Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
49
Cevap
2046
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Cevap: Internette her şey varken neden esnaflardan alışveriş yapılıyor? (3. sayfa)
M
2 yıl
Er

Hocam kirayı 5000-10 000 yapalım. 2 bine dükkan kaldı mı bee



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @disclosure
C
2 yıl
Yarbay

bazı şeylerde saçma sapan kargo ücretleri var mecbur dükkandan alıyorsun. fiyatı uygun olan herşeyi internetten alıyorum. n11 gibi çakal esnafın toplandığı yerlerden 20-30 liralık şeyler hariç bişey de almıyorum .



P
2 yıl
Yarbay

Çok akıllısınız ya

Siz her şeyi zaten internetten onlardan alıyorsunuz

2 katı fiyata indirimli

İnternet firmaları sadece aracı



N
2 yıl
Teğmen

Esnaftan aldığında bir sorun çıktı çat geliyon veriyon. İnternette bunu kurcalamışsın agam diyip konu kilit.

kargo bekliyon.Geliyo...sağlam mı kırık çıkık var mı? derdi...

İnternette kira,elektirik,su,internet vs. gibi giderler yok. Dükkan kirası yok. Çalışan maaşı siğortası vs. yok.Çoğu vergi kalemi yok.Verilen bir emek yok.

Sipariş ediyosun adam evine depoladığı ya da ev-iş yeri deposundan kargocu çağırıp evine-deposuna gönderiyor. Sıçtığı yerden para kazanıyor.Bu giderlerin hiç biri olmadan. Buna rağmen esnafın sattığı fiyata yakın satılıyor hatta genelde üstüne çıkıyor.


NEYİN NASIL OLDUĞUNU BİLMEYEN TİPLER KALKIP KONUŞUYOR HALA.



M
2 yıl
Binbaşı

Parası olanlar genelde 30 yaş üstü ve bunların çoğu internet kullanmayı bilmiyor.



G
2 yıl
Binbaşı

Adamlar tam masanın altına bacakların ayakların ısınsın diye Deli gibi elektrik yakan ısıtıcıyı koyuyorlar.

Güvenli mekan kameralarla izleniyor. Isınıyorsun. Fincanın temiz oldugundan emin olarak çay içiyorsun.

Bunların bedeli öyle 2 lira değil maalesef.




Bu mesajda bahsedilenler: @Started_With_FX5200
P
2 yıl
Binbaşı

Anlık alınması gereken parçalar olduğunda x3 dahi olsa alabiliyorsun ya da 16000 TL olan bir cihazı 17.000 TL gözün kapalı alabiliyorsun eğer işin acilse.

Yemek yiyeceğim zaman internetten söylemek ile uğraşamam. Belirlediğim bir kaç nokta var orda oturur yerim.

Giysi/Kıyafet konusunda çoğunlukla denemeden almam. 2-3 defa kargoya ver, al uğraşacağıma 3-5 fazla verir dener alırım. (Ölçünü bilsen dahi çoğu istediğin gibi olmuyor)

Bunların teknoloji cahilliği ile alakası yok, olamaz da.

Her alışverişi zamanı bol, evinde oturup kargo bekleyen tipler gibi düşünmeyin. Anlık olması gereken ya da kontrol ederek alınması gereken alışverişler oluyor.



R
2 yıl
Yarbay

Esnaflarla yaşadığım bir kaç olayı anlatayım size:

1- Bir cihaz için kondansatör ihtiyacım oldu. Bir televizyon tamircisi tüplü televizyondan sökülme ve kaç sene kullanıldığı belirsiz 2. el kondansatöre 10 lira istedi!
2- Eski bir monitor bozuldu. Led değil, arka aydınlatmalar eski tip ccfl florasan. 4 tamirci ben yapmam dedi, iki tanesi bundan 4 sene önce 150 tl istedi, biri de led dönüşüm için gereken 2.5 dolarlık kite (o zaman dolar şimdinin üçte biri fiyatta) 90 tl istedi. İkinci elde 100 liraya bulabileceğim monitöre tamir için istenen para buydu.
3- Bir laptopa cd sürücü üzerinden hdd takmak için kızak lazım. Dedim esnaf kazansın. 40 liraya aldım, aynı kızak kargo dahil n11'de 20 tl.
4- Yine eski bir laptopa 2. el ddr2 ram istedik, adam kaç sene kullanılan laptop ramine 80 lira istiyor. N11'de 55 tl
5- Bir bilgisayarcı esnaf laptopumun işlemcisini yükseltmeyi reddetti, dedim şu marka model işlemciyi bana sat ben değiştiririm, internetten alın ben yapmıyorum dedi!

