Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
18
Cevap
912
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Intel harici ekran kartı satışa çıkıyor
E
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Intel harici ekran kartı satışa çıkıyor



Intel’in uzun çabalar sonucunda hayata geçirdiği yeni grafik mimarisi tasarımı artık yavaş yavaş raflara çıkmaya başladı. Dizüstü modellerinde entegre bir şekilde gördüğümüz Intel Xe şimdi harici kartlarda yerini aldı. 



Gunnir markasından geldi



Çinli Gunnir tarafından listelenen Intel Lanji DG1 ekran kartı daha önce hazır sistemlerde gördüğümüz kartın aynısı. 640 Shader birimi, 1.5GHz turbo hız, 4GB LPDDR4X bellek, 128-bit veri yolu, 68GB/s bant genişliği, 30W TDP değeri belirtilen özellikler arasında. 



Ayrıca Bkz.Microsoft, önümüzdeki aylarda Cloud PC sanal masaüstü hizmetini başlatacak



Tek fanlı bir soğutması olan ekran kartı şu an için OEM özelinde geliştirilmiş. Yani henüz son kullanıcının sistemine takması pek mümkün görünmüyor. Bunun haricinde 768 Shader birimi ve 8GB LPDDR4 VRAM belleği olan bir Intel Iris Xe Max ekran kartı daha internete sızdırılmıştı. Intel’in paylaşımında ise 4096 Shader birimine sahip ve 16GB GDDR6 bellek olduğu iddia edilen bir çekirdek görmüştük. Bu modeller de muhtemelen yakın zamanda karşımıza çıkacak. 

 




Kaynak:https://www.techpowerup.com/283212/gunnir-announces-intel-iris-xe-dg1-graphics-card

 Haberi Portalda Gör

Ekran kartı üretimi ile ilgili sorunlar yaşadığımız günlerde yavaş yavaş da olsa Intel grafik katları piyasaya çıkacaklar. Artık kullanıcıların bir çoğu hem artan fiyatlar hem de y...
Yoruma Git
Yorumun Devamı WalkerCyborgCK - 3 yıl +12
ekran kartı sorununa yönelik atılacak her adımı taktir ediyorum kim nasıl yapıyorsa yapsın ve piyasayı rahatlatmak adına atılacak tüm adımları atsın ,biz kullanıcılar için harika bir ha...
Yoruma Git
Yorumun Devamı giuntii20 - 3 yıl +11
Oyuncuların ekran kartı bulma konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığı bu dönemde Intel'in attığı bu adım gerçekten ihtiyacı karşılama noktasında gerekli bir durumdu bu boşluğu bence iyi dold...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Terenas1 - 3 yıl +5
W
3 yıl
Teğmen

Ekran kartı üretimi ile ilgili sorunlar yaşadığımız günlerde yavaş yavaş da olsa Intel grafik katları piyasaya çıkacaklar. Artık kullanıcıların bir çoğu hem artan fiyatlar hem de yarı iletken üretiminde yaşanan sorunlardan kaynaklı harici ekran kartlı bilgisayarlar yerine işlemci ile entegre gelen grafik birimlerinin performanslarına yönelmiş durumdayken bu tip atılacak adımlar hem Intel'e hem de biz son kullanıcıya yarayacaktır. :)




G
3 yıl
Çavuş

ekran kartı sorununa yönelik atılacak her adımı taktir ediyorum kim nasıl yapıyorsa yapsın ve piyasayı rahatlatmak adına atılacak tüm adımları atsın ,biz kullanıcılar için harika bir haber bu , biraz daha zaman geçsin İntel'in bu konuda kendine geliştirip sektöre yön vereceğinden şüphem yok.




C
3 yıl
Teğmen

Harika haber. Umarım şu ekran kartı stok olayı yavaş yavaş çözülür. Intel'in Xe Grafik'leri tatmin ediciydi. Harici modelleri de kendinden söz ettirecektir. Türkiye pazarına gelmesini merakla bekliyoruz :)




F
3 yıl
Teğmen

Ekran kartı kıtlığına intel XE grafik çözümleri ile merhem oluyor resmen daha önceleride ırıs ve uhd tarafında da performans sunuyordu ancak XE milat oldu bu tarz yenilikler son kullanıcıya yansır merakla beklemedeyiz




T
3 yıl
Çavuş

Oyuncuların ekran kartı bulma konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığı bu dönemde Intel'in attığı bu adım gerçekten ihtiyacı karşılama noktasında gerekli bir durumdu bu boşluğu bence iyi dolduracağa benziyor.




C
3 yıl
Çavuş

ekran kartı stoklarında sıkıntı yaşandığı dönemde güzel gelişmeler, yeni modellerlede fiyatlar açısından bizlere yarar




S
3 yıl
Teğmen

Hep söz edilen GPU ile sonunda yavaş yavaş karşılaşıyoruz. Doğru zamanda güzel bir hamle. Katacağı yenilikler ve performansı merak konusu. Beklemedeyiz. :)




Z
3 yıl
Binbaşı

Nvida'nın yeniden piyasaya sürmeye çalıştıgı gt 730 dan kat kat daha iyidir.




S
3 yıl
Çavuş

Intel'in zamanlamasi gerçekten isabetli olmuş




F
3 yıl
Yarbay

Performans seviyesi nedir?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

N
3 yıl
Çavuş

gözlerimiz yollarda kaldıı çıksa da bi rahatlasa piyasa




D
3 yıl
Yarbay

intel 8gb ve 16gb lik kartları çıkarsın eğer miningciler intel kartların iyi mh değerleri verdiğini görürlerse yine kıtlık yaşanacak 😂🤣😂




D
3 yıl
Yarbay

intel kaput... yakındır...




K
3 yıl
Yarbay

Sevinmeyin bu model size cikmadi :) oemcilere üretilmis, sadece 2 model anakart ile calisiyordu yanlis hatirlamiyorsam. Diger gelecek modellere bakalim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
3 yıl
Yüzbaşı

Yukarıdaki intel trolleri nereden geliyor, amaçları nedir bilen varmı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
3 yıl
Yarbay

Intel in bir kartı vardı sadece 1 ya da 2 tane Asus B460 Anakartta calısıyordu hatırladıgım kadarıyla Intel bu kadayla cıkaracaksa hic cıkarmasın.
Yok adam gibi fiyata duzgun perf. kart cıkaracaksa cıkarsın alalım.



S
3 yıl
Yarbay

Technopat inceledi sanırım performans kötü felan diyordu twitterda.



G
3 yıl
Yarbay

Ölme eşeğim ölme...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.