Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
430
Tıklama
0
Öne Çıkarma
intel i7 4790K ile nasıl quicksync kullanabilirim ?
G
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar herkese iyi haftalar ve iyi forumlar öncelikle. Hemen soruma geçeyim.

intel i7 4970K işlemcim var 4.6ghz'de overclocklu çalışıyor, Gigabyte GA-Z97X-UD3H anakart, 16gb ram ve GTX970 ekran kartım mevcut sistemimde. Kaydettiğim oyun videolarını 1080p 60fps olarak renderleyabilmek için geçen steam indirimlerinde Sony Movie Studio 13 Platinum satın aldım.

Render işlemini program içerisinden sadece CPU ile yap diye bir seçenek var, " render using GPU if available " var fakat, Movie Studio 13 900 serisi kartlarda CUDA'yı kullandırtmıyor. SONY böyle bir karar almış ne akla hizmetle yapmış bunu bilmiyorum. Diğer Render seçeneklerinde " intel quick sync quality " ve " intel quick sync speed " seçenekleri de var fakat sanırım bunu kullanabilmek için dahili intel grafik kartını monitöre bağlamak gerekiyor ve benim de tek monitörüm var. Kullanmakta olduğum GTX970 HDMI ile monitöre bağlı. Monitörümün HDMI, DVI ve VGA girişleri mevcut. HDMI'ı GTX970 kullanıyor.

Sırf render işlemlerini quick sync ile daha hızlı yapabilmek için dahili ekran kartını monitöre nasıl bağlayabilirim. BIOS'dan kontrol ettim dahili intel grafik işlemcisini açabiliyorum fakat daha sonra ki işlemler konusunda bir bilgim yok. Bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar bunu nasıl yapabileceğimi anlatabilir mi ? Ya da varsa yararlı bir link yazabilir misiniz. Teşekkürler şimdiden.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7A1E308D7 -- 29 Şubat 2016; 17:09:26 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.