Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
28
Cevap
5984
Tıklama
0
Öne Çıkarma
iPhone'dan sonra telefonu yeniden yaratmak [Geçmişten geleceğe]
M
16 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Steve jobs iphone'u açıkladığında cep telefonunu yeniden yarattık diyerek sözel başladı.Gerçekten de öyleydi telefon yeniden yaratılmıştı.Eşsiz bir tasarım, birbirinden harika özellikler ve zevkli kullanımıyla iphone tüketicilere tanıtılmıştı.


< Resime gitmek için tıklayın >

Her yeni çıkan telefondan sonra artık budur, daha ne yapılabilir ki dedik sürekli.İlk 3310'umu aldığım günü hatırlıyorum da işte son teknoloji demiştim.O zamanın şartlarında olabilecek en iyi özelliklere sahip en şık en kullanışlı tasarımdı.

Daha sonraları dijital kamera girdi ceplerimize, telefonlarımızın ekranları renklendi.Vay be dedik, artık renkli ekran telefonlar var ve fotoğraf çekebiliyoruz.Her ne kadar tuzlu da olsa operatörler üzerinden internete girebiliyorduk.Cebimizdeki telefonlar artık birer oyuncak olmuştu ve birbirinden güzel programlar ve oyunlar sayesinde şenlenmişti.

< Resime gitmek için tıklayın >

Nokia 3230 sahibi olduktan sonra bir telefondan daha fazla beklentim kalmamıştı.Fotoğraf çekebiliyordum, yüklediğim birbirinden güzel oyunları oynayabiliyordum, guitar tuner programı sayesinde gitarımı akort edebiliyordum.Cep telefonuma klip yükleyip izleyebiliyordum.Bir telefondan daha başka ne isteyebilirdim ki.Bu uzun süre kullanacağım ve değişmeyeceğim telefon olacaktı.Çok çok yeni ne çıkabilirki fake megapixel li telefonlar, sözde flaşlar ve daha kaliteli fotoğraf çekimi.Ama ne gerek vardı ki zaten bir DSLR-like fotoğraf makinem vardı, bir telefonun çekeceği fotoğraftan ne derece memnun kalabilirdim ki.Artık telefon almak benim için bir gereksizlikti.

ve daha sonra iphone...

< Resime gitmek için tıklayın >

Steve Jobs iphone'u açıkladığında cep telefonunu yeniden yarattık diyerek söze başladı.Gerçekten de öyleydi telefon yeniden yaratılmıştı.Eşsiz bir tasarım, birbirinden harika özellikler, multi-tocuh dokunmatik ekranı ve zevkli kullanımıyla iphone tüketicilere tanıtılmıştı.

İlk görüşte aşktı sanki, bu kadar şey bir telefon için olamazdı.Kesinlikle bu bir telefon değildi.Bu kadarını yapmış olamazlardı.Fakat teknoloji her zamanki gibi ilerliyor ve bizleri şaşırtmaya devam ediyordu.iPhone'u elime alınca hissettiğim duyguları ifade etmeye kelimeler kifayetsiz kalırdı.Yüz yılın icadıydı ve ellerimin arasındaydı.Dokunmak muhteşemdi, gelinebilinecek en son noktaydı fakat yine her zaman ki yanılgıya düşmüştüm.İşte iphone dan sonra kullanıcılarını iphone'dan soğutabilecek bir model.

Nokia Morph Concept

< Resime gitmek için tıklayın >

Nano teknoloji sayesinde gelinebilecek son nokta.Katlanıp kıvrılabilen, dokunmatik, şeffaf ve her şeyiyle sizin olacak bir telefon.Özellikleri, kullanımı, tasarımı ile gelecek yüzyılın teknolojisi.

Morph Concept şu an Nokia'nın Cambridge Üniversitesi Nano Technology bölümüyle yaptığı ortak çalışmanın gelecek vaad eden bir ürünü.Şu an araştırma ve geliştirme aşamasında olan ürünün akıl almaz özellikleri var.

