclu oluruz. Ne zaman yardima ihtiyacin olursa buradayim. Saygilar.



O
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

guncel tutmak icin.
Saygilar



T
6 yıl
Binbaşı

İrlandalı hatunlarla evlilik düşünülmeli mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: the_japan

İrlandalı hatunlarla evlilik düşünülmeli mi?

Bence milliyeti ile degil de, kisiligi ile alakali insanlarin. Sizin beklentileriniz, sosyal alginiz, cevreniz vs. de onemli tabi.
Yoksa dunyanin en iyi insani karsiniza ciksa bile sizin beklentilerinize, adet ve goreneklerinize uymuyorsa o kisi sizin icin degildir demektir.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
6 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ozguragacik


quote:

Orijinalden alıntı: the_japan

İrlandalı hatunlarla evlilik düşünülmeli mi?

Bence milliyeti ile degil de, kisiligi ile alakali insanlarin. Sizin beklentileriniz, sosyal alginiz, cevreniz vs. de onemli tabi.
Yoksa dunyanin en iyi insani karsiniza ciksa bile sizin beklentilerinize, adet ve goreneklerinize uymuyorsa o kisi sizin icin degildir demektir.

Orasi oyle de hocam demek istedigim mesela kultur acisindan arada ucurum var mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: the_japan


quote:

Orijinalden alıntı: ozguragacik


quote:

Orijinalden alıntı: the_japan

İrlandalı hatunlarla evlilik düşünülmeli mi?

Bence milliyeti ile degil de, kisiligi ile alakali insanlarin. Sizin beklentileriniz, sosyal alginiz, cevreniz vs. de onemli tabi.
Yoksa dunyanin en iyi insani karsiniza ciksa bile sizin beklentilerinize, adet ve goreneklerinize uymuyorsa o kisi sizin icin degildir demektir.

Orasi oyle de hocam demek istedigim mesela kultur acisindan arada ucurum var mi?

O tamamen senin kultur anlayisinla alakali. Eger Turk geleneklerine goreneklerine cok bagli bir kisiysen evet arada buyuk ucurum ortaya cikabilir.
Avrupai bir yasam surmussen ve oyle bir kultur anlayisin varsa o zaman kultur sorunlari cok daha az olur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozguragacik -- 6 Mart 2018; 22:21:58 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

H
6 yıl
Yarbay

İngilizceniz ne durumda? Öğrenebildiniz mi?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: hayrikoc61

İngilizceniz ne durumda? Öğrenebildiniz mi?

Ben su an ileri seviyeye geldim. Isimde haftalik toplantilarimiz oluyor, gerektiginde katiliarak yorumlarimi yapiyorum. Bazen egitimler veriyorum. Ingilizce sunumlar yapiyorum bazen onlarca kisiye bazen yuzden fazla kisinin olusturdugu gruplara. Cok tembellik yaptim ve hala yapiyorum, yoksa su an anadilim gibi konusmam gerekirdi.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
-
6 yıl
Yüzbaşı

İrlanda'da üniversite okumaya gidişiniz ortalama (her şey dahil.) ne kadara mal oldu?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: -Master

İrlanda'da üniversite okumaya gidişiniz ortalama (her şey dahil.) ne kadara mal oldu?

Merhaba hocam,
Oncelikle yanlis anlasilma varsa duzelteyim, ben Irlanda'da universite okumaya gelmedim, dogrudan burada calismaya basladim.

Sorunuza gelirsek hersey dahil derken Irlanda okul, konaklama ve yasam masraflarinin hepsinden mi bahsediyorsunuz yoksa sadece universite fiyatlarini mi soruyorsunuz tam acik degil ama ben hepsine cevap vermeye calisayim.

Irlanda'da universitelerin ucretleri konusunda genel bir rakam veremem cunku okuldan okula, bolumden bolume ve universitenin kac yil olduguna gore degisir.

Irlanda'da yasam masraflari kisilerin kendisine kalmis birsey ama aylik en az 800-1000 Euro civarinda yasam masraflarina gider (konaklama dahil). Irlanda'da yasam masraflari sehirden sehire degisir. Bu verdigim fiyatlar Dublin icin gecerli ama Cork ve Galway daha ucuz sehirler ve muhtemelen 650-850 Euro arasi aylik masraf olur.


Saygilar



A
6 yıl
Çavuş

bende İrlanda'ya dil okuluna gitmeyi düşünüyorum okullar hakkında ve vize hakkında bilgisi olan var mı? Bir de hesapta para göstermek gerekiyor galiba ne kadar olmalı 2 ay için bilen var mı?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
V
6 yıl
Yüzbaşı

merhaba ozgur değrrli vaktini harcamiş birseyler karalamişsin çok teşekkur ederim.

Benim merak ettiğim soru şu ; türkiyedeki muhasebe sistemi ile irlandada olan sistem farkli degil mi? Seni davet etme sebepleri tam olarak neydi ve görevin ne oldu? Sifirdan muhasebe mi ögrendin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
5 yıl
Onbaşı

Merhaba, ben dil kursu ile İrlanda Cork şehrine geldim ve şu an burda bir dil okulunda çalışıyorum. Soruların güncelse cevaplayabilirim.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ahmet375