Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
2065
Tıklama
0
Öne Çıkarma
iPhone satışları düştü, iPad ve Servisler coştu
E
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi



Pandemi süreci global ekonomiyi derinden etkilerken bazı sektörler beklenmedik şekilde yükselmeye devam ediyor. Özellikle tablet, dizüstü bilgisayar, web kamerası, mikrofon, görüntülü görüşme ve ofis yazılımları bu sürecin kazananı oldu.



Apple yine gelirini arttırdı



Yılın üçüncü çeyreği itibariyle Apple’ın elde ettiği gelir 64.7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yıl bazında yüzde 1 civarında bir büyüme yaşandı. Faaliyet harcamaları 9.9 milyar dolar olarak gerçekleşirken dağıtılan temettü ise 22 milyar dolara ulaştı.



Ayrıca Bkz.iPhone 12 Pro karşınızda



iPhone 12 üretiminin pandemi nedeniyle gecikmesi üçüncü çeyrek tablolarına girmesini engelledi. Ayrıca iPhone 12 beklentisi diğer modellerin satışını da yavaşlattı. Bu dönemde iPhone satışları 26.4 milyar dolar gelir elde etti ve 20 civarında bir düşüş yaşadı. Harici kaynaklar 41.6 milyon adet iPhone satıldığını belirtiyor.



Uzaktan etkileşim döneminin de etkisiyle Mac satışlarında yüzde 30 civarında bir artış yaşandı ve 9 milyar dolara ulaşıldı. Servisler ise 14.6 milyar dolar ile tarihi zirveye çıktı. iPad satışları da yüzde 50 gibi muazzam bir artışla 6.8 milyar dolar oldu. Giyilebilir cihazlar ve aksesuarları kapsayan Diğer kategorisi ise 7.9 milyar dolar ile yükselişini sürdürdü.



Tablolarda dikkat çeken bir nokta ise Çin’deki toplam satışların yüzde 30 civarında bir düşüş ile 7.9 milyar dolara gerilemesi oldu. Pandemiden ilk toparlanan ülke olmasına rağmen ambargoya tepki olarak tüketicilerin yerli ürünlere daha fazla yönelmesi aslında Çin’de yabancı markaların daha da zorlanacağının bir göstergesi.



Kaynak:https://appleinsider.com/articles/20/10/29/apples-647b-q4-beats-street-estimate-but-china-sales-flag

 Haberi Portalda Gör

Artik apple akbaba gibi oldu avi kendi yakalamiyor leşleri yiyor..
Yoruma Git
Cem300 - 3 yıl +13
"futbol 22 kisinin oynadigi, sonunda hep almanlarin kazandigi bir oyundur." soylemi gibi bir ortam olustu. "elektronik surekli inislerin cikislarin oldugu, sonunda hep apple'in kar ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı darkaura - 3 yıl +4
C
3 yıl
Yarbay

Artik apple akbaba gibi oldu avi kendi yakalamiyor leşleri yiyor..



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

D
3 yıl
Yarbay

"futbol 22 kisinin oynadigi, sonunda hep almanlarin kazandigi bir oyundur." soylemi gibi bir ortam olustu. "elektronik surekli inislerin cikislarin oldugu, sonunda hep apple'in kar ettigi bir piyasadir."




D
3 yıl
Yarbay

Örneğin Android teli 10 tane satarsın 30 bin TL kazanırsın, ama Apple 3 telefon satar 40 bin kazanır. Satışları düşük gibi görünür ama geliri artar. Kapo?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.