< Resime gitmek için tıklayın >

Dilediğiniz gibi kıvırıp katlayın.İster kıvırıp bileğinize takın, isterseniz bunu bir saat ya da aksesuar olarak kullanın.

Telefonun üzerine herhangi bir şey döküldüğünde kendi kendine temizliyor, enerjisini ise güneş ışığından sağlayabiliyor.Tamamen transparan bir kağıt gibi rahatça telefonun arkasını görebilirsiniz.

< Resime gitmek için tıklayın >

Ya da tuş takımını bir dokunuşla kabartıp 3 boyutlu bir cihaz elde edebilirsiniz.Bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi görünen bu cihaz şu an için sadece nano teknolojinin gelebileceği nokta olarak tasarlanıyor.Henüz ortada yapılmış herahangi birşey yok, ama vaad edilen bu özellikler bile iphone için bile bir zaman sonra takoz muamelesi yapabileceğimiz anlamına geliyor.

Şimdiden iphone'a farklı bir gözle bakmaya başladım, bakalım ömrümüz daha neler görmemize imkan verecek.Bu kadar yazdım da aklıma 1980 lerde (tarihi yanlış hatırlıyor olabilirim) Amerika patent enstitüsü başkanının yaptığı "bundan sonra icat edilebilecek herhangi bir şey kalmamıştır, yapılabilinecek her şey yapılmıştır" açıklaması geldi.Geçmişe bakıyorum da insan ne kadar yanılgıya düşüyor.Nano teknolojinin getireceği yenilikleri ve önümüzdeki teknolojik devrimlerle dolu yılları iple çekiyorum.


Not:Youtube kapalı fakat madem ki hepimizin iphone'u var youtube'dan nokia morph concept yazıp aratırsanız (long) olan videoyu kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.Anlattığım özelliklerin hepsi orda gösteriliyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonwalker_arc -- 23 Mart 2008; 0:47:42 >

T
16 yıl
Teğmen

S
16 yıl
Teğmen

çok güzel yazmışsın emeğine sağlık



K
16 yıl
Teğmen

teknolojiye yetiştik derken buda ne böyle allah yardımcımız olsun


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
16 yıl
Yarbay

güzel anlattmışsın ellerine sağlık..

dünyanın en ilgi çeken en popüler ,yüzyılın icadı iphone' u ellerime aldığım ilk anı unutamam :) "olay budur be abi" Ve iphone u hiç elime almadan, yakından bile görmeden sadece internetteki videoları ve fotoğrafları görerek karar verdim ve aldım :)


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
16 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orjinalden alıntı: mygokhan

güzel anlattmışsın ellerine sağlık..

dünyanın en ilgi çeken en popüler ,yüzyılın icadı iphone' u ellerime aldığım ilk anı unutamam :) "olay budur be abi" Ve iphone u hiç elime almadan, yakından bile görmeden sadece internetteki videoları ve fotoğrafları görerek karar verdim ve aldım :)



Bende aynı şekilde almaya karar verdim, sonradan mediamarkt'da touch'ı deneme fırsatım oldu zaten o andan sonra bittim



İ
16 yıl
Yüzbaşı

nokia her ne kadar çok kullanılan tercih edilen telefonları üretse de, geriye dönüp baktığım zaman ilk çıktığında milyonları peşine sürüklemiş, satışına başlamadan önce insanları sıraya sokmuş, adına siteler kurulmuş, forumlarda kafa patlatılmış, devrim olarak nitelendirilebilecek bir telefon yapmış mıdır? bence hayır.

bilenler bilir bundan önce bir de nokia aeon konsepti vardı ama konsept olarak kaldı hayata geçirilemedi. çıta bir anda yükseltilmek istenmedi veya bambaşka bir neden vardı bilemeyiz ama teknoloji dünyasında devrim dendiği zaman benim aklıma apple geliyor. macintosh ile ''bilgisayarı'' değiştirmiş, ipod ile dünya müzik endüstrisini yeniden yapılandırmış apple'nin bir önder, diğerlerinin ise takipçi olarak tanımlanması kaçınılmaz.

