Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
39
Cevap
2799
Tıklama
0
Öne Çıkarma
iPhone XR satışları halen çok düşük, iPhone X geri gelebilir
E
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi



Yeni iPhone ailesinde daha uygun fiyatlı model olarak dikkat çeken ve asıl büyük satışları yapması beklenen iPhone XR hayal kırıklığı olmaya devam ediyor. Satışları artırmanın yolunu bulamayan Apple, iPhone X üretimini yeniden başlatabilir.


 


Hayal kırıklığı


 


iPhone XR ilk satışa sunulduğunda ilgi nispeten büyüktü. Analizler ve haliyle Apple da iPhone XR satışlarının iPhone 8 serisinden daha fazla olacağını öngördü. Bu doğrultuda telefonun üretiminde artışa gidildi.


 


Ne var ki bir süre sonra ilgi düşmeye başladı ve iPhone XR stokları arttı. Apple da maliyetleri düşürmek adına üretimi azaltma yoluna gitti. Bekarlar Günü etkinliğinde bir miktar hareketlilik yaşansa da iPhone XR bir türlü istenen ivmeyi yakalayamadı. Uzmanlar bunun en büyük sebebini yüksek fiyat etiketine bağlıyor.


 


Ayrıca Bkz.Alcatel 5V satışa çıktı: İşte özellikleri ve fiyatı

Gelen yeni bilgilere göre Japonya gibi büyük pazarlarda da iPhone XR beklenen satışları yapamıyor. Hali hazırda en büyük rakibi iPhone 8 durumunda. Apple’ın Japon operatörlerle görüşerek finansal destek sunacağı ve böylece telefonda indirim yapılacağı ifade ediliyor.


 


Son analizlerde iPhone XR modelinin yıl sonuna kadar 32 milyon civarında satış yapacağı ön görülüyor. Diğer modellerin de 42 milyon satış yaparak toplamda 74 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor. Normalde ilk haftalarda tahminler 95 milyon akıllı telefon satışı civarındaydı.


 


Diğer bir önemli gelişme ise iPhone X modelinin raftan indirilmesi oldu. iPhone XS serisinin önünü açabilmek adına üretimi durdurulan iPhone X, yeniden üretime başlayabilir. Apple’ın belirli pazarlarda OLED ekranlı bu ilk modeli daha düşük bir fiyat etiketi ile satışa sunma planları yaptığı ifade ediliyor.


 

 Haberi Portalda Gör

Apple'ın son dönem stratejileri gerçekten berbatlaştı. Ne olacağını düşünüyordu acaba? Telefonları seleflerinden artık çok farklı değil. Ve buna rağmen fiyatlar artır...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Return to Monke - 5 yıl +36
“Yüksek inovasyon için müşterilerimiz daha fazla ücret ödemeye istekli” demişti Bay Tim Cook. Hani nerede şimdi?
Yoruma Git
AskN0More - 5 yıl +19
Note 9 512 gb 5900 TL. Bakın arkadaşlar, 512 hdd, 8 gb ram, kalem saymakla bitmeyecek özellikler var. Üstelik 1 tb kadar hafıza kartı desteği de var.
Yoruma Git
Yorumun Devamı Guest-0173FC748 - 5 yıl +9
İ
5 yıl
Yarbay

Pazar telefon piyasasına doydu. Fiyatları uçuk sekilde pahalı. Dolar başını almış gitmiş çoğu ülkede. Nasıl başarılı olsun ki.




R
5 yıl
Yarbay

Apple'ın son dönem stratejileri gerçekten berbatlaştı. Ne olacağını düşünüyordu acaba? Telefonları seleflerinden artık çok farklı değil. Ve buna rağmen fiyatlar artırılıyor. Hak ettiler bu durumu. Sözde yüksek maaliyet bahanelerinden vazgeçip gerçekleri kabullenip fiyatları %20-30 bandında düşürmeleri lazım. Bunu sadece iPhone için düşünüdüğümü sanmayın ha. Keza bu işin Mac,iPad tarafı da var. MacBook Air gereği yokken çıkarıldı. Üstelik önceki satılan fiyatttan daha pahalıya. 8gb ve 128 gb ssd'ye sahip bir laptoba 1200 dolar civarı bir ücret talep ediyor. Delilik! Kimse bana gelip bunun izahını "Hocam bunu alıyorum 10 sene kullanıyorum." diyerek yapmasın. Max 1000 dolar ederinde olan alet. Keza diğer Pro'larda da fiyatlar ateş pahası. Satışların düştüğü haberleri geldikçe imajları da düşüyor. Bu gidişle çok radikal kararlar vermeleri gerekecek. PR PR PR bir yere kadar. Bir defa olsun insanlar gerçekten düşünebildiklerini kanıtladılar. ALMAYIN. ALMADIKÇA tepkimizi koyuyoruz. Sen almışsın durumdan şikayet ediyorsun? Kimin umrunda! Jobs iPhone 4'ünü satmış,senin telefon çekmiyor niye umursasın ki?




K
5 yıl
Yarbay

Hayret aynı haberi başka bir yerde okudum hikaye farklı. Hikaye orda şöyleydi ipon satışları düşük olduğundan Apple samsundan almayı garanti ettiği amoled panel sayısına ulaşamadı onu için ipon x üretimini tekrar başlayarak alınması gereken amoled ekran sayısına ulaşmak istiyor.