Hepsi öyle değil ama tamiratlarımı kendim yaparım, çöp bile alacak olsam internetten alırım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @disclosure
D
2 yıl
Binbaşı

Lütfen, ben neden bahsediyorum siz neden?

Bende internetten aldıklarımdan bir liste yapmaya kalkarsam vay anam.

En basit örneği; KOSGEB desteği ile işletmemize mac air alacağız. Rakamlar tam aklımda değil, sallayacağım. Piyasada 20 ama bir alışveriş sitesinde 17. Haydi dedik internetten alalım.

Tabi şirket kurmuşsun, bir sürü yatırım, mal vs vs para suyunu çekmiş. Kartla taksitle aldık mı mac air’ı.

Ürün kargolaya verildi. İkitelli şubesinden çıktı ama 10 gündür yolda. 2 saatlik yol 10 gündür bitmedi. Genel merkezle görüşüyorum yolda diyor, bekleyin diyor vs vs. Ne gelen ne soran var anlayacağın. Ee KOSGEB desteği ile alınmış proje için, adamlara sunmazsan ödemesini alamazsın. 4-5 gün süre kaldı, sonra avucunu yala.

Bu arada alışveriş sitesini aradım verdim veriştirdim. Biz size ödemenizi iade edelim dedirtirdim en sonunda. Ama çözüm değilmiş, karta taksit taksit yansıyormuş geri ödeme ve limit yeterli olmadığından yeni bir mac air’de alamıyoruz kartla.

Neyse gibi gibi. 3-4 yıl geçti hala arıyorlar beni. Kargo Şirketi arıyor kargo size hiç gelmedi mi diye. Hayır diyorum. Aleti aldığım şirket arıyor, kargo size gelmedi mi diye, hayır diyorum. Site arıyor vs vs.

Dert heryerde var. Ama yüz yüze çözmek çok daha kolay ve sorunsuz.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @robotica
C
2 yıl
Teğmen

1-) Yaşadığın ülkedeki insanları cok donanımlı kişiler zannediyorsun degıller daha atm den para cekmeyen ınsanlar var

2-) Esnaftan alısverıste her zaman urunu gorursun pazarlıgını yaparsın mesela ben esnaf arkadastan ınternettekı fıyatın yarısına aldıgım seyler oluyor

3-) Dıger bı sebepte magdurıyet yasadıgında ınternetten alacagın gerı donus daha uzun zaman alabılıyoken esnafta hızlı donus alabılıyosun bunlarda bıraz etken



K
2 yıl
Yüzbaşı

quote:

magdurıyet yasadıgında ınternetten alacagın gerı donus daha uzun zaman alabılıyoken esnafta hızlı donus alabılıyosun bunlarda bıraz etken

Hiç esnaftan alışveriş yapmamış olsak inanacaz.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

N
2 yıl
Teğmen

DH asosyel ölücü. Gröerek almak en iyisi.İnternet baban mı ulan senin ? ne söylesen resimde ki gibi gelmiyor kırık ezik hasarlı geliyor üstelik 3 gün bekliyorsun. Senin gibi ezoların mekanı internet... Paket 250 gr dönerin fiyatı 40 tl. yağı var gazı var balşığı var. hepsi 15 tl tutar rahat tüp 400 yaklaştı. 65 tl. Üstelik zaman emek var üstüne. 1 kg döneri 250 gr döneri de dönerciler 60-75 tl arasına satıyor evden daha da ucuz.

+ marketten aldığın dönerle dönerci ürün kalitesi aynı değil. marketin ki berbat.



Z
3 ay
Yarbay

bi kardeşimiz benden almadı bi yerden aldı kasasını.
fiyatımı beğenmediğinden değil. sadece elimde ürün yoktu. aşırı acil olunca da düzgün bi şey bulamadım. aldığı kasadan illallah etti.
başka bi şey dememe gerek var mı sence?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.