Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
1056
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İnsignia A 1.6T 180HP Vuruntu-Stop-Çekiş düşüklüğü
N
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Çözemediğim bir problem hakkında konu açmak istedim. Aracımı satıp bir insignia aldım. Daha önceden de Opel Vectra aracım vardı. Opel den gayet memnundum anlaşılacağı üzere ama insignia da birkaç problem yaşıyorum ve bu problemlerin tek sebepten olabileceğini düşünüyorum. Öncelikle araç hakkında Bi kaç bilgi vereyim.
Araç 135 bin km de 1.6T Cosmo paket LPG li araçta 100 bin km deyken ağır bakımları yapılmış trigeri dir baskı balatası diskleri disk balataları değiştirilmiş. 125bin kmde Sübapları değiştirilmiş. En son rutin bakımı da 130 bin kmde yapılmış. Baskı balata bu araçlarda volant la birlikte değişse de aracı aldığımız arkadaşın ustası maalesef ki volantında problem yok deyip şanzımanı montaj etmiş. Ben henüz bakıma sokmadım. 1 2 hafta içinde rutin bakım yaptırmayı düşünüyorum. Bu problemle ilgili bir bilgiye sahip olmam lazım.

Şimdi problemden bahsedeyim. Bahsetmeden önce bu probleme benzer problemler daha önce yaşanmış ve konu açılmış. Fakat benim problemim biraz daha değişik.Problemim şu şekilde;

Araçta ilk aldığım gün rolantide yükselip alçalma görmeye başladım bu sadece soğuk çalıştırmada değil motor sıcaklığı yüksekken de oluyor. Benzinde çok fazla deneme şansım olmadı fakat iki türlü de bu Rolanti dengesizliği ara ara oluyor. Her gün yaşadığım Bi problem bu motor soğukken yapmaya başladığında 1500 devir 2000 devir arası yükselip düşme oluyor. Motor sıcakken de örneğin araç 1000 devir sabit çalışıyorsa 1100 yapıp ufak bir yükselme alçalma hareketi yapıyor. Sanıyorsan buna istinaden araçta debriyaj bastığımda, araç boşta veya araç çok düşük hızlarda giderken araçta 2 3 kere vuruntu yapıp geçiyor. Yani sürekli vuruntu yapıp ses yapmıyor 2 3 kere yapıyor geçiyor ara sıra bu olayla karşılaşıyorum. Bu vuruntu aracı stop ettirecek gibi oluyor 4 günde 10 15 kere olmuşsa 2 3 kere de stop ettiğine şahit oldum. park ederken genellikle hissediyorum ayrıca çok sık trafikte olduğumda hissediyorum. Bunların haricinde araç ara sıra canavar gibi giderken bazen çekişten düşüyor gazı diplesen de neye fayda...

Bu problemlerin haricinde 1 2 bilgi daha vereyim ben araca boşta (motor sıcakken) dip gaz verip 3 5 saniye yola çıktığımda çekiş düşüklüğü ortadan kalkıyor sanki emin değilim bu konuda hala deniyorum fakat faydası var gibi. Bir diğer problem ise bundan da emin olamıyorum arabanın yabancısı olduğumdan da olabilir. Aracı dik bir yokuşta durdurup kaldırmaya çalıştığımda sanki araba gidemicek gibi oluyor çok zorlanıyor gibime geliyor. Belki de benlik bir durumdur. Arabaya henüz alışamdığım için böyle geliyordur ama bundan önceki 97 model vectra 2.0 aracım nasıl yokuş görürse görsün 1.viteste ok gibi kalkabiliyordu ama o aracı elim kolum gibi çok rahat kullabildiğim içindir. Bu da problem mi değil mi kararsız kaldığım bir durum. Şimdiden yardımcı olacaklara teşekkür ediyorum.
Problemi çözersem çözümüyle birlikte problemi güncelleyeceğim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Bloguna nerden ulaşabilirim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Yarbay

Opele fisildayan adam nisa otomotiv var yputube kanalin da ist filan isen kendisiyle görüş



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
2 yıl
Binbaşı

Eski bir Opel Astra j kullanıcısı olarak Allah kolaylık versin diyorum. İnsignia 1.6turbo, hem de lpgli, sübap değişmiş. Rolanti dalgalanması,gaz yememesi falan hiç normal değil. Sorunlar büyümeden el atın. Bana kalırsa aracı asla lpgde kullanmayın 1.6t de olmuyor lpg işi. Ayar falan hikaye.

Direkt aracı Nisa oto Hüseyin ustaya bırakın. Size bir hesap çıkarsın işleri yapsın. Bir kez para verirsiniz doğru düzgün çıkar.