iphone çıkmadan uzun süre önce hakkında bir sürü şey yazıldı çizildi, tahminler yapıldı, onlarca sahte tasarım yapıldı ''işte iphone bu'' dendi. evet bir kısmı apple tarafından bilinçli bir şekilde yapılıyordu belki ama bu başarı yadsınamazdı...

ve iphone elimizde.. bunun bir ayrıcalık olduğu daha cihaz elimize geçmeden bilinçaltımıza kazındı. iphone kullanmak farklıydı. bluetooth, video kayıt vs. gibi 50 liralık çin malı cihazlarda bile bulunan özellikler iphone'da yoktu belki ama diğerlerinde olmayan bir şey vardı onda, o da ''apple logosu''.

biraz abartıyorum, belki ''apple fanboy'' olarak doğrudan tanımlatıyorum kendimi ama apple benim için sadece geliştirdiği teknoloji ile değil, farklılığıyla, marjinalliğiyle, minimalliğiyle her zaman çok değerli olmuştur. ben ve benim gibi apple takipçilerinin korktuğu şey ise mahalledeki elektronikçilerde yavaş yavaş görmeye başladığımız ''aypot geldi'' , ''ayfon kırılır 50 ytl'' gibi ilanlar ve kullandıkları ürünün daha markasını dahi bilmeden ''ayfon aldım hacı bulututu yok uyus oldum kamerası da dandiqmish'' tarzı ses dalgalarını uzaya yayan insanlardır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipodlover -- 23 Mart 2008; 23:43:33 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
16 yıl
Yarbay

teknolojiye ayak uydurmak için trilyoner olmak lazım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
16 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: darendeli

teknolojiye ayak uydurmak için trilyoner olmak lazım



katılıyorum..kendimi nasıl durduracağım bilmiyorum.İnşallah iphone yeni modeli hemen çıkmaz :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
16 yıl
Yüzbaşı

arkadaşlar unutmayın ki iphone çıktığında steve jobs 4-5 sene sonrasının teknolojisini şimdi ortaya çıkarttık gibilerinden bişey söylemişti.bence çok da haklıydı elinizdeki aleti piyasadaki tüm telefonlarla karşılaştırın..

(dokunmatik ekranlı pda leri düşünün iphone nun yanında çok dandik kalmıyormu mesela iphone la internette sörf yapmak bilgisayardakinden bile eğlenceli oluyor bazen,multitouch ı kıyaslamıyorum bile)

(nokianın iphone rakip diye çıkarttığı n96 yı düşünürsek mesela; gps olması dışında tek bir artı özelliği yok telefonun üzerinde kapak kapalıyken tam 12 tane tuş var nerde iphone daki şıklık nerde n96)

sonuç olarak elimizdeki alet gerçektende 4-5 sene sonrasına ait bir teknolojiye sahip..

(microsoft multitouch ı işletim sistemine sokmak için çalışıyor şu anda windows 7 de multitouch olucakmış çıkış tarihi 2010 gibi bişey, tabiki bu teknoloji daha öncede biliniyordu ama günlük hayata girişi iphone la oldu)

ben bu konsept telefonun yakın zamanda kullanılabileceğini hiç sanmıyorum; şöyleki iphone kırmadan legal yollarla alınca fiyatı 400 dolar + aylık at&t ödemeleriyle 1440 dolar (en ucuzu 60 dolardan 2 sene sözleşme) 1850 dolar gibi bir miktar.(almanyada ödeme plansız 1000 euro gibi birşey) yani böyle bir teknoloji tasarlanıcak,üretilicek,maliyetleriyle fiyatıyla makul olucak bizde alıp kullanıcaz

arkadaşlar uzun bir süre iphone kraldır tadını çıkarın bence..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amonramses -- 24 Mart 2008; 11:06:23 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
16 yıl
Yüzbaşı

