Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
498
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Intel XeSS, Nvidia ve AMD ekran kartlarında test edildi: İşte sonuçlar
A
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Intel XeSS, Nvidia ve AMD ekran kartlarında test edildi: İşte sonuçlar



Arc Alchemist modelleri ile ekran kartı pazarına giriş yapan Intel, bu haftanın başlarında merakla beklenen XeSS teknolojisini piyasaya sürdü. Nvidia DLSS ve AMD FSR’ye rakip olması beklenen yeni çözünürlük ölçeklendirme teknolojisi, Tom’s Hardware tarafından AMD ve Nvidia ekran kartlarında test edildi.  



XeSS neler sunuyor?



Bildirilenlere göre içerisinde iki farklı sistemi barındıran XeSS teknolojisi, Arc GPU'larda XMX hızlandırma, diğer modern ekran kartlarında ise DP4a talimatları ile çalışacak. Bununla birlikte ikinci versiyonun Intel'in 11. Nesil grafik kartları, AMD Vega 20, Navi 1X, NVIDIA Pascal ve daha güncel kartlar gibi birçok ekran kartına destek sunması bekleniyor. 



Intel XeSS, Nvidia ve AMD ekran kartlarında test edildi: İşte sonuçlar



Shadow of the Tomb Raider'da gerçekleştirilen testlere bakıldığında 1440p çözünürlükte ve ''Kalite'' modlarında rakibi DLSS ile karşı karşıya gelen XeSS teknolojisi, neredeyse tüm ekran kartlarıyla kusursuz çalışıyor. Ancak vadedilen performans kazanımının temel çözünürlüğe ve DLSS'e oranla geride kaldığını söyleyebiliriz.



Ayrıca Bkz.RTX 4090 Geekbench CUDA testinde göründü: RTX 3090 Ti'dan yüzde 60 daha hızlı



Bilindiği üzere Intel, XeSS DP4a ve XeSS XMX arasındaki performans ve görüntü kalitesinin değişeceğini doğruladı. XeSS teknolojisinin hala erken aşamalarında olduğunu düşünürsek, Intel'in performans sorunlarını çözmek için hâlâ uzun bir yolu daha var. 



 Haberi Portalda Gör

Intel bu işe yeni girmesine rağmen hiç fena değil. Umarım daha iyi olurlar. Bizim işimize gelir.
Yoruma Git
beynelmilel34 - 2 yıl +17
G
2 yıl
Yarbay

O değil de 3070, 2070’ten daha mı dandik niye yok o listede?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
2 yıl
Onbaşı

Intel bu işe yeni girmesine rağmen hiç fena değil. Umarım daha iyi olurlar. Bizim işimize gelir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beynelmilel34 -- 2 Ekim 2022; 20:46:15 >


C
2 yıl
Yarbay

Dandiklikle alakası yok hocam. 3060-3080 arasında konumlanacağı için test yapma gereği duymamışlardır. Aşağı yukarı sonuçları belli yani.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 2 Ekim 2022; 21:45:07 >



Bu mesajda bahsedilenler: @gowlet
3
2 yıl
Yüzbaşı

Globalde zor ama Türkiye'de kolayca erişilebilen RX 6700 gibi bir nadide fiyat performans abidesi 7500 TL'ye satılıyorken A750'ye vergilerle dahil tahmini Türkiye fiyatı 10-12 bin TL vermek ve erken kullanıcı zorluklarını göğüslemek büyük kumar. Türkiye'de kaç tane şahsi veya limited şirket Intel'in sunduğu görüntü kodlama teknolojilerine ve performansına ihtiyaç duyabilir ki? Onu bırakın, hala lisanslı ürün kullanmayan özel kuruluşlar var bu ülkede, üretim sektöründen tut medyaya kadar. Şahsi kullanıma gelince, oyunların DX12 ve Vulkan arayüzleri ile kullanımının eniyileştirilmemesi Intel'in suçu değil ama Türkiye'yi bırak, birçok ülkenin büyük bir kesimi şirketlere kobay olmayı kabul etmez — tabi sözkonusu şirketler nVidia ve Apple değilse.

Eğer A750 7-8.000, A770 16 GB ise 10.000 TL bandından girerse belki TR'de satabilir. 3 gün sonra XMX performansının tam olarak ne sunduğunu daha belirginleşecek. Intel GPU almayı düşünen kullanıcılar takvimde 5 Ekim'i işaretlesinler. Ben şahsen A580'i bekliyorum. Şablonlardan anladığım kadarıyla en cazip görünen kart o. Eğer 180-220 dolar aralığında A580 çıkarsa o kart düşünülebilir. Çünkü ne nVidia, ne AMD'nin o bantta sunduğu bir çözüm yok. 1660 Ti belki 2. elde eski kart olmasından dolayı daha ucuza bulunabilir. RX 6600 veya XT versiyonu da aynı şekilde sıfırda uyguna bulunabilir.

Bu çözünürlük artırma ve makine öğrenimi teknolojilerinin bir standardı olmalı. nVidia Streamline buna bir çözüm değil, çünkü nVidia DLSS'i kendi kartlarının dışındaki kartlarda serbest kılmıyor. nVidia hiçbir zaman samimi olmadı, olmayacak ve olmasını beklemek de beyhude. Amaçları UE4-5 oyun pazarında DLSS ile tamamen liderliği ele geçirmek.



H
2 yıl
Onbaşı

1650ti kartımla test ettim ve hiç beğenmedim. Fps bakımından: xess Performans modu = kenar yumuşatma kapalı. Görüntü bakımından fsr 2.0dan daha iyi görünüyor özelikle saçlar konusunda ama performans bakımından gerisinde kalacak muhtemelen.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

J
2 yıl
Yüzbaşı

Rekabet daima iyidir. Fanboy olmaya gerek yok. Arkandayız İNTEL.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.