1
5 yıl
Yarbay

10 yıl önce 600 dolara(1000 lira) inanılmaz şeyler vaad eden Apple şuan 1000 küsür dolara güzel bazı şeylerr vaad ediyor.




A
5 yıl
Yüzbaşı

“Yüksek inovasyon için müşterilerimiz daha fazla ücret ödemeye istekli” demişti Bay Tim Cook. Hani nerede şimdi?



Bu mesaja 3 cevap geldi.
1
5 yıl
Yarbay

Adamlar için 200 liralık fark var iphone xs ile xr arasında. 200 lira için xr almak yerine xs alıyorlardır.




B
5 yıl
Binbaşı

bu devirde o paraya o çözünürlükte cihaz almak için tam koyun olmak lazım.




E
5 yıl
Yarbay

Önemli değil ki. Nasıl olsa ne iPhone 8 ne XR mainstream cihazlar değiller, olmadılar. Ha ilk çıktığı zaman alınmışlar ha 1 sene sonra 100 dolar ucuzlayınca. Maksat XS satmak. Ki XS alabilen için XR'ın falan bir önemi yok.

Yani kısa vadede yüksek satış rakamı hedeflenen XS, uzun vadede satılmaya devam edecek olan XR.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 23 Kasım 2018; 3:14:18 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

M
5 yıl
Yüzbaşı

Bu XR'ın üretilme amacını zaten anlamış değilim. 5C gibi fiyasko.



G
5 yıl
Yarbay

Note 9 512 gb 5900 TL. Bakın arkadaşlar, 512 hdd, 8 gb ram, kalem saymakla bitmeyecek özellikler var. Üstelik 1 tb kadar hafıza kartı desteği de var.https://www.amazon.com.tr/Samsung-Galaxy-Okyanus-T%C3%BCrkiye-Garantili/dp/B07HPVZ5SC/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1542956078&sr=8-1&keywords=note+9+512+gb

Gelelim iphone x 256 gb'a. xs bunun rakibi ama o 10.000 liradan satılıyor, haksızlık olmasın diye xin fiyatını vereyim:

https://www.amazon.com.tr/Apple-iPhone-G%C3%BCm%C3%BC%C5%9F-T%C3%BCrkiye-Garantili/dp/B078LZSRYZ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1542956102&sr=8-1&keywords=iphone+x

8.500 tl.

Note hem yaklaşık 2500 lira ucuz, hem kapasitesi yüksek hem de hafıza kartı cart curt destekliyor. Ha appleın marketi iyi derseniz anlarım, onun da çözümü, aradaki 2500 liralık farka biraz daha eklenir gidilir ipad pro alınır.
https://www.hepsiburada.com/apple-ipad-pro-32gb-9-7-wifi-altin-retina-ekranli-tablet-mlmq2tu-a-p-BD602169-ALTIN

Hesap ortada. Android dünyasındaki rekabet apple'ı bile etkilemeye başladı.



D
5 yıl
Yarbay

Bu XR uygun fiyatlı değil miydi?




G
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: AskN0More

“Yüksek inovasyon için müşterilerimiz daha fazla ücret ödemeye istekli” demişti Bay Tim Cook. Hani nerede şimdi?
Ödüyorlar zaten iphone xr ucuz versiyon diye çıkarılıp çok fazla eksiği olmasına rağmen yüksek fiyat biçildiği için satmıyor. Baksana haberde kaç milyon telefon satışından söz ediliyor deli rakamlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
5 yıl
Teğmen

Satışlar düşük diyorlar hala !!!Millet soğan alamıyor soğan !!! Bir iPhone XR kaç ton soğan eder acaba🤔🤔



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

B
5 yıl
Teğmen

Beter olsunlar!



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

A
5 yıl
Yüzbaşı

Ben anlamıyorum... Hangi marka oldugundan ziyade insanlar nasıl oluyorda acımadan 9 bin 10 bin liralar verip telefon alabiliyor? Parası olan alır demesin kimse lütfen. Burada sorguladıgım sey o para verilirmi verilmezmi degil. Örnegin iphone 6s ve ya 7 nin yapamadıgı ama iphone xs ‘in yaptıgı ne var? Kısacası aradaki fiyat farkını vermeye deger olan nedir? Merak ettigim bu. Kamera performansı diyenler varda, o paraya hem telefon hem dslr makine alınır yahu :)



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TearsForFears
S
5 yıl
Yarbay

Bence fiyatını 50-100 dolar düşürseler çok güzel olur. Benim almak istediğim bir cihaz açıkçası, renkleri çok hoş duruyor.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

G
5 yıl
Binbaşı

Apple ın son dönemde yaptığı tek bir devrim var o da Apple Watch 4.jenerasyon, onun dışında marka algısı var, bundan ibaret...



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

G
5 yıl
Yarbay

1000 euro verenler zenginler zaten. Hangi ülke olursa olsun 400 euroya aynı şeyi yapan telefonlar varken 1000 euro veren ya zengindir ya da manyaktır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @AskN0More
A
5 yıl
Yüzbaşı

Ne diyeyim kardeşim, allah daha cok versin de alsınlar. Birileri sistemi ayakta tutması lazım değil mi?:)
Bizde alıyoruz almıyoruz desem yalan olur. Ama en azından makul sureler kullanıp ıyıce hakkını veriyoruz ve makul ücretlerle alıyoruz. Örnegın suanda iphone 7 ve üstü her cihaz iş görür. İlla x lere gidip 10 bintl bayılmaya gerek yok bence.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @TearsForFears