Bu tür konsept tasarımların gerçeğe dönüşüp satılması bence çok zor. Katlanabilir endüstriyel uygulamalar sadece telefonda su yüzüne çıkmadı. Gazeteden ekrana kadar pek çok konsept tasarım oluşturuldu bu gün dek ama katlanabilir klavye haricinde ben bir ürün göremedim. Nokia nano ile çığır açacak gibi görünüp apple'a gözdağı vermek istese de apple -eğer olur da nokia'nın bu hayali gerçeklişirse- çok büyük bir cevap verecektir. Nokia, bu güne kadar yüzlerce telefon modeli üretti ve ilerlemeleri gıdım gıdım oldu. Apple ise tek bir cihazla hiç bilmediği bir sektöre girdi ve tam anlamıyla sürklase etti. Lütfen bu ayrıntıyı unutmayalım. insanlar bu gün N95'im ya da N98'im var demeye dahi utanıyorlar iphone sahibi bir insanla karşılaştıklarında. Apple böyle bir marka çünkü. Kalite ve prestij sunuyor. Bu prestiji onbinlerce dolara satılan saçma sapan Vertu telefonlar bile sağlamayamaz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jinxy -- 24 Mart 2008; 13:22:22 >

.
16 yıl
Yarbay

Güzel bir çalışma olmuş.

Nokia Morph konsepti ile ilgili detaylı bilgi edinmek isterseniz:http://forum.donanimhaber.com/m_21452876/mpage_1/key_Nokia%2CMorph//tm.htm#21452876





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Knight.. -- 25 Mart 2008; 12:43:45 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
16 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Nano Teknoloji geleceğin teknolojisi, nokia bu konuda birşeyler düşünmeye başlamış kaç sene sonra bu ürünler hayatımıza girer o tartışılır.Ayrıca apple'ın elinin armut toplamayacağı da malım.

Bu yazıyı hazırlamamdaki ana sebep her zaman aldığımız alet için işte budur diyerek alıyoruz ve daha iyisinin olamayacağını düşünüyoruz ve her defasında da yanılıyoruz.Bu nano teknolojiyi kullanan telefonlar çıkınca işte budur diyecekmiyiz ? şöyle bir düşünüyorum da ben artık böyle bir tabir kullanmayacağım.Çünkü her zaman hayal edemeyeceğimiz yeni birşeyler çıkacak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
16 yıl
Yüzbaşı

Elerindeki teknolojiyi stratejik olarak halka sunma zamanlamasından dolayı 4-5 sene sonrasının teknolojisi dedikleri şey esasında çoktan ellerinde olan imkanlar oluyor.

Nokia ve Sony Ericsson ile de çok uzun zamandır yakından ilgileniyor ve takip ediyorum. Nokia'nın bir çoğunuzun farketmediğini düşündüğüm komik taklaları vardır. 3650 (yuvarlak tuş takımlı) telefonu 640X480 fotoğraf çekerdi. Sonra çıkattıkları 6600 320X240 fotoğraf çekip, içindeki yazılımla fotoğrafı 640X480'e büyütürdü. Ama 6600'ın ekran kalitesi 3650'den daha iyi olduğu için kullanıcı 6600'ın daha iyi fotoğraf çektiğini düşünürdü. 7610 çıktığında üzerinde 1 megapixel kamera vardı ardından çıkan 6630'un 1.3MPX kamerası yine 7610'dan daha kötü fotoğraf çekiyordu. Bunları bizzat aynı karenin fotoğrafını çekerek kendim test etmiş, sonra gerek yerli gerek yabancı kaynaklardan teyid etmiştim.

Carll Zeiss lensi ile sürdükleri N90 inanılmayacak derecede kaba ve bir o kadar da kendisinden beklenilenin altında fotoğraf çekiyordu. Nokia bir tek Video konusunda oldukça başarılıydı ki, gerçekten o başarı yadsınamazdı.