G
2 yıl
Yüzbaşı

Vuruntu problemi sıkıntı ya bir çok nedeni olabilir, genel olarak çekiş düşüklüğü ve tekleme varsa ateşleme bobini ve bujiler kontrol edildi mi ve eksantrik dişlileriyle selenoid valflerede bakıldı mı ? Araçta bir tekleme vs. varsa mutlaka beyne bir arıza kodu düşmüş olmalı servisde aracınızla uyumlu bir cihaza bağlayıp arıza kodlarına baktınız mı bir şey çıkıyor mu ? Ayrıca bu opellerde o rolanti dalgalanması araç soğukken normal ama ısınınca ip gibi olması lazım rolantinin.Benimde aracımda 1.6 a16xer ecotec atmosferik motor var, soğukken dalgalanıyor rolanti ama araç ısınınca 800-850 devirde sabit kalıyor.Motor sıcakken rolanti dalgalanması varsa tekleme felan yapıyorsa vuruntu yapıyorsa bunu benzinde mi yapıyor lpgde mi yapıyor ona bakmak lazım.Lpgde yapıyorsa lpg ayarınız bozuktur veya lpg enjektörlerinde problem olabilir.Benzinde de aynı sıkıntılar devam ediyorsa ateşleme sistemine bakmak lazım ve aracınızın volanı taşlanmamış onada bakmak lazım tabiki.Bende de çekiş düşüklüğü ve tekleme vardı, eksantrik dişlilerini değiştirdikten sonra araç düzeldi.Pc ye bağladığında kam mili pozisyonu hatalı felan diye uyarı veriyorsa eksantrikdendir arıza.



N
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Hem lpg de hem de benzinde tekleme var Rolanti dalgalanması sadece soğukken değil araç cikleden düştükten sonra da Rolanti dalgalanması yapıyor. Henüz Bi servise gitmedim. Aracımın 10bin bakımı geldi. Bakıma giderken bu konuyu da çözmeye çalışıcaz fakat daha önce başına böyle birşey gelmiş birisi yardım eder deneme yanılmayla uğraşmam diye konu açtım. Pcye daha yeni bağlandı. 1 hafta oldu hiçbi hata koduyla karşılaşmadım. Aracın tüm fonksiyonları çalışıyor sözde en azından cihaz öyle söylüyor. Daha yeni farkettiğim Bi konu daha var yokuş kalkış desteği de çalışmıyor. Boşa alıp, vitese geçirdikten 3 sn içinde aracı kaldırmayı da denedim hiçbir şekilde yokuş desteği çalışmıyor. Bi sorun daha çıktı anlayacağınız.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Kimse yardımcı olamıyor bu konuda sanırım. Bir dert daha eklendi araca hiç yüklenmeden sürüyorum fakat araç insignia olunca çok da devirsiz süremiyorsunuz min 2.5k 3k devir aralığında sürüyorum en son başıma gelen bir problem daha ortaya çıktı veyahutta vardı sesler daha da netleşmeye başladı. Aracı 1 2 3 farketmeksizin devirlendikçe gelen bir uğultu ortaya çıktı gazı bıraktığım anda kesilen bir ses hatta yüzdesel olarak bahsedeceksek pedala yüzde 60 70 in üstünde bastığım zaman ses daha da artıyor. Pedala ne kadar sert basarsam o kadar yükseliyor ses ve çok sert davrandığım zamanlarda Bi cıyırtı ardında çat diye bir ses... Bu ses 3000 devir ve üstünde çok daha netleşiyor. Gider haldeyken boşa atıp dip gaz verdim yine uğultu sesinin duydum rulman lardan alt takımla alakalı bişey olduğunu düşünmüyorum hıza bağlı değil devire bağlı olduğu net. Boşta yapması da garip aracı kendimce bir göz geçirdim hava emiş hortumunfda kaçak var muhtemelen yırtık söz konusu kelepçeyi yakın Bi konumda bir de akünün bulunduğu yerin hemen üstünde bir hortum daha var yakın bir arkadaşın dediğine göre turbo ya giden bir hortummuş.. Orada da yağlanma var orası da kelepçeye yakın Bi noktada görebildiğimiz bu iki durum haricinde bir hata gözükmüyor ne Bi arıza ne başka birşey yok. Hava emişiyle alakalı olabiliyormu bu anlattığım sorunlar bilen varsa yardımcı olursa sevinirim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
2 yıl
Yarbay

180lik motor sorunlu bir motor uzak durmak gerek



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.