Fotoğraf konusunda son zamanlarda ne yaparsa yapsın Sony Ericsson'un gerisindeydi ama pazar payından dolayı sanıyorum hiç umrunda değildi Nokia'nın.

N95 beni en çok heyecanlandıran telefondu. Gördüğümde işçiliği ve telefonun malzemesinin kalitesizliği inanılacak gibi değildi. 1 gün boyunca test etme imkanı bulduğum N95 sanıyorum nokia ile ilgili yaşadığım en ciddi hayal kırıklığı idi. Yavaşlığı, kötü arayüzü, ısınması, wifi bağlantı gücünün inanılmayacak derecede düşük olması, gps'inin kapalı alanlarda çalışmaması. mp3 kalitesinin anlaşılamaz derecede kötü olması (ki bunların hepsi test ettiğim şeyler) inanılır gibi değildi.

Fakat Nokia elbetteki isterse bütün bunları en iyi seviyeye çekecek teknolojiye sahipti. Diğer cep telefon satıcıları da öyle.

Nokia'nın konsept telefonu her ne kadar inandırıcı olmasa da, gerçek olduğunu varsaysak dahi çekici değil.

Apple'ın yeni iPhone ile çok büyük çığırlar açacağını da düşünmüyorum. Stratejiik olarak biz iPhone kullanıcılarının elindeki telefonun birden bire eskimesine neden olacak, yeni iPhone'a sahip olmayı istetecek ama yine de ellerindeki imkanların maksimumunu sunmayan bir telefon olacak diye düşünüyorum.

Nokia 7110'u çıkarttığı zaman kuyruklar olmuştu. Sustalı telefonu almak için herkes sıradaydı. 1000 telefon rehberi hafızası korkunç bir rakkamdı. Ama Nokia hemen ardından çıkadığı telefonlarda bu hafızayı nedense 250, 500 gibi rakamlara düşürdü.

iPhone, esasında herkesin yapabileceği bir teknolojiyi, hop diye piyasaya çıkararak bütün telefon üreticilerini bence kelimenin tam manası ile maymuna çevirdi çünkü bundan sonra çıkacak dokunmatik her telefon ister istemez iPhone ile karşılaştırılacak.

Apple, Sony'nin PDA'lerin Blackberry'lerin Asus'un zaten dokunmatik olan stylus ile kullanılan telefonlarının hepsini öyle güzel unutturdu ki bunu gerçekten ayakta alkışlamak gerekir.

iPhone ambalajından, sunumuna, tasarımındaki sadelikten, yapabildiklerine, insanları iPhone bağımlısı yapmayı başardı. Steve Jobs, Cower Flow özelliğini gösterdiği anda o mikrobu kaptık diye düşünüyorum.

Aynı telefonu, tıpkısının aynısını yerli bir telefon üreticisi yapsaydı, faraza Aselsan, insanların haberi dahi olmayabilirdi. iSelsan ;)

Bir sonraki çığır açacak telefon için yine bir bu kadar bekleyeceğiz diye düşünüyorum. Konsept telefonlar, konsept arabalar gibi, görünce etkileniyoruz ama asla yollarda karşılaşamıyoruz kendileri ile.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
16 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: barbee

Elerindeki teknolojiyi stratejik olarak halka sunma zamanlamasından dolayı 4-5 sene sonrasının teknolojisi dedikleri şey esasında çoktan ellerinde olan imkanlar oluyor.

Nokia ve Sony Ericsson ile de çok uzun zamandır yakından ilgileniyor ve takip ediyorum. Nokia'nın bir çoğunuzun farketmediğini düşündüğüm komik taklaları vardır. 3650 (yuvarlak tuş takımlı) telefonu 640X480 fotoğraf çekerdi. Sonra çıkattıkları 6600 320X240 fotoğraf çekip, içindeki yazılımla fotoğrafı 640X480'e büyütürdü. Ama 6600'ın ekran kalitesi 3650'den daha iyi olduğu için kullanıcı 6600'ın daha iyi fotoğraf çektiğini düşünürdü. 7610 çıktığında üzerinde 1 megapixel kamera vardı ardından çıkan 6630'un 1.3MPX kamerası yine 7610'dan daha kötü fotoğraf çekiyordu. Bunları bizzat aynı karenin fotoğrafını çekerek kendim test etmiş, sonra gerek yerli gerek yabancı kaynaklardan teyid etmiştim.

Carll Zeiss lensi ile sürdükleri N90 inanılmayacak derecede kaba ve bir o kadar da kendisinden beklenilenin altında fotoğraf çekiyordu. Nokia bir tek Video konusunda oldukça başarılıydı ki, gerçekten o başarı yadsınamazdı.

Fotoğraf konusunda son zamanlarda ne yaparsa yapsın Sony Ericsson'un gerisindeydi ama pazar payından dolayı sanıyorum hiç umrunda değildi Nokia'nın.

N95 beni en çok heyecanlandıran telefondu. Gördüğümde işçiliği ve telefonun malzemesinin kalitesizliği inanılacak gibi değildi. 1 gün boyunca test etme imkanı bulduğum N95 sanıyorum nokia ile ilgili yaşadığım en ciddi hayal kırıklığı idi. Yavaşlığı, kötü arayüzü, ısınması, wifi bağlantı gücünün inanılmayacak derecede düşük olması, gps'inin kapalı alanlarda çalışmaması. mp3 kalitesinin anlaşılamaz derecede kötü olması (ki bunların hepsi test ettiğim şeyler) inanılır gibi değildi.

Fakat Nokia elbetteki isterse bütün bunları en iyi seviyeye çekecek teknolojiye sahipti. Diğer cep telefon satıcıları da öyle.

Nokia'nın konsept telefonu her ne kadar inandırıcı olmasa da, gerçek olduğunu varsaysak dahi çekici değil.

Apple'ın yeni iPhone ile çok büyük çığırlar açacağını da düşünmüyorum. Stratejiik olarak biz iPhone kullanıcılarının elindeki telefonun birden bire eskimesine neden olacak, yeni iPhone'a sahip olmayı istetecek ama yine de ellerindeki imkanların maksimumunu sunmayan bir telefon olacak diye düşünüyorum.

Nokia 7110'u çıkarttığı zaman kuyruklar olmuştu. Sustalı telefonu almak için herkes sıradaydı. 1000 telefon rehberi hafızası korkunç bir rakkamdı. Ama Nokia hemen ardından çıkadığı telefonlarda bu hafızayı nedense 250, 500 gibi rakamlara düşürdü.

iPhone, esasında herkesin yapabileceği bir teknolojiyi, hop diye piyasaya çıkararak bütün telefon üreticilerini bence kelimenin tam manası ile maymuna çevirdi çünkü bundan sonra çıkacak dokunmatik her telefon ister istemez iPhone ile karşılaştırılacak.

Apple, Sony'nin PDA'lerin Blackberry'lerin Asus'un zaten dokunmatik olan stylus ile kullanılan telefonlarının hepsini öyle güzel unutturdu ki bunu gerçekten ayakta alkışlamak gerekir.

iPhone ambalajından, sunumuna, tasarımındaki sadelikten, yapabildiklerine, insanları iPhone bağımlısı yapmayı başardı. Steve Jobs, Cower Flow özelliğini gösterdiği anda o mikrobu kaptık diye düşünüyorum.

Aynı telefonu, tıpkısının aynısını yerli bir telefon üreticisi yapsaydı, faraza Aselsan, insanların haberi dahi olmayabilirdi. iSelsan ;)

Bir sonraki çığır açacak telefon için yine bir bu kadar bekleyeceğiz diye düşünüyorum. Konsept telefonlar, konsept arabalar gibi, görünce etkileniyoruz ama asla yollarda karşılaşamıyoruz kendileri ile.






çok güzel bir yorum..Akıcı bir yazı..Tebrikler...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
16 yıl
Teğmen

barbee kardesim super bi yazi olmus,hay agzina saglik ancak bu kadar guzel anlatilabilirdi,tesekkurler


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
16 yıl
Yüzbaşı

quote:

iPhone, esasında herkesin yapabileceği bir teknolojiyi, hop diye piyasaya çıkararak bütün telefon üreticilerini bence kelimenin tam manası ile maymuna çevirdi çünkü bundan sonra çıkacak dokunmatik her telefon ister istemez iPhone ile karşılaştırılacak.


Güzel yazı olmuş barbee fakat burada sana katılmıyorum.Esasen multitouch olayını ilk olarak geliştiren microsofttur.ama herkesin yapabileceği bir teknoloji olduğunu hiç zannetmiyorum.kaldıki apple mühendislerinin iphone u bu noktaya ulaştırana kadar neler çektiğini steve jobs un kendi kaleme aldığı yazısında okuduğumu çok iyi hatırlıyorum.(çalışma ortamında olaylar çıktığından bahsediyorki hiç kendi tarzı değil,işletim sistemini bu alete sokmaktan ,gsm modülünde çıkan sorunlara kadar inanılmaz bir hikaye bulursam tekrar linkini atıcam size) kabul etmek gerekirki apple pek çok konuda diğer firmalardan çok ileride belkide diğerleri bu vizyona sahip olmadıkları için aslada apple ı yakalayamayacaklar.teknolojiyi bilmek,geliştirmek ayrı fakat verimli kullanım konusu apayrı.geleceğin teknolojisi dediğimiz teknolojiler birçok firmada mevcut ama hangisi iphone da olduğu gibi başarılı şekilde hayat geçirebilicek bunları ? en son örnek macbook air i ele alalım madem.. "en kalın yeri piyasadaki en ince notebookdan daha ince" bu lafın ingilizcesini okuduğumda 1dk sonra anlamıştım şimdi sony istese kağıt gibi laptop yapamazmı? bence yapar.. yatırır bütün arge bütçelerini bir konuya halleder.. ama yinede bir adım geride kalır.. bazı firmalar ise bu yarışa hiç girmez.bu işe kaynak ayırmazlar gibi geliyor.nokia ile apple ı karşılaştırmak da çok mantıklı değil nokia da sadece 1 model telefona odaklansa belki bu başlıktaki telefon 2 sene sonra raflarda olur.ama adamların piyasada kaç modeli olduğunu çalışanı bile tam bilmiyodur bu arada iphone um olduğundan değil ama nokia nın bütün telefonları bana kütük gibi geliyo n95 mi? hiç almıyım.. n96 mı? yanından geçmez iphone un isterse içinde roketatar olsun elbette bende önceden nokia kullanıyordum işletim sistemi açısından seviyordum birtek ama o da geride kaldı artık sdk mız var..


Bu mesaja 3 cevap geldi.
A
16 yıl
Yüzbaşı

bu arada biraz gezinirken iphone la ilgili ilk sunuma tekrar baktım ve şu dikkatimi çekti:

"We filed for over 200 patents for all the inventions in iPhone and we intend to protect them."

iphone geliştirilirken 200den fazla icat için alınan patent adamların mühendisliği aşmış..

keynote un tamamı : xx.engadget.com/2007/01/09/live-from-macworld-2007-steve-jobs-keynote/



< Resime gitmek için tıklayın >



S
16 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: amonramses
Güzel yazı olmuş barbee fakat burada sana katılmıyorum.Esasen multitouch olayını ilk olarak geliştiren microsofttur.



Emin misin?Steve Jobs sunumunda multi touch için Apple patentli dedi ama?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
16 yıl
Yüzbaşı

apple'ın her ürünü verilen parayı sonuna kadar hak ediyor bence. gerçekten diğer ürünlerden çok farklı ve marjinal ürünleri var. apple kendisi ile rekabet ediyor